Ο Ουκρανός Horst Wessel: Maksym Chaika - Presente!Ο Maksym Chaika, ηγέτης της Εθνικιστικής κίνησης «Sich» στην Οδησσό μαχαιρώθηκε σε συμπλοκή με μια συμμορία των αυτοαποκαλούμενων «antifa» την 17η Απριλίου του 2009. Τα πιο παθιασμένα άτομα είναι πάντα στην εμπροσθοφυλακή της Εθνικής Επανάστασης, και ατυχώς συνήθως αυτοί πεθαίνουν πρώτοι. 

O Maksym ήταν ο μοναδικός που είχε αρκετό κουράγιο και αγάπη για την πατρίδα, ώστε να ορθώσει την Ουκρανική μαυροκόκκινη σημαία στην Οδησσό σε καιρούς που ήταν πραγματικά επικίνδυνοι. 

Όταν ο Maksym πέθανε κάποιος τον παρομοίασε με τον Horst Wessel, που όπως και αυτός, έφυγε πρώτος. Ναι, είχε πέσει πριν την έναρξη του αληθινού αγώνα για τις ιδέες που υπερασπιζόταν, αλλά η συνεισφορά του στο σύγχρονο Ουκρανικό εθνικιστικό κίνημα είναι τεράστια και ο θάνατος του ιερός. 

Για τις δραστηριότητες του και την Εθνικιστική του θέση ο Maksym είχε γίνει αντικείμενο κριτικής από τους ντόπιους φιλελεύθερους, ωστόσο για κάποιον (γνωστό) λόγο κανένας από αυτούς δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνους τους γενναίους υπερασπιστές της πόλης κατά την διάρκεια μαχών με οπλισμένους φιλορώσους αυτονομιστές στις 02.05 στην Οδησσό, αλλά υπήρχαν πολλοί σύντροφοι του Maksym, και είμαι σίγουρος ότι το πνεύμα του ήταν εκεί αυτή την ημέρα!

Οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ! 
Maksym Chaika - Παρών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου