ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Περιοδικό «Έρημη Χώρα» τεύχος τέταρτο σε μορφή αρχείου .pdf


Λίγο μετά την ξαφνική ... παύση της έκδοσης του ποιοτικού «αριστερού» Εθνικοσοσιαλιστικού περιοδικού «Γαμμάδιον» το οποίο έκανε θραύση εντός του «χώρου» αλλά και σε κύκλους των Εξαρχείων (…) 

- είχαν ανέβει όλα τα τεύχη σε .pdf από την συντακτική μας ομάδα με χιλιάδες downloads σε ελάχιστους μήνες με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν όλοι οι σύνδεσμοι μετά από συνεχείς αναφορές των «γνωστών αγνώστων» - 

εμφανίζεται το 2007 μια νέα εκδοτική προσπάθεια που ονομάστηκε «Έρημη Χώρα». 

Αν και το τελευταίο τεύχος το 4ο στην σειρά κυκλοφόρησε ακριβώς πριν δέκα χρόνια (Νοέμβριος 2011) το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο και τα μέλη της συντακτικής ομάδας διατηρούν μέχρι σήμερα το ομώνυμο ιστολόγιο καθώς και ηλεκτρονική διεύθυνση για όσους επιθυμούν να επικοινωνήσουν ...

http://erimihora.blogspot.com/ 

... ενώ σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχισυντάκτη Ρωμανού στην σελίδα των Ελλήνων Ρομαντικών της ΦΛΕΦΑΛΟ - την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ - η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται ως μια προσπάθεια της Παραδοσιοκρατίας και με «αναφορές σε μια πλειάδα θεματικών που στο πολιτικό πλαίσιο ξεκινούν από τον ριζοσπαστικό συντηρητισμό και καταλήγουν στον αναρχικό εθνικισμό και τον εθνικομπολσεβικισμό, με λογοτεχνικές αναζητήσεις που διαπερνούν την λογοτεχνία του φανταστικού για να καταλήξουν στον ‘’αντιδραστικό μοντερνισμό’’ και με καλλιτεχνικές προσεγγίσεις». 

Η περιγραφή αυτή πράγματι δεν απέχει από την πραγματικότητα και στην δική μας οπτική αυτή η κίνηση εντασσόταν πλήρως - προς φρίκη και απογοήτευση πολλών αντιδραστικών ακροδεξιών που έχουν τα τελευταία χρόνια και πρόβλημα μνήμης - στην ευρύτερη Ελληνική «Τρίτη Θέση» λόγω της ενδιαφέρουσας θεματολογίας και της εξαιρετικής αρθρογραφίας και μάλιστα σε μια εποχή ενδυνάμωσης των Αυτόνομων/Ανένταχτων ομάδων με κάποιες από αυτές να επηρεάζονται μέχρι και σήμερα από την «Στρασσερική» τάση και την αντικαπιταλιστική παράδοση του κινήματος. 

Κάθε τεύχος υπήρξε μια πολύτιμη παρακαταθήκη με το σύνολο των τευχών να έχουν πιθανότατα εξαντληθεί από όλα τα γνωστά σημεία διανομής ενώ μετά από σχετική άδεια η συντακτική μας ομάδα τον Μάρτιο του 2017 ανέβασε σε .pdf το πρώτο, δεύτερο, και τρίτο τεύχος τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα αντιστοίχως εδώ, εδώ και εδώ.

Τον Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί το 4ο τεύχος του ανεξάρτητου περιοδικού «Έρημη Χώρα».

Η ύλη μια εκδοτική «βόμβα» - με ένα εξώφυλλο αλλά και οπισθόφυλλο συνώνυμα της αισθητικής - που απαρτίζεται ανάμεσα σε άλλα από κάποια «εκρηκτικά» άρθρα σχετικά με τον οικοφασιστή ακτιβιστή Pentti Linkola, τον «καταραμένο» Ernst Niekisch, τον κορυφαίο διανοητή και πολεμιστή Ernst Junger, τον Μάρτυρα της εθνικοεπαναστατικής ιδέας Francis Parker Yockey καθώς και την Συλλογική Αυτόνομη Έκδοση «Νοσταλγοί του Μέλλοντος» σχετικά με την οποία μπορείτε να δείτε εδώ ή να κατεβάσετε εδώ σε .pdf. Την συλλογή άρθρων την έχουν ήδη στα ηλεκτρονικά αρχεία τους μέσω των Αυτόνομων συναγωνιστών και του «Μαύρου Κρίνου» εκατοντάδες νεολαίοι που αρνούνται να ενταχθούν στα κομματικά μαντριά ή να προσκυνήσουν τα διάσημα «τοτέμ» της αστικής πλουτοκρατικής άκρας δεξιάς.

Η συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου» οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον αρχισυντάκτη του περιοδικού για την άδεια να προβληθούν συνολικά τα 4 τεύχη του περιοδικού.

Περιοδικό «Έρημη Χώρα» τεύχος τέταρτο για να το κατεβάσετε στον σύνδεσμο εδώ

http://erimihora.blogspot.gr/

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/11/21 6:08 μ.μ.

    Το περιοδικό "ΓΑΜΜΑΔΙΟΝ" δεν μπορείτε να το αναρτήσετε ξανά σε pdf;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν θέλουν οι συναγωνιστές ναι απλά να τονιστεί ότι σταμάτησε το 2006

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/11/21 10:37 π.μ.

      Αναρτήστε το παρακαλώ, πολλοί νέοι διψάμε για τέτοιο υλικό

      Διαγραφή
    3. γιατί να αναρτηθεί κάτι παλιό όταν σύντομα θα εκδοθεί κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/11/21 4:24 μ.μ.

      Πάντως αρκετά από τα έντυπα του ευρύτερου χώρου που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν -ακόμα και ορισμένα βραχύβια και ερασιτεχνικά που δεν έγιναν ευρέως γνωστά-, είχαν δημιουργηθεί με πολύ μεράκι και διατηρούν ακόμα και σήμερα αμείωτη την αξία τους για όσους από εμάς εστιάζουμε στην ποιότητα και εκτιμάμε τον μαχητικό ρομαντισμό των συναγωνιστών που θυσίασαν χρόνο και χρήμα στην ανιδιοτελή προσπάθειά τους να διαδώσουν την Ε/Σ κοσμοθέαση στη νεολαία ή να υποστηρίξουν την εθνικιστική μουσική σκηνή.
      Αξίζει ένα μπράβο στην ομάδα του Μ.Κ. που κατά καιρούς έχει αναδείξει κάποια από αυτά τα έντυπα, δυστυχώς όμως είναι και πολλά εκείνα που έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/11/21 10:30 π.μ.

    Ωραία όλα αυτά αλλά εδώ δεν μπορούμε να προμηθευτούμε Zentropa και Ανάκτηση. Ποια είναι τα σημεία διανομής; Υπάρχουν άλλοι τρόποι να τα αγοράσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η νέα Ανάκτηση αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες υπάρχει πάνω δεξιά εικόνα με σύνδεσμο για επικοινωνία.

      Θα προβληθεί το εξώφυλλο και εδώ σε σχετική ανάρτηση.

      Για το zentropa αλλά και του Venner και του Mabire η διανομή γίνεται κυρίως μέσω instagram λόγω της νεολαίας και από αυτόνομες ομάδες.

      Υπάρχουν και στο βιβλιοπωλείο Πελασγός.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/11/21 6:01 μ.μ.

    Το περιοδικό Νέα Εποχή τι απέγινε; Έχω το πρώτο τεύχος. Βγάλανε κι άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/11/21 10:11 π.μ.

    είναι αλήθεια ότι κάποιοι που έγραφαν εκεί υπέρ της τρίτης θέσης συκοφαντούν σήμερα τον μκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/11/21 1:34 π.μ.

    Και παλια (Γαμμαδιον, Ελληνας Εργατης Ερημη χωρα, Aντιδοτο, Κινημα κλπ) και νεα περιοδικα (π.χ.Ανακτηση, zentropa) χρειαζονται για να γινει εμβαθυνση στις ιδεες και να ακονιζουν το μυαλο... Μελετη... Σκεψη... Κοσμοθεωρια... (αν υπαρχει δυνατοτητα να αναρτηθουν παλαιοτερα περιοδικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.