Εθελοντισμός και Εθνικοσοσιαλισμός.



του συναγωνιστή Bliner.



Σε κάθε δύσκολη κατάσταση (σεισμούς, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, αεροπορικά δυστυχήματα, τεχνολογικές καταστροφές κτλ) αλλά και σε ένα καθημερινό ατύχημα (τροχαίο ή εργατικό), η κλασσική μικροαστική αντίδραση είναι να ρίξουμε τις ευθύνες στις αρχές.



Σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχουν οι κρατικοί φορείς και υπηρεσίες, αλλά και εμείς ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια σε αυτούς που την έχουν άμεση ανάγκη, εφόσον γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Γιατί όσο γρήγορο και να είναι το ασθενοφόρο, ο αυτόπτης μάρτυρας μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες πιο γρήγορα. Αρκεί να είναι εκπαιδευμένος να το κάνει.







Υπάρχουν σήμερα πολλές εθελοντικές ομάδες αλλά και πολίτες που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο συντονιστικός φορέας στον οποίον εντάσσονται αυτές οι ομάδες είναι η Πολιτική Προστασία.



Σήμερα, περίπου 240 Εθελοντικές Οργανώσεις και 40 Ειδικευμένοι Εθελοντές είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας. Αυτές οι οργανώσεις και οι εθελοντές είναι διάφορες διασωστικές ομάδες, ομάδες έρευνας και διαχείρισης κρίσεων, φυσιολατρικοί και ορειβατικοί σύλλογοι, κυνηγετικοί σύλλογοι, σύλλογοι ραδιοερασιτεχνών, σύλλογοι 4x4 και ATV, λέσχες Εφέδρων Αξιωματικών και Καταδρομέων, και γενικά οποιοσδήποτε μπορεί και έχει τη διάθεση να προσφέρει στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία.



Η προσφορά του εθελοντή είναι ανιδιοτελής και διαθέτει τον χρόνο, τον εξοπλισμό και τη γνώση που διαθέτει για να συμβάλει και αυτός στη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.



Ο Εθελοντισμός από την Εθνικοσοσιαλιστική ματιά.



Υπάρχουν πάρα πολλοί συναγωνιστές και ομοϊδεάτες μας που είναι μέλη τέτοιων οργανώσεων. Είναι στη φύση του Εθνικοσοσιαλιστή η επαφή με το περιβάλλον, οι δραστηριότητες στο βουνό, ο στρατιωτικός εξοπλισμός που απαιτείται, η γνώση σε θέματα πρώτων βοηθειών, η πειθαρχία και γενικά η ιδέα του εθελοντισμού και της διάσωσης. Σχεδόν ΟΛΟΙ οι διασώστες και οι εθελοντές, ακόμη και αυτοί που δεν είναι «δηλωμένοι εθνικιστές», είναι άτομα με έντονο πατριωτικό αίσθημα.



Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε ασκήσεις συνεργασίας πολλών εθελοντικών ομάδων, τα κινητά που ηχούνε να έχουν ως ringtone τον εθνικό ύμνο ή κάποιο εμβατήριο. Καμιά φορά ακούγεται και η “Erika” και γυρνάμε όλοι με ένα χαμόγελο να δούμε ποιος είναι αυτός που έχει αποβάλλει το κόμπλεξ του στιγματισμού …



Ο εθελοντισμός είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε άτομα που έχουν όντως διάθεση να προσφέρουν και που "γουστάρουν" το αντικείμενο. Πολλοί περνάνε από τις προαναφερθείσες ομάδες αλλά στο τέλος λίγοι γίνονται διασώστες. Γι αυτό και δεν έχουν καταφέρει να διαβρώσουν αυτόν τον χώρο οι διάφοροι επαγγελματίες “ιδεολόγοι” και “ψευτοπροοδευτικοί” «ανθρωπιστές»!







Ο εθελοντισμός είναι η πραγματική ανιδιοτελής πράξη που σέβεται και αγαπάει τον άνθρωπο. Γιατί όταν ο διασώστης θα πάει να σώσει μια ζωή, δεν θα αναρωτηθεί σε ποιον χώρο ανήκει το θύμα. Αντίθετα, οι «επαγγελματίες ανθρωπιστές» ενδιαφέρονται μόνο για τους μετανάστες και για τους δικούς τους. Πού είναι λοιπόν η ανιδιοτέλεια;



Καλώ λοιπόν όλους τους συναγωνιστές να ενταχθούνε στις διάφορες εθελοντικές και διασωστικές ομάδες, καθώς και να δημιουργήσουν νέες (εφόσον έχουν την ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία).



Μιας που πλησιάζει και το καλοκαίρι, μπορείτε να περιφρουρήστε το περιαστικό δάσος της πόλης σας μαζί με κάποια εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας. Ο εθελοντισμός περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και σίγουρα όλο και κάποια θα σας ενδιαφέρει.



Είναι μια πράξη για την οποία ποτέ δεν θα μετανιώσετε για τον χρόνο που διαθέσατε, και θα μάθετε τόσα πολλά που στο τέλος θα νιώσετε ότι αντί να προσφέρετε εσείς, πήρατε περισσότερα. Όπως και να έχει, θα βγείτε κερδισμένοι…



Πολιτική Προστασία:



http://www.gscp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.