ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γενιά για το εργατικό σωματείο «4Ε»

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γενιά για το εργατικό σωματείο «4Ε»

Πέρα από τις εκλογικές διαδικασίες και την έντονη ψηφοθηρία που επηρεάζουν σε βάθος τις συνειδήσεις και τις κινήσεις, τα τελευταία χρόνια στον «χώρο» ξεχωρίζουν κάποιες ποιοτικές πρωτοβουλίες. 

Μια από αυτές είναι η δημιουργία εργατικού σωματείου με την ονομασία «4Ε». Γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις μέσω δημοσιευμάτων και συγκεντρώσεων. 

Αν μη  τι άλλο μια σύντομη συνέντευξη με τον Ανδρέα Γενιά του «Ιερού Λόχου» κρίνεται απαραίτητη για όσους θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις εξελίξεις.

Τι είναι η 4Ε;

Η 4Ε Εθνική Εργατοϋπαλληλική Ένωση Ελλάδας, είναι το μοναδικό πανελλήνιο Εθνικό Πανεργατικό σωματείο. Δεν γνωρίζω πραγματικά εάν υπήρξε ποτέ άλλοτε στην ιστορία ένα ανάλογο πανελλήνιο σωματείο.

Πως ξεκίνησε η προσπάθεια;

Η όλη προσπάθεια είναι του πολιτικού φορέα Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος. Ως Ιερός Λόχος εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργούσαμε το εργατικό τομέα με την ονομασία 4Ε. Όμως από την στιγμή που θελήσαμε να εκφραστούμε πολιτικά, ήταν αυτονόητο για εμάς να δημιουργήσουμε την 4Ε ως επίσημο εργατικό σωματείο.

Δηλαδή το εργατικό σωματείο 4Ε είναι κομματοποιημένο;

Δεν θα το έλεγα με την στενή έννοια του όρου "κομματοποιημένο". Το 4Ε είναι ένα εργατικό σωματείο που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και μπορούν είτε να ενταχθούν είτε να ζητήσουν βοήθεια για τα εργατικά ζητήματα τους. 

Εμείς ποτέ δεν θα ρωτήσουμε τι ψηφίζει ο καθένας που θα μας ζητήσει βοήθεια και ούτε μας ενδιαφέρει. Όμως το 4Ε ανήκει στον Ιερό Λόχο και εκφράζει την Ιδεολογία του Κινήματος μας που είναι τόσο αντικομμουνιστική όσο και αντικαπιταλιστική.

Πως πιστεύετε ότι θα βοηθήσετε τους Έλληνες εργαζόμενους γενικότερα;

Καταρχάς ο Έλληνας εργαζόμενος βιώνει  τον εργασιακό μεσαίωνα. Από αρχή των μνημονίων μέχρι και σήμερα έχουν συρρικνωθεί τα δικαιώματα του και έχει μετατραπεί σε σύγχρονο σκλάβο της πλουτοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των τοκογλύφων με τις δοτές κυβερνήσεις μαριονέτες φτωχοποίησαν τον Ελληνικό Λαό για να εξυπηρετήσουν τις πολυεθνικές εταιρείες, τα τραστ και τους χορηγούς των κομμάτων τους. 

Με όπλο τους τον φόβο της ανεργίας και των απολύσεων εξανάγκασαν τους Έλληνες εργαζόμενους οι πλουτοκράτες να δεχθούν μειώσεις μισθών και αντεργατικές συμβάσεις και μέτρα. Στον αντίποδα αυτού οι προδότες του Έλληνα Εργαζόμενου οι αριστεροί της Εκάλης, συναινούν με την αθρόα εισβολή φτηνών εργατικών χεριών από αλλοδαπές χώρες, με αποτέλεσμα όχι μόνο η χώρα να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών αλλά και να οπλίζουν τα χέρια των καπιταλιστών με ακόμα ένα επιχείρημα κατά των Ελλήνων.

Δυστυχώς η όλη κατάσταση στα εργασιακά ζητήματα όλο και επιδεινώνετε εις βάρος φυσικά των πιο αδυνάτων. Σε όλο αυτόν τον κυκεώνα των αντεργατικών μέτρων η μόνη λύση είναι η μαζική αντίσταση και η ανυπακοή του Έθνους στις ανθελληνικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών και των εγχώριων μαριονετών τους.

Ως 4Ε με κάθε νομιμότητα αφενός θα προασπίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων και αφετέρου θα σταθούμε στο πλάι τους στα εργατικά και κοινωνικά προβλήματα. 

Και λέω και κοινωνικά προβλήματα γιατί το 4Ε στοχεύει να δραστηριοποιείται και να προσφέρει στα μέλη του παροχές που απορρέουν από την δύναμη που μας δίνει η εγγραφή των πολλών νέων μελών. Φυσικά αρωγός στην προσπάθεια του 4Ε είναι το Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος.

Υπήρξαν αντιδράσεις για την δημιουργία του 4Ε και αν ναι από ποιους;

Η αντίδραση του αριστερού χώρου ήταν αναμενόμενη. Από ανακοινώσεις του Μέρα 25 μέχρι και συγκεντρώσεις και ανακοινώσεις των «αναρχικών».

Πραγματικά παρακολουθούμε τον πόνο που βγάζουν και γελάμε. Βλέπεις δεν είναι και λίγο να έρχεται κάποιος και να απομυθοποιεί τους δήθεν φιλεργατικούς και φιλολαϊκούς αγώνες της αριστεράς. Όμως δεν είναι η αριστερά ο μόνος μας εχθρός. 

Το 4Ε είναι ίσως το μοναδικός φορέας που έχει εχθρούς, τους αριστερούς λόγω ιδεολογίας, τους καπιταλιστές λόγω συμφερόντων και τους δήθεν πατριώτες νεοεθνικιστές λόγω νοοτροπίας! Δυστυχώς είναι κάποιοι που βλέπουν ότι ο Ιερός Λόχος σε λιγότερο από ένα χρόνο ζωής ως πολιτικός φορέας (ως σύλλογος από το 2012) δημιούργησε αυτό που δεν σκέφτηκαν να κάνουν αυτοί.

Δυστυχώς η νοοτροπία στον χώρο τουλάχιστον για μια θλιβερή πλειοψηφία δεν είναι να στηρίζουν κάτι υγιές αλλά να το πολεμούν. Ευτυχώς όχι όλοι. Όμως αν σκεφτεί κανείς ότι το 4Ε έχει περισσότερη προβολή από τα «αριστερά» ιστολόγια από ότι τα του χώρου, ε αυτό κάτι σημαίνει.

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σας;

Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε Εργατικούς αντιπροσώπους σε κάθε πόλη. Με συντονισμό και σύνεση να προσεγγίσουμε τους Έλληνες εργαζόμενους, να τους στηρίξουμε ουσιαστικά ώστε να μην είναι μόνοι τους απέναντι στο τέρας του καπιταλισμού αφενός και αφετέρου να μην προδίδονται τα συμφέροντα τους από τους αριστερούς "εργατοπατέρες".

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;

Το 4Ε είναι μια πρωτοποριακή και συνάμα άκρως εθνική κίνηση. Κάθε Εθνικιστικό Κίνημα, για να είναι πραγματικά κίνημα, πρέπει να σκύβει στα προβλήματα του Λαού του και όχι να είναι ξένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το "πως θα πάρουμε την Πόλη" όταν έχουμε χάσει την Πατρίδα που ζούμε! Προβλήματα όπως η υπογεννητικότητα έχουν άμεση σχέση με τα εργασιακά ζητήματα.

Για εμάς στον Ιερό Λόχο η αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία με τους ανάλογους μισθούς είναι θεμελιώδη αρχή για κάθε κράτος που θέλει να κάνει εθνική πολιτική. Το ιερό τρίπτυχο Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια αναβαθμίζεται  σε τετράπτυχο με την αξία "Εργασία". 

Καλούμε λοιπόν όλους όσους θέλουν να αλλάξουν αυτό που δεν τους αρέσει να ενταχθούν στο 4Ε για να μην ζούμε άλλο σαν δούλοι μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα!

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/5/24 8:38 μ.μ.

    Ίσως η πλέον εθνικοσοσιαλιστική κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/5/24 8:48 μ.μ.

    Χίλια μπράβο παιδιά.
    Συγχαρητήρια.
    Επιτέλους, είναι κάτι που το χρειαζόταν ο χώρος.

    Πως μπορώ να επικοινωνήσω.
    Θα ήθελα να εγγραφώ στο σωματείο. Είμαι Πελοπόννησο.
    Το ίδιο και φίλοι από βόρεια Ελλάδα που θέλουν να σας ακολουθήσουν και αυτοί
    Αν μπορείτε γράψτε στοιχεία επικοινωνίας του 4Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός ήταν να δημιουργηθεί σωματείο από εθνικιστικό φορέα. Οι εργάτες ,οι αγρότες, οι υπάλληλοι και εν γένει οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης των ...αριστερών. Ας αλλάξει επιτέλους. Οι εργάτες έχουν πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/5/24 12:29 μ.μ.

    Θα σας δούμε και θα σας μετρήσουμε και εσάς. Έχουν ξανά γίνει ανάλογες προσπάθειες από την ΧΑ στο Πέραμα που κατέληγαν να στηρίζουν τους εφοπλιστές και να τσακίζουν τα εργατικά συμφέροντα.

    Δεν αρκεί το να μιλάτε γενικά και αόριστα υπέρ της εργασίας. Ποια είναι τα προτάγματα σας; Πίστευε ότι ο Έλληνας Εργάτης πρέπει να συμμετέχει στην παραγωγή και να έχει μερίδιο στην διαχείριση των μέσων παραγωγής; Πιστεύετε στην κρατικοποίηση μεγάλων πλουτοπαραγωγικών πηγών; Πίστευε σε αλλαγή οικονομικού μοντέλου σε συνεργατική - σχεδιοποιημένη οικονομία με κυριαρχία της εργατο-υπαλληλικής τάξης ως της πραγματικά παραγωγικής τάξης της χώρας;

    Καταλαβαίνω ότι είναι άλλο ο συνδικαλισμός που ασχολείται με την επίλυση συντεχνιακών προβλημάτων και άλλο η πολιτική αλλά καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσετε τι λέτε όταν εννοείτε "εργασία" και "φιλεργατική πολιτική".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/24 3:20 μ.μ.

      12:29 πάλι καλά που δεν τους ρώτησες αν πιστεύουν στην ταξική πάλη. Και μόνο που μιλάς για "κυριαρχία της εργατοϋπαλληλικής τάξης", προβαίνεις σε μαρξιστικούς ταξικούς διαχωρισμούς. Στον Εθνικοσοσιαλισμό, δεν υπάρχουν ταξικοί διαχωρισμοί.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και θα κριθούμε και αυτό είναι το σωστό ειδικά όταν γίνεται κακοπροαιρετα.
      Δηλωνουμε αντικουμμουνιστες κ αντικαπιταλιστες ως Κίνημα. Δεν μπορώ να σου αναλύσω όλο το οικονομικό πρόγραμμα μας αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε πρόταση μας είναι άκρως Εθνική, φιλολαϊκή κ φιλεργατική.
      Η ΧΑ δεν είχε πανελλήνιο κ πανεργατικό σωματείο.
      Θα χαρούμε να σας δούμε στο πλάι μας στον αγώνα με προτάσεις και αγωνιστικό πνεύμα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/5/24 5:07 μ.μ.

      Σε κυριαρχία της εργατικής τάξης πίστευαν ο Γκέμπελς και οι επαναστάτες εθνικοσοσιαλιστές. Διάβασε τα άρθρα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.

      Η εργατική τάξη είναι η πραγματικά παραγωγική τάξη της χώρας, που παράγει πλούτο και αξία. Η αστική τάξη είναι μια παρασιτική τάξη που απλά καρπώνεται τον παραγώμενο πλούτο, την παραγώμενος αξία. Σοσιαλισμός σημαίνει Νίκη της Εργασίας επί του παρασιτισμού των καπιταλιστών.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/5/24 4:56 μ.μ.

      Δυστυχώς οι εθνικιστές χάνουν εντελώς την έννοια του σοσιαλισμού.

      Διαγραφή
    5. Ακριβώς. Ποτισμένοι ιδιαιτερα από το ακροδεξιο δηλητηρίο, την μη γνώση του πραγματικού σοσιαλισμού, πέφτουν στον κλασικό αντικομουνιστικο πυρετό.. μέχρι εκεί.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/5/24 5:45 μ.μ.

      Ποια είναι η έννοια του σοσιαλισμού;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος12/5/24 12:55 μ.μ.

    https://youtube.com/watch?v=gj42XymyVqs&si=udyGrtTYG9PMAZS4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ καλή κίνηση, εύχομαι να πιάσει γερά και να επεκταθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/5/24 9:49 π.μ.

    Συγχαρητήρια στην ίδρυση του σωματείου από τον Ιερό Λόχο.Ελπιζω να είναι αγνή και αληθινή η προσπάθεια Τώρα αυτό που πρέπει είναι να στελεχωθεί και να αγκαλιαστεί απ' όλους και όλες. Και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/5/24 11:04 μ.μ.

    Χαιρετίζουμε με προτεταμένη τη δεξιά, τη προσπάθειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/5/24 2:28 π.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Μπραβο στον Ιερο Λοχο, πολυ καλη κινηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαιρετίζουμε το εγχείρημα σας, εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.