Όταν η "Χρυσή Αυγή" υπερασπιζόταν την ιστορική αλήθεια: [περιοδικό «Χρυσή Αυγή», 10/1986 περίοδος Β΄, τεύχος 8, σελ.19-20]



21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/1/17 3:44 μ.μ.

    Μαύρε Κρίνε, αυτό το άρθρο δεν έχει σχέση με την ιστορική αλήθεια, είναι απολύτως ανιστόρητο και άκρως ιμπεριαλιστικό. Προφανώς, θα το έγραψε κάποιος από τους ανεγκέφαλους Αλβανολάγνους φωστήρες του ακροδεξιού Μιχαλολιάκου.
    Σίγουρα, πέραν των Βορειηπειρωτών, ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του Αλβανικού πληθυσμού έχει ελληνική καταγωγή, αλλά το να υποστηρίζει κάποιος ότι όλοι οι Αλβανοί είναι Έλληνες, είναι μεγάλη βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, αφού εσυ γνωρίζεις ποια είναι η μοναδική αλήθεια να μας πεις που υπάρχει λάθος και γιατί.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/1/17 11:32 μ.μ.

      Μαύρε Κρίνε, δεν βλέπετε τους Αλβανούς καθημερινά στο δρόμο;

      Με εμένα δεν μοιάζουν, με τους γύρω μου Έλληνες δεν μοιάζουν. Όψη και μόνο. Για να μην πούμε για τα περιεχόμενα της ψυχής.

      Εξηγήστε μας κάποια πράγματα καλύτερα, γιατί είτε δεν καταλαβαίνουμε καλά, είτε έχουμε κάνει λάθος για τις συγκεκριμένες αποχρώσεις εθνικισμού ως ιδεολογία.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Αρναούτης30/1/17 4:06 μ.μ.

      Βλέπουμε τους Αλβανούς που υπάρχουν διάφορες φυλές που διαφέρουν μεταξύ τους (Γκέγκιδες, Μαλισώροι, Μιρδίτες, Τόσκηδες, Λιάπηδες, Τσάμηδες) που διαφέρουν λίγο και σε χαρακτηριστικά, αλλά θέλω εδώ να πω ότι σε πολλούς Αλβανούς 2ης γενειάς στην περιοχή της Ελλάδος χάνεται η βραχυκεφαλία η οποία υπάρχει και σε προτομές αρχαίων που έχουν βρεθεί.Το θέμα για να το δούμε πιο σφαιρικά πρέπει να το εξετάσουμε από πολλές όψεις γενετικά, ανθρωπολογικά, γλωσσικά, ιστορικά για να βγάλουμε ένα γενικότερο συμπέρασμα.Αλλά κάποια πράγματα είναι δύσκολο να τα γνωρίζουμε ακόμα διότι η επιστήμη δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο και ίσως να μην φτάσει ποτέ, οπότε μπορούμε να βγάλουμε να συμπεράσματα με αυτά τα όποια γνωρίζουμε.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/17 8:35 μ.μ.

    Οι Αρβανίτες ή Αρβωνίτες είναι Έλληνες, αλλά οι Αλβανοί ΔΕΝ είναι Έλληνες.
    Το άρθρο ταυτίζει τους Έλληνες Αρβωνίτες με τους Αλβανούς. To Άρβανον ή τα Άρβανα, από όπου κατέβηκαν σταδιακά τα Αρβανίτικα φύλα στον Ελλαδικό χώρο, ήταν το Δεσποτάτο της Ηπείρου, του οποίου οι κάτοικοι ήταν Έλληνες και ΟΧΙ Αλβανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/17 12:52 μ.μ.

      Συναγωνιστή, συμφωνώ μαζί σου. Αυτοί που είναι "Έλληνες Αλβανοί", είναι τα παιδιά των λαθρομεταναστών Αλβανών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Αρναούτης30/1/17 3:56 μ.μ.

      Όπως επίσης και ο αδελφός δεν είναι αδερφός...Ο όρος Έλληνας και Ελλάδα πότε δημιούργηθηκε και παρουσιάστηκε (δεν μιλάμε για τον βασιλειά της Φθίας αυτό είναι το μεταγένεστερο συμπέρασμα ώστε να στηριχθεί η ονομασία);Εκτός εάν ο Όμηρους δεν φαίνεται να λέει για καθόδους φυλών και για τους προγόνους Πελασγούς και κάνω εγώ λάθος.

      Διαγραφή
  3. Τι είναι αυτά ρε παιδιά που κάθεστε και κάνετε κουβέντα ;;;!!!!! Περί Ἀλβανῶν ὁμιλοῦν τά γραπτά κείμενα, καί λέγουν ὁτι δέν εἶναι Εὐρωπαϊκός λαός.
    Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι ).
    Στράβωνος Γεωγραφία.
    Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανό στο έργο του ‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘, όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. "Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην."
    Από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο διαβάζουμε : Αλβανοί, Σκύθαι
    Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε:
    Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία.
    Υποστηρίζεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Παννονίας υπήρξαν οι Ιλλυριοί (πελασγικός λαός και συγγενής των Ελλήνων). Η Παννονία σήμερα περιέχεται στα εδάφη των κρατών της Σερβίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου, Κοσσυφοπεδίου και βορείου Αλβανίας.
    Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:
    ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...
    Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.
    Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν ..
    Παρθυαίους δὲ καὶ Ὑρκανίους καὶ Τοπείρους, τοὺς πάντας ἱππέας, Φραταφέρνης ἦγεν. Μήδων δὲ ἡγεῖτο Ἀτροπάτης. ξυνετάττοντο δὲ Μήδοις Καδούσιοί τε καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Σακεσῖναι. τοὺς δὲ προσοίκους τῇ ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ Ὀροντοβάτης καὶ Ἀριοβαρζάνης καὶ Ὀρξίνης ἐκόσμουν
    Απο την Γαλλική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη από επιτροπή Σοφών υπό την εποπτεία του Ιππότη D' Arteau, μεταφρασμένη κατ΄ επιτομή από τη Γαλλική, το έτος 1862, διαβάζουμε:
    ΑΛΒΑΝΙΑ: υπό των νεωτέρων γεωγράφων καλείται μία των επαρχιών της Ευρωπαϊκής Τουρκίας εκτεινομένη παρά το Αδριατικόν και το Ιόνιον πέλαγος και περιλαμβάνουσα δύο διακεκριμένας Επαρχίας των αρχαίων γεωγράφων την Ιλλυρίαν και Ήπειρο Η χώοα αυτή κατά τόν μεταίωνα εκαλείτο Αρβανέσση νύν δε καλείται Αρναούτ μέν υπο των Οθωμανών, Σκίπερη δέ υπό τών εγχωρίων ήτοι των Αλβανών οίτινες και εαυτούς όνομάζουσι σκιπετάρους.
    Οί κάτοικοι της εκτεταμένης ταύτης επαρχίας διαφέρουσιν από αλλήλων κατά τε την εθνικότητα την γλώσσαν και την θρησκείαν διότι το μέν μεσημβρινόν μέρος της Αλβανίας ήτοι την κυρίως Ήπειρον οικούσιν οί Ηπειρώται, όντες ομόγλωσσοι και Ομόθρησκοι με τους λοιπούς Έλληνας, το δε αρκτικόν ήτοι την Ιλλυρίαν, ήτις και δύναται νά ονομασθεί κυρίως Αλβανία κατοικούσιν οί Αλβανοί ανάμικτοι οντες μετά Σέρβων καϊ Οθωμανών καί Έλλήνων. Εκτός της αλβανικής γλώσσης η οποία διαιρείται εις πολλάς διαλέκτους και ιδιώματα, λαλείται έτι εν τη Αλβανία καί η Ελληνική, η τουρκική κλπ
    Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα "Χρόνος":
    "Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτάσατε στο σημείο να υιοθετείτε τις προπαγανδιστικές θέσεις των Σέρβων που κατέσφαξαν τους ελληνικούς πληθυσμούς. Από την μια τσιράκια του ΚΚΣ και του Μιλόσεβιτς και από την άλλη αγγελιοφόροι του Πατριαρχείου και της Μόσχας!!!

      Διαγραφή
    2. Σε ότι ανέφερα στους Σέρβους έμεινες ;;;

      Διαγραφή
    3. Αρναούτης30/1/17 3:29 μ.μ.

      KΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. Μ. ξέχασες να βάλεις

      Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα "Χρόνος":

      "Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον".

      Γιατί γνωρίζουμε ότι είναι καθαρά για πολιτικό όφελος και δεν οδηγεί σε κάποιο λογικό συμπέρασμα.

      Μπορώ και εγώ κάλλιστα να παραθέσω κάποιες φράσεις όπως εσύ με ένα copy-paste:

      «..Είτε το θέλουμε εμείς ή εκείνοι είτε όχι είμαστε αδελφοί λαοί,με κοινή ιστορία κοινή καταγωγή καί κοινές παραδόσεις»:Ιωάννης Κούμαρης(εγκυκλοπαιδικό λεξικό «ΗΛΙΟΣ»)
      «Παιδιόθεν καί εξ απαλών ονύχων,ού μην αλλά καί πατρόθεν καί από πάππου καί των άλλων προγόνων,την Αλβανίαν εμάθομεν να θεωρούμε επαρχία ελληνικήν...τούς δε Αλβανούς Έλληνας γνησιωτάτους καί ελληνικωτάτους»(Λουκάς Μπέλλος)
      «Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870)
      «Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης)
      «...Οί Έλληνες είνε Αλβανοί καί οί Αλβανοί είνε Έλληνες»(Βλάσης Γαβριηλίδης,ιδρυτής καί διευθυντής της εφημερίδος «Ακρόπολις»,1883)
      «Όπου υπήρχον Αλβανοί άποικοι,έμειναν καί ζώσι σήμερον άθικτοι,αμόλυντοι,αδελφοί Έλληνες πάντες,υπερήφανοι διά τούτο..»(Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλος)
      «Ευγνωμοσύνης καθήκον,πολιτισμού υποχρέωσις ήτο,οί νεώτεροι Έλληνες ελευθερωθέντες τού τυρρανικού ζυγού καί ανεξάρτητον έθνος αποτελέσαντες να στρέψωσιν το βλέμμα των περί τα περί εαυτούς ομογενή φύλα καί τον εκπολιτισμόν τούτων,αν όχι την απελευθέρωσιν,μία των κυρίων ενασχολιών των να έχωσιν.Εκείνο δε, πέριξ τού οποίου πάσα μέριμνα Κυβερνητική καί ιδιωτική έπρεπε να περιστραφεί,είναι η Αλβανία,ο ιπποτικός εκείνος τόπος όστις διά των ανδρείων τέκνων του,τα μάλα συνετέλεσεν είς την απελευθέρωσιν τού τμήματος τούτου της Ελλάδος..»(Κων/νος Χ.Βάμβας)
      «Επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες καί ποιμένες λαοί,παρ' οίς ανευρίσκονται Ομηρικά έθη καί ήθη καί έθιμα.Εν τη Αλβανία πολλαί σκηναί της Ιλιάδος καί της Οδυσσείας αλλά καί της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι»(ελληνική εφημερίς της Ρουμανίας «Δεκέβαλος» 1874,αρ.2 καί 7)

      Διαγραφή
  4. http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/viastes-lhstes-kalasnikof-660.jpg?itok=9tKIy8hN

    Άριες φυσιογνωμίες,ε;Δεν μας φτάνει που έχουμε μπολιαστεί με ότι αφροασιατικό υπάρχει ανά τους αιώνες,θα αφομοιώσουμε τώρα και τους γυφτοαλβανούς!!!Γιατί δεν διαφέρουμε
    ήδη αρκετά από τις προτομές των προγόνων μας,ας αυτοκτονήσουμε φυλετικά μία και καλή.

    Ο Περίανδρος τα έχει πει καλά για την αλβανολαγεία.Και κάτι τελευταίο για τον αλογατάρη που μοιράζει πιστοποιητικά εθνικοσοσιαλισμού.Στον π*τσο μας τι έλεγε για τους Αλβανούς ο Καποδίστριας.Ούτε εθνικοσοσιαλιστής ήταν ούτε φυλετιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/1/17 11:28 μ.μ.

    Δηλαδή, οι μεν της ΧΑ και οι δε του Μαύρου Κρίνου, στηρίζετε την άποψη ότι τα "καλά" παιδιά που μας γρυλίζουν μέχρι και σήμερα από τον Ράμα έως τα τελευταία κρούσματα στις Ε.Δ είναι "αδέλφια" μας;

    Καλό θα ήταν να εξηγείται λίγο καλύτερα, γιατί οι καινούριοι συγχύζονται πολύ εύκολα, συμπεριλαμβανομένου εμού.

    Αρβανίτες και άλλες συγγενικές εθνότητες που σφυρηλατήθηκαν μαζί μας σε δύσκολα χρόνια ασφαλώς και είναι αδέλφια μας και δεν διακρίνονται ούτε διαφέρουν από τον καθένα μας.

    Αλλά οι Σκιπετάρ που ακόμα και σήμερα σχεδιάζουν διαμελισμό της Ελλάδος σε αγαστή συνεργασία με τους ανθέλληνες των Σκοπίων, τους Τούρκους και άλλους χειρότερους; Σε καμία περίπτωση.

    Ευχαριστώ. Καλοπροαίρετα συχνάζω σε πολλές εθνικιστικές σελίδες αλλά συχνότατα συγχύζομαι διότι δεν είναι καθάρια πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παράπονα σου πρώτα από όλα στον Σαμαρά που άνοιξε τα σύνορα. Είναι τουλάχιστον αστείο να έχετε άποψη για τους Αλβανούς την στιγμή που ο "χώρος" ανέχεται ως "αρχηγούς" μαμελούκους και σπέρματα αράβων καθώς και ξαδέρφια συγγενικών φύλων των τούρκων ...

      υ.γ. υπάρχει βιβλιογραφία κύριοι, τι δεν καταλαβαίνετε;; τα επιχειρήματα σας αρχίζουν στο τι λένε οι Σέρβοι και τελειώνουν στον Παπαρηγόπουλο;;;

      Διαγραφή
    2. ΜΑΥΡΕ ΚΡΙΝΕ.... Καταρχάς ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ουδεμία σχέση έχω με χώρους όπως σωστά είπες με αρχηγούς μαμελούκους και σπέρματα αράβων καθώς και ξαδέρφια συγγενικών φύλων των τούρκων ...
      Και όσο για την βιβλιογραφία ναι υπάρχει και πρωτίστως στο Πλούταρχο , Αρριανό , Στράβων .

      Διαγραφή
  6. άκου φίλε αν έχεις θέμα με Ανδρουτσόπουλο και Καλέντζη να πας να τους βρεις προσωπικά να τους τα πεις στα ίσια. Από κει και πέρα υπάρχει σχετική βιβλιογραφία. Και επειδή το επίπεδο σας δεν διαφέρει καθόλου από αυτό των αλβανών εθνικιστών ιδού:

    http://ufight.gr/home/ellinikanea/43435-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85.html

    Η ιστορία δεν είναι έργο να το γράφει το σενάριο ο κάθε ένας. Δεν σας ενοχλεί το επίπεδο του "χώρου" σας ενοχλεί η ιστορική αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, συκοφαντικά κλπ δεν πρόκειται να ανέβουν. Εδώ δεν είναι ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ να βγάλετε τα αρνητικά σας για τον Γκέκα, τον Περίανδρο, τον Ζαφειρόπουλο και όποιον άλλο υπαρχηγό του Μιχαλολιάκου θυμηθήκατε ξαφνικά. Η λογική λέει ότι πας και τους βρίσκεις προσωπικά ή γράφεις κάτι δημοσίως σε κόσμιο επίπεδο ή και με όνομα. Αφήστε αυτά που ξέρετε μερικοί. Δεν θα δεχτούμε μαθήματα ιστορίας και ανθρωπολογίας από ανθρώπους που ανέχονται ΑΚΟΜΗ τις λογικές του Μιχαλολιάκου κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/2/17 11:13 π.μ.

    O ιστορικός Παπαρρηγόπουλος μας λέει πως η ιλλυρική Αλβανία της Βαλκανικής εποίκισε την Αλβανία τού Καυκάσου.
    Ουδεμία ιστορική αναφορά υπάρχει περί εποικίσεως των Αλβανών τού Καυκάσου στην Αλβανία της Βαλκανικής.
    Φυσικά καί δεν διαχωρίζει τον Αλβανό από τον Αρβανίτη καί Αρβανιτιά αποκαλεί ολάκερο τον αλβανικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/2/17 9:49 μ.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=cEUbMr9ooAA&list=PL2c25h1fCKOZaaXjNkJiBmpWylolXaAM6&index=3
    ίδια κοψιά οι σημερινοί Αλβανοί του Καυκάσου με τους Αλβανούς με πολλά κοινά γλωσσικά στοιχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/3/17 6:14 μ.μ.

    Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή (Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, 1927, τ. 3ος, 403γ-406β).

    Λαοί με το όνομα Αλβανία υπήρχαν στην Κρήτη, στην Ιταλία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχαίες ελληνικές παραδόσεις οι Αλβανοί του Καυκάσου ήταν μετανάστες από τους Αλβανούς του Λατίου, τους οποίους οδήγησε εκεί ο Ηρακλής, όπως υποστηρίζουν οι Κουπιτώρης, Θωμόπουλος και άλλοι (αν και ορισμένοι από αυτούς επιμένουν να ομιλούν περί ελληνικής καταγωγής των Αλβανών λόγω ομοιότητας πολλών αλβανικών λέξεων με αρχαίες ελληνικές και λόγω της Πελασγικής και άρα ελληνικής όπως λένε καταγωγής των Ιλλυριών).

    Για τους Αλβανούς του Λατίου (οι οποίοι αποίκησαν τον Καύκασο και όχι το αντίθετο) αναφέρεται ο Διόδωρος Σικελιώτης, στο Βιβλίο 8, κεφ. 25, όπου αναφέρεται σε παλαιό πόλεμο Ρωμαίων-Αλβανών επί βασιλείας στην Ρώμη του Οστιλίου Τύλλου, ενώ στον ίδιο πόλεμο αναφέρεται ο Πολύαινος στα Στρατηγήματα, Βιβλίο 8, κεφ. 5.

    Σύμφωνα επίσης με τον Τάκιτο, Πελασγοί από την Θεσσαλία μετανάστευσαν στον Καύκασο μετά που εκστράτευσαν με τον Ιάσονα στους Κόλχους και την Ιβηρία και Αλβανία, φτάνοντας μέχρι την Κασπία. (Tacit, annal, 6/34)

    Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι η αλβανική γλώσσα είναι ινδο-ευρωπαϊκή γλώσσα, ανήκει σε έναν διακριτό/ξεχωριστό κλάδο της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών και δεν σχετίζεται με τις λεσγικές γλώσσες και διαλέκτους των Αλβανών του Καυκάσου:

    «Η αλβανική γλώσσα απότελεί την μόνη επιβιώσα διάλεκτο του θρακο-ιλλυρικού κλάδου των ινδο-ευρωπαϊκών γλωσσών. Φαίνεται να επιβεβαιώνει τη θέση των Αλβανών ότι είναι οι παλαιότεροι αυτόχθονες κάτοικοι της βαλκανικής χερσονήσου.» (One Europe, many nations: a historical dictionary of European national groups, By James Minahan, History, 2000, Page 29)

    Το δέντρο των ινδο-ευρωπαϊκών γλωσσών δημιουργήθηκε το 1974 από το Ινστιτούτο Γλωσσών στη Σουηδία και δημοσιεύτηκε το 1975:

    «Η αλβανική γλώσσα πληρεί τις προϋποθέσεις - Η αλβανική γλώσσα είναι το πιο παλιό ινδο-ευρωπαϊκό ιδίωμα.» (WEBSTER’S NEW TWENTIETH CENTURY DICTIONARY, Unabridged Second Edition, De Luxe Color, William Collins and World Publishing Co., Inc., 1975, ISBN: 0-539-048523-3)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/3/17 6:14 μ.μ.

    Αξίζει να πούμε εδώ ότι οι Αλβανοί πήγαν στον Καύκασο και όχι το αντίθετο - «Βαρβάρων τε αυ Θράκας και Παίονας και Ιλλυριούς και Αγριάνας τους ευρωστοτάτους τε των κατά την Ευρώπη και μαχιμωτάτους προς τα της Ασίας γένη αντιτάξεσθαι.» (Αρριανός Ζ’, 5)

    Όταν ο θρυλικός στρατηλάτης (ο Μέγας Αλέξανδρος) πέρασε το μεγάλο φαράγγι του ορεινού όγκου που χωρίζει την Ασία και που αποτελεί τον μοναδικό διάδρομο εισόδου στην αχανή ανατολική Ασία – γι’ αυτό και “πύλη του Καυκάσου” ονομάζεται – τοποθέτησε εκεί ισχυρή φρουρά.

    «Ούτω δη τα της Ασίας ώδε έχει προς του Ταύρου και του Καυκάσου τέμνεσθαι απ’ ανέμου ζεφύρου ως επ’ απηλιώτην…» (Αρριανός Ε’, 25, 5)

    «Όταν έφτασε η άνοιξη, ο Αλέξανδρος προχώρησε προς την Ινδία, αφήνοντας πίσω τον Αμύντα με 3.500 ιππείς και 10.000 πεζούς.» (Αρριανός Δ’, 22, 4)

    Αυτή η οπισθοφυλακή χωρίστηκε σε φυλές και κάθε φυλή ανέλαβε τη φύλαξη ενός συγκεκριμένου χώρου. Ο Κωνσταντινος Πορφυρογέννητος, σημειώνει: «Ίνα γίνηται σύνορον Φασιανής, ο ποταμός Ιέραξ, ήτοι ο Φάσις, και τα μεν αριστερά μέρη τα προ Ιλλυρίαν, κατέχωσιν οι Ίβηρες.» (P.G.T. 113, Περί Ιβήρων)

    Εκεί, γύρω από αυτόν τον ποταμό, δημιούργησαν την πόλη τους. Αυτή η επαρχία ακόμη και σήμερα ονομάζεται “Αλβανικές Πύλες”. «Επί δ’ αυτοίς Κάσπιοι άνδρες. Αλβανοί τ’ επί τήσιν Αρήιοι. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί πολεμικοί και ποιμενικοί…ω Κυκλώπειος φησίν, ο βίος τουτέστιν ευδαίμων και άπονος.» (Διονύσιος “Οικουμένης Περιήγησις”, σελ. 180, στίχος 73)

    Την αξία αυτών των ακριτών συνοριοφυλάκων αντελήφθη και ο στρατηγός Στηλίχων (415 μ.Χ.), ο οποίος ενίσχυσε αυτές τις φρουρές με αρκετούς Ιλλυριούς από την Αλβανία και εκχριστιανισθέντες Γότθους, για να τον μιμηθεί αργότερα ο Βελισσάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.