Μνήμη Ramiro Ledesma Ramos.

Το κείμενο έγραψε για τον Μαύρο Κρίνο Σύντροφος του Ισπανικού Εθνικοεπαναστατικού blog "La Bandera Negra" :

Μετάφραση – Επεξεργασία κειμένου : Αλεξόπουλος Στέλιος.







Ο Ramiro Ledesma Ramos είναι από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ισπανικής Εθνικοσυνδικαλιστικής ιδεολογίας και σημείο αναφοράς για όλους όσους σήμερα πιστεύουν σε μια νέα οικονομική , κοινωνική και εθνική κατάσταση στην Ισπανία.


Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου το 1905 στην Zamora , οι γονείς του ήταν δάσκαλοι και στην ηλικία των 18 πήγε στην Μαδρίτη όπου και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Μαθηματικά , Φιλοσοφία , Φυσική και Τέχνες. Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε μαθητής του Ortega y Gasset και σπούδασε με περισσότερες λεπτομέρειες το έργο του Γερμανού φιλόσοφου Heidegger.

Πολύ νωρίς αρχίζει να γράφει σε διαφορετικές εφημερίδες και η πρώτη του νουβέλα εμφανίζεται το 1931 την ίδια στιγμή που στα 25 του χρόνια η πολιτική του δραστηριότητα ξεκινά όταν αναλαμβάνει εκδότης του πολιτικού περιοδικού «La Conquista del Estado» το οποίο και χρησιμοποιεί ως φωνή μιας νέας επαναστατικής ιδεολογίας εμπνευσμένη από τον Sorel , Heidegger , Nietzsche , Spengler , Fichte , Ganivet , και άλλους :


τον Εθνικό Συνδικαλισμό μέσα από το κίνημα J.O.N.S.




Το 1932 προλόγισε μια ομιλία που ονομάστηκε «ο Φασισμός ενάντια στον Μαρξισμό» η οποία και πήρε αρκετή φήμη στον τύπο , τον ίδιο χρόνο συνελήφθη και το 1933 φυλακίστηκε 2 φορές.


Η ιδεολογία του βασίστηκε στην εργατική επαναστατική δικαιοσύνη και στις εθνικές αξίες ως άμυνα και μακριά από συντηρητικές δυνάμεις , και είχε πολλές συμπάθειες ανάμεσα στους αναρχοσυνδικαλιστές πολιτοφύλακες.



Όχι λίγες φορές τα μέλη του αναρχοσυνδικαλιστικού CNT κάλεσαν την JONS να συμμαχήσουν στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.


Το 1934 η JONS ενώθηκε με την Φάλαγγα του Primo De Rivera αλλά η ένωση αυτή διασπάστηκε ένα χρόνο αργότερα λόγω ιδεολογικών διαφορών. Για τον Ramiro Ledesma το νέο κόμμα FE – JONS ήταν μπουρζουάδικο και μακριά από την εργατική επανάσταση την οποία επιθυμούσε.




Αναδιοργάνωσε το κίνημα και συνέχισε να γράφει πολιτικά βιβλία και άρθρα στις εφημερίδες. Τον Ιούλιο του 1936 ο εμφύλιος πόλεμος άρχισε και λίγες μέρες μετά ο Ramiro μεταφέρθηκε στην φυλακή της Aravaca. Στις 29 Οκτωβρίου οι κομμουνιστικές αρχές του είπαν ότι θα τον μετακινήσουν σε κάποια άλλη φυλακή αλλά αυτό ήταν ένα ψέμα επρόκειτο να τον εκτελέσουν και ο Ramiro το γνώριζε.


Όταν ανέβηκε στο φορτηγό για την μεταφορά πήδηξε και προσπάθησε να πάρει το τυφέκιο ενός φρουρού ενώ κραύγασε :


«Θα με σκοτώσετε όπου θέλω εγώ , όχι όπου επιθυμείτε εσείς» και αυτές ήταν οι τελευταίες του λέξεις ως ήρωας επειδή ένας άλλος φρουρός τον πυροβόλησε από πίσω και τον σκότωσε.


Μετά τον πόλεμο η "Εθνική" πλευρά νίκησε αλλά η επανάσταση που ο Ramiro ονειρεύτηκε ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.


Ο Στρατηγός Franco ένωσε όλες τις διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις , καταστρέφοντας το πραγματικό νόημα της κοινωνικής δικαιοσύνης που υπερασπίστηκε η JONS.


Ramiro Ledesma Ramos : Παρών !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.