Συμβολισμοί υπό μίαν ελληνικήν χροιάν.




του Ωρίωνος.




Δεδομένης της μιμητικής ξενομανούς διαθέσεως που μαστίζει τους νεοέλληνες, ικανή και αναγκαία αφορμή στάθηκε η συμβολιστική οκνηρία που μαστίζει και τον λεγόμενο εθνικιστικό «χώρο», ώστε να επιθυμούμε να καταστήσουμε ορισμένα πράγματα σαφή στους εναπομείναντες επαγρυπνισμένους και αφυπνισμένους Έλληνες που παρακολουθούν το ιστολόγιο μας.



Σε όσους βρίσκονται στην διάρκεια ή την απαρχή της προσωπικής αφυπνίσεως τους, θα προτείνουμε μεθόδους αφυπνίσεως δια μέσω της αρχετυπικής εξέγερσης των εγκεφαλικών κυττάρων που μετά βίας υπολείπονται έπειτα από την συστηματική εγκεφαλική πλύση που δύναται να επιφέρει μονάχα η θέαση πανάρχαιων ελληνικών συμβόλων.



Οι ψεύτικοι νεωτερισμοί δεν ταιριάζουν στο ήθος του ελληνικού έθνους.Η ζωοποιός πηγή του Ελληνισμού είναι η κινητήριος δύναμη που αναβλύζει από τα ίδια τα σύμβολα.Τουτέστιν, αν θέλουμε να κοσμήσουμε την οικεία μας, τον χώρο εργασίας μας, τον προσωπικό μας χώρο, οτιδήποτε μας περιβάλλει,το ορθόν είναι να εκκινήσουμε από την ελληνικότητα της έκφρασης μας.



Από αυτήν την αφετηρία, μπορούμε να στοχαστούμε πάνω σε διάφορα ζητήματα που φαίνονται ξένα στους συμπατριώτες μας και καταλήγουμε στην διαμόρφωση του ευρύτερου ζωτικού μας χώρου, είτε πρόκειται για τον ζωτικό περίβολο των όποιων τετραγωνικών σκλαβιάς στα σύγχρονα οικοδομικά κάτεργα των μεγαλουπόλεων, είτε πρόκειται για μια νέα δυναμική αρχιτεκτονική που θα απλωθεί σε ολάκερη την πατρίδα, αλλάζοντας πλήρως το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό.



Ακόμα και η ανάγκη μιας νέας ριζοσπαστικής πολεοδομίας φαντάζει άκρως επαναστατική στο σήμερα.Μια εικόνα ισούται χίλιες λέξεις, όπως λέει το γνωστό ρητό.Μια τερατούπολη που θα κατακλύζεται από αμέτρητους μη - λευκούς μετανάστες ωχριά μπροστά σε ένα οίκημα επί παραδείγματι διακοσμημένο με ελληνικές καλλιτεχνίες ή ακόμα μια ολόκληρη πόλη που θα κατακλύζεται από ελληνικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς.



Ολόκληρος ο ελληνικός κόσμος χαίρει άκρας αισθητικής υγείας.Από που να ξεκινήσουμε και που θα καταλήξουμε.



Από τους μαίανδρους και την σημειολογία τους ;



Από τους συνεχόμενους μαίανδρους που σχηματίζουν σβάστικες ;




Από τους κεραυνούς στους πόδας των χρυσαετών ;



Από την ιχνηλάτηση του Κέρβερου, ο οποίος στην Ελληνική μυθολογία αντιπροσωπεύει τον φύλακα του Άδη και έχει συνήθως την μορφή ενός σκύλου συνηθέστερα με τρία κεφάλια και με ουρά που απόληγε σε κεφαλή δράκου.




Εύκολα μπορούμε να καταλήξουμε στη Μέδουσα, η οποία στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ως μια από τις τρεις Γοργόνες. Από τις τρεις αυτές αδελφές η Μέδουσα ήταν η θνητή. Το άλλο της όνομα ήταν Γοργώ, που σημαίνει άγρια ματιά, την οποία και εφόνευσε ο Περσέας με την βοήθεια της Αθηνάς.



Το κεφάλι της, το περίφημο «Γοργόνειο», το παρέλαβε η θεά από τον ήρωα και το επέθεσε στην ασπίδα της, επειδή το κεφάλι της, ακόμη και νεκρό, πέτρωνε όποιον το κοίταζε.Συμβολισμοί που οδηγούν τον έχοντα την θέληση να αφυπνιστεί, στην ενδότερη κατανόηση των υπόκωφων μηνυμάτων.Ένα απτό παράδειγμα είναι και η σημαντική της Λακεδαίμονος, όπως και ο δισυπόστατος χαρακτήρ του Δικεφάλου της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.



Χωρίς πολλά και κουραστικά παραδείγματα και διάθεση επίδειξης γρανιτένιων γνώσεων, θεοποιούμε τα σύμβολα και αναβιώνουμε εμείς οι ίδιοι το βαθύ ελληνικό πνέυμα και την απαστράπτουσα ελληνικότητα διαμέσου των αιώνων.



Μακρυά από την ξενομανία και την στείρα ανανέωση, αποστρεφόμαστε την μοντέρνα συμβολιστική που προέρχεται από κακώς εννοούμενη μιμητική διάθεση, ευνοώντας αποκλειστικά την δική μας αυθεντική και αμόλυντη παράδοση.




Χρησιμοποιείτε Ελληνικά σύμβολα ! Δεν χρειάζεται να λέμε πως όλα γύρω μας είναι ελληνικά.



Πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε ελληνικά. Να ονοματίζουμε ελληνικά,να συμβολίζουμε ελληνικά !



Το σύμβολο είναι η ψυχή της εθνικής μας ταυτότητας και ακεραιότητας ανά τους αιώνες !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.