Το μυθιστόρημα του Αλκιβιάδη Ζουρνατζή "ΛΥΚΑΥΓΕΣ" (εκδόσεις Τσόγκα)

 

Σε μια Δυστοπική Ελλάδα των μέσων του 21ου Αιώνα, ένα βήμα πριν την πλήρη εθνική και πρωτίστως φυλετική εξάχνωση, κάποιοι απεγνωσμένοι  και αηδιασμένοι από την αδιαφορία του ευνουχισμένου νεοέλληνα αποφασίζουν έστω κι αργά, έστω και χωρίς καμιά ελπίδα ν’ αντιδράσουν με τον μοναδικό τρόπο που τους απομένει. 

Μια Οργουελική κοινωνία αντιμετωπίζει αναπάντεχα την Ασκητική του Καζαντζάκη σε μια επική σύγκρουση, καθώς ο Ελληνισμός δίνει την τελευταία του μάχη απέναντι σε ένα πανίσχυρο σύστημα, έχοντας ως σύμμαχό του την ιστορία του και μόνο. 

Μια Λυσσαλέα Ανελέητη Μάχη, στην οποία βυθίζονται ο Οδυσσέας και οι συναγωνιστές του, αιθεροβάμονες και ονειροπόλοι αλλά αποφασισμένοι αυτή τη φορά να μην πέσουν ηρωικά δίνοντας το κύκνειο άσμα του έθνους, αλλά αντίθετα και ενάντια σε όλες τις προγνώσεις, να αγωνιστούν και να νικήσουν το παγκοσμιοποιημένο καθεστώς. 

Στόχος τους να οδηγήσουν αυτό το αρχαίο έθνος στο λυκαυγές μιας νέας εποχής για την πατρίδα, για έθνος και φυλή, στόχος που τους οδηγεί σε δρόμους αδιανόητους και αποφάσεις οριακές και αντισυμβατικές, καθώς κινούνται μεταξύ λήθης και αναγέννησης.

Καθώς ο αναγνώστης θα χάνεται στις σελίδες αυτού του συναρπαστικού μυθιστορήματος, θα αναρωτιέται αν παρανομεί και μόνο που το διαβάζει. Δυστυχώς για όλους, η ανησυχία του σύντομα θα είναι δικαιολογημένη.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/7/24 11:47 π.μ.

    Είναι συγγενής του παλιού ομώνυμου Απριλιανού ο συγγραφέας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/7/24 9:57 μ.μ.

    γνώμη για το νέο blog με βιβλία του χώρου; Και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει ανεβάσει κανέναν που έστω να συμπαθεί τον φασισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/7/24 1:34 μ.μ.

      Αφού δεν έχει ανεβάσει κανένα που έστω να συμπαθεί τον φασισμό, τότε πώς είναι του χώρου;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/7/24 6:33 μ.μ.

      Αν μιλάς για τον Ούτι,το παιδί αυτόνομος εθνικοσοσιαλιστής είναι.Δεν ανήκει στον χώρο-βόθρο για να ανεβάζει βιβλία υπέρ του φασισμού.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/7/24 2:10 μ.μ.

      1:34 περιμένεις σοβαρή απάντηση από φετιχιστές της πλάκας;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/7/24 12:27 π.μ.

      Ναι 6:33 μ.μ. όντως για τον ούτι, αλλά δεν ήθελα να κάνω διαφήμιση. Κατά πόσο μπορεί να είναι ες όταν απορρίπτει έμμεσα ένα τέτοιο ρεύμα; Μην ξεχνάμε με ποιον συμμάχησε ο Αδόλφος!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/7/24 8:31 π.μ.

    Κάποιοι άλλοι περίμεναν την ομάδα Έψιλον να εμφανιστεί σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη.Υπαρχει ένας πελάτης που έχει πιει 1.325.587
    καφέδες από τότε περιμένοντας να συναντήσει τους ημίθεους ελευθερωτές.Ακομα περιμενει.Οι χρησμοί του Αλογαταρη αποκάλυψαν ότι πιθανον να είναι αυτοί που θα εμφανιστούν το 2050 λίγο πριν η λίγο μετά από την ανακατάληψη της επταλοφου Πόλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/24 4:23 μ.μ.

      Το μόνο αρνητικό ήταν η μικρή προσέλευση θεατών στην παρουσίαση του βιβλίου. Απ' ότι διαπίστωσα έδωσαν το παρών στην αίθουσα παρουσίασεως και κάποια φθαρμένα πρόσωπα του χώρου. Κατά τα άλλα το στυλ γραφής του κυρίου Ζουρνατζή είναι εκτυφλωτικό.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/7/24 12:56 μ.μ.

      Εκτυφλωτικέ εκλεκτέ συνέλληνα.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/24 2:15 μ.μ.

    https://www.larissanet.gr/2024/06/05/parousiastike-sti-larisa-to-vivlio-tou-al-zournatzi-lykavges-fot/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.