Δεν ήταν ατύχημα αλλά ένα ακόμη έγκλημα της αστικής δημοκρατίας.


"Οτιδήποτε είναι επιζήμιο για την σημερινή τάξη πραγμάτων έχει την υποστήριξή μας. Διότι εμείς επιζητούμε την Καταστροφή. Σε ένα κόσμο που μας έχει περιθωριοποιήσει, υψώνουμε την αρχή της θέλησης για καταστροφή, διότι μόνο η καταστροφή που θα καθαρίσει τα πάντα από το σάπιο φιλελεύθερο σύστημα θα ανοίξει τον δρόμο σε εμάς τους Εθνικοσοσιαλιστές. Γι' αυτό και εμείς παλεύουμε για να επιταχύνουμε την αρχή της καταστροφής του σημερινού συστήματος στηρίζοντας ότι εναντιώνεται σε αυτό και το βλάπτει, όπως κάθε απεργία, κάθε κυβερνητική κρίση, κάθε αδυναμία του Κράτους. Κάθε αποδυνάμωση του είναι καλή, πολύ καλή για μας και πάντα εμείς θα προσπαθούμε να δυναμώνουμε όλες τις παραπάνω δυσκολίες για το κράτος, με πείσμα και με θέληση ώσπου αυτό τελικά πεθάνει".

Gregor Strasser



του Σταύρου Λιμποβίση

Η νέα «θυσία» των Τεμπών στον βωμό του κέρδους και της αδιαφορίας είναι ένα μόνο κεφάλαιο από το ματωμένο βιβλίο αυτού του πολύπαθου λαού, που δείχνει να τον βαραίνει μια κατάρα ζοφερή. Από τα χιλιάδες παιδιά των ορεινών χωριών που πέθαναν πριν και μετά την γέννα επειδή δεν υπήρχαν δομές υγείας, τους χιλιάδες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που ξεκλήρισαν οι μεταδοτικές ασθένειες στους βάλτους που τους έβαλε το κράτος προς εξεύρεση κατοικίας, από τους νεκρούς που έθαψαν κρυφά στα μοναστήρια της εκκλησιαστικής εξουσίας, στα ναυάγια με τα σάπια πλοία των εφοπλιστών - του σχεδίου Μάρσαλ και της ρεμούλας - μετά τον εμφύλιο που έπνιξαν χιλιάδες, οι νεκροί στις οικοδομές και τα εργοτάξια των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τους νεκρούς της Πάρου της Μάνδρας και τους Ματιού και σήμερα των Τεμπών είναι η ίδια ματωμένη πορεία σε μια χώρα χειρότερη και από αφρικανική αποικία. 

Δεν υπάρχουν λόγια για τον χαμό των νέων παιδιών που ξεκληρίστηκαν επειδή το κομματικό δημοκρατικό κράτος επέλεξε να παίξει με τις ζωές τους και να βάλει ως προτεραιότητα το κέρδος και το βόλεμα. Η συντριβή των οικογενειών και η οδύνη είναι τα συναισθήματα όλων αυτών που βλέπουν μια Ελλάδα να πεθαίνει από τα τροχαία, την πρέζα και τις αρρώστιες ακόμη και από τα εμβόλια των Ισραηλινών πολυεθνικών. Τι να πεις και τι να περιγράψεις για την νέα αιματηρή θυσία στον φρικιαστικό βωμό ενός ανθελληνικού κράτους που ήταν είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των Τελευταίων Πιστών. 

Από όπου και να πιάσεις τον Μινώταυρο της δημοκρατίας, στα χέρια σου θα κυλήσει αίμα από τις άγνωστες δολοφονίες στον Έβρο και τα νησιά ή τις αυτοκτονίες στον στρατό, από τους χαλασμένους δρόμους που ξεκληρίζονται ολόκληρα χωριά, από την πρέζα που σπρώχνει το ίδιο το σύστημα εξουσίας και άνθρωποι των υπουργείων με τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ να κουβαλούν την πρώτη ύλη από το Αφγανιστάν, από τις χιλιάδες εκτρώσεις που χρηματοδοτεί το ίδιο το κράτος προς όφελος των γιατρών, από τα παιδιά που είχαν ανάψει το τσουκάλι για να ζεσταθούν και πνίγηκαν από τα αέρια, από όλους αυτούς που πέθαναν στον δρόμο από ασιτία ή από καρκίνο στα νοσοκομεία επειδή δεν νοιάζεται κανείς ή επειδή οι πολυεθνικές αρέσκονται στο να μας ταΐζουν τον θάνατο σε πολλές γεύσεις. 

Όλα τα μεγάλα εγκλήματα έχουν αστική υπογραφή και δημοκρατικό περιτύλιγμα, είτε περπατάς στον δρόμο και κάποιος ένοπλος θα σε ελέγξει για την ταυτότητα σου με το πιστόλι δίπλα στο πρόσωπο, είτε θελήσεις να πας με το τρένο και να γυρίσεις τελικά σε κομμάτια και με την νεκροφόρα επειδή κάποιος του ήρθε να πει «πάμε και όπου βγει». Το νέο αφήγημα της αποικίας δεν έχει κάποιο σενάριο γιατί απλά δεν χρειάζεται να υπάρχει κάτι τέτοιο. Η δημοκρατία είναι εδώ ενωμένη δυνατή και με τείχος ισχυρό χτισμένο από όλα τα κόμματα και τους αντιφασίστες. Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη εδραιωμένη και φοράει κουκούλα όπως ο δήμιος. Η δημοκρατία έχει εμπειρία σφαγής από την Μήλο και την Εύβοια μέχρι την Βανδέα την Δρέσδη την Απείρανθο τον Πειραιά την Βαγδάτη και την Τζενίν. 

Η δημοκρατία όμως δεν έχει αδιέξοδα διότι όταν θέλει είναι η ίδια και διέξοδος και αδιέξοδος. Το αδιέξοδο το έχει ο λαός μας που αγνοεί ότι ο αφανισμός του είναι έργο σε εξέλιξη. Σου τάζουν δεκάωρο για 600 ευρώ και σου δίνουν αντίδωρο επίδομα αναπηρίας. Σε αφήνουν στα χέρια των αφεντικών του ιδιωτικού τομέα και σε σκοτώνει η δουλειά αν δεν σε σκοτώσει ο οδηγός της Μπακογιάννη στα φανάρια του Συντάγματος. Σε στέλνουν για θητεία και αν καείς από βραχυκύκλωμα - όπως έγινε το 2004 με πέντε νέους - απλά στην κηδεία σου η Σημαία θα βρίσκεται στο φέρετρο σου και οι γονείς σου με το ένα πόδι στον τάφο. Και εκείνη η Σημαία αρχίζει να ξεθωριάζει στα μάτια μας. Και κάθε φορά που ακούμε για έναν νέο νεκρό οικοδόμο που σκοτώθηκε επειδή κανείς δεν έλεγξε τα μέτρα ασφαλείας ξεθωριάζει η Σημαία πιο πολύ. Και κάθε φορά που ο θάνατος, σου θυμίζει ότι ουδείς εστί αθάνατος ξεθωριάζει ακόμη πιο πολύ η Σημαία. Και κάθε φορά που η ακροδεξιά δείχνει να μην νοιάζεται για τις κοινωνικές και εργασιακές συνθήκες η Σημαία μας φαίνεται σαν την σημαία της παράδοσης. Και νέες κηδείες και νέα μνημόσυνα και νέες Γαλανόλευκες διπλωμένες και G3 να ρίχνουν στο αέρα και αθάνατος να φωνάζουν κάποιοι και δώσε μουσική πένθιμη. 

Κανείς δεν είπε όμως για τα σάπια F4 (ο Μιχαλολιάκος θυμήθηκε μόνο να μας πει ότι τα παρήγγειλε η χούντα) κανείς δεν είπε για τα σάπια ελικόπτερα που μας έδωσαν οι ΗΠΑ και έχουν πέσει κάποια από αυτά, κανείς δεν θα βγάλει μιλιά για τους νεκρούς στρατιωτικούς που πέθαναν από το ουράνιο των βομβών στο Κοσσυφοπέδιο. Και ας το δούμε και άνευ εθνοσήμου. Κανείς δεν θα πει για τον εργάτη της ΔΕΗ που ο εργολάβος τον έστειλε στο καμίνι της μονάδας λιγνίτη να πεθάνει για το χρονοδιάγραμμα εργασίας, κανείς δεν θα νοιαστεί πλην λίγων. Κανείς δεν θα πει κάτι για τον ντελιβερά που περνάει το κόκκινο φοβούμενος μην χάσει τον μισθό που έχει ανάγκη. Κανείς πλην ελαχίστων δεν θα θυμηθούν τους νεκρούς στα ναυπηγεία που ανατινάχτηκαν στα αμπάρια των πλοίων. Όλοι θα ξεχάσουν πλην ελαχίστων, όλοι θα πουν συλλυπητήρια και κρίμα τα παιδιά και πάλι όμως θα τους ψηφίσουν τους κομματάρχες. Και οι κομματάρχες θα συνεχίσουν να πίνουν τον φρέντο τους στα σαλέ της Ελβετίας γιατί όπως είπε και ο δημοσιοκάφρος «μας χρειάζονται οι θυσίες για να βελτιωνόμαστε». 

Δεν είναι όμως τα δικά τους παιδιά που πεθαίνουν. Αυτά έχουν ασφάλειες ζωής και ελικόπτερα αν χρειαστεί, γιατρούς και εντατικές ιδιωτικές, φάρμακα αν πάθουν καρκίνο και θεραπεία αν τους χτυπήσει ο κινέζικος ιός. Όλοι σε λίγες ημέρες θα χαιρετίσουν την νέα νίκη της δημοκρατίας στις εκλογές, και του χρόνου τέτοια μέρα θα πατήσουν like στην υπενθύμιση της τραγωδίας. Η δημοκρατική τους αγωνία θα έχει λήξει και θα αναμένουν την νέα τραγωδία που θα μας χτυπήσει την πόρτα.

21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/3/23 8:12 μ.μ.

    Υπάρχει μια διαφορά στα θύματα αυτού του δυστυχήματος από όλα τα άλλα που θυμίζεις. Τώρα υπάρχει άμεση και όχι έμμεση υπευθυνότητα της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι γενικά όλου του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/3/23 12:04 π.μ.

      Το πρόβλημα της κακοδιαχείρισης του ελληνικού κράτους -δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης- είναι διαχρονικό. Φταίει όλο το πολιτικό σύστημα. Επίσης, ο ΟΣΕ ξεπουλήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/3/23 12:12 μ.μ.

      Ο συριζας την ξεπούλησε. Όμως πρώτος είχε κινήσει τις διαδικασίες ο Αντώνιος Σαμαράς, χωρίς να υπάρχει ούτε στα πρώτα μνημόνια τέτοια πρόβλεψη. Ήρθε φουριόζος ο Αντώνης για ιδιωτικοποιήσεις και έβαλε στη λίστα περισσότερες απ όσες του ζήτησε ο Τόμσεν. Δεν πρόλαβε να την κάνει γιατί τον έριξαν στα 2 5/10 χρόνια. Είχε κάνει όμως τη ζημιά. Η Ευρωπαίοι είχαν δεσμεύσει την υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά και έβαλαν την πώληση του ΟΣΕ ως προαπαιτούμενο στο μνημόνιο που υπόγραψε συριζα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/3/23 12:18 μ.μ.

      Ποιο είναι "όλο το πολιτικό σύστημα"; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά βάση με το δεύτερο να έχει μοιραστεί σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/3/23 8:49 μ.μ.

      Τον Σαμαρά δεν στήριζε και γνωστή ακροδεξιά φυλλάδα της ΕΥΠ που κάθε βδομάδα κατακτάει την Τουρκία;

      Διαγραφή
  2. Αν ξεπεράσουμε τα τσιτάτα αναρχο-χαρούμενα "σκατά στο κράτος" ως μια παιδική ασθένεια, τα δακρύβρεχτα συνθήματα και τους θηλυπρεπείς συναισθηματισμούς τύπου "όλοι φταίμε, ας κοιτάξουμε στο καθρέφτη και θα βρούμε τον ένοχο", αν αγνοήσουμε επιδεικτικά τα Νετσαγιεφικά - μηδενιστικά- Μακιαβελλικά λόγια του Στράσσερ και ωριμάσουμε πολιτικώς παύοντας να πιθηκίζουμε, τότε υπάρχει ελπίδα να διαλογιστούμε γόνιμα και ελληνοκεντρικά...πρωτίστως και ενδεχομένως να συμφωνήσουμε στα εξής κάτωθι:

    - Ποτέ δεν υπήρξε θεσμικά κατοχυρωμένη κρατική παράδοση σ' αυτόν το τόπο. Ουδέποτε! Είναι ξενόφερτη, ένα κακοραμμένο και κακόγουστο κουστούμι που μας σφίγγει στον καβάλο.

    - Το κράτος ως κράτος όμως δεν θα πρέπει να δαιμονοποιείται. Ακόμη κι ο Μπακούνιν το ανέχεται ως στάδιο μεταβατικό. Η ύπαρξη οργανωμένης πολιτείας σε μορφή κρατική ευνοεί, ιδεατά τουλάχιστον, τους αδυνάμους.

    - Δεν είμεθα αντικρατισται. Τουναντίον επιθυμούμε ένα κράτος που θα υπηρετεί έθνος και κοινωνία. Ούτε όμως το θεωρούμε και πανάκεια ή αυτοσκοπό.

    - Ως εθνικισται, ανένταχτοι Δεξιοί, συντηρητικοί ή παραδοσιοκρατες οφείλουμε όχι απλώς να συμμετέχουμε αλλά να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα επισπεύσουν την κατάρρευση της υπαρχούσης καταστάσεως και την διαδοχή μιας νέας αν όχι εθνικιστικής αν μη τι άλλο όμως που θα δυνάμεθα να την επηρεάζουμε.

    - Κι αυτό δεν δύναται να γίνει μέσω εκλογικών διαδικασιών αγαπητοί φίλοι του κ.Κασιδιαρη. Κινηματικά μόνο σε συνδυασμό με παρασκηνιακές μηχανορραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/3/23 12:17 π.μ.

      Σωστά, αλλά όσον αφορά το τελευταίο, ανακύπτει ένα ερώτημα: αφού δεν αλλάζει κάτι μέσω εκλογών, θα πρέπει τελικά να γίνουμε πολιτικοί καλόγεροι για να βρούμε ύστερα από πολλές δεκαετίες τη σωτηρία;
      Αυτό λέγεται μηδενισμός.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/23 1:15 π.μ.

    Οι πανω για την πάρτη τους εμεις για τη δικια μας και ο ατομισμος βασιλεψε και έφαγε τα παιδια μας. Ρουσφετι ο σταθμαρχης, κανενα συγχρονο συστημα παρακολουθησης τρένων... Τι να πεις αλλο; ντροπη και κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/3/23 3:00 π.μ.

    https://youtu.be/doEHUkKotro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Socialist – Nationalist. Gr4/3/23 3:58 μ.μ.

    Ενός λεπτού σιγής για τους αδικοχαμένους μας συνέλληνες από την εγκληματική αδιαφορία της ελληνικής αστικής δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/3/23 5:39 μ.μ.

    «Ο Παγκόσμιος Εχθρός» του Γιόσεφ Γκέμπελς

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2023/02/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/3/23 6:03 μ.μ.

    O Μαρξ όχι ο Μπακούνιν Αστέρα. Καλή η καθαρεύουσα αλλά από μόνη της δε φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/3/23 12:06 π.μ.

    Δυστυχώς είναι ο ίδιος λαός που ψήφιζε με 40% τη ΝΔ με ποσοστό συμμετοχής 70% ή αδιαφορούσε ή απλά είχε βολευτεί.
    Και ένοιωθε "εθνικά υπερήφανος" για τους λόγους του πρωθυπουργού του στο αμερικανικό Κογκρέσο.
    Ή έβγαζε ΣΥΡΙΖΑ για να "γίνουν τα πράγματα όπως παλιά".
    Αγκαλιά με τους ΛΟΑΤΚΙ γιατί έχει προοδεύσει και έγινε "ευρωπαίος".
    Δεν είναι και εντελώς άμοιρος ευθυνών αφού τελικά έχεις αυτό που ψηφίζεις.
    Το περιστατικό σιγά σιγά θα ξεχαστεί, θα γινει μια καλή επικοινωνιακή διαχείριση -τομέας πραγματικής αριστείας- θα πέσει κάποιο έξτρα επίδομα και τελικά η κατάσταση θα συνεχίσει ως έχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/3/23 3:19 π.μ.

    Εγώ βλέπω ότι το ΚΚΕ πάλι κυριαρχεί στον δρόμο (στις συγκεντρώσεις έχει τα μεγαλύτερα μπλόκ) βγαίνει μπροστά με ένα ύφος δημοκρατικό και προσφιλές ενώ τα σταλινικα του τάγματα σκορπάνε βία σε δικούς μας την νύχτα, και εμείς καθόμαστε και μαλώνουμε μεταξύ μας αντί να φτιάξουμε ένα μεγάλο εθνικιστικό κίνημα με πληρότητα αιτημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/23 3:59 μ.μ.

      Υπήρχε κίνημα που τσάκισε τους κόκκινους και κατέκτησε τον δρόμο αλλά δεν σας άρεσε. Με τις υγείες σας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/3/23 11:44 μ.μ.

      Έλα μην είσαι υπερβολικός. Δύο σκηνικά στη β Πειραιά πήρε τόσα χρόνια και τα πλήρωσε με φυλακή. Άσε τις φανφάρες με τις παραλλαγές και τις φάλαγγες. Στο δρόμο τα Εξάρχεια έκαναν κουμάντο μέχρι και τότε που έγινε τρίτο κόμμα. Θες να θυμηθούμε τα παραμύθια για το Εφετείο και τόσα άλλα πριν το 2012; Για να βαράει κανένα Χάμο και δύο μπαρμπάδες καλό ήταν το κίνημα. Άντε και για να κάνει επίθεση είκοσι σε έναν.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/3/23 9:10 π.μ.

      Την εποχή εκείνη που το κίνημα κυριάρχησε στους δρόμους, αργότερα φρόντισε ο αρχηγός να διώξει με τον μοναδικό του τρόπο τα άτομα που έπαιζαν καθημερινά κορώνα γράμματα τα κεφάλια τους, για να καμαρώνεις εσύ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/3/23 2:55 μ.μ.

      11:44 Όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, όπως στην επαρχία.Κάποια απο αυτά τα είχε και στο δικαστήριο και για κάποια άλλα είχαν μέλη του δικαστήρια. Και στη Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης και αλλού. Μπορείς να τους κατηγορήσεις για πολλά, αλλά όχι για το δρόμμο. Τηρουμένων και των συνθηκών.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος24/3/23 10:58 π.μ.

      Σίγουρα η ΧΑ έκανε πράγματα στον δρόμο κυρίως με φαπες σε αριστερούς και άναρχες,δεν έσπασε όμως ποτέ μια πορεία των κκεδων στην Αθήνα ώστε να σπάσει αυτή η εικόνα ότι το ΚΚΕ έχει τόσο δυνατή περιφρούρηση.Πρεπει να έχουμε στο μυαλό με ότι ο κυρίως εχθρός μας μετά τον Εβραίο είναι οι ορθόδοξοι κομμουνιστές, οι άναρχες και τα αριστερά φιλαράκια τους είναι εύκολη λεία και πάντα ήταν.Στο Βερολίνο από τους κρατιστες σταλινες χάσαμε όχι από μπαχαλους.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος21/3/23 10:10 π.μ.

    11.44 μ.μ. Τόσα ξέρεις τόσα λες, εκτός κι αν τρολαρεις. Χωρίς να είμαι Χ.Α. η να είχα ποτέ σχέση, ας παραδεχτούμε ότι στο δρόμο τόσα χρόνια έχτισε ένα όνομα που οι αντίπαλοι το μετρούσαν. Δε μιλάω για δεκαετία 90 που την έτρεμαν κυριολεκτικά ή για γραφεία στη Σολωμού που οι αναρχες δεν περνούσαν ούτε από απέναντι. Μιλάω για πολύ αργότερα, που με τη δράση της πολλοί ζοριστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/23 4:15 μ.μ.

      Ολόσωστος,με τη δράση της ΧΑ δε ζορίστηκαν απλά,έκαναν συνελεύσεις στα στέκια τους οι πάσης λογής ανθέλληνες και κλαψούριζαν γιατί δε μπορούσαν να την περιορίσουν.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.