Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας φασίστες και φιλοναζιστές, εμείς δημοκράτες;


5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/4/16 5:20 μ.μ.

    Καλησπέρα!Πολλά συγχαρητήρια για το ιστολόγιο.
    Έχω μια απορία και θα ήθελα να τη διαλευκάνω .Θέλω να πιστεύω ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής(γράφω ''θέλω να πιστεύω'' διότι έχω τη γνώμη ότι μέχρι να κληθούμε να δώσουμε ιδεολογικούς αγώνες στα πεδία των μαχών,είμαστε ''ατελείς εθνικοσοσιαλιστες''.Μένει λοιπόν να ολοκληρωθούμε.)Έλεγα λοιπόν ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής ,αλλά συνάμα , έχω μεγάλη συμπάθεια προς τον αναρχισμός και τους μεγάλους διανοητές τους κυρίως τους Προυντόν και Μπακούνιν.Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω,είναι τελείως ασυμβίβαστος ο αναρχισμός με τον εθνικοσοσιαλισμό;Μπορεί κάποιος να δηλώνει εθνικοσοσιαλιστής και αναρχικός ή έστω με συμπάθεια προς τον αναρχισμό; Και σαφώς δεν αναφέρομαι στους δήθεν ''αναρχικούς'' που έχουμε στη χώρα μας αλλά σε πρότυπα αναρχικών που υπήρξαν σε Ρωσία και Ισπανία ,που ήταν πραγματικοί αναρχικοί.Μην ξεχνάμε ότι μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Τολστόι και ο Γκαίτε δήλωναν αναρχικοί.Επίσης στον ισπανικό εμφύλιο ,ενώ πολλοί νομίζουν λανθασμένα ότι ο εμφύλιος ήταν μεταξύ εθνικιστών και κομμουνιστών ,λησμονούν την τρίτη μεγάλη παράταξη , αυτή των αναρχικών.Σημειωτέον και αξιοπερίεργο οι μεγαλύτεροι εχθροί των κομμουνιστών δεν ήταν οι εθνικιστές αλλά οι αναρχικοί, οι οποίοι και εκείνοι έτρεφαν άσβεστο μίσος για τους κομμουνιστές.
    Μπορεί λοιπόν να γίνει συμπόρευση εθνικοσοσιαλισμού-αναρχισμού ή έστω αλληλοκατανόηση των δύο αυτών ριζοσπαστικών και επαναστατικών ιδεολογιών;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/16 4:00 μ.μ.

    Παντως ο εθνικισμος και ο αναρχισμος εχουν μια κοινη ριζα. Ειναι τεκνα και τα δυο του ρομαντικου κινηματος. Δες εδω κοντα στο 5:50 https://www.youtube.com/watch?v=eOryFLOevxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/4/16 10:19 μ.μ.

      Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/4/16 10:04 μ.μ.

      Να'σαι καλα! Τσεκαρε επισης το blog Exit Area, το λιμα Εθνικοαναρχισμος (εχει και ο ΜΚ καποιες αναρτησεις) καθως και τα κειμενα του Troy Southgate. Νομιζω παντως η σκεψη του Δραγουμη ειναι αρκετα κοντα σ'αυτο που λεμε εθνικοαναρχισμος. Ζητω το Εθνος, κατω το κρατος!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/4/16 11:04 μ.μ.

      Ευχαριστώ πολύ φίλε ! Ήδη άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ για τον Troy Southgate.Επίσης εννοείται , Ζήτω το Έθνος , κάτω το κράτος.Σε αυτή την περιεκτική φράση εντοπίζεται πιστεύω η ουσία του Εθνικοαναρχισμού. Και πάλι ευχαριστώ , να σαι καλά!

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.