Αυτόνομη επιθεώρηση της συντακτικής ομάδας «Μαύρος Κρίνος» και των εκδόσεων «Τρίτη Θέση»: ¡Patria o muerte! - Μάϊος 2022 - τόμος Β’- για ένα εκδοτικό εγχείρημα ιδεολογικής ενίσχυσης της «Τρίτης Θέσης» στην Ελλάδα (.pdf)

 





Αυτόνομη επιθεώρηση της συντακτικής ομάδας «Μαύρος Κρίνος» και των εκδόσεων «Τρίτη Θέση»: ¡Patria o muerte! - Μάϊος 2022 - τόμος Β’- για ένα εκδοτικό εγχείρημα ιδεολογικής ενίσχυσης της «Τρίτης Θέσης» στην Ελλάδα (.pdf) 

Για να κατεβάσετε το .pdf στον σύνδεσμο εδώ ...

Μια σημαντική στιγμή για την συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου» & τις εκδόσεις «Τρίτη Θέση». 

Μια έκδοση 120 σελίδων με ένα αφιέρωμα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα στον «αιρετικό» φιλόσοφο, πολιτικό, δημοσιογράφο και ιδρυτή του «εθνικοσυνδικαλισμού» Ramiro Ledesma Ramos

Η ύλη σε σχέση με τον πρώτο τόμο - τον οποίο κατέβασαν σε .pdf εκατοντάδες αναγνώστες και συναγωνιστές - σχεδόν διπλάσια, τεχνικά είναι μια άκρως βελτιωμένη προσπάθεια και τα άρθρα αποκλειστικά, ενδιαφέροντα και δείγμα γραφής της αντικαπιταλιστικής τάσης του κινήματος:

Niccolo Giani «Ο Φασιστικός Πολιτισμός είναι ο Πολιτισμός του Πνεύματος»

Kurt Suckert «Η ιδέα της Κατάκτησης του Κράτους: Στο μονοπάτι του Ραμίρο Λεντέσμα Ράμος υπό το φως του Ιουλίου Έβολα»

 Αφιέρωμα στον Ramiro Ledesma Ramos

Ramiro Ledesma Ramos: «Ο Φασισμός ως γεγονός & παγκόσμιο φαινόμενο»

 «Ο Μαρξιστικός Εκτοπισμός»

 «Το Πολιτικό Μανιφέστο των JONS»

Juan Antonio Llopart «Ramiro Ledesma Ramos: Ένας Εθνικομπολσεβίκος;»

David Sotto Carasco «Ολοκληρωτικό Κράτος, Εθνικός Μύθος και Λαϊκισμός: Ο Ramiro Ledesma Ramos και η εμπειρία της επιθεώρησης Le Patria Libre»

 Zeev Sternhell «Ο Φασιστικός Τρίτος Δρόμος ή η Αναζήτηση για μια Εναλλακτική Πολιτική Κουλτούρα»

Κατεβάστε και διαβάστε ελεύθερα σε υπολογιστή και κινητό τις εκδόσεις «Τρίτη Θέση», μοιράστε το .pdf μας σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους. 

Διαδώστε ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα με το ¡Patria o muerte!

Αυτόνομη συντακτική ομάδα «Μαύρος Κρίνος» & εκδόσεις «Τρίτη Θέση»


25 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/22 11:51 μ.μ.

    Εύγε, θα βγει και σε έντυπη μορφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/22 5:05 μ.μ.

    Τι παραπάνω προσφέρει μια ακόμα κομμουνιστική μπροσούρα στον χώρο; Χιλιάδες τέτοιες βρίσκεις σε στέκια των Εξαρχείων και "κινηματικά" βιβλιοπωλεία των α/α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/6/22 9:18 π.μ.

      Τηλεθεατης και οπαδός του Πατριάρχη και του Αδωνι είσαι και σε ενοχλεί ο σοσιαλισμός;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/6/22 11:11 π.μ.

      Τι μαλάκες υπάρχουν εκεί έξω θεέ μου.

      Διαγραφή
  3. Πες τα χρυσόστομε και περιμέναμε το σχόλιο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/6/22 8:56 μ.μ.

    Πολύ καλή δουλειά, στο επόμενο τεύχος περιμένουμε ολοι οι εθνικοσοσιαλιστές αντιδημοκράτες το αφιέρωμα στον αντικαπιταλιστη επαναστάτη Τσαουσέσκου που τόσο λαχταραμε οι της φάσης της τρίτης θεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού έχεις τέτοια λαχτάρα το θέλημα σου διαταγή: πριν τον Τσαουσέσκου να διαβάσετε το άρθρο για τον Codreanu έτσι ώστε να υπάρξει και ένα ιστορικό εισαγωγικό που να θυμίζει Καρπάθια. Έχουμε σκοπό να κάνουμε και άρθρο για την Έλενα σε ικανοποιεί ή όχι; Όχι την Έλενα της Βουλής και της Πεύκης αλλά την άλλη την πρώτη κυρία

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/6/22 10:29 μ.μ.

      Το αφιέρωμα στον "μαοϊκό" Ενβέρ Χότζα ξέχασες να ζητησεις Αρίστο φωτογράφε.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/6/22 7:46 π.μ.

      το αφιερωμα στον τσαουσεσκου θα περιλαμβανει τις πισινες , τις πολυτελεις βιλες και τη ζωη του μεσα στη χλιδη ενω ο λαος του πεινουσε ;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος3/6/22 12:16 μ.μ.

      ποιος πεινούσε; έχετε ιδέα κάποιοι ποια είναι η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή στο σοσιαλισμό, με τις τιμές των προϊόντων να κρατούνται πάντα υπερβολικά χαμηλές για να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτά;

      μπορεί κάποιος να έχει ενστάσεις ως προς την ποιότητα των αγαθών σε αυτές τις χώρες, αλλά το γεγονός πως τα βασικά αγαθά ήταν προσβάσιμα σε όλους και το καθημερινό φαΐ δεν τους στερήθηκε ποτέ είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος3/6/22 1:57 μ.μ.

      Προσπαθείς ρε 12:16 να βάλεις μυαλό σε φιλελεύθερα τσιράκια του καπιταλιστικου συστηματος και παιδιά του Φωταρα και του Αντώνη τωρα. Αφού τους βλέπεις τα γλειψιματα σε Πλεύρη Χατζηγώγου Πανούση δεν ειναι τυχαια, υπάρχει κοινη αντισοσιαλιστική και αντιλαϊκή λύσσα α λα Βρυξέλλες μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος3/6/22 2:01 μ.μ.

      Η Ρουμανία είχε μια επιθετική εξωτερική πολιτική που κάποιοι την ονόμασαν εθνικιστική αλλά στο εσωτερικό άφηνε χιλιάδες ορφανά να μεγαλώνουν σε ιδρύματα χωρίς φως. Το ανάκτορο του χτίστηκε με την θυσία εκατοντάδων εργατών οι φασίστες πέθαναν στις φυλακές και την εξορία ενώ η εξέγερση ξεκίνησε από Ούγγρους. Η εκτέλεση του έγινε με εντολή των Σοβιετικών και σχέδιο των Αμερικανών. Μαζί με την Αλβανία ήταν την δεκαετία του '60 και τους Ανατολικογερμανούς οι πιο ισχυροί στρατοί του συμφώνου της Βαρσοβίας. Αποτέλεσμα τρολαρίσματος η συζήτηση αλλά αξίζει να συνεχιστεί.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος3/6/22 2:49 μ.μ.

      αυτό για τους φασίστες στις φυλακές ΔΕΝ ισχύει για Ρουμανία.

      ο Ντεζ και μετά ο Τσαουσέσκου είχαν για αρχηγό μυστικών υπηρεσιών τον περίφημο Alexandru Drăghici, ο οποίος ήταν διαβόητος για το γεγονός ότι αθώωνε πρώην Σιδηροφρουρούς και τους ενέτασσε στο νέο μηχανισμό:

      "From May 1945 to June 1946, he served as a public prosecutor at the Romanian People's Tribunals. This court was tasked with investigating war crime cases, specifically those related to the Holocaust in Romania. Researchers note that the Bucharest section, where Drăghici had been assigned, sentenced surprisingly few people (187, compared to the 668 sentenced in Cluj), and the punishments were generally lighter."

      θυμίζω ότι ο ιδεολόγος της Σιδηράς Φρουράς, Nichifor Crainic, μεταπολεμικά συνεργάστηκε με τη Σοσιαλιστική Ρουμανία.

      έχω ακούσει από Ρουμάνο ένα ανέκδοτο διαδεδομένο τότε και πολύ ενδεικτικό για τις τακτικές Ντεζ - Ντράγκιτσι - Τσαουσέσκου ως προς τους πρώην φασίστες:

      "Μετά την ήττα των φασιστών στο Β΄Π.Π. αρχίζει η κάθαρση. Το ίδιο και στη Ρουμανία. Ένας φασίστας του Αντονέσκου δικάζεται επειδή υπηρέτησε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. κατηγορείται για φόνους κομουνιστών, εβραίων και τσιγγάνων. Ο δικηγόρος του τον συμβουλέυει να τ' αρνηθεί όλα και να πει πως δεν έκανε το παραμικρό. Όταν ο πρόεδρος τον ρωτά, αυτός λέει πως έκανε όλα τα παραπάνω κι έτσι τρώει μια μεγάλη ποινή. Όταν ο δικηγόρος τρελαμένος τον ρωτάει γιατί τα παραδέχτηκε όλα, αυτός του απαντά: - Μα ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ήταν διοικητής μου στο στρατόπεδο!"

      οι μόνοι "φασίστες" που κυνηγήθηκαν ήταν όσοι είχαν ακόμα επαφές με τον Χόρια Σίμα, που όμως είχε γίνει ανοιχτά τσιράκι της Δύσης μεταπολεμικά (στα κείμενά του ζητάει ως και αμερικάνικη επέμβαση στη Ρουμανία), και σε καμία περίπτωση δεν ανήκε στην Τρίτη Θέση.

      επίσης επί Ντεζ - Ντράγκιτσι και μετά Τσαουσέσκου εκκαθαρίστηκαν οι Σιωνιστές από τα κλιμάκια του ΚΚ (ο Ντράγκιτσι προσωπικά παρακολουθούσε και ενοχοποίησε την οικογένεια Πάουκερ), και ο Τσαουσέσκου έπεσε το 1989 χάρη σε μηχανορραφίες απογοητευμένων εβραίων μελών της νομενκλατούρας (όπως ο Silviu Brucan - Saul Bruckner) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σόρος και με προδοσία του Γκορμπατσόφ που εκδικήθηκε τον Τσαουσέσκου για τις ανεξαρτησιακές τάσεις του.

      τον εθνικοανεξαρτησιακό κομμουνισμό στη Ρουμανία τον αρχίζει ο Ντεζ το 1958 που ακυρώνει τα προγράμματα SovRom (πρακτικά αυτά ήταν προγράμματα αποικιακής εξάρτησης της ρουμάνικης οικονομίας από ΕΣΣΔ), διώχνει και 2-3 βάσεις και διοργανώνει το 1960 στο Βουκουρέστι το συνέδριο όπου γίνεται το Σινο-Σοβιετικό σχίσμα (κλείνοντας ο ίδιος το μάτι στον Μάο).

      ο Ντεζ κι ο Τσαουσέσκου περιέθαλπαν Μαοϊκούς αγωνιστές από όλο τον κόσμο στα 60s-70s.

      Γενικώς η Ρουμανία αποτελεί παράδειγμα χώρας της οποίας η κομμουνιστική ηγεσία ανδρώθηκε εντός της χώρας στο Μεσοπόλεμο, και όχι στη Μόσχα όπως οι διάφοροι Ράκοσι (Ουγγαρία) Μπιερούτ (Πολωνία) Ούλμπριχτ (Αν. Γερμανία) Δημητρόφ (Βουλγαρία) -αυτοί με τόσα χρόνια στη Μόσχα είχαν αποκτήσει συνείδηση "Κομιντερνική" ή "ρωσική", ενώ οι Ρουμάνοι ηγέτες ζώντας στις φυλακές και τις φάμπρικες των Καρπαθίων ανάμεσα σε συμπατριώτες τους είχαν κρατήσει τη ρουμάνικη εθνική συνείδηση- και έτσι οι Ρουμάνοι πάντα ένιωθαν να είναι λιγότερο υποχρεωμένοι στους Σοβιετικούς και περισσότερο "αυθάδεις" όσον αφορά την ανεξαρτησία-εθνικισμό τους.

      Διαγραφή
    8. Εξαιρετικό σχόλιο θυμίζει την ακαδημαϊκή γνώση ενός αναγνώστη που γνωρίζει τον ρουμανικό φασισμό. Η αναφορά σε ένα πρόσωπο που ευνόησε πρώην οπαδούς του Κοντρεάνου όμως δεν αναιρεί την δίωξη συναγωνιστών αμέσως μετά την επικράτηση του Τσαουσέσκου ή και πριν από αυτή. Οι εκδόσεις Νοών έχουν σχετικά βιβλία. Συμπληρώνουμε το θέμα θυμίζοντας ότι αντίστοιχη ενσωμάτωση φασιστών υπήρξε και στην ανατολική Γερμανία. Ιδιαίτερα σχόλια έχει κάνει για την Ρουμανία ο Κιτσίκης ο οποίος παρά τον φιλοτουρκισμό του για τον οποίο δέχτηκε σκληρή κριτική είχε πρώτος προβάλλει άγνωστες πτυχές της μεταπολεμικής περιόδουγια τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Αν δεν κάνουμε λάθος η Ρουμανία αμέσως μετά τον πόλεμο είχε το μικρότερο ποσοστό πιστών κομμουνιστών επειδή η πλειοψηφία ήταν ενάντια τους. Οι δε επαφές του Τσαουσέσκου με την 21η Απριλίου κάποιοι θεωρούν ότι έγινε μέσω κοινών γνωστών Βλάχων που ήταν επί κατοχής οπαδοί της λεγεώνας. Είναι επίσης ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε ανατολική χώρα μετά το '45 που οι κομμουνιστές να μην είχαν υπό παρακολούθηση τον σιωνιστικό παράγοντα.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος3/6/22 4:09 μ.μ.

      Ας διαβάσει τα βιβλία του Χορια Σιμα που εκδίδονται στα ελληνικά ο 2:09 να δει αν υπήρξαν διώξεις φασιστών από τους κομμουνιστές. Είναι ο ίδιος που εξιδανίκευε τον σταλινικό Τελμαν και έβριζε τον Ρόζενμπεργκ επειδή δεν γούσταρε τους Ρώσους.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος3/6/22 9:18 μ.μ.

      4:09 είπαμε είσαι προγλωσσικός, αλλά εσύ αγόρι μου επιμένεις να γελοιοποιείσαι.

      μέσα στο σχόλιο αναφέρω τα μεταπολεμικά γραπτά του Σίμα, τα οποία έχω διαβάσει πολύ πριν εσύ γεννηθείς. Ο τύπος μεταπολεμικά είχε γίνει εντελώς τσιράκι του δυτικού συνασπισμού και είχε εγκαταλείψει την Τρίτη Θέση.

      κείμενο Χ. Σίμα 1955 που ζητάει Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο από τους ηγέτες της Δύσης για την "απελευθέρωση" των ανατολικών χωρών:

      http://miscarea.net/horia-sima-english.htm

      κείμενο Χ. Σίμα 1964 που κλαψουρίζει ζητώντας από τους Αμερικανούς να μποϊκοτάρουν την οικονομία της Ρουμανίας και προκαλώντας τεχνιτό λιμό να αναγκάσουν τον Ντεζ να πέσει. Μιλάμε για κανονικό πρακτοριλίκι της CIA, για περίπτωση Γκουαϊδό και βάλε:

      http://miscarea.net/horia-sima-english1.htm

      γι' αυτό οι παλιοί σιδηροφρουροί τον είχαν εγκαταλείψει και είτε κρατούσαν στάση "ούτε-ούτε", είτε ακολουθούσαν τον Crainic σε σιωπηλή συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κράτος. Όσοι δρούσαν υπέρ του σκοπού του Σίμα εντός Ρουμανίας δρούσαν αντικειμενικά ως ενεργούμενα της Δύσης, και ορθότατα το Σοσιαλιστικό Κράτος τους κυνηγούσε. Ως δυτικοπράκτορες, όχι ως φασίστες.

      ο καθ' ομολογία Γερμανός πατριώτης Ε. Τέλμαν και ο (έστω αμφιβόλου αξίας ως ιδεολόγος) Α. Ρόζενμπεργκ, τουλάχιστον μαρτύρησαν για τις Ιδέες τους. Ο Σίμα παρασιτούσε για δεκαετίες στη Δύση κάνοντας την προπαγάνδα της Φωνής της Αμερικής και του Ρέιντιο Φρι Γιούροπ.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος4/6/22 12:10 μ.μ.

      Γερμανός πατριώτης ο (εβραίος?) κομμουνιστής ηγέτης του προδοτικού Κ.Κ. Γερμανίας; Τι άλλο θα πείτε ρε μάγκες! Γερμανη πατριώτισσα και η Ρόζα Λούξεμπουργκ, και όλα τα σκουπιδια του διεθνή σιωνισμού έτσι? Ξεφτιλα..

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος4/6/22 8:43 μ.μ.

      Ακριβώς 12:10. Γερμανός πατριώτης ο αρχηγός του αντιφασιστικού μετώπου! Εντάξει είπαμε άλλο στρασσερισμός, άλλο συγκεκαλυμμένος κομμουνισμός.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος4/6/22 9:18 μ.μ.

      Κάνε λίγο κράτει 12:10 με τις κρανιομετρήσεις.

      Ο Τέλμαν καθόλου εβραίος δεν ήταν, Γερμανός από το Αμβούργο που δούλεψε λιμενεργάτης, τσαγκάρης, φορτοεκφορτωτής και έγινε με την αξία του (ως επικεφαλής της εργατικής πολιτοφυλακής του Αμβούργου το 1923) ηγέτης του Κόκκινου Μετώπου το 1924 (οι εξίσου γενναίοι με τα SA αντίπαλοί τους στο δρόμο), μετέπειτα σαν ΓΓ του ΚΚΓ έκανε το 1932 κοινούς απεργιακούς αγώνες με τα συνδικάτα του ΝSDAP (βλέπε απεργία συγκοινωνιών 1932 με NSBO) κλπ.

      Ιδεολογικά δεν ταυτίζεται καθόλου με την εθνομηδενίστρια Λούξεμπουργκ ο Τέλμαν. Ίσα-ίσα που επί Τέλμαν (καθ' ομολογία και του Λούκατς, βλ. The Destruction of Reason σελ. 76) το ΚΚΓ ξεπέρασε τα εθνομηδενιστικά λάθη που είχε κληροδοτήσει η Λούξεμπουργκ, και ήταν παρόν σε όλους τους εθνικούς αγώνες κατά της Συνθήκης των Βερσαλλιών (πολλές φορές χέρι-χέρι με Γερμανούς εθνικιστές).

      Το τελευταίο του μήνυμα, το 1944, προς έναν συγκρατούμενο στο Μπάουτσεν, ξεκινά έτσι (εδώ παρατίθεται μεταφρασμένο αγγλικά):

      "My people, to which I belong and which I love, is the German people, and my nation, which I honor with great pride, is the German nation, a chivalrous, proud and hard nation. I am blood of the blood and flesh of the flesh of the German workers and, as their revolutionary child, I later became their revolutionary leader. My life and work only knew one thing: to use my spirit and my knowledge, my experience and energy, indeed my whole personality for the existence of the German future, for the victorious socialist struggle for freedom in the new spring of the German nation for the working German people!"

      https://www.kaz-online.de/artikel/thaelmann-ein-nationalist

      Επίσης παραπέμπω σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα και ιστορικά ακριβή μελέτη -στα αγγλικά- περί των διαφόρων συνεργασιών εθνικιστών-κομμουνιστών επί Βαϊμάρης κατά του κοινού εχθρού (ξένης κατοχής-Βερσαλλιών-ντόπιου φιλελευθερισμού):

      https://www.stormfront.org/forum/t1303975/

      Καλό είναι να μην μαθαίνετε την ιστορία από Μιχαλολιάκους, και ούτε καν από Γκαίμπελς, αλλά από αντικειμενικές πηγές.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος4/6/22 10:53 μ.μ.

      σε αντιφασιστικό μέτωπο εξόριστων 8:43 συμμετείχε και ο Otto Strasser, σε άλλα αντιφασιστικά μέτωπα οι Niekisch και Paetel. Κουμούνια κεκαλυμμένα κι αυτοί; Ο μόνος λόγος που ο Otto μεταπολεμικά δεν πήγε να ζήσει στη GDR είναι επειδή αγαπούσε υπερβολικά την ιδιαίτερη πατρίδα του Βαυαρία. Πετάξτε επιτέλους κάποιοι τα χιτλερο-μιχαλολιάκικα γυαλιά.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος4/6/22 11:10 μ.μ.

      Να διευκρινίσω επίσης ότι εκτιμώ βαθύτατα και τους δύο Στράσσερ, δεν θα με αυτοπροσδιόριζα όμως σαν στρασσερικό, γιατί στην οικονομία οι Στράσσερ είναι υπέρ του "51-49" στις μεγάλες επιχειρήσεις (51% των μετοχών δημόσιο και υπό εργατικό έλεγχο, 49% ιδιωτικό). Η δική μου άποψη είναι ότι τομείς όπως η βαριά βιομηχανία, η έρευνα και ανάπτυξη, οι νέες τεχνολογίες, το τραπεζικό σύστημα, η κοινωνική ασφάλιση, η παιδεία, η υγεία και οι συγκοινωνίες πρέπει να ανήκουν καθ' ολοκληρία στο Εθνικό Κοινωνικό Κράτος. Με αυτή την έννοια είμαι πιο κοντά στον προσδιορισμό εθνικομπολσεβίκος ή εθνοκομμουνιστής (στη μεγάλη παράδοση των Laufenberg - Wolffheim - Niekisch - Paetel - Zhdanov - Ustryalov - D. S. Mirsky, και όχι στις νεοπαγείς των Limonov - Dugin).

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος3/6/22 11:52 π.μ.

    Ο δαπιτάκος προδίδεται από το καφενειακό στυλ γραφής του. Κατανοούμε ότι ως προγλωσσικός δεν μπορεί να γράψει αλλιώς, αλλά αν δεν θέλει να προδίδεται ας πάρει λογογράφο.

    btw, ο Τσαουσέσκου υπήρξε πολύ περισσότερο εθνικιστής από τον μέσο ψυχροπολεμικό ανατολικοευρωπαίο γραφειοκράτη. Κανονικά πρέπει ο ΜΚ να έρθει σε επαφή με συναγωνιστές που ξέρουν Ρουμάνικα, για να βρει βιβλιογραφία πάνω στον Πρωτοχρονισμό (ρουμανο-δακικός φυλετισμός, κοινή ιδεολογία Σιδηροφρουρών και Τσαουσέσκου), προς το παρόν αρκεί εδώ η παράθεση συνδέσμου προς την "Μεγάλη Ιστορία της Ρουμανίας" (1986), μεταφρασμένη στα αγγλικά, γραμμένη από τους τότε κεντρικούς διανοούμενους του ΚΚΡ, Mircea Musat και Ion Ardeleanu, και μετά το 1990 συνιδρυτές (με τον Corneliu Vadim Tudor) του εθνικιστικού Κόμματος Μεγάλης Ρουμανίας, που αποκατέστησε τη Σιδηρά Φρουρά και τον Αντονέσκου στη συνείδηση των Ρουμάνων:

    https://ia601904.us.archive.org/26/items/ancientdaciamodernromania/ancientdaciamodernromania.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/6/22 6:57 μ.μ.

    Το σήμα των εκδόσεών σας, τι ακριβώς είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/6/22 12:43 μ.μ.

      Μεταμοντέρνα εκδοχή του κέλτικου σταυρού.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/6/22 12:04 π.μ.

      Και το όνομα της ομάδας Μαύρος Κρίνος, πόθεν;

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.