Κυκλοφορεί προσεχώς: H Συντηρητική Επανάσταση στην Γερμανία, 1918-1932, του Armin Mohler (μετάφραση και επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μποβιάτσος)

 


«Οι οπαδοί της Συντηρητικής Επανάστασης θα μπορούσαν να οριστούν εκείνη την εποχή ως οι τροτσκιστές του εθνικοσοσιαλισμού. Όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα επαναστατικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένου του κομμουνισμού, βρίσκουμε αφενός ένα μεγάλο μαζικό κόμμα με ομοιόμορφη βαρύτητα και από την άλλη, μια μυριάδα μικρών κύκλων που χαρακτηρίζονται από μια έντονη πνευματική ζωή, που άσκησαν μόνο μια αδύναμη επιρροή στις μάζες και που, από τη σκοπιά του σχηματισμού κομμάτων, πέτυχαν το πολύ να προκαλέσουν οριακές διασπάσεις μέσα στο μεγάλο κόμμα. Αυτά αφιερώθηκαν πάνω απ' όλα στην οργάνωση εκρηκτικών αιρέσεων και μικρών πολύ ασυνεπών ελίτ ομάδων. Όταν το μεγάλο κόμμα αποτυγχάνει, τότε χτυπά η ώρα των τροτσκιστικών αιρέσεων» 

Armin Mohler - Η Συντηρητική Επανάσταση στη Γερμανία 

 Η “Συντηρητική Επανάσταση”, Konservative Revolution, ήταν μια δεξαμενή ιδεών, ένα εργαστήριο, στο οποίο εμποτίστηκαν όλα εκείνα τα ιδανικά που από τη μια απέρριπταν τον προοδευτικό διαφωτισμό της Δύσης, ενώ από την άλλη υποστήριζαν τον δυναμισμό μιας επανάστασης με μεγάλο στυλ και ύφος, αλλά με την έννοια της επιστροφής στην εθνική παράδοση, στην τάξη των φυσικών αξιών, στον ηρωισμό, στην κοινότητα των ανθρώπων, στην η ιδέα ότι η ζωή είναι τραγική αλλά και ένας μεγαλειώδης αγώνας. Πάμε όμως λίγο από την αρχή … για να μπει και ο αναγνώστης του νέου αυτού βιβλίου (από τις εκδόσεις Λόγχη) στο πνεύμα …

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στον σύνδεσμο εδώ ...


48 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/7/24 7:43 π.μ.

    πώς μπορούμε να το προμηθευτούμε; Δεν υπάρχει στο eshop της Λόγχης ούτε στα μεγάλα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/7/24 9:20 μ.μ.

    Ο Mohler είναι δικός μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/24 1:20 μ.μ.

      Ναι τύπε μόλις υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 έτη

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/7/24 11:49 μ.μ.

      Περίεργη περίπτωση. Για πάνω από 40 χρόνια δήλωνε Γκωλικός και συνεργαζόταν με χριστιανοκοινωνιστές Βαυαρίας, στο τέλος της ζωής του δήλωσε φασίστας, πάντα ήταν διαφημιστής της Συντηρητικής Επανάστασης.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε, επειδή έχω μελετήσει πολύ καλά τον Mohler, για αυτό ασχολήθηκα με το έργο του, θα ήθελα να μάθω που το διάβασες αυτο; Πηγη παρακαλώ, κτλ..για να μη λέμε απλά διαφορά..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/7/24 9:54 μ.μ.

      Επίσης ο Γιούνκερ είχε πει ότι αν ήταν ο Νικις στην εξουσία αντί του Χίτλερ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την Γερμανία του 20ο αιώνα.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος22/7/24 5:12 μ.μ.

      Μέχρι και σύμβουλος του Βαυαρού χριστιανοκοινωνιστή Franz Josef Strauss είχε φτάσει στα 60s-80s. Πηγή είναι ο ίδιος ο Mohler για το Γκωλικός.

      Διαγραφή
  3. Μποβιατσος Κωνσταντινος18/7/24 11:57 π.μ.

    Λίγο κάποιες εξηγήσεις χαλαρές. Παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή διαδικτυακά από την Ελεύθερη τηλεοραση στην εκπομπή Ανάκτηση.
    Το βιβλίο στα ράφια όπως λένε, θα είναι την εβδομάδα που έρχεται, από Τρίτη.
    Παραγγελίες στην Λογχη, αλλά θα υπάρχει και σε κάποια άλλα βιβλιοπωλεία, τα κλασικά που ξέρετε .αλλά και από κάποιο μεγάλο διαδικτυακό το οποίο αν του το ζητήσει κάποιος θα το ψάξει να το φέρει.
    Τώρα απαντώ και στην άλλη ερώτηση.. δικός μας?? Η έννοια δικός μας έχει πλέον χαθει.
    Υπάρχει βιογραφικό στο βιβλίο, εξηγεί ποιος είναι.. αλλά και στο διαδίκτυο. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Το βασικότερο είναι αυτά που γράφει.. και δεν γραφει με παρωπίδες..μόνο έτσι μαθαίνει κάποιος την αλήθεια.. οι εποχές του ΖΗΤΩ..τελείωσαν.
    Λεπτομέρειες την Παρασκευή ζωντανα..καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/7/24 9:53 μ.μ.

    Δεν ξερω τι σημαίνει "ειναι δικός μας"; Η ρίζες τις συντηρητικής επανάστασης προέρχονται από την περίοδο του ρομαντισμού τον 19ο αιώνα. Κατά του ορθολογισμού κατά τού καπιταλισμού. Επιστροφή στην κοινότητα όπως ήταν πριν την Γαλλική επανάσταση και τον Διαφωτισμό. Οι πρώτοι που μίλησαν για αυτό ήταν οι αναρχικοί του περασμένου αιώνα όπως ο Λανταουερ. Η συντηρητική επανάσταση απλά είναι η εθνικιστική πλευρά αυτής της έκφρασης όπως την διατυπωνε ο Γιούνκερ, μαζί με τον φίλο του εθνικομπολσεβικο Νικιτς. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι η βάση του (χιτλερικού)εθνικοσοσιαλισμού.

    Για τον ρομαντικό συντηρητισμό και την αναρχική επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλοι ήταν ναι, αλλά είχαν διαφωνίες μεγάλες. Τα έχει γράψει ο Νικιτς και το παραδέχεται. Απόσπασμα στο βιβλίο για τον Junger. Τώρα η Συντηρητική Επανασταση, είχε τάσεις από ριζοσπαστικες, μέχρι δεξιές, της εποχής,της βεβαια, με κοινοβπαρονομαστην ενάντια στον Διαφωτισμό, ορθολογισμο και Κονουνισμο..υπήρχαν και κάποιοι θα λέγαμε.. Αναρχοι

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/7/24 9:07 μ.μ.

      Hellas Verona Δεν διαφωνώ μαζί σου. Διάβαζα πριν για τον Άνταμ Μύλλερ 1779-1829. Που ήταν από τους πρώτους παραδοσιοκρατες, πρόδρομος του σύγχρονου εθνικισμού και του Γερμανικού ρομαντισμού . Απλά θέλω να πω ότι σίγουρα σε αυτό που πιστεύουμε ...μία βάση είναι ο ρομαντισμός του 18ο αιώνα που εκεί έχει πολύ ψωμί. Τώρα από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο τάσεις οι συντηρητικοί δεξιοί της εποχής όπως είπες και οι αναρχοι. Το δικό μου πιστεύω είναι κάπου ενδιάμεσα έως το άναρχο μια κλίση παραπάνω γιατί ο κλασικός παραδοσιοκρατης πχ. μπορεί να είναι υπέρ της βασιλείας. Και το ποιο βασικό για εμένα είναι για να αποφύγουμε την συστημική ακροδεξιά και κάποιο αυταρχικό καθεστώς θα πρέπει να είμαστε πάντα όσο ποιο ριζοσπαστικοί γίνετε.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε, δεν έχει καμία σχέση μα ξέρεις, η Ακροδεξια και οι τενεκεδες της, με την Συντηρητική Επανασταση..αν διαβάσεις το βιβλιο θα καταλάβεις..αντιθέτως είναι ορκισμένος εχθρός

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/7/24 5:42 μ.μ.

    Άλλη μία αξιόλογη προσπάθεια που θα είχε τη θέση της σε ένα εθνικιστικό πανεπιστήμιο αλλά για τον γηγενή Έλληνα του 2024 δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά. Γενικά παρατηρείται στο "χώρο" ότι τα βιβλία γράφονται πλέον περισσότερο ως μέσο προσωπικής δημιουργικής εκτόνωσης των συγγραφέων (ίσως και ενός μίνιμουμ βιοπορισμού) παρά ότι υπάρχει μία γνήσια ζήτηση για τη θεματολογία τους. Π.χ. οι εκδόσεις "Πελασγός" κάπου το έχουν παρακάνει με την 800στή βιογραφία κομμουνιστοφάγων του συμμοριτοπολέμου γραμμένες από συνταξιούχους δασκάλους. Ακόμα και η "Λόγχη" εκδίδει ενδιαφέρουσες σύγχρονες εκδόσεις αλλά επισκιάζονται πάλι από τα pet issues των συγγραφέων όπως την ιταλοφιλία του Μποβιάτσου.

    Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει κάτι γνήσια νατιβιστικό ελληνικό για την Ελλάδα του 2024 με δεδομένα του σήμερα, όχι του 1933. Αντιπαραβάλλετε το αυτό με προσπάθειες των ΗΠΑ όπως των εκδόσεων Antelope Hill που εκδίδουν και συγγραφείς Μεσοπολέμου και σύγχρονους συγγραφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποβιατσος Κωνσταντινος20/7/24 6:51 μ.μ.

      Πότε κάνεις δεν θα είναι ικανοποιημένος ανώνυμε.. ζήλια, κόμπλεξ, αισθηση κατωτεροτητας που ίσως πηγάζει από μια διανοητική στέρηση να διαβάσει κάποιος κάτι παραπάνω από μια εφημερίδα.. αυτά τα συστατικά δημιουργούν διαφορά σχόλια κακίας.. λογικό.

      Σε κάποιον φυσιολογικο άνθρωπο, θα στεκόταν η φάση να πει: δεν μου αρέσει ο Χ ή ο Ψ..δεν με ενδιαφέρει.. όπως μπορεί κάλλιστα να συμβεί και συμβαίνει με τα έργα των μεγάλων συγγραφέων.

      Λογικότατο.. αλλά επειδή δεν μπορούμε να τους φτάσουμε.. δεν τους αποκαλούμε κάπως γενικώς.
      Το ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για θέματα είναι αλήθεια.. αλλά για αυτό κάποιοι λίγοι προσπαθούμε να φέρουμε στο φως σημαντικά κείμενα που αποτελούν οδηγούς.. και λείπουν καξ ίσως αρέσουν σε κάποιους. Αν δεν διαβάσουν πως θα ξέρουν.

      Ειτε σου αρέσει είτε όχι.. δεν με ενδιαφέρει εξάλλου η γνώμη ενός ανώνυμου, λέει πολλά αυτο αλλωστε, είτε λοιπόν σου αρεσει η όχι θα βγαίνουν βιβλια ιταλικά,,γαλλικά, γερμανικα κτλ έργα.. εσυ χαλαρά μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό που σου αρέσει..δικαίωμα σου και δεν σε κρίνω.. μέχρι εκεί που μπορείτε και θέλει ο καθενας.

      Εγώ είμαι εδώ, παντού με όνομα επίθετο και πρόσωπό.. ΚΑΘΑΡΑ. για κουβέντα και διαφωνίες κτλ..αλλά εμ όντα αληθινά, άνδρες όπως λέμε.. με τιμή και θάρρος..
      Καλή συνέχεια στην τρύπα σου και κάπου κάπου να βγαίνεις να παίρνεις αέρα.. έχει καύσωνα καξ θα σώσεις...φιλικά αυτό..και arrivederci

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/7/24 9:11 μ.μ.

      Τα δεδομένα του σήμερα χτίζονται με γνώσεις του παρελθόντος.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος20/7/24 6:05 μ.μ.

    Καλά κάνετε και λέτε συνέχεια για τον Γιούνγκερ όμως αποφεύγετε να τονίσετε το πιο βασικό. Ότι ήταν φανατικός αντιχιτλερικός και εφτύσε στα μούτρα με απίστευτο θάρρος το NSDAP και την ιμπεριαλιστική - καπιταλιστική δικτατορία που επεβλήθη στην Γερμανία το 1933. Μάλιστα το έργο του «On the Marble Cliffs» ίσως ήταν το μόνο αντιναζιστικό έργο που κυκλοφόρησε την περίοδο του ναζισμού. Να προσθέσω ότι δεν ήταν αντισημίτης.

    - Βρούτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχεις διαβάσει? Διάβασε το, μελετήσει το..και ευχαρίστως το συζητάμε. Ο Junger δεν ανήκει πουθενά.. είναι μια κατηγορία μονός του. Έχει να πει πολλά και δεν είναι αναγκασμένος να αποδείξει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ τι πίστευε. Τα έργα του, οι πράξεις του, το δείχνουν.
      Τώρα η προπαγάνδα των διαφορων που δεν τον εχουν διαβασει και καταλαβει..είναι απλά γραφική.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/7/24 9:10 μ.μ.

      Δεν αποφεύγουμε τίποτα. Και συμφωνούμε..

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/7/24 5:10 μ.μ.

      Ο Μποβιάτσος φοβάται μη θίξει τους ακροδεξιούς του φίλους. Είναι ψέματα ότι ο αδελφός του Γιούνγκερ ήταν στρατευμένος με το μαχητικό αγροτικό κίνημα «Landvolk» το όποιο αποδοκίμαζαν οι ναζί γιατί ήταν υπερβολικά ριζοσπαστικό; Είναι ψέματα ότι ο Γιούνγκερ αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Widerstand» του εθνικομπολσεβίκου Νίκιτς που διώχθηκε άγρια από τον χιτλερισμό; Είναι ψέματα ότι ο Γιούνγκερ αρνήθηκε δύο φορές την βουλευτική έδρα που του προσέφερε το NSDAP; Είναι ψέματα ότι ο «Λαικός Παρατηρητής» τον έβριζε ως φιλελεύθερο και αστό διανοούμενο; Είναι ψέματα ότι ζήτησε να μην δημοσιεύεται κανένα έργο του από το καθεστώς και ότι απέρριψε την πρόταση του Γκέμπελς για ραδιοφωνική εκπομπή; Είναι ψέματα ότι δεν είχε δηλώσει ποτέ όρκο υποταγής στον Χίτλερ όπως έκαναν άλλοι διανοούμενοι; Ακόμη και ο Χαίντεγκερ στα πρώτα χρόνια συνεργαζόταν έντονα με το καθεστώς, ο Γιούνγκερ ωστόσο παρέμενε ακλόνητα ΕΝΑΝΤΙΟΣ. Είναι ψέματα επίσης ότι στα ημερολογία του δήλωνε πως είχε φρικάρει με την ακραία μεταχειρίση απλών, καθημερινών Εβραιών; Είναι ψέματα ότι ήταν φίλος με τον κορυφαίο κομμουνιστή διανοούμενο, τον Μπέρτολ Μπρέχτ; Ο Γιούνγκερ ήταν, συντηρητικός, εθνικιστής, φλέρταρε με τον εθνικομπολσεβικισμό δεν είχε όμως καμία σχέση με την ακροδεξιά χιτλερική καπιταλιστική συμμορία.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/7/24 11:56 μ.μ.

      Άσε την λάσπη στον Φίρερ και απάντα αν ο Γιούνκερ ήταν χρήστης ουσιών ή όχι μπολσεβίκε 5.10.

      Διαγραφή
    5. Καλές οι επικεφαλίδες σου.. αλλά θες δουλειά.. ..μελετω και διάβασμα.. «Η σκέψη είναι δύσκολη, γι' αυτό οι περισσότεροι κρίνουν» ειπε ο
      C.Jung..προσπάθησε να εμβαθύνει κάποια θέματα και ξεκόλλα.. οσκ για ακροδεξιους φίλους, μάλλον δεν έχεις καμία ιδέα τι σου γίνεται, αλλά ξαναλέω λογικο. Διάβαζε αυτά πογ ανεβάζω και αν έχεις προβλημα κατανοησης..βλέπουμε μετά τι κάνουμε..
      Η ημιμάθεια ειναι χειρότερη της αμάθειας Ανώνυμε.. αρκεί αυτό .Ανώνυμε.. τραγική φιγούρα και εσγ όπως άλλοι πογ κρύβονται και κρινουν σαν δειλα ερπετά.. έπρεπε ο Junger να είχε γράψει για μια άλλη φιγούρα..σαν την δικια σου αλλά δεν προλαβε

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος23/7/24 12:27 π.μ.

      11:56 ουσίες έκανε και ο Φύρερ σου μεγάλε. Με συνταγογράφηση του γιατρού του Μορέλ κιόλας.

      Διαγραφή
    7. Μποβιατσος Κωνσταντινος23/7/24 11:26 π.μ.

      Έκανε μπαφους και έπαιζε pro..δεν απαντώ άλλο σε ανθρωπαρια σαν εσένα, μιας διανοητικής κατάστασης μαρουλιού. Να μεγαλώσεις, να αποκτήσει όνομα και επίθετο.. να μελετήσεις, να φύγεις από τον πνευματικό βόθρο που είσαι...και όπως λέει ο Carl Jung: «Η σκέψη είναι δύσκολη, γι' αυτό οι περισσότεροι κρίνουν».
      Καλή συνέχεια στον υπόνομο που ζεις δειλές ανωνυμε

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος23/7/24 12:38 μ.μ.

      Τις συκοφαντίες του κάθε ρουφιάνου της OSS τύπου Στράσερ και του Χόλιγουντ στα εστιατόρια της ακροδεξιάς που συχνάζεις.Όχι σε εθνικοσοσιαλιστές 12.27

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος23/7/24 4:58 μ.μ.

      ρε ανιστόρητε τύπε με διπλό σίγμα γράφετε το όνομα του που θα κάνεις και μάθημα ιστορίας. Φετιχιστές της πλάκας που αν σας γνώριζε ο Χίτλερ θα σας είχε στείλει στην Τρεμπλίνκα

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος23/7/24 12:30 μ.μ.

    Κάποιοι δεν έχετε καταλάβει σε ποίο Μπλοκ σχολιάζετε. Το ότι σας αφήνει η διαχείριση δεν σημαίνει ότι είναι το τσιφλίκι σας. Είμαστε αυτόνομοι πυρήνες και για ευνόητους λόγους κρατάμε την ανωνυμία μας. Ως Στρασσερικοί Τριτοθεσίτες είμαστε κατά κάθε ολοκληρωτικού κρατικού παρεμβατισμού. Υπάρχει στο μπλοκ να κατεβάσετε για την φιλοσοφική πολιτική οικονομική επιθεώρηση της Τρίτης θέσης. Στηρίζουμε τον ακραίο ριζοσπαστικό χώρο. Όσο για τον Γιούνκερ που γίνεται κουβέντα δεν μπορώ να καταλάβω σώνει και καλά να θέλετε να τον βγάζετε φίλοναζί.. υπάρχουν γκρούπες όπως η Ιαχή ή η ΕΣΑ που τον θεωρούν αντιναζί και φίλοεβραίο . Και αυτό με κάνει να τον στηρίζω ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/7/24 6:35 μ.μ.

      Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι απέχετε από τον εθνικοσοσιαλισμό και προτιμάτε να στηρίζετε μέτριους διανοητές του αντιρατσιστικού φασισμού.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/7/24 10:55 μ.μ.

      Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι δεν γνωρίζετε τίποτα για τον φασισμό με τον οποίο συνεργάστηκε ο Χίτλερ και ότι είστε χρήσιμοι ηλίθιοι που ονειρεύεστε ότι θα επανέλθει ο Περίανδρος ή ότι θα σας δώσει φράγκα ο Πλεύρης

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/7/24 11:28 μ.μ.

      Που ακριβώς είδες εσύ μετριότητα στους διανοητές του φασισμού γιατί αν δεν κάνω λάθος μια χαρά κυκλοφορούσαν έργα των φασιστών και στο τρίτο ράιχ.

      Διαγραφή
  8. Βρούτος23/7/24 6:49 μ.μ.

    Τελικά μία φορά ακροδεξιός, άπαξ ακροδεξιός. Ο Μποβιάτσος, χωρίς να διαφέρει σε τίποτα από κλασσικό ρουφιάνο των αρχών, ζητάει να καταργηθεί η ανωνυμία για να είναι ευκόλοτερο στην ασφάλεια να μας φτιάξει φάκελο. Και όλο αυτό το επενδύει με ελιτιστικό υφάκι (εγώ είμαι επώνυμος άρα αξίζω - εσύ ανώνυμος άρα είσαι παρίας) που δεν χωράει στον αυτόνομο ριζοσπαστικό χώρο.

    Φίλτατε Κώστα, ναι δεν γίνεται να είσαι με όλους και με όλα, ούτε να κάνεις το μπαλαντέρ. Δεν γίνεται να είσαι και εδώ και στην ΦΛΕΦΑΛΟ και στο εξίστενς και στην ΕΣΑ και στην ελεύθερη τηλεόραση με τους ΔΑΠίτες. Διάλεξε κάτι επιτέλους! Ούτε γίνεται να είσαι και με τον Γιούνγκερ και με τον Στράσσερ και με τον Χίτλερ και με τους εθνικομπολσεβίκους και με την γαλλική και ιταλική ακροδεξιά. Δεν είναι πίτα γύρο απ' όλα οι ιδεολογίες.

    Ναι ο Γιούνγκερ, όσο και να σε τσούζει, ήταν ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΡΙΚΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ (για ένα διάστημα της ζωής) του αλλά ΑΝΤΙΝΑΖΙ και ΑΝΤΙΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ. Τι να κάνουμε τώρα; Εμένα προσωπικά, όπως λέει εύστοχα ο 12:30, το γεγονός ότι ήταν αντιναζί με κάνει να τον γουστάρω ακόμη πιο πολύ, όπως και το γεγονός ότι τον βρίζουν οι σημερινοί καμμένοι της σχολής του εστιατορίου.

    Και κάτι ακόμη, μάθε να δέχεσαι κριτική. Όποτε στην λέει κάποιος ξεκινάς το βρισίδι και την επίθεση. Δεν είσαι στο απυρόβλητο, ούτε επειδή έχεις ζήσει εξωτερικό και έχεις διαβάσει πέντε βιβλία παραπάνω είσαι κάτι ξεχωριστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/7/24 11:27 μ.μ.

      Από που και ως που δαπίτες στον ΕΚ ρε Σούχωφ;Τα ίδια χαζά και εδώ θα γράφεις;

      Διαγραφή
    2. Βρούτε ή όπως αλλιώς σε λένε καλό θα είναι να δείχνεις μεγαλύτερο σεβασμό στα μέλη της συντακτικής ομάδας όπως είναι ο Κώστας και στους συναγωνιστές αναγνώστες. Αν έχεις κάποια ιδιαίτερη εμπάθεια δεν σου φταίει σε τίποτα η φόρμα σχολιασμού. Ο Μποβιάτσος βγαίνει επώνυμα και λέει τις απόψεις του και πάμπολλες φορές έχει καλέσει σε δημόσιο διάλογο τους πάντες. Μην προσπαθείς να μειώσεις προσωπικότητες ή να δημιουργήσεις εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

      Διαγραφή
    3. Κριτική κάνεις δηλαδή εσύ δειλε ανώνυμε? Με κατηγορίες?.. «Για να κυκλοφορούν οι σκέψεις στον εγκέφαλο ενός ηλίθιου, πρέπει να του συμβούν πολλά πολύ σκληρά πράγματα»...με αγάπη γιαβσενα από τον Celine..και όταν γα μάθεις και το νόημα της λέξης κριτικής, ξαναλέω με προσωπο σαν ανδρας..μιλαμε . Ξέχασες επίσης ότι τα παίρνω και από το ΠΑΣΟΚ.. εκείνο το ορθοδοξο. Και φυσικά δεν περιμένω να καταλάβεις ..διότι χρειάζεται μυαλό και πνεύμα.. αντε γεια

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/7/24 12:22 π.μ.

      Ανεπίδεκτος.κριτικής ίσον ανεπίδεκτος μαθήσεως ο κύριος Μποβιάτσος. Κατηγορεί τους συνομιλητές του ότι δεν είναι σε θέση να κάνουν διάλογο την ίδια ώρα που ο ίδιος εξαπολύει εντελώς αναίτια μύδρους εναντίον όσων τυχαίνει να διαφωνούν σε ένα νήμα συζητήσεως μαζύ του. Άβυσσος η ψυχή των υποστηρικτών του Στράσερ.

      Διαγραφή
  9. Και για όσους θέλουν και μπορούν, εξαιρούνται αυτοί που έχουν κακή διανοητική κατάσταση.. μπορούν να διαβάσουν το ιστολογικό τι έχω γράψει για τον τεράστιο Ernst Jünger..καξ φυσικά ξαναλέω δεν περιμένω να καταλάβουν πολλά. Κάποιοι παιδιά αν και διαφωνούμε, έχουμε συζητήσει αναλύσει με τρόπο λογικό χωρίς να προσβάλουν...τα κόμπλεξ και τα εσωτερικά προβλήματα του καθενός.. στο γιατρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/7/24 4:39 μ.μ.

    λογικό να υπάρχουν δύο ντουζίνες σχόλια για την συντηρητική επανάσταση αφού είναι ότι πιο τριτοθεσίτικο έχει βγει τα τελευταία χρόνια. να δω ποιοι άλλοι θα το προβάλλουν αν και Κώστα μην περιμένεις πολλά. αυτό το αφήγημα με τον αντιρατσιστικό φασισμό από την εκπομπή του χάρη το μάθατε και το λέτε συνέχεια είναι γελοίο και μόνο να το γράφετε είστε τόσο άσχετοι τελικά στην ιστορία των ιδεών? μια σας φταίει ο εβολα μια ο φασισμός μια ο ένας και ο άλλος ως τι μιλάτε άραγε με ποια ιδιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε. Περίμενα φυσικά αντιδράσεις, κολικες από κάποιους που απλά διαβάζουν τα ίδια και τα ιδια σαν τους Ιαχωβαδες.
      Τυφλοί, στραβοί και με πρόβλημα κατανόησης. Για αυτό άλλωστε βρίζουν και επιτίθενται και σε προσωπικό επίπεδο. Κρίνουν, λέμε τώρα, πριν διαβάσουν.
      Μιλάνε για Junger, ενώ δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε το όνομα του.
      Δε με πειράζει, διότι απλά δεν απευθύνομαι σε ΑΜΕΑ..να μάθουμε όλοι να μελετάμε, να κατανοούμε, και μα συζητάμε. Όπως είπα το συγκεκριμένο βιβλίο αποκαλύπτει παρασκήνια, πέρα από τυφλούς εθνικισμους.
      Γιατί έγιναν κάποια λάθη, ποιοι λόγοι.. και πολλά άλλα. Καξ εγώ δεν συμφωνώ σε μερικά.. τα μελετάω πάλι σε συνδυασμό με άλλα έργα.
      Να είμαστε καλα να μαθαίνουμε.. ότι λαμπει δεν ιναι χρυσός. Αλλά ούτε καξ καράφλα, που έλεγε ένας παλιός σκιάς...για να γελάσουμε και λίγο.
      Και μια συμβουλή στους νεώτερους.. διαβάστε.. για να μπορείτε να στέκεστε σε κουβέντες σοβαρά.. καη μακρυά από κομπλεξικός κη τοπικούς ανθρώπους.. ανώνυμους, συνήθως ρουφιάνοι και αδερφές..
      Να είστε όλοι καλά και θα συνεχίσω Τομ βομβαρδισμό κειμένων και βιβλίων.. προς γνώση για την KULTURKAMPF

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος25/7/24 12:18 μ.μ.

    ξερει κανεις την καταγωγη της αρχισυντακτριας της επισημης φασιστικης εφημεριδας avanti ; ξερει κανεις ποιος πολιτικος ηγετης σηκωσε το ξιφος του ισλαμ στη λιβυη ; ειναι αυτα "αφηγηματα" η ιστορικη αληθεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/7/24 7:59 μ.μ.

    Γενικά, η «συντηρητική επανάσταση» ήταν ένα αντικαπιταλιστικό, αντιφιλελεύθερο, αντιδυτικό κίνημα: αυτά τα τυπικά σημάδια καθιστούν δυνατή τη συνένωση πολλών συντηρητικών ομάδων σε ένα ενιαίο σύνολο.
    Στη "Συντηρητική Επανάσταση" συμμετείχαν πολλές δεξιές ενώσεις, κινήματα και συνδικάτα. Ο A. Moler, στη θεμελιώδη μονογραφία του, υπέδειξε πέντε ομάδες εντός της «συντηρητικής επανάστασης»: τους νέους συντηρητικούς, τους Bundische, τους εθνικοεπαναστάτες, τους Völkisch και το κίνημα του αγροτικού πληθυσμού...
    Πολλά άλλα αναλυτικά, σε αυτό το έργο οδηγό...έτοιμο για παραγγελία για όποιον ενδιαφέρεται..
    Μια εποχή που αξίζει να μελετηθεί σε βάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος26/7/24 6:24 μ.μ.

    https://nazionaleanticapitalista.wordpress.com/2016/08/05/%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/ Η αντιχιτλερικη αντίσταση μέσα από την γερμανική συντηρητική επανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/7/24 7:52 μ.μ.

    https://nazionaleanticapitalista.wordpress.com/2016/08/20/%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%87%ce%b9%cf%84%ce%bb%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7/ η αντιχιτλερικη αντίσταση μέσα από την γερμανική συντηρητική επανάσταση μέρος Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος26/7/24 9:33 μ.μ.

    Μποβιατσε εντάξει χαλάρωσε λίγο.. υπάρχουν και άλλοι που είναι διαβασμενοι για εκείνη την περίοδο και για τον Γιούνκερ. Αλλά να λες ότι δεν καταλαβαίνουμε ούτε τι σημαίνει το ονομα του.. εντάξει τι να πω..λες και με κάποιο μεταφυσικό τρόπο έχεις μια επικοινωνία ή είσαι μια συνέχεια ή απεσταλμένος ή αντικατάστασης του Γιούνκερ. Τέτοιου είδους βεληνεκούς φιλόσοφοι ανοίκουν σε όλοι την ανθρωπότητα. Με όλο τον σεβασμό γιατί σαν άνθρωπος είσαι αξιόλογο παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου ανώνυμε η όπως σε λενε ούτε εσυ ξέρεις. Όταν δέχεσαι επιθεσεις αμύνεται. Χαλάρωσε εσύ λοιπόν.. και αν έχεις διαβάσεις Γιουνκερ..ελέγχεται. Έχω μελετήσει βαθειά, έχω γράψει για αυτόν και σε ξένη γλώσσα.. έχω όλα τα έργα του και συνεχίζω να μελετω..άρα έχω λόγο καξ δικαίωμα.. και περιμένω να συζητήσω με κάποιον με όνομα και επιθετο...αν μπορεί να σταθεί βέβαια.. ναξ πλέον κάποιοι θέλουν να βριζον και να το παίζουν κάπως.. είναι πολύ μικροι, ανύπαρκτοι να τα βάλουν μαζί μου..έτσι ηα παίζω και εγώ σε προκλήσεις.. προκαλώ λοιπόν.. όποιον έχει τα αρχ...να μιλήσουμε ζωντανά.. και να τον ξεφτιλίσω..θα πρέπει να κοπιάζει πολύ να με φτάσει..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/7/24 12:23 μ.μ.

      Πάει τα έχει χαμένα παντελώς ο Μποβιάτσος. Καβάλησε το καλάμι και ζει σε κόσμο ψευδαισθήσεων. Συνηθισμένο σύμπτωμα ελλείψεως ψυχικής σταθερότητος για τους ηγετίσκους του χώρου.

      Διαγραφή
    3. Aνωνυμεεε..κουκου, δειλο ερπετό, δεν έχεις δει τιποτε ακομη...θα πέσεις ακονη πιο μέσα στον βόθρο της ανωνυμίας που ζεις..θα σε διασκεδάζω σαλουφα

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος26/7/24 11:34 μ.μ.

    Μπράβο στα παιδιά της ίαχής που επέλεξαν να εκδώσουν το βιβλίο του φασίστα έβολα για τον αμερικανισμό. Αντίστοιχα βιβλία για Άγγλους και Αμερικανούς από την χιτλερική πλευρά είναι ή άγνωστα ή δυσεύρετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ένα εξαιρετικό κείμενο του Evola..Στηριζουμε κάθε προσπάθεια να έρθουν στο φως στα ελληνικά αυτά φα άγνωστα κείμενα.. κάθε προσπάθεια τα έχουμε ανάγκη.. και κρίνουμε αφού διαβάσουμε με ήθος και λογικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.