ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η άγνωστη επιστολή του Δρ. Ανδρέα Σταθόπουλου στο περιοδικό "Απολλώνειο Φως" (09-10/2010 τεύχος 85) για τους υπαίτιους της Κυπριακής τραγωδίας και τον Ταξίαρχο Δημήτριο Ιωαννίδη (.pdf)



για να κατεβάσετε την εν λόγω επιστολή σε μορφή αρχείου .pdf στον σύνδεσμο εδώ


















Μια αναγκαία απάντηση σε παλαιότερο άρθρο γνωστού αστέρα της αντιφασιστικής «Χρυσής Αυγής» σχετικά με τον Ταξίαρχο Ιωαννίδη.
Ημέρα μνήμης για τις Αντιδημοκρατικές δυνάμεις: ΕΟΚΑ Β' Ξαναχτύπα! (15η Ιουλίου 1974)
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η συγκλονιστική συνέντευξη του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Β΄ Λευτέρη Παπαδόπουλου σε .pdf στο περιοδικό "Το Αντίδοτο" (Ελληνική Δράση Καλαμάτας τεύχος 2&3 - Αύγουστος 2015&Μάρτιος 2016)

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/7/17 2:59 π.μ.

    Ο Δρ. Σταθοπουλος ηταν να βγαλει τη βιογραφια του δημητρη Ιωαννιδη.Δυστηχως εφυγε απο τη ζωη και δεν προλαβαμε να διαβασουμε την βιογραφια του.Ξερετε τελικα αν θα βγει η βιογραφια του δημητρη Ιωαννιδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ ο μόνο έργο που κυκλοφορεί είναι η έκδοση από τον Χαραλαμπόπουλο, το γνωστό δίτομο. δεν γνωρίζουμε για κάποιο άλλο.

      Διαγραφή
  2. Δεν υπαρχουν διακιολογιες για τον Ιωαννιδη!! Ακομα και αν εξαπατηθηκε οντως απο τους Αμερικανους ως προς το θεμα της μη εισβολης των Τουρκων στην Κυπρο, επρεπε ως εμπειρος αξιωματικος να ειχε προνοησει και να εχει ενα plan b σε περιπτωση που κατι πηγαινε στραβα! Αντιθετως, βρεθηκε απροετοιμαστος και μετα, οταν οι προδοτες αρχηγοι ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ αρνηθηκαν να κυρηξουν τον πολεμο και αποφασισαν να καλεσουν τους πολιτικαντηδες πισω, επρεπε να τους εκτελεσει ολους! Αυτος ηλεγχε τον στρατο και οχι αυτοι! Η δε διακυβερνηση του κρατους απο τον Νοεμβριο του '73 εως τον Ιουλιο του '74, ηταν απλα αθλια! Ο Ιωαννιδης κηλιδωσε δυστυχως την εως τοτε ενδοξη πορεια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ιωαννίδης προχώρησε σε εξόρυξη πετρελαίου και σε έρευνες για ουράνιο, εξόπλισε τον στρατό και διέταξε επίθεση στον έβρο! έλεος με τα ψέμματα της ακροδεξιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μεγαλε, τι σχεση εχει η αληθεια με το αν καποιος που την λεει, ειναι ακροδεξιος, ακροαριστερος, κεντρωος κλπ? Που νομιζετε οτι με το να ταμπελωσετε εναν ανθρωπο, σημαινει οτι καθαρισατε κιολας(οπως κανουν δηλαδη και οι αντιπαλοι σας που σας λενε ναζι προκειμενου να μηδενισουν την αξιοπιστια σας)! Κι επισης, εχεις την εντυπωση οτι ο Ιωαννιδης ηταν εθνικοσοσιαλιστης και μιλας για ακροδεξιες κλπ? Πολεμησε εναντιον των Γερμανων στην Μαχη της Κρητης, συμμετειχε στον ΕΔΕΣ επι Κατοχης, συμμετειχε στο κινημα του ΙΔΕΑ το '51 και υποστηριζε τον Μερκεζινη πολιτικα την δεκαετια του '50! Ναι, ολα αυτα που ειπες περι εξοπλισμων και πετρελαιων ειναι αληθεια, αλλα αποτελουν συνεχεια της πολιτικης Παπαδοπουλου τον οποιον ο Ιωαννιδης ανετρεψε! Ανεφερα και παραπανω κατι για "ενδοξη εως τοτε πορεια" του Ιωαννιδη, κατι που προφανως σημαινει οτι αναγνωριζω πατριωτισμο σε αυτον και το παρεβλεψες! Το οτι ομως του αναγνωριζω αυτο, δεν σημαινει οτι ηταν και ο καταλληλοτερος κυβερνητης για την χωρα! Συγγνωμη δηλαδη που δεν ειμαι παρωπιδοφορος οπως εσυ! Και τελος παντων επι της ταμπακιερας εχεις να αναφερεις τιποτα? Επρεπε η δεν επρεπε να εχει plan b ωστε να μην εξαπατηθει απο τους Αμερικανους σχετικα με την αποβαση των Τουρκων στην Κυπρο? Επρεπε η δεν επρεπε να μαντρωσει τους προδοτες αρχηγους των Επιτελειων οταν εκαναν την ανταρσια τους, αφησαν αβοηθητη την Κυπρο και επανεφεραν τους πολιτικαντηδες? Ασε που ηταν τεραστιο λαθος και το να παραμεινει "αορατος δικτατωρ" και να κινει τα νημματα παρασκηνιακα! Ηταν αρχηγος επαναστασεως(πραξικοπηματος, κινηματος, οπως θες πες το), επρεπε να βγει μπροστα και να αναλαβει τις ευθυνες για ολα, ειτε ως προεδρος της δημοκρατιας, ειτε ως πρωθυπουργος, φυρερ, η οτι αλλο ηθελε, οχι ομως να κινει μαριονετες οι οποιες οταν ηρθαν τα δυσκολα τον εγκατελειψαν αμεσως..."Ειμεθα γελοια κυβερνησις" παραδεχτηκε ο υπουργος του καθεστωτος και μεγιστος διανοητης Δημητριος Τσακωνας, αλλα υπαρχουν σημερα και καποιοι(ελαχιστοι ευτυχως)κουφιοκεφαλοι που εξυμνουν το καθεστως της 25ης Νοεμβριου...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/7/17 12:43 π.μ.

      Μαυρε κρινε η κυβερνηση παπαδοπουλου ξεκινησε τις διαδικασιες για εξορυξη πετρελαιου και ο ιωαννιδης τις ολωκληρωσε με πρωθυπουργο τον ανδρουτσοπουλο.Οσο αναφορα το ουρανιο ο παπαδοπουλος ξεκινησε τις ετοιμασιες για την κατεσκευη πυρηνικου εργοστασιου ηλεκτρικης ενεργειας και ο καραμανλης τη σταματησε.Οσο αναφορα τους εξοπλισμους τους ξεκινησε ο παπαδοπουλος με τον στρατηγο αγγελη και επι ιωαννιδη εφτασαν τα πρωτα οπλα που ειχε παραγγειλει ο αγγελης.

      Διαγραφή
    3. Σε όλα τα άρθρα σχετικά με τον Στρατηγό Ιωαννίδη έχουν απαντηθεί όλες αυτές οι απορίες, προτείνω να διαβάσεις το δίτομο του Δρ. Ανδρέα Σταθόπουλου

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/7/17 3:12 μ.μ.

      μπορουμε να διαβασουμε το βιβλιο διαδικτυακα?

      Διαγραφή
    5. Κι εγω σου προτεινω να διαβασεις τα βιβλια του Μανου Χατζηδακη(Φακελλος 21η Απριλιου, Γεωριος Παπαδοπουλος Και Κυπριακο και την προσφατα εκδοθεισα 4τομη βιογραφια του Παπαδοπουλου),τα στοιχεια ειναι συντριπτικα και δεν ανατρεπονται με τις αλχημειες του Σταθοπουλου...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος29/7/17 12:44 π.μ.

      Συγκεκριμενα για τον Ιωαννιδη πιστεύω καλυτερα διατυπωθηκε η αποψη,στην προχθεσινη εκπομπη της Απελλα,με καλεσμένο τον Σταφυλα απο την Ελευθερη Ωρα αν δεν κανω λαθος. Το γεγονος οτι περιμενε να μην το ριξουν οι Αμερικανοι καθως και το γεγιβος οτι τα κοντινα του ατομα τον προδωσαν,τον καθιστουν το λιγοτερο αφελη.Τα υπόλοιπα στην κριση του καθενος.

      Διαγραφή
    7. Δεν ακούω αγαπητέ εκπομπές του εν λόγω επιπέδου. Ο Δρ Σταθόπουλος παραθέτει στοιχεία και γεγονότα που ο Χατζιδάκης αγνόησε στην μεταξύ τους διαμάχη στην εφημερίδα ΕΚ, στην οποία και υπήρχε μάχη δηλώσεων με εκατέρωθεν απαντήσεις

      Διαγραφή
  4. το βιβλίο δεν υπάρχει στο διαδίκτυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες μας μερικα λοιπον απο τα "στοιχεια και γεγονοτα" που αγνοησε ο Χατζηδακης, εν συντομια δηλαδη, το ζουμι της υποθεσης! Εγω ανεφερα συγκεκριμενα γεγονοτα και ενεργειες του Ιωαννιδη που θεωρω λανθασμενες, πες μας κι εσυ τα δικα σου επιχειρηματα και οχι χαρακτηρισμους τυπου "ακροδεξια προπαγανδα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.