Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Καρρά των εκδόσεων «Νέα Γενεά»


Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Καρρά των εκδόσεων «Νέα Γενεά».

Συναγωνιστή Αλέξανδρε, προσφάτως πραγματοποίησες την ίδρυση ενός νέου εκδοτικού οίκου με τον τίτλο «Νέα Γενεά». Γιατί προχώρησες σ' αυτήν την προσπάθεια και γιατί επέλεξες τον τίτλο αυτόν;

Η ίδρυση του εκδοτικού οίκου «Νέα Γενεά» είναι το αποτέλεσμα του κόπου δύο ετών. Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την επιθυμία μου να συμβάλω στη διανόηση και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ελληνικού εθνικιστικού κινήματος. Ο τίτλος αποτελεί την αναβίωση του εκδοτικού οίκου της δεκαετίας του '30, τον οποίο είχαν ιδρύσει η Σίτσα Καραϊσκάκη, ο Ευάγγελος Κυριάκης κι ο Κυριάκος Καραμάνος. Στόχος μου η συνέχεια του έργου τους και η σύνδεση της εποχής τους με την εποχή μας.

Ποιοι είναι οι πρώτοι τίτλοι που έχεις εκδώσει;

Η πρώτη έκδοση ήταν όλα τα άρθρα της Σίτσας Καραϊσκάκη στο περιοδικό “Η Νεολαία” της 4ης Αυγούστου. Δεύτερη έκδοση ήταν το άγνωστο σε πολλούς βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, με τον τίτλο “Δεύτερο Βιβλίο”. Τρίτη έκδοση, προς τιμήν της Σίτσας Καραϊσκάκη, μία συλλογή άρθρων της για την τέχνη και τη φυλή. Τέλος, η πιο πρόσφατη έκδοση είναι το βιβλίο του Robert Brasillach “Ο Leon Degrelle και το μέλλον του Rex”.

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις από τους αναγνώστες;

Μέχρι στιγμής υπάρχουν θετικότατα σχόλια και πολλοί φίλοι συναγωνιστές δέχτηκαν  τις εκδόσεις με ενθουσιασμό και αισιοδοξία, προτείνουν βιβλία για να εκδώσουμε στο μέλλον κι ενθαρρύνουν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Σ' αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη από την πρώτη μέρα της ίδρυσης το ιστολόγιο του «Μαύρου Κρίνου», το ιστολόγιο Zentropa, την εφημερίδα “Ελεύθερος Κόσμος”, συναγωνιστές από το Propatria, τον Κύκλο Ιδεάπολις και γνωστά βιβλιοπωλεία του εθνικιστικού χώρου.

Πώς βλέπεις το σύγχρονο αντιδημοκρατικό-αντικοινοβουλευτικό βιβλίο και τους εθνικιστές εκδότες;

Ο σκοπός δεν είναι να υπάρχει ανταγωνισμός στις εκδόσεις, αλλά συναγωνισμός και αλληλοσυμπλήρωση στους τίτλους που επιλέγονται κι εκδίδονται από τους εκδότες του εθνικιστικού χώρου. Το εθνικιστικό-φασιστικό-εθνικοσοσιαλιστικό βιβλίο αποτελεί μια πράξη επαναστατική ενάντια σ' ένα τυραννικό καθεστώς, εχθρικό προς τις ιδέες και τα ιδανικά μας. Όλοι μας από κάποιο βιβλίο που βρέθηκε στα χέρια μας ξεκινήσαμε κάποτε να συνειδητοποιούμε τι εστί κοινοβουλευτικό καθεστώς, δημοκρατία, φιλελευθερισμός, μπολσεβικισμός και κυρίως γιατί συκοφαντήθηκαν τα φασιστικά κινήματα του Μεσοπολέμου από τους νικητές.

Ποια τα σχέδια για το μέλλον;

Οι πρώτοι τέσσερις τίτλοι μπορούν να σας προϊδεάσουν. Σύντομα θα υπάρξει και κατάστημα.

Ποιοι είναι οι τρόποι παραγγελίας των βιβλίων και σημεία διανομής τους και ποια τα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία παρουσιάζεται ο εκδοτικός οίκος;

Μέσω της ιστοσελίδας neageneabooks.gr με αντικαταβολή, paypal και κατάθεση σε τράπεζα μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα βιβλία απευθείας από τον εκδοτικό οίκο (6945951077 Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 9:00 - 15:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00 - 18:00 info@neageneabooks.gr) Τα βιβλία επίσης υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία Ελεύθερη Σκέψις, ΛόγχηΠελασγός και της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα καθώς και στο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη. 

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τους αναγνώστες του Μαύρου Κρίνου;

Να συνεχίσουν την έρευνα, τη μελέτη και την προπαγάνδα των φασιστικών ιδεών.

Συναγωνιστή σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου και για την τιμή να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έθεσα. Καλή επιτυχία στη συνέχεια της προσπάθειάς σου.

Κι εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία, την προβολή και την στήριξη μέσα από το ιστολόγιο σας. Σας χαιρετώ με τεταμένη τη δεξιά! 
facebook

18 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/11/17 2:00 μ.μ.

  Μαύρε Κρίνε δεν μασάμε με το νέο εκδοτικό οίκο. Άλλος ένας βιβλιέμπορας στο χώρο. Όλα γίνονται για το χρήμα και όχι για την "προσφορά".

  Ωστόσο, καλά κάνεις και προβάλεις τα βιβλία γιατί είναι αξιόλογα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είμαστε σίγουροι ότι δεν γνωρίζεις τον Συναγωνιστή σε προσωπικό επίπεδο και για αυτό καλό θα είναι να αποφύγεις ανάλογους χαρακτηρισμούς στο άμεσο μέλλον.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/17 7:32 π.μ.

   ΜΚ δίκιο έχεις δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά λογικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι καμία νέα έκδοση δεν πουλιέται από το βιβιλιοπωλείο της Χρυσής Αυγής αν προηγουμένως δεν υπάρχει ρητή έγκριση από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, οπότε ο χαρακτηρισμός "βιβλιέμπορας" μάλλον είναι πολύ επιεικής...

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ είναι επιτυχία των εν λόγω εκδόσεων να υπάρχουν τα βιβλία τους ακόμη και εκεί. Από την στιγμή που είναι σημείο διανομής πρέπει να προβληθεί αφού υπάρχει και η συνέντευξη του Αλέξανδρου ενός Συναγωνιστή ο οποίος ξεχωρίζει για την ποιότητα του χαρακτήρα του.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος9/11/17 7:31 μ.μ.

  Επίσης πουλιούνται και από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Χρυσής Αυγής και το βιβλιοπωλείο της στη Μεσογείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος10/11/17 8:26 μ.μ.

  Συμφωνώ με το πρώτο σχόλιο του συναγωνιστή, γιατί η απάντηση που έδωσε ο εκδότης αυτού του νέου εκδοτικού οίκου στον ΜΚ αναφορικά με τους "εθνικιστές εκδότες", ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ σαν αυτό που λέει ο λαός: "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε", πράγμα που δείχνει ότι πολιτικά είναι λαμόγιο που απλά τον εδιαφέρει να έχει "καλές σχέσεις" για να πουλάει το εμπόρευμά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενοχλήθηκε η γνωστή φετιχιστική σέκτα του "χώρου" και βάλθηκε να κατακρίνει τον νέο εκδοτικό οίκο. Δηλαδή το γεγονός ότι ήδη σε ελάχιστες ημέρες οι 4 τίτλοι κάνουν καλές πωλήσεις θα τους οδηγήσει σε νέα διαδικτυακή λασπολογία;

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος10/11/17 11:21 μ.μ.

  Το γεγονός και μόνο ότι τα βιβλία αυτού του νέου εκδότη πωλούνται στο βιβλιοπωλείο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Χρυσής Αυγής, δείχνει πιθανότατα (κατ'άλλους αποδεικνύει σίγουρα...) ότι πολτικά είναι πολύ ΒΡΩΜΙΚΟΣ και ξεκάθαρα πρέπει να είναι μεγάλος συμφεροντολόγος για να πάει τα βιβλία του στη συστημική ακροδεξιά κοινοβουλευτική ΧΑ.
  Πάντως, προσωπικά δεν θα μου κάνει εντύπωση να μάθω ότι ήδη είναι οργανωμένος στο μόρφωμα της ΧΑ ή σε κάποια εθνικιστική σέχτα εκτός ΧΑ, γιατί οι πολιτικοί απατεώνες συνήθως προσκολάνε σε πολιτικές οργανώσεις για πελατεία και "κάλυψη"!
  Γ. Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Αλέξανδρος Καρράς δεν συμμετέχει στην Χρυσή Αυγή. Υπάρχει κινητό στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων, μπορείτε να απευθυνθείτε εκεί για τα παράπονα σας σχετικά με το σημείο διανομής και να βρεθείτε και από κοντά για να καταλάβετε οι ίδιοι την ποιότητα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που με αυτοχρηματοδότηση δίνει στο αναγνωστικό κοινό 4 σημαντικά βιβλία.

   Διαγραφή
 5. Ενημερώνουμε άπαντες ότι προβοκατόρικα υβριστικά σχόλια ενάντια στις εκδόσεις Νέα Γενεά δεν θα ανέβουν. Ο Μαύρος Κρίνος έχει συγκεκριμένη γραμμή ενάντια στην Χρυσή Αυγή από το 2007 όταν κάποιοι άλλοι την εποχή εκείνη ήταν κολλητάρια του Μιχαλολιάκου. Καλώς ή κακώς ένα από τα σημεία διανομής είναι και το βιβλιοπωλείο τους, γεγονός που έχει να κάνει με τις εν λόγω εκδόσεις και όχι με κάποια αλλαγή απέναντι στην ακροδεξιά πινακοθήκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος13/11/17 9:58 π.μ.

  Ο σκοπός είναι πάντα ένα βιβλίο να φτάσει σε ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται. Τα βιβλία θα δοθούν παντού εκτός από συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.

  Όποιος νομίζει ότι κάποιος επιλέγει να γίνει εκδότης για να κάνει λεφτά, είναι επιεικώς ηλίθιος ή έχει άγνοι περι΄του ποια είναι η κίνηση του βιβλίου στην Ελλάδα και ειδικά στον λεγόμενο ''χώρο''.

  Οι χαρακτηρισμοί από ανώνυμους είναι απλώς προβοκάτσια.

  Η απαράδεκτη απάντηση μου στον Μαυρο Κρίνο σχετικά με τους εθνικιστές εκδότες αφορούσε το εθνικιστικό-φασιστικό-εθνικοσοσιαλιστικό βιβλίο και για αυτό μίλησα για συναγωνισμό. Συναγωνισμός όχι απαραίτητα προσωπικός αλλά αλληλοσυμπλήρωση με νέες εκδόσεις οι οποίες δεν έχουν έρθει ποτέ στο φως ως τώρα.

  Θα αφήσω τον χρόνο να διαψεύσει αυτούς που τώρα ουρλιάζουν για να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους. Πως να αισθανθεί ντροπή όμως ένας ανώνυμος προβοκάτορας; Η σκιά τον σώζει από την ξεφτίλα του μέλλοντος.

  Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής ούτε και ποτέ είχα κι αυτό ο χώρος το γνωρίζει πολύ καλά!

  Αλέξανδρος Καρράς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος13/11/17 10:18 π.μ.

  Μερικοί είτε είναι ηλίθιοι είτε μοναδικός τους στόχος είναι απλά να προβοκάρουν κι αυτό είναι εμφανές. Τι σχέση έχει το ότι τα εν λόγω βιβλία πωλούνται ΚΑΙ στο βιβλιοποωλείο της Χ.Α.; Βιβλία είναι, θα πουληθούν οπουδήποτε είναι δυνατόν. Ξεχωρίστε λίγο τις επαγγελματικές από τις πολιτικές σχέσεις. Δεν έχει δηλαδή με τι ν'ασχοληθεί ο χώρος και βρήκε το σημείο πώλησης των βιβλίων; Είστε σοβαροί; Και στου Γιαννάκενα το βιβλιοπωλείο υπάρχουν. Έχει σχέσεις και με ΛΑΟΣ άραγε η Νέα Γενεά; Και στο Ιδεάπολις επίκειται παρουσίαση. Είναι και μέλος του Ιδεάπολις ο εκδότης;
  Δε σοβαρεύεστε λέω 'γω; Έχετε καταντήσει γελοίοι με τις προβοκάτσιές σας. Εκτός αν είναι άλλος ο λόγος που σας τσούζουν οι συγκεκριμένες εκδόσεις και ψάχνετε απλώς λόγους για να λασπολογήσετε απέναντι σε μια αξιόλογη προσπάθεια.

  Υ.Γ. Όποιος νομίζει ότι από εθνικιστικές εκδόσεις μπορεί να κάνει κανείς λεφτά, είναι κάργα ηλίθιος κι έχει πασιφανή άγνοια του αντικειμένου, δεν έχει μιλήσει ούτε μ' έναν από τους εκδότες ή τους βιβλιοπώλες του χώρου και δεν έχει διαβάσει - πιθανότατα - ούτε ένα βιβλίο στη ζωή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος13/11/17 10:19 π.μ.

  Συναγωνιστές έμαθα ότι ο Αλέξανδρος Καρράς, έχει γίνει μέλος στην ΛΑ.ΚΙ.ΠΑ. στην οποία ηγείται ο γνωστός Ανδρέας Πετρόπουλος.
  Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/11/17 10:32 π.μ.

   Αυτή την στιγμή δεν ανήκω πολιτικώς πουθενά. Έχω αποστασιοποιηθεί καθώς δεν επιθυμώ να ταυτιστούν οι εκδόσεις με καμία εθνικιστική οργάνωση. Εκτός αυτού όμως, δεν υπάρχει και χρόνος καθώς εργάζομαι επάνω σε 10 νέους τίτλους που θα έρθουν σύντομα.

   Αλέξανδρος Καρράς

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/11/17 10:40 π.μ.

   Μάλλον έτσουξε κάποιους ότι οι νέες εκδόσεις αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της Σίτσας Καραϊσκάκη, έφεραν στο φως ένα σημαντικότατο βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ και έσπασαν το μονοπώλιο καπήλευσης μορφών του ευρωπαϊκού φασισμού.

   Συγχαρητήρια στον εκδότη και αναμένουμε ανάλογη συνέχεια από αυτόν κι ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσει στο μέλλον όπως έκαναν άλλοι γνωστοί του χώρου.

   Δημήτρης Ν.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος13/11/17 10:28 π.μ.

  Τον συναγωνιστή Αλέξανδρο τον γνωρίζω προσωπικά και δεν έχει σχέσεις με κανένα πολιτικό κόμμα ή μόρφωμα.

  Ιωάννης Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος13/11/17 2:28 μ.μ.

  Συναγωνιστές και μή, αντί να κλαίγεστε σαν γκόμενες κάντε πράξεις όπως κάνει ο Αλέξανδρος.
  ~Αμομφάρετος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος16/11/17 11:40 π.μ.

  Εγώ βλέπω ότι ο νέος αυτός εκδότης βγαίνει με ονοματεπώνυμο και δηλώνει ανοιχτά ποια ιδεολογία υποστηρίζει και μάλιστα έχει εκτεθεί και με το πρόσωπό του.

  Όσοι τον βρίζουν είναι ανώνυμοι ή χρησιμοποιούν ψευδώνυμα. Προσωπικά είχαμε χρόνια να δούμε έναν τόσο νέο άνθρωπο να μιλά ανοιχτά για φασισμό και εθνικοσοσιαλισμό χωρίς να κρύβεται στο σκότος του διαδικτύου.

  Είμαι πολύ περίεργος να δω που το πάει και τι άλλο σκοπεύει να εκδώσει. Είμαι επιφυλακτικός αλλά αναμένω καλοπροαίρετα την πορεία των πράξεων του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή