Gregor Strasser (31.05.1892 - 30.06.1934)


“Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται εναντίον μίας οικονομικής τάξεως, η οποία σκέφτεται μόνον με τους όρους του χρήματος, του κέρδους και των μερισμάτων και η οποία έχει ξεχάσει να σκέφτεται την εργασία και την επιτυχία. Ενδιαφέρουσα και  πολύτιμη σε αυτήν την ανάπτυξη είναι η μεγάλη αντικαπιταλιστική επιθυμία, όπως εγώ θα την ονόμαζα, η οποία διατρέχει τον λαό μας και η οποία σήμερα έχει κατακτήσει το 25% του λαού μας, συνειδητά ή όχι. Είναι η διαμαρτυρία του λαού εναντίον της εκφυλισμένης οικονομίας και απαιτεί από το Κράτος, ότι , προκειμένου να εξασφαλίσει το δικαίωμά του στην ζωή, αποστασιοποιείται από τους δαίμονες του χρυσού, της παγκόσμιας οικονομίας και του υλισμού, από τις στατιστικές των εξαγωγών και την έκπτωση της Reichsbank, και να ανακτήσει έναν έντιμο βιοπορισμό από την έντιμη εργασία που κάνει”


Gregor Strasser

41 σχόλια:

  1. Δολοφονήθηκε από την αστική ακροδεξιά του NSDAP ευτυχώς ο Οττο πρόλαβε και έφυγε και γλίτωσε αλλιώς σήμερα δεν θα υπήρχε το σφυρί και το σπαθί ούτε το μαύρο μέτωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/19 2:50 μ.μ.

    Σιγά που θα δημοσιευόταν το σχόλιο μου...Δεν αντέχεται ο διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν αναπαράγεις ύβρεις καθώς και τις θεωρίες των σιωνιστών για τα SA μην περιμένεις να ανέβει το σχόλιο σου. μπορείς να έχεις όποια άποψη θέλεις αλλά τα σχόλια του ιστολογίου δεν είναι παιδική χαρά να βάζουμε ότι θέλει ο κάθε ένας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/9/19 7:20 μ.μ.

      Σεβαστό ότι δεν θέλεις να ανεβάσεις συγκεκριμένα σχόλια. Ειδοποίησε όμως πρώτα,με ένα σχόλιο,να μην αναμένει ο καθένας να δει το σχόλιο του δημοσιευμένο.Υποθέτω ότι το σχόλιο του από πάνω σχολιαστή είναι στο "ύφος σας" και όχι προσβλητικό ε;.Τώρα για τους Σιωνιστές...εδώ γελάμε...οι Στράσερ σας ήταν που τα είχαν καλά με τους Ιουδαίους και ήταν εναντίον του αντισημιτισμού!
      Τα S.A εξουδετερώθηκαν από την φυλετική αριστοκρατία των SS,διότι τα πρώτα επεδίωκαν αναταραχές και αναρχία, σε μία εποχή που ο Φύρερ είχε αρχίσει να βάζει τη Γερμανία σε σειρά. Και παράβλέπεις το γεγονός ότι στο πρώτο σχόλιο μου,διαχωρίζω τον ρόλο των πρώτων S.A,που ήταν κομβικός στην άνοδο του Ε/Σ,με των μεταγενέστερων προδοτών. Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/9/19 7:26 μ.μ.

      Και κάτι τελευταίο και κλείνω,εφόσον είναι πασιφανές ότι δεν θα γίνει διάλογος.Παρατήρησα ότι δίπλα στους συνδέσμους έχετε το ιστολόγιο ΦΥΛΕΤΙΚΑ, το οποίο έχει γράψει αρκετά διθυραμβικά άρθρα για τον Χίτλερ,τον Χίμλερ,την Νορδική φυλή και τα SS.Διάβασε,όταν έχεις χρόνο αυτό το άρθρο και πολύ συνοπτικά θα αντιληφθείς την ορθότητα της διάλυσης των S.A ,από τα SS.

      Διαγραφή
    4. η διαφορά είναι ότι το εν λόγω ιστολόγιο δεν γράφει μόνο για τα πρόσωπα που αναφέρεις. είναι μια σημαντική πηγή πληροφοριών και για αυτό έχει θέση στους συνδέσμους. διάλογος φυσικά και δεν μπορεί να γίνει με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την πραγματική ιστορία του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος5/9/19 8:25 μ.μ.

      Καλά εντάξει,με το να λες ότι "δεν έχω ιδέα απο το κίνημα", δεν αποτελεί κριτήριο. Άμα θες,ας κάνουμε διάλογο στα σχόλια.Ποιος " σττασσερισμος";Τι είναι αυτό; Μόνο Χιτλερισμός υπάρχει που είναι συνυφασμένος με τον Ε/Σ.Τέλος, οι πραγματικοί που αναπαράγουν Σιωνιστικές ασυναρτησίες, είναι αυτοί που στηρίζουν τον φιλο-Ιουδαίο και κατά του αντισημιτισμού Στράσσερ.Εσείς μάλλον δεν έχετε ιδέα τί σημαίνει φυλετικός Ε/Σ,και ασχολείστε με την πλέμπα του "εθνικό-μπολσεβικισμού". Μάλλον δεν σας ενδιαφέρει η Φυλή.Δεκτόν.Πού να καταλάβετε λοιπόν από Χίτλερ που γνώριζε απέξω Γκομπινό,Γκύντερ,ασχολειθήτε με τον Στράσσερ που διάβαζε...άλλους.

      Διαγραφή
    6. οι απαντήσεις έχουν δοθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ μέσα από 2 άρθρα τα οποία στα έχω ήδη επισυνάψει στα παραπάνω σχόλια, τίποτε άλλο πέραν αυτού.

      Διαγραφή
  3. υβριστικά σχόλια δεν ανεβαίνουν και μάλιστα όταν αυτός που τα γράφει αναπαράγει σιωνιστικές λογικές. δεν έχεις ιδέα για τον Στρασσερισμό και συνεχίζεις να αναπαράγεις μύθους για αυτό σε ενημερώνω ότι στα δεξιά υπάρχει η σχετική ετικέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για όσα γράφεις η απάντηση είναι εδώ: https://mavroskrinos.blogspot.com/2016/03/sturmabteilung-sa-nsdap.html

    καλή ανάγνωση λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακόμη ένα άρθρο εδώ: http://mavroskrinos.blogspot.com/2015/07/30-1934.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/9/19 8:27 μ.μ.

      Εντάξει,έχω και εγώ να στείλω τσιτάτα από το διαδίκτυο αλλά δεν το κάνω.Δεν έχει νόημα.Βρε πάτε καλά;Συγκρίνετε τον Χίτλερ που πιθανόν σε λίγα χρόνια θα ονομαστεί "Μέγας", με κάποιον Στράσσερ;;;

      Διαγραφή
    2. από ποιον θα ονομαστεί μέγας από εσένα; καμιά απάντηση στα 2 άρθρα περί SA και εσωκομματικής τραγωδίας των εθνικοσοσιαλιστών. είπαμε δεν μπορείς να τα σχολιάσεις διότι απλά δεν γνωρίζεις τις ιστορικές συνθήκες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/9/19 11:43 π.μ.

      Έχω απαντήσει σε όλα με παραπομπές μεγάλων προσωπικοτήτων, μάλλον έχεις πρεσβυωπία.

      Διαγραφή
    4. μάλλον άρχισες να εκνευρίζεσαι. για τα 2 άρθρα έχεις να απαντήσεις κάτι; τα σχόλια σου έχουν ανέβει όλα φυσικά για να δουν όλοι την κατάντια σας.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος6/9/19 1:07 μ.μ.

      Με το φτωχό σου το μυαλό,δεν δύνασαι να αντιληφθείς ότι δεν σου απαντώ εγώ,αλλά ομιλούν εκ του τάφου οι Γκαίμπελς,Καραισκάκη,κ.α.Τόσο δύσκολο σου είναι ε;
      Και φυσικά δεν δημοσιεύεις όλα τα σχόλια.Επιλέγεις και μάλιστα διέγραψες και ένα δικό σου.Όλοι βλέπουν τις στρασσερικές σας τακτικές.Πιστοί στους ταγούς σας

      Διαγραφή
    6. έχεις πρόβλημα πραγματικά. κοίταξε το πριν να είναι αργά. κρύψου τώρα πίσω από την ανωνυμία σου. ακόμη περιμένω τα σχόλια σου κάτω από τα 2 ιστορικά άρθρα.

      Διαγραφή
    7. υβριστικά και ειρωνικά σχόλια δεν ανεβαίνουν. συνέχισε να κάνεις copy paste άρθρα και αποσπάσματα. αυτό ξέρεις αυτό κάνεις.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος6/9/19 1:16 μ.μ.

      Γιατί,θέλεις να σου δώσω όνομα;Γιατί να ζητάς κάτι τέτοιο;Για ποιο λόγο;Εσένα Μαύρο Κρίνο σε λένε;Ζήσε το παραμύθι σου.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος6/9/19 1:47 μ.μ.

      τουλάχιστον ο ΜΚ έχει μια σταθερή πορεία εδώ και χρόνια ακόμη και αν διαφωνώ μαζί του. κάποιοι άλλοι πρότειναν το ναι στο δημοψήφισμα και είχαν και τα μούτρα να το παίζουν "σκληροί" χιτλερικοί. είναι οι μόνοι που δεν τους ανέφερε ο φριζής στο γνωστό βίντεο. τυχαίο;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος5/9/19 10:35 μ.μ.

    http://fyletika.blogspot.com/2014/04/blog-post_20.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ανεβάσουμε τις συνομιλίες όττο στράσσερ και αδόλφου χίτλερ θα ψάχνεις να βρεις τρύπα να κρυφτείς.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/9/19 11:22 π.μ.

      Ρε δεν μιλάμε για όταν ήταν συνεργάτες.Σημασία έχει η κατάληξη.Οι τρύπες είναι για τους στρασσεριστές.Ο Γκαίμπελς σας έχει διασύρει μέσα από τα ημερολόγια του.

      Διαγραφή
    3. είσαι τόσο άσχετος που δεν γνωρίζεις καν ποιες συνομιλίες έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά. άντε να σε βοηθήσω "συναγωνιστή". περιοδικό ενδιάμεση περιοχή του Κιτσίκη. πίστεψε με αν βγουν στην φόρα θα νιώσεις πολύ άσχημα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/9/19 11:31 π.μ.

      Του ελληνοτουρκιστή Κιτσίκη... Μάλιστα. Επίσης με τιμάς που βάζεις τη λέξη συναγωνιστής σε εισαγωγικά. Εγώ είμαι Ε/Σ,όχι εθνικό μπολσεβίκος.Κοίτα επειδή το κουράσαμε.Υπαρχουν άρθρα στο διαδίκτυο και μάλιστα στα γερμανικά. Αν γνωρίζεις τη γλώσσα, πες μου να τα στείλω εδώ.Πας να κάνεις το άσπρο-μαύρο

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος6/9/19 12:18 π.μ.

    «Ο Χίτλερ κατηγορεί τον Στράσσερ σαν όργανο της ολιγαρχίας. Τη γνώμη του επικροτούν κι όλα τα στελέχη του κόμματος. Ο Στράσσερ νικιέται κατά κράτος. Αναγκάζεται να παραιτηθεί από όλα του τα αξιώματα στο κόμμα. Ταυτόχρονα διαπράττει και την τελευταία του προδοσία. Δίνει όλη την ιστορία της παραίτησής του στον Τύπο. Η ψυχρή επιστημονική ανάλυση των πραγμάτων μάς πείθει, πέραν κάθε αμφιβολίας. Η κρίση την οποία προκαλεί ο Στράσσερ, εντάσσεται στα πλαίσια της ολιγαρχικής συνωμοσίας που στοχεύει στην φθορά του NSDAP».

    Αδόλφος Χίτλερ και Εθνικοσοσιαλισμός
    Νίκος Βεργίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γνωστός ο Βεργίδης και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. ξεκίνησε αριστερός και κατέληξε μάλλον αντιδημοκράτης. έχει γράψει και υπέρ του στάλιν. μπορώ και εγώ να σου παραθέσω βιβλιογραφία, πάρε ένα παράδειγμα απο το παρακάτω το οποίο ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝ

      https://www.amazon.com/Gregor-Strasser-Nazism-Peter-Stachura/dp/0049430270

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος6/9/19 12:27 π.μ.

    Das Dritte Reich durch meine Brille,Σίτσα Καραϊσκάκη:

    «Γι’ αυτόν τον λόγο, η προσπάθεια για απόκτηση κύρους, το ολοφάνερο κυνήγι της δημοτικότητας από την ηγετική κλίκα των SA γύρω από τον Röhm, το μυρίστηκε καλά ο λαός ήδη πριν από την σύλληψή του από τον Χίτλερ. Γι’ αυτό δεν έδειξε ίχνος κατανόησης για τις ατομιστικές φιλοδοξίες μερικών ανδρών, τους οποίους η ηγετική τους θέση τούς έκανε εγωιστές, και κανένας από τον λαό δεν υπερασπίστηκε την αυθάδειά τους».
    Αυτά τα είπε η Σίτσα,την οποία εκτιμούσε ο σπουδαίος Alfred Rosenberg.
    Γκαίμπελς, Γκαίρινγκ,Σίτσα Καραϊσκάκη, Ρόζενμπεργκ,που μίλησαν όλοι για την προδοσία του Στράσσερ και των S.A.,ήταν..."ακροδεξιοί ",και οι ..."Εθνικοσοσιαλιστές" είστε εσείς και ο Στράσσερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανείς δεν είπε ότι είμαστε μόνο εμείς οι εθνικοσοσιαλιστές. είσαι τόσο άσχετος που ξεχνάς ή δεν γνωρίζεις ... ότι ο Rosenberg του οποίου το έργο έχουμε προβάλλει είχε κατά την διάρκεια της φυλάκισης του γράψει ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ για τον μεγάλο οργανωτή του κόμματος Gregor Strasser. http://mavroskrinos.blogspot.com/2009/06/blog-post_19.html

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/9/19 11:20 π.μ.

      Υπέπεσες σε χαρακτηρισμούς. Δείγμα της ενόχλησης σου.

      Διαγραφή
    3. καμιά ενόχληση. όλα τα σχόλια σου έχουν ανέβει και έχουν απαντηθεί και με συνδέσμους άρθρων για τα οποία φυσικά δεν έδωσες καμιά απάντηση. και τι να γράψεις άλλωστε...

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος6/9/19 9:57 π.μ.

    http://semiticcontroversies.blogspot.com/2016/10/otto-strasser-and-jews.html?m=1

    Καλή ανάγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ανέβουν όλα σου τα σχόλια για να μας κάνει να γελάσουμε ακόμη περισσότερο. στο βιβλίο για τον όττο στράσσερ που έχει εκδώσει ο όμιλος μελετών vidar υπάρχει η εξής αποκάλυψη. ότι η γκεστάπο είχε προσλάβει εβραίους εκτελεστές για το θεάρεστο έργο του χίτλερ. φυσικά διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο καταλαβαίνει ότι οι διώξεις συνεχίστηκαν και μετά το '45.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/9/19 11:18 π.μ.

      Εμείς πάλι γελάμε με τους γιαλαντζί Ε/Σ σαν και του λόγου σας.Δεν είστε Ε/Σ,είστε εθνικόμπολσεβίκοι.Υπάρχουν επίσης αρκετά άρθρα στα γερμανικά για τα ζητήματα αυτά. Αν κατέχετε τη γερμανική, πείτε μου για να τα στείλω.
      Υ.Γ.Διάβασες την συμπάθεια του Στράσσερ προς τους Ιουδαίους και το αντίστροφο;
      Υ.Γ.1.Θες να μιλήσουμε για τον Σλάιχερ;
      Υ.Γ.2.Γκαίμπελς, Καραϊσκάκη,Γκαίρινγκ,Ες,Ρόζενμπεργκ κτλ,κάνουν λάθος,και εχεις εσύ δίκιο ε;Ο λεγόμενος "χώρος" είναι για γέλια,και εσύ ο ίδιος το διατρανώνεις αυτό.

      Διαγραφή
  10. φυσικά για σένα ο χώρος δεν υπάρχει και είναι απλά αφορμή για γέλια. ευτυχώς οι εξελίξεις σε διαψεύδουν καθημερινά. υπάρχουν πάμπολλες πλέον αυτόνομες ομάδες με ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία κάποιοι άλλοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν. όπως γνωρίζεις καλά δεν αναλώνονται σε συνομιλίες εντός τεσσάρων τοίχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/9/19 12:04 μ.μ.

    Έχω προβάλλει προσωπικότητες οι οποίες αναφέρθηκαν στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ του Στράσερ και δικαίωσαν τον Χίτλερ, όπως τον Γκαίμπελς, τον Ρόζενμπεργκ,την Καραϊσκάκη, τον Ες,επίσης διάσημους συγγραφείς,και δεν απαντάς περί αυτών.Κατά τα άλλα εγώ αφήνω αναπάντητο ,τι;Τα άρθρα της συντακτικής σου ομάδας και των συνεργατών σου,γεμάτα "αντικειμενικότητα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικά και είναι γεμάτα αντικειμενικότητα. εσυ μην κουράζεσαι να κάνεις copy paste από το γνωστό σάιτ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/9/19 1:03 μ.μ.

      Από βιβλία τα μεταφέρω.Κάνω τον κόπο να τα γράφω αφού διαθέτω τα βιβλία και μεταφράζω επίσης από τα γερμανικά.Το μόνο copy-paste που έκανα ήταν οι σύνδεσμοι παραπάνω.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος6/9/19 1:05 μ.μ.

    απορώ ΜΚ γιατί δίνεις βήμα σε άτομα που έχουν σχέση με τον γνωστό μπεκρή εμποράκο του χώρου. αυτοί το μόνο που λένε είναι ότι "θα τους σώσει ο Βόταν" και τις άλλες ώρες μαζεύονται μεσάνυχτα καμιά δεκαριά σε μια παραλία αρχίζουν τα ζιγκ χαιλ και τέλος. τέτοιοι τέτοια γράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/9/19 1:14 μ.μ.

    Ο Ιan Kershow αποκαλεί τον Στράσερ ''προδότη του κινήματος''.
    Εντάξει είμαστε;Εντάξει είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/9/19 1:42 μ.μ.

    ακροδεξιοί φετιχιστές ρουφιάνοι σας χρωστάμε μια νύχτα των μεγάλων μαχαιριών από την ανάποδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.