Καλό ταξίδι: απεβίωσε ο Συναγωνιστής Σπύρος Παπαγεωργίου
Ο Σπύρος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο χωριό Τρεμετουσιά Λάρνακας της Κύπρου το 1940. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, άρχισε το 1958 να εργάζεται ως αρθρογράφος και ως αρχισυντάκτης στις κυπριακές εφημερίδες «Ελευθερία», «Πατρίς», «Εθνική» κ.α. Από το 1966 διετέλεσε μόνιμος αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Εστία» στην Λευκωσία. Από το 1975 μέχρι το 1995 ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Εστία» στην Αθήνα. Επίσης υπήρξε επί πολλά χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας «Σημερινή». Νεαρός υπηρέτησε στις τάξεις της ΕΟΚΑ, από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος. Στην τουρκανταρσία του 1963-64 εντάχθηκε στην εθελοντική εθνοφρουρά και υπηρέτησε στον Πενταδάκτυλο και στις μάχες της Πάφου. Στην περίοδο του πραξικοπήματος του 1974 ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Ανέπτυξε πλούσια συγγραφική δραστηριότητα, στην οποία περιλαμβάνονται κυρίως ιστορικά και πολιτικά βιβλία για την ιδιαιτέρα πατρίδα του, καθώς και αρκετές ποιητικές συλλογές. Στο ποιητικό έργο του Σπύρου Παπαγεωργίου ανήκει και η «Αγία Τηλλυρία», την οποία μελοποίησε ο αείμνηστος Γιώργος Κοτσώνης. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στις 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Παντοβασίλισσας Ραφήνας.2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/10/14 12:54 π.μ.

  Μαύρε Κρίνε θα μου επιτρέψεις να πω στη μνήμη του Έλληνα Σπύρου Παπαγεωργίου,εκπροσώπου τύπου της επαναστατικής κυβερνήσεως Νίκου Σαμψών:
  EOKA B' ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ...ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ...ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ '74 ΣΕ ΕΜΨΥΧΟ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ...
  ΓΙΑΤΙ ''ΧΑΣΑΜΕ'' ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ!!!
  ΟΜΩΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...
  ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ...Όπως έκανες εσύ μακαριστέ,πλανημένος από την σειρήνα της ακροδεξιάς, με συγγράμματα του τύπου ''Μακάριος-Διά πυρός και σιδήρου'' ...
  Όμως πάντα είσαι Άξιος,ήσουν Αγωνιστής,ήσουν Ιδεολόγος...καλό σου ταξίδι και Αιωνία σου η Μνήμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/10/14 1:07 π.μ.

  Είσαι ο πρώτος από τα εθνικά ιστολόγια που αναφέρεις την είδηση...πάντα ΛΑΚΩΝΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή