Ο Κύκλος και ο Σταυρός (και το Μισοφέγγαρο)



του Αρριδαίου

Στην Παλαιά Διαθήκη, λέει, οι Άγγελοι αποκαλούνται Ελοχίμ, δηλαδή θεοί στα εβραϊκά! Ούτε λίγο ούτε πολύ η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα πολυθεϊστικό βιβλίο, που διόλου δεν έρχεται σε αντίφαση με τον περίφημο αβρααμικό μονοθεϊσμό. Κατά τα άλλα χλευάζουν "τα πατομπούκαλα του Νεοπλατωνισμού". Ακριβώς γιατί ξέρουν ότι εκεί βρίσκεται η αληθινή Ελληνική Θρησκεία. Ο Πανθεϊστικός Ενοθεϊσμός. Ούτε αλά κόμιξ παγανισμός, ούτε μονόχνοτος μονοθεϊσμός. Μια απαγόρευση είναι στην ουσία μια περίφραξη. Η απαγόρευση ισχύει μόνο για αυτούς που είναι έξω από την περίφραξη. Για τους από μέσα είναι Κτήμα... Και οι περιφράξεις του Νου και της Καρδιάς είναι  οι χειρότερες.

Παρόλα αυτά δεν επιτίθεμαι στον Χριστιανισμό.  Και το σταυρό μου κάνω και τις εικόνες φιλώ (όχι όλες), γιατί κρύβουν μέσα τους Όλυμπο και Ελευσίνα. Ο Νίτσε άσκησε την πιο δριμεία κριτική στον Χριστιανισμό, αλλά τον είδε και σαν όχημα, σαν κανάλι, σαν Κιβωτό για την επιστροφή Αρχαιότητας. Και ο Μεσαίωνας και το δικό μας "Βυζάντιο" δεν ήταν παρά η ωριμότητα της Αρχαιότητας. Ο Καρλ Γιουνγκ στο περίφημο κείμενο του για τον Οντίν ως έκφανση ή ανάδυση ενός γνήσιου γερμανικού λαϊκού (volkish) πνεύματος κάνει λόγο για τις ομοιότητες του γερμανικού αυτού θεού με τον Διόνυσο. Ενώ παρομοιάζει τον στωικό Δία (Ζευς Πάτερ) με τον χριστιανικό Ουράνιο Πατέρα.

Για τον προχριστιανικό Ελληνισμό δηλαδή η ύπαρξη του Πατρός και του Υιού δε ήταν ξένη και κανονικά δεν θα έπρεπε να επιστρατεύσουμε τον Γιούνγκ για να το θυμηθούμε. Σήμερα η κυρίαρχη θρησκεία είναι η Φιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση, ο Φιλελέδικος Οικουμενισμός, η Θρησκεία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όχι ο Χριστιανισμός. Όσοι αρχαιολάτρες παγανιστές κτλ νιώθουν καταπιεσμένοι από τον Χριστιανισμό, μάλλον χρειάζεται να απελευθερωθούν από τις αλυσίδες του μυαλού τους, όχι από τον Χριστιανισμό. Όσοι βλέπουν την ταινία "Agora" με την ζωή της Υπατίας και το μόνο που βλέπουν είναι τους κακούς χριστιανούς να επιτίθονταν στους Εθνικούς, στους Έλληνες, μάλλον χρειάζεται να κοιτάξουν πιο βαθιά, πίσω από τα πέπλα της φαινομενικότητας. Ίσως να τους διέφυγε ότι οι ίδιοι οι Εθνικοί στην συνέχεια όχι μόνο ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό, αλλά έγιναν ιερείς και επίσκοποι! Ίσως να τους διέφυγε ότι η όλη ταινία δεν είναι απλή εξιστόρηση του Παρελθόντος, αλλά αλληγορία για το Μέλλον, όπου στην θέση των χριστιανών είναι άλλοι και στην θέση των Εθνικών θα είναι τα σημερινά χριστιανικά δλδ ευρωπαϊκά έθνη.

Σήμερα βρισκόμαστε λίγο πριν μια νέα εποχή του "Μεγάλου" Κωνσταντίνου. Ναι, λίγο πριν επισήμως η Δύση ανακηρύξει το Ισλάμ επίσημη μοναδική της θρησκεία. Λίγο πριν ο ασπασμός της νέας θρησκείας και η επιμειξία (interbreeding) θα γίνουν υποχρεωτικά. Ή έστω ο μόνος τρόπος που θα μας επιτρέπουν να μην είναι υποχρεωτική η αλλαγή φύλου για τα παιδιά μας θα είναι να είμαστε μουσουλμάνοι! Δείτε την Σουηδία... Σήμερα ο Ιουλιανός θα ήταν τρόπων τινά χριστιανός! Όπως οι απόγονοι των Μακεδόνων, των Ελλήνων και των Ρωμαίων στην Μέση Ανατολή. Δηλαδή εκεί που κυριάρχησε το Ισλάμ οι Εθνικοί κράτησαν σφιχτά τον... Χριστιανισμό τους!

Όπως σε εκείνη την αμφιλεγόμενη εξέγερση των νοτίων Ελλήνων κατά της χριστιανικής πλέον Νέας Ρώμης όπου οι Σπαρτιάτες, οι άλλοτε Αρνητές του Διονύσου και Μόνιμο Στρατόπεδο του Απόλλωνα κατά Νίτσε, είχαν για ηγέτη τους έναν ιερέα του... Διόνυσου! Ο Κύκλος έχει Σταυρό! Δεν υπερασπίζομαι τον Χριστιανισμό ως έχει. Απλά αρνούμαι να του επιτεθώ. Άλλωστε ο Χριστιανισμός εφευρέθηκε για να αντιμετωπιστεί από τον Ελληνορωμαϊκό Κόσμο ο Περσικός (Νέο) Μιθραϊσμός, απορροφώντας στοιχεία του. Η προσαρμογή στον εχθρό είναι σημάδι υγείας, όλα τα αντισώματα το ξέρουν αυτό. Ακόμα και από το Ισλάμ πρέπει να μάθουμε. Ο "Μεγάλος" Κωνσταντίνος είναι ο ιδρυτής του Χριστιανισμού ως Θρησκεία, μέχρι τότε ήταν ιουδαϊκή αίρεση ελληνιζόντων Ιουδαίων της διασποράς, όχι εξεβραισμένων Εθνικών. Σήμερα ο Χριστιανισμός είναι κενό δοχείο. Ας του δώσουμε Νέα Μορφή. Ίσως αυτό να είναι το Όραμα που μας λείπει. Η Νέα Μεγάλη Ιδέα. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα σε βαθιά παρακμή, αλλά όλος ο λεγόμενος, ο ευρωπαϊκός και ευρωγενής πιο σωστά Κόσμος, γιατί η Ευρώπη δεν είναι απαραίτητα Δύση. Στην Ελλάδα η Σήψη ζέχνει γιατί η Ελλάδα είναι η Πνευματική Καρδιά της Ευρώπης. Το Λίκνο της.  Μαρασμός και η Σαπίλα Εδώ είναι συμπυκνωμένα.

Η πρόταση για μια Πολιτιστική Επανάσταση (του Καραμπελιά) που να αξιοποιεί ακριβώς αυτήν την Αλήθεια, το ότι οι δυτικοευρωπαίοι επισκέπτονται κατά εκατομμύρια τους αρχαιολογικούς μας χώρους σαν ένα είδος πολιτισμικού προσκυνήματος και το ότι οι Ρώσοι και οι Ορθόδοξοι Σλάβοι γενικώς επισκέπτονται το Άγιον Όρος για τους ίδιους λόγους σε πιο θρησκευτική εκδοχή, είναι πολύ καλή αλλά για μένα δεν είναι αρκετή.  Δεν αρκούμαι δηλαδή στο να κηρύξω ανακωχή και σε αυτόν τον Εμφύλιο. Όχι. Αν είναι να μάθουμε κάτι από τους μουσουλμάνους - εκτός του ότι Τζιχάντ στην ουσία σημαίνει Αγώνας και ο Αγώνας βρίσκεται στο Κέντρο της Ελληνικής Κοσμοαντίληψης - ας ξεκινήσουμε με το ότι "Απαγορεύεται το Χαράμ και Επιβάλεται το Χαλάλ". Απαγορεύεται η Σπατάλη και Επιβάλλεται η Θυσία.  Η μιζέρια της αλληλοφαγωμάρας είναι σπατάλη.

Σαν τον Οντίν πρέπει να θυσιάσουμε κάτι από τον εαυτό μας για χάρη μιας ανώτερης εκδοχής του εαυτού μας. Αυτό το κάτι είναι ο κρυμμένος πίσω από δογματισμούς εαυτούλης μας. Ο φόβος μας να ενώσουμε τα κομμάτια μας. Από Εδώ, από τους Αγίους Τόπους της Ελλάδας πρέπει να ξεκινήσει μια Πανευρωπαϊκή Πνευματική Αναγέννηση. Και ο Κλήρος έλαχε σε μας. Όχι μόνο να συντηρήσουμε τη τρεμάμενη Φλόγα, αλλά και να ενώσουμε το Αείζωον Πυρ με το Άκτιστο Φως.

Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Νογώ πως Στωικισμός και Νεοπλατωνισμός πρέπει να τεθούν στον Πυρήνα του Πολιτισμικού και Πνευματικού μας Γίγνεσθαι. Όπως στον κινεζικό παραδοσιακό πολιτισμό ο Κομφουκιανισμός για το εξωτερικό γίγνεσθαι και το Ταό για το εσωτερικό. Και σαν τους βουδιστές να δεχόμαστε πως κάποιος μπορεί να είναι χριστιανός, παγανιστής ή και μουσουλμάνος ακόμα και να προσεγγίζει τον Ελληνισμό μέσα από αυτά τα πρίσματα.  Άλλοι πάλι προτιμούν τον δημοκρατικό Αριστοτέλη κι άλλοι τον Επίκουρο και τον Δημόκριτο. Έστω, δεν μας ενοχλούν. Αρκεί να μην μας επιτίθονταν. Εμείς θα κρατήσουμε και τον Διογένη τον Σκύλο. Ίσως γιατί αγαπάμε τα ποιμενικά. Γιατί αν δεν ήταν Αλέξανδρος θα 'θελε να'ναι Διογένης, ο Νέος Διόνυσος και Παις του Διός! Διογένιδες είναι και οι ασκητές καλόγεροι, όχι προφανώς οι κοιλαράδες με τα λούσα. Αλλά οι ασκούντες την φιλοκαλία, την αγάπη για το Κάλος -Η Ομορφιά θα σώσει τον Κόσμο- το Αγαθό. Οι ασκούντες την λεγόμενη και Ορθόδοξη Ησυχαστική "γιόγκα" (δεν μας απασχολεί που οι επίσημοι κύκλοι της εκκλησίας όχι μόνο αρνούνται αυτόν τον ανεπίσημο παραλληλισμό αλλά και του επιτίθονταν. Εκδηλώσεις της Σήψης είναι αυτά), τη Νοερά Προσευχή.

Και στην Ελευσίνα Ησυχία επιβάλλονταν και μάλιστα επί ποινή θανάτου. Και όταν για πρώτη φορά οι "βυζαντινοί" υιοθέτησαν την Θεία Κοινωνία, των Αχράντων Μυστηρίων, επί υποτιθέμενου διώκτη των Ελλήνων Θεοδόσιο, ο Πάπας τους κατηγόρησε "επί ελληνισμό", δηλαδή για Παγανισμό!  Το "Λάβετε Φάγετε" δηλαδή είναι Ελευσίνιο! Ενώ το τελετουργικό των Βουκελαρίων, δηλαδή των βυζαντινών Ιπποτών, είναι το ίδιο ακριβώς με το τελετουργικό του Μεγαλέξανδρου στους γάμους των Εταίρων, δηλαδή των Μακεδόνων Ιπποτών, εκτός του ότι αντηχεί και κάτι από τον Κέλτικο Κύκλο των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης και του Ιερού Γκράαλ! Τόσο Χάσμα χωρίζει την Αρχαιότητα από το Βυζάντιο και την Ελληνισμό από την Ορθοδοξία! Το Χάσμα μέσα μας. Το Χάσμα που πρέπει να διαβούμε. Σαν τον Ηρακλή και σαν τον Διγενή. Περήφανα και ταπεινά. Όσοι πιστοί και όστις πολεμιστής!

Έρρωσθε!

1 σχόλιο:

  1. Ότι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και καιρό.Ευγε αγαπητέ φίλε,παρακολουθούμε εδώ και χρόνια αυτή την ανόητη"διαμάχη".Πέρα από τις επιμέρους διαφωνίες(Θεοδόσιος),η συλλογιστική σουη οποία δεν υπόκειται σε ανόητους (και βλαπτικους για το Έθνος)δογματισμόυς από την μια η από την άλλη πλευρά.Οι Ηρωες των ομηρικών επών ήσαν πιστοί της Πατρωας Θρησκειας και οι επαναστάτες του Αθάνατου '21 στον Τριαδικό Θεό... Ζήτω η Αιώνια Ελλάς!Ζήτω η Ευρώπη των Εθνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.