Ένα βιβλίο - σταθμός της «Τρίτης Θέσης» για κάθε σκεπτόμενο συναγωνιστή: Michael Kühnen - «Η Δεύτερη Επανάσταση» από τις εκδόσεις «το Αντίδοτο» (πρόλογος: Στέλιος Αλεξόπουλος - μετάφραση - εισαγωγή: Βλάσης Βρανάς)


Michael Kühnen - «Η Δεύτερη Επανάσταση»: το δεύτερο μέρος από το ομότιτλο βιβλίο, Γερμανία, 1979.

πρόλογος: Στέλιος Αλεξόπουλος

μετάφραση - εισαγωγή: Βλάσης Βρανάς

Μετά την έκδοση της χρονιάς που δεν είναι άλλη από το έργο «Η Διάλυση του Συστήματος» (εκδόσεις «Λόγχη» του Franco Freda) - το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ - έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε το δεύτερο μέρος του ομότιτλου βιβλίου του Michael Kühnen - «Η Δεύτερη Επανάσταση»

Ένα βιβλίο - σταθμός αφού είναι από τα πιο σημαντικά έργα μετά το ’45 το οποίο γράφτηκε στην απομόνωση της φυλακής και ο τίτλος θυμίζει τα επαναστατικά σχέδια του Ernst Röhm των «Ταγμάτων Εφόδου»

Το «λαϊκό και αιρετικό έργο» του Michael Kühnen ενός ανθρώπου που από τα δεκατέσσερα έτη της ζωής του ενδιαφέρθηκε για την αληθινή πολιτική και αρκετά γρήγορα από Μαοϊκός εργάτης στα ναυπηγεία του Αμβούργου, κατέληξε να είναι οργανωτής και ακτιβιστής του ρεύματος των εθνικοεπαναστατών που ονομάστηκαν και «nazi-maoists». 

Ο θαυμασμός του για τον Mussolini και την Φασιστική Επανάσταση, τον οδήγησε αρχικά στην μελέτη του Χιτλερισμού και τελικά στην ενίσχυση του Στρασσερισμού. Απώτερος σκοπός η αναγέννηση και η εδραίωση του Εθνικοσοσιαλισμού στην μεταπολεμική Γερμανία.  Με το μανιφέστο αυτό προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει την ιδέα μέσα από μια εκρηκτική σύνθεση, να αποκαταστήσει την επαναστατική φύση του Εθνικοσοσιαλισμού και να απαντήσει στην τρομοκρατία του συστήματος. 

Χαρακτηρίστηκε το βιβλίο αυτό ως «ένα από τα πιο επικίνδυνα βιβλία για την δημοκρατία» και κατασχέθηκε από τις διωκτικές αρχές όταν ήταν ακόμη σε μορφή χειρόγραφου πριν καν κυκλοφορήσει!  Οι κατηγορίες εκ μέρους του καθεστώτος ήταν ένα γεγονός πρωτόγνωρο για την νομική ιστορία της χώρας, αφού ο συγγραφέας κατηγορήθηκε επειδή διάβαζε ένα χειρόγραφο έργο που δεν είχε προλάβει καν να το εκδώσει. 

Ένα αντίγραφο σώθηκε από την μανία των αρχών και σήμερα με την συνδρομή των Αυτόνομων συναγωνιστών της Ελληνικής «Τρίτης Θέσης» και της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» έχετε την ευκαιρία να το διαβάσετε.

Η κύρια πραγματεία ενός εκ των πρωτεργατών της «Εθνικής Αυτονομίας» δεν είχε ως στόχο την αντιπαράθεση αλλά την ανασυγκρότηση του κινήματος απέναντι στις προκλήσεις των καιρών την εποχή εκείνη. 

Μια έκδοση που επηρέασε χιλιάδες συναγωνιστές αφού δεν ήταν ένα απλό πρόγραμμα, αλλά ένας οδηγός δράσης. Μια προσπάθεια να υπάρξει έντονη πολεμική απέναντι στους «αντιδραστικούς, τους Τέκτονες και τους υπηρέτες των Σιωνιστών που έχουν φωλιάσει στο δικό μας στρατόπεδο» όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας. 

Μια ακόμη «φαιοκόκκινη» έκδοση είναι γεγονός!

facebook 

Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

  ekdoseis.antidoto@gmail.com   

Σημεία διάθεσης:

-         Μπορείτε να το βρείτε στις εκδόσεις «Πελασγός»

-         Μπορείτε να το βρείτε στις εκδόσεις «Λόγχη»

και στα βιβλιοπωλεία 

«Αριστοτέλειο» της Θεσσαλονίκης και «Ελληνικόν» του Βόλου

Σελίδες 116

τιμή 14 ευρώ

Οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες που θα στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση των εκδόσεων «το Αντίδοτο» ekdoseis.antidoto@gmail.com  

ή 

θα επικοινωνήσουν εντός και εκτός του διαδικτύου με τα μέλη της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» θα το λάβουν με ΔΩΡΕΑΝ τα ταχυδρομικά έξοδα.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/6/22 12:11 π.μ.

    Γάμησε. Πάμε δυνατά μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/6/22 12:19 π.μ.

    Από το πολιτεία μπορεί να το προμηθευτεί κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/6/22 2:29 π.μ.

    Φωτιά η τρίτη θέση πλέον, μπράβο και εύγε μκ για τον αγώνα σου και την συνεισφορά σου στο ιδεολογικό πεδίο. Εγκεφαλικά σε κολλημένους φετιχιστές και φιλελεύθερους ακροδεξιούς που μασκαρεύονται τους δήθεν ριζοσπάστες ε/σ. Άιντε όλοι να στηρίξουμε την τρίτη θέση που έρχεται να τα σαρώσει όλα και να καλλιεργηθουμε ιδεολογικά με τόσα και τόσα καταπληκτικά τριτοθεσίτικα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει αυτό το διάστημα, με ανοιχτό μυαλό και μακριά από δόγματα, "θεους", ιερές αγελάδες, κολλημένους "αρχηγούς" και αρχηγίσκους του χώρου. Αυτονομία ρε, ζήτω η τρίτη θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/6/22 11:44 π.μ.

      Δηλαδή πως θα τα σαρώσει όλα η τρίτη θέση; Δεν σου ζητάω να την ορίσεις γιατί θα σου βάλω δύσκολα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/6/22 10:01 μ.μ.

      Bλέπετε ήδη τι γίνεται στον χώρο όλοι ξυπνάνε σιγά σιγά θα μείνετε 3 και ο κούκος εκεί στις χρυσαυγίτικες ακροδεξιές γκρούπες να βαράτε παλαμάκια στους αρχηγούς σας ψάχνωντας τον νεο μιχαλολιάκο. Τελείωσαν αυτά που ξέρατε γίνεται σπουδαίος αγώνας σε όλη την Ελλάδα από αυτόνομους συντρόφους, συνέχεια εκδόσεις που εμβαθύνουν και κάποιοι έχοθν μείνει κολλημένοι στην αντιδραστική ακροδεξιά και την προσωπολατρεία αντί να δούν τις ιδέες και την ιδεολογία

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/6/22 5:58 μ.μ.

    Η λογχη δεν το έχει στο διαδικτυακό σαιτ ,θα το ανεβάσει εν καιρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/6/22 7:30 μ.μ.

      να σημειώνω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι οι Κινέζοι αντέγραψαν σε πολλά τον αγροτοφασισμό του '19. O Stennes είχε ενισχύσει τους εθνικιστές της Κίνας και ο Curzio Malaparte άφησε την περιουσία του στους οπαδούς του Μάο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/6/22 8:50 π.μ.

      Οι Κινέζοι δεν θυμίζουν τίποτα από σοσιαλισμό,ένα καπιταλιστικό προτεκτοράτο, ένα μέγα ιμπεριαλιστικό σύστημα, που ελέγχει τεράστια μέσα παραγωγής και γενικότερα έχει τεράστιες επιρροές στον έλεγχο τις ανθρωπότητας...

      Διαγραφή
    3. Σύνδεσμος για παραγγελία από την "Λόγχη"

      https://logxi.com/product/i-deyteri-epanastasi/

      Διαγραφή
  5. Πρώτα Freda τώρα Kuhnen και σε λίγο καιρό το τρίτο και καλύτερο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/6/22 10:32 μ.μ.

      Αναμένουμε και την εκδοση του νέου έργου του Αντώνη που είναι στα σκαριά..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/6/22 11:23 π.μ.

      λυπηθείτε τους νεοχρυσαυγίτες τόσα έχουν περάσει θα καταλήξουν να είναι του ανδρέα ο καφενές

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.