Βερολίνο 1945: Βουδιστές μοναχοί υπερασπίζονται τον Εθνικοσοσιαλισμό «Οι άνθρωποι με τα πράσινα γάντια»



Έρευνα - επιμέλεια κειμένου: Wolverine

Εισαγωγικό σημείωμα:

Κατά την διάρκεια του 2ου Μεγάλου Πολέμου Θιβετιανοί μοναχοί πολέμησαν στο πλευρό των δυνάμεων του «Άξονα» επιβεβαιώνοντας στην πράξη την στενή σχέση μεταξύ Βουδισμού και Εθνικοσοσιαλισμού. Μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας που αξίζει να ερευνήσουμε εις βάθος στο άμεσο μέλλον. 

Πληροφορίες που προέρχονται από τα ιστορικά αρχεία κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς ασιατικής καταγωγής  - κάποιοι μιλούν για 300 μαχητές - ντυμένους με γερμανικές στολές να κείτονται στα ερείπια του Βερολίνου. Πολλοί από αυτούς είχαν προτιμήσει την τελετουργική αυτοκτονία αμέσως μόλις έφτασαν στο τέλος τα αποθέματα των πολεμοφοδίων που είχαν στην κατοχή τους. 


Διακρίθηκαν για την μαχητική τους ικανότητα, κυρίως στο ανατολικό μέτωπο κατά την περίοδο των πολικών θερμοκρασιών ενώ απέναντι στον μισητό εχθρό ουδέποτε δέχτηκαν να παραδοθούν. Υπήρξαν άριστοι ιππείς και συμμετείχαν σε μονάδες ιππικού των Κοζάκων που στήριξαν με μεγάλες δυνάμεις τις Εθνικοσοσιαλιστικές στρατιές.



«...Το πρωινό της 25ης  Απριλίου του 1945, μία ομάδα στρατιωτών των Συμμάχων, προσπαθώντας να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στα ερείπια του κατεστραμμένου από τον πόλεμο Βερολίνου, ανακάλυψε ίσως το πιο παράδοξο φαινόμενο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Ενώ ήδη έληγε η σύρραξη που θύμιζε το λυκόφως των θεών τού Τρίτου Ράιχ και κρατούσε εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια, ορισμένες εστίες αντίστασης των Γερμανών εξακολουθούσαν να πολεμούν. Ιδίως οι νεαροί της γερμανικής νεολαίας προσπαθούσαν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια και να σώσουν το "χιλιετές Ράιχ" τού Αδόλφου Χίτλερ.

Οι στρατιώτες που αποτελούσαν τη συμμαχική ομάδα μετακινήθηκαν προσεκτικά σε ένα ερειπωμένο κτίριο στην Lothringer strasse, εκεί ακριβώς που δημιουργούσε γωνία με την Prenzlauer strasse. Στο κτίριο αυτό  - κάτι που φυσικά οι συμμαχικοί στρατιώτες δεν ήξεραν  -  ήταν το Νο 54, όπου στεγάζονταν μέχρι χθες τα κεντρικά γραφεία της Hitler - Jugend Reichsjugend Fuhrung (της νεολαίας), και ήταν εντελώς ερειπωμένο και επικίνδυνο από τις πτώσεις των τοίχων μετά τον ανηλεή βομβαρδισμό. 

Άρχισαν να ψάχνουν για ίχνη ζωής στα διπλανά χαλάσματα, που ανήκαν στο ίδιο κτίριο. Είχαν πλέον εμπιστοσύνη στα ακονισμένα από τον πόλεμο ένστικτα τους που τους οδηγούσαν μακριά από τις παγίδες των ερειπίων. Ήταν τόσο μεγάλη η καταστροφή από τους βομβαρδισμούς, ώστε δεν μπορούσες να καταλάβεις πού άρχιζαν και πού τελείωναν οι δρόμοι. Δεν μπορούσαν να ξέρουν ούτε καν πού βρίσκονταν, εκτός ίσως από το ότι προχωρούσαν κάπου στο ανατολικό τμήμα του Βερολίνου, όχι και τόσο μακριά από την Unter den Linden, την κεντρική λεωφόρο. 

Ήταν ακριβώς στη μέση των τοίχων που βρήκαν, ανάμεσα σε πόρτες κατεστραμμένες και πεσμένες και κάποιες σκάλες που κατέβαιναν προς τα κάτω. Αποφάσισαν να "εξερευνήσουν" και αυτή την "τρύπα". Δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο -γιατί είχαν πικρή πείρα - κάποια "φωλιά" πολυβόλων ν' αρχίσει να βάλλει εναντίον τους όταν θα άρχιζαν να απομακρύνονται. 

Η σκάλα είχε ακόμη το χαλί που την κάλυπτε πριν από τους βομβαρδισμούς και το οποίο πρέπει να είχε πάνω από 100 μέτρα μήκος. Σιγά - σιγά και με προσοχή βρέθηκαν σε ένα εκπληκτικό βάθος, όπου δεν είχε φθάσει η καταστροφή. Σε μία κυκλική αίθουσα με τοίχους από γρανίτη, που είχε την εμφάνιση μαυσωλείου, έκαναν την ανακάλυψη τους: 

Βρήκαν τα πτώματα έξι ανδρών που ήταν ξαπλωμένοι σε κύκλο. Στο κέντρο τουκύκλου βρισκόταν άλλο ένα πτώμα ξαπλωμένο ανάσκελα, με τα χέρια του σφικτά πλεγμένα το ένα με το άλλο σαν σε στάση προσευχής. Με την πρώτη ματιά, τα πτώματα δεν διέφεραν από όλα τα άλλα με τα οποία ήταν γεμάτο τότε το Βερολίνο, μια - κυριολεκτικά - πόλη θανάτου...

Κοιτάζοντας τα όμως από πιο κοντά, ήταν πολύ διαφορετικά. Αν και τα πτώματα φορούσαν φθαρμένες γερμανικές στολές στρατιωτών, τα πρόσωπα τους είχαν ανατολικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να ήταν από το Θιβέτ - όπως είπε και ένας νεαρός Ρώσος στρατιώτης που καταγόταν από μία περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία. Ο ίδιος νεαρός πρόσεξε μάλιστα ότι ο νεκρός στο κέντρο του κύκλου φορούσε ένα ζευγάρι γάντια καμωμένα από ένα ύφασμα λαμπερού πράσινου χρώματος.

Αλλά τι θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι Θιβετιανοί, χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο τους, στη μέση μίας μάχης και ενός πολέμου, στον οποίο η χώρα τους ούτε καν λάμβανε μέρος; 

Αν και ένα ξαφνικό μπαράζ πυροβολισμών απορρόφησε την προσοχή τους, εντούτοις κανένας από την ομάδα των στρατιωτών δεν αμφέβαλε ότι μόλις προ ολίγου είχαν συναντήσει κάτι το εντελώς περίεργο. Γιατί εκτός από τη εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά τους, ήταν φανερό ότι δεν είχαν πεθάνει στη μάχη, αλλά είχαν πάρει μέρος σε μία τελετουργική αυτοκτονία, ίσως κατ' επιταγήν τού μυστηριώδους ανθρώπου με τα πράσινα γάντια.

Πριν οι Ρώσοι ενωθούν με τους άλλους Συμμάχους που είχαν επελάσει από δυτικά - με αποτέλεσμα να τελειώσουν όλα για τη μαρτυρική πόλη που έπεσε στις 2 Μαΐου - τα σώματα και άλλων Θιβετιανών - περίπου χίλια -είχαν βρεθεί σε διάφορες τοποθεσίες, όχι πάντα ακολουθώντας το ίδιο σενάριο, γιατί οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί στις μάχες και είχαν μεταφερθεί εκεί.



Τα πτώματα των Θιβετιανών, αλλά και ο τρόπος του θανάτου τους αποτέλεσαν ένα άλυτο μυστήριο για τους συγχρόνους του πολέμου ιστορικούς, που υπηρετούσαν περισσότερο την προπαγάνδα των νικητών, παρά την αντικειμενική Ιστορία. 

Πολύ αργότερα, όταν η σκιά του πολέμου είχε απομακρυνθεί από την Ευρώπη και οι πόλεις είχαν αποκτήσει την παλιά τους μορφή, άρχισαν να συζητούνται σιγά-σιγά σενάρια για τη λύση εκείνου του μυστηρίου που δεν λύθηκε ποτέ ...»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Ιωάννη Γιαννόπουλου «Κοίλη Γη»


Ερευνητική αποστολή των Εθνικοσοσιαλιστών στο Θιβέτ


27 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/1/14 10:24 π.μ.

    καλημερα, ευχαριστουμε για την αναρτηση...

    ειχα ψαξει πριν λιγο καιρο για κατι σχετικο με τους βουδιστες και την μαχη του βερολινου αλλα δεν βρηκα πολλα πραγματα...

    οποτε αν εχετε καποια σχετικη βιβλιογραφια παρακαλω δωστε τιτλους για να τα ψαξουμε....

    βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία ....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/1/14 6:15 μ.μ.

      1. Πάουελς και Μπερζιέ, Η Αυγή των Μάγων.
      2. Στην Ράχη του Τίγρη, Lama Ole Nydall.

      Στο δεύτερο επιβεβαιώνεται πλήρως η παρουσία βουδιστών πολεμιστών στο Βερολίνων, θεωρούνται όμως Καλμούκοι, όχι Θιβετανοί.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/3/14 10:24 μ.μ.

      ευχαριστω πολυ. συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση... το δευτερο υπαρχει σιγουρα, το πρωτο θα το ψαξω.

      βασιλης

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/14 11:57 μ.μ.

    Όταν η φαντασία καλπάζει η αλήθεια πάει περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλώνουμε αμετανόητοι ονειροπόλοι. Εσυ λοιπόν που βαδίζεις στα χνάρια της μιας και μοναδικής αλήθειας - πάντα μέσα από την ανωνυμία - να μας πεις τι έχουμε γράψει και είναι ψέμα. Πρόσεχε θα διαψευστείς σύντομα ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/1/14 11:05 μ.μ.

      εσεις πιστεύετε οτι υπάρχει μια και μοναδική αλήθεια ή όχι;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/1/14 12:01 π.μ.

    ΥΣ Δεν είναι όλοι οι Θιβετανοί Βουδιστές. Έτσι για την ενημέρωση σας. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/1/14 12:21 π.μ.

    ΥΥΣ Ο τωρινός Dalai Lama (ο κατ' εξοχην Βουδιστής) ήταν, κατά την ίδια του εξομολόγηση, θαυμαστής του Mao, είναι υποστηρικτής της Μαρξιστικής πολιτκο-οικονομίας, και δημοκράτης που έστησε το Θιβετανικό δημοκρατικό κοινοβούλιο στην εξορία. http://www.tricycle.com/web-exclusive/occupy-buddhism
    Γνωρίζω καλά ότι δεν θα δημοσιευετε αυτά που γράφω διότι δεν υποστηρίσουν την παρανοϊκή φαντασίωση σας. Στου κουφού την πόρτα... You can't say I didn't try!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και έχει κάνει τις εν λόγω δηλώσεις. Όπως αυτό που λες είναι γεγονός, το ίδιο αληθινό είναι οι παλαιότερες φωτογραφίες με άτομα του Εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος. Υπάρχουν διάφορες πηγές να τις βρεις. Όμως σου υπενθυμίζω ότι το άρθρο έχει να κάνει με την στρατιωτική παρουσία Θιβετιανών μοναχών στο Βερολίνο. Τώρα για την σχέση Εθνικοσοσιαλισμού και Βουδισμού θα επανέλθουμε ... - γιατί γράφεις αγγλικά, της πρεσβείας είσαι; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/1/14 6:19 μ.μ.

      Τόσα ξέρεις, τόσα λες. Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ δεν είναι ο Dalai Lama. Ο Dalai Lama είναι ο πολιτικός ηγέτης του. Και ο Βουδισμός δεν είναι Θιβέτ. Κάποτε; ίσως. Σήμερα; ΟΧΙ.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος21/1/14 12:33 μ.μ.

    Επειδή πήγε μια αντιπροσωπία φασιστών στο Θιβέτ και συναντήθηκε με τον Dalai Lama δεν σημαίνει ότι όλοι οι Θιβετανοί και όλοι οι Βουδιστές είναι φασίστες. Υπήρχε και Αγγλική αντιπροσωπία στο Θιβέτ από πιο νωρίς (και στρατεύματα). Το Θιβέτ δεν πήρε καμία θέση στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το να είσαι ονειροπόλης δεν είανι κακό, αντιθέτως. Το να παρουσιάζεις παραμύθι ως ιστορικό γεγονός... Ξέρεις, υπάρχαν ολόκληρα τάγαματα Μουσουλμάνων που υπηρετούσαν στο Εθνικοσοσιαλιστικό στρατό http://en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world και ο Hitler συναντήθηκε με τον μεγάλο mufti της Ιερουσαλήμ. Άρα ο Εθνικοσοσιαλισμός φαίνεται να έχει περισσότερα κοινά με το Ισλάμ παρά με το Βουδισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταρχάς δεν πήγαν Φασίστες αλλά Εθνικοσοσιαλιστές. Δεν γράψαμε κάπου ότι όλοι ... οι Βουδιστές είναι "φασίστες"! Το Θιβέτ στήριξε έμμεσα τον άξονα αφού από την μια υπήρχε το μίσος για τον Κομμουνισμό και από την άλλη η έχθρα στον αγγλοσιωνισμό. Δεν γράψαμε κανένα παραπλανητικό γεγονός όσο και αν προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  7. Το Ισλάμ υπήρξε τακτικός σύμμαχος της εποχής, είναι αλήθεια. Η σχέση με τον Βουδισμό δεν υπήρξε απλά μια συμμαχία. Συνέχισε το παραλήρημα ,, θα διαψευστείς και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/1/14 5:34 μ.μ.

      Και αυτή τη στιγμή μόνο το Ισλάμ είναι σοβαρή απειλή κατά του Σιωνισμού. Μήπως πρέπει πάλι να πιάσετε την συμμαχία;
      Εάν θέλετε πραγματικά πολεμόχαρη «Ανατολική» θρησκεία τότε καλύτερα να στραφείτε προς την λατρεία του Bhairav Shiva, ή να διαβάσετε το Ramayana, ή την διδασκαλία του Krishna «Η πρακτική της γιόγκα» (μέρος του Bhagavad Gita) και να αφήσετε τις διαστρεβλώσεις του Evola σχετικά με το Βουδισμό.
      Παρεμπίπτοντας, ο Evola δεν ήταν σοσιαλιστής. Ούτε εθνικο- ούτε διεθνικο-. Ήταν από ευγενή οικογένεια και ήθελε επιστροφή στον φεουδαρχία. Εάν θέλεις να τον βάλεις σε κουτάκι, θα έλεγες ότι είναι Traditionalist ή Perrenialist.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος22/1/14 11:43 π.μ.

    Ο Φασισμός είναι ο Ιταλικός τίτλος για τον Εθνικο Σοσιαλισμό. Εάν δεν είναι το ίδιο πράγμα τότε για πιο λόγω έχεις τον Evola, για παράδειγμα, ποσταριμένο στο blog σου; Πάμε πιο πέρα... Το Θιβέτ ούτε έμεσα ούτε άμεσα στήριξε τον Φασισμό. Ο Dalai Lama είχε άμεσες επαφές με τον Mao και δεν φοβόταν τον Κομμουνισμό. Αντιθέτως. Έβλεπε την πρώοδο του Κινέζικου λαού (σε σχέση με την κατάσταση τους κατά την αυτοκρατορία) και ήλπιζε να γίνει το ίδιο στο Θιβέτ: μια (πολιτικά) απαρχαιωμένη φεουδιαλιστική θεοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν θεωρείς τον Φασισμό ίδιο με τον Εθνικοσοσιαλισμό αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβει κάποιος ότι δεν έχεις γνώση για το θέμα. Το Θιβέτ είτε σου αρέσει αγαπητή ανώνυμη είτε όχι στήριξε σε μεγάλο βαθμό τους Εθνικοσοσιαλιστές. Για αυτό τον λόγο άλλωστε υπήρξαν πολιτικές και ερευνητικές αποστολές επίσημες σχέσεις και τέλος ... εθελοντική κατάταξη στις δομές του Γερμανικού στρατού. Η γνώμη των σύγχρονων Θιβετιανών για τον Κομμουνισμό είναι διαφορετική ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/1/14 5:42 μ.μ.

      Δεδομένα για να υποστηρίξεις την θέση αυτή δεν βλέπω πούθενα. 'Οπως είπα: υπήρχαν πολιτκές και ερευνητικές αποστολές στο Θιβέτ από πολλά κράτοι. Από μόνο του αυτό δεν δείχνει πολιτική συμμαχία. Υπήρξαν και εθελοντικές κατατάξεις από την Αγγλία στο στρατό τον Nazi, αυτό κάνει την Αγγλία σύμμαχο του Ναζισμού; Η άποψη των σύγχροων Θιβετανών για την Εθνικοσοσιαλιστικό σύστημα της Κίνας είναι μικτή. Η Θιβετανοί εξουσία δεν ζητάει ανεξαρτησία από την Κίνα, ζητάει αυτονομία μέσα στην Κίνα. Αυτό τι σου λέει;

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος22/1/14 11:57 π.μ.

    Όσο για την σχέση, γενικά, ανάμεσα το Βουδισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο Zen at War. Είναι ιστορικό ντοκουμέντο και όχι παραμυθάκι όπως το προαναφερόμενο κομμάτι που συζητάμε. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Ιαπωνία του WWII δεν ήταν φασιστικό καθεστώς, ήταν αυτοκρατορία. Ο Βουδισμός έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορους για να δικαιολογήσουν σφαγές μειονοτήτων: στην Burma, Sri Lanka και Ταϊλάνδη, για παράδειγμα, αλλά μια γρήγορη ματιά στις διδασκαλίες του Βούδα θα αποδείξει την υποκρισία αυτής της στάσης.
    Ο Βούδας με την swastika που απεικονίζεται στο άρθρο, για παράδειγμα, είναι ο Amitabha. Ο Amitabha πήρε όρκο να απελευθερωθούν από την δυστυχία ΟΛΑ τα έμβια όντα μόνο με το άκουσμα του ονόματος του. ΟΛΑ τα έμβια όντα. Καμία διάκριση. OM AMI DEVA HRI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ιαπωνία δε υπήρξε απλά αυτοκρατορία ... αλλά Εθνικιστική χώρα με παραδόσεις και κεντρικό πυρήνα σκέψης τον Αυτοκράτορα που στο πρόσωπο του έβλεπαν την συνέχιση του έθνους. Για τα υπόλοιπα σας έχουμε ήδη απαντήσει ... θα επανέλθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/1/14 12:51 π.μ.

    Προς "Ανώνυμος22/1/14 11:57 π.μ.":

    Ποιος σου είπε πως ένας Πολεμιστής που ακολουθεί το Βουδιστικό μονοπάτι δεν εύχεται για ΟΛΑ τα όντα, ακόμη και για τον εχθρό απέναντι του;

    Για ένα βουδιστή βλακάκο αυτός που θα σκοτώσει ή που θα τον σκοτώσει έχει βουδική φύση, δεν υπάρχει κάτι που να τους διαχωρίζει και δεν έχει τελικά σημασία ποιος από τους δύο θα μείνει όρθιος και ποιος θα πέσει...

    Αν νομίζεις πως ο Βουδισμός είναι ένα μονοπάτι για αδύναμες γριές καλύτερα να πας στο Άγιο Όρος... Μάλλον σου ταιριάζει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/1/14 8:23 μ.μ.

      Η έννοια του κάρμα μάλλον σε ξέφυγε. Τι να περιμένει κάποιος από "βλακακο"; Πήγαινε διάβασε την Yodhajiva Sutta http://www.accesstoinsight.org/tipitaka/an/an05/an05.075.than.html και μετά έλα να ξεστομίσεις της ανοησίες σου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/1/14 11:18 μ.μ.

      ..."δεν έχει τελικά σημασία ποιος από τους δύο θα μείνει όρθιος και ποιος θα πέσει..."

      για πές το αυτό στους ηττημένους Γερμανούς ή τους "νικητές" σοβιετικούς και τους "συμμάχους".

      ...θα με συχωρέσεις, αλλα για εμενα προσωπικά έχει ΠΟΛΥ μεγάλη σημασία ποιός θα μείνει όρθιος και ποιός θα πέσει. κατα τα άλλα αν ήμουν εβραίος σατανολάτρης θα χοροπήδαγα απ τη χαρά μου με αυτές τις ανοησίες που γράφεις. άμα για εσένα δεν έχει σημασία τότε γιατί να μην χοροπηδήσεις εσύ, και να συνεχίσουμε να κυβερνωμαστε απο τη διανοητική λέπρα της ανθρωπότητας, τους Ιουδαίους.

      ζητώ συγνώμη για το έντονο της γραφής. δεν εχω σκοπό να σε θίξω σαν προσωπικότητα αφου δεν σε γνωριζω καν, αλλα θελω να καταδείξω το αδιέξοδο του τρόπου σκέψεως ποιυ προβάλλεις.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος23/1/14 8:30 μ.μ.

    ΥΣ Στο Οκταπλό Ευγενής Μονοπάτι http://en.wikipedia.org/wiki/Noble_Eightfold_Path η πρώτη αρχή, στην κατηγορία της ορθής δραστηριότητας, είναι το μην αφαιρείς τις ζωές έμβιων όντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/2/14 10:35 π.μ.

    Βλέπω οτι ουτε σαν Μαυρος Κρίνος απαντήσατε στην ερώτησή μου αν πιστυευετε οτι υπάρχει μια και μοναδική αλήθεια ή όχι, όυτε ο 23/1/14 12:51 π.μ. απάντησε στο σχόλιό μου.

    Επανέρχομαι διότι είναι φανερό οτι αντιτάσσεστε στον σιωνισμό. Όμως, με ποιά πρόταση απαντάτε απέναντί του; Κατα την άποψή μου το ερώτημα αυτό πρέπει να απαντηθεί με σαφήνεια, ειδ' άλλως ο αγώνας σας είναι μάταιος. Και αυτό όχι -προφανώς- συνειδητά, μα λόγω της φύσεως του εχθρού.

    Σας έγραψα εδω σχόλιο, και δεν είναι τυχαίο: ο Ιουδαϊσμός δεν είναι απλώς ενα "πολιτικό σύστημα" ή μια "πολιτική πρόταση" μα η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ -η πραγμάτωση δηλαδή- των θρησκευτικών πεποιθήσεων των Ιουδαίων στην καθημερινή ζωή τους. Οι πεποιθήσεις αυτές είναι ξεκάθαρες στα κείμενά τους, και -για να αντιπαραθέσω και την Ελληνική σκέψη- σε πλήρη αντίθεση με εμάς που κληρονομιά μας στην ανθρωπότητα είναι η αναζήτηση της αλήθειας με κάθε τρόπο και κόστος, οι Ιουδαίοι προσέφεραν και προσφέρουν την προσπάθεια της διαστροφής της στο διηνεκές με γνώμονα ότι νομίζουν οι διεστραμμένοι ως το δικό τους κέρδος.

    Γι αυτό σας ρώτησα αν πιστεύετε οτι υπαρχει ΜΙΑ αλήθεια, γι αυτό και αντέδρασα στο σχόλιο του αναγνώστη "δεν έχει τελικά σημασία ποιος από τους δύο θα μείνει όρθιος και ποιος θα πέσει". Με διάθεση φιλική, διότι νομίζω οτι ενας φίλος δεν χαϊδεύει αυτιά, αλλά βρίσκει το θάρρος και το χώρο να θέσει την κατάλληλη "πρόκληση".

    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα απαντηθεί το εν λόγω σχόλιο από τον Συναγωνιστή που αναφέρθηκε στο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.