Συνηθίσαμε την φρίκη και μας τρομάζει η ομορφιά

γράφει ο Κωνσταντίνος Θ. Παπαδογιάννης

Ναι αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες, γίναμε παρατηρητές μίας ασχήμιας που ούτε οι μέγιστοι πεσιμιστές διανοούμενοι του περασμένου αιώνα δεν θα μπορούσαν να περιγράψουν με τόση ακρίβεια. Εδώ και δεκαετίες παρακολουθούμε ένα σκηνικό πνευματικής υποδούλωσης και φυλετικής γενοκτονίας να συντελείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και έναν λαό αδύναμο να αντιδράσει. Απαθή και βαθιά ενοχικό για πράγματα που δεν θα έπρεπε να είναι και αδιάφορο για σημαντικά όπως η επιβίωση και ο πολιτισμός του. 

Όχι μονάχα η ανάδειξη αυτού αλλά η συνέχεια που οφείλει να του δώσει. Αντ' αυτού το μόνο που διακρίνουμε όσοι δεν ακούμε το καθημερινό κάλεσμα της λήθης τους, είναι η ίδια η μαθηματική τους πορεία προς τον ολότελο αφανισμό. Οι σειρήνες του πολέμου αντηχούν ξανά στην Μέση Ανατολή και το τεταμένο κλίμα δεν θα αργήσει να επισκεφτεί και τον τόπο μας. Υπάρχει κόσμος να αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται; Υπάρχουν Ψυχές με ζωντάνια και Ιδανικά; Πόσο αποχαυνώθηκε αυτός ο λαός ... Γιατί ...;

Η κατάρα των προγόνων έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στα άψυχα πλέον σώματα των "ρομποτικής" συμπεριφοράς φιλελευθέρων όντων, που δεν δύνανται να εκφράσουν ούτε το παραμικρό στοιχείο Ελληνοπρέπειας στον καθημερινό τους βίο. Η καλοήθης πρόσοψη του τεχνοκρατικού τους οράματος δεν ήρθε με την ανάπτυξη και την εξέλιξη που οι πολλοί θα περίμεναν και διαφήμιζαν. Ο "καλοπροαίρετος" καπιταλισμός έφερε νέους δουλοπάροικους για την υλοποίηση της ατζέντας της ιουδαϊκής ελίτ. Βασίζονται σε μία άμορφη ακαδημαϊκή κοινότητα για να συνθέσουν μία ψευδαίσθηση φροντίδας, ενώ διαιωνίζουν το καταπιεστικό παράδειγμα. 

Είναι το θέατρο του πλουραλισμού, ένας ιλιγγιώδης χορός δημαγωγικής διπλής σκέψης που κατασκευάζει την εντύπωση της μεταρρύθμισης, ενώ παράλληλα επιταχύνει σταδιακά προς τα νεοφεουδαρχικά άκρα. Αυτή η τεχνοκρατική ολιγαρχία δανείζεται την αισθητική και την συνθηματολογία της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ οι πολιτικές της χτυπούν σκληρά προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας την ισότητα και την υπεράσπιση της δημοκρατίας ως όπλο συμμόρφωσης. 

Κάποιοι όμως συνεχίζουν να μην κατανοούν... Έχουν αντιστρέψει την πραγματικότητα μέσω ενός ύπουλου προγράμματος προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού. Τα εγκλήματα και οι στερήσεις που επιβλήθηκαν στους ανθρώπους από τις κυρίαρχες τάξεις αναδιατυπώνονται ως αυτοπροκαλούμενες πληγές που μόνο πιο αυταρχικά “διορθωτικά μέτρα” μπορούν να θεραπεύσουν. Η αντίσταση αναδιατυπώνεται ως κοινωνική δυσλειτουργία που απαιτεί τιμωρία. Οι άνθρωποι απογοητευμένοι και θολωμένοι στην σκέψη δεν στρέφουν τον νου τους στην αποκάλυψη της μάσκας του αιώνιου τέρατος. Συντηρούν ένα σύστημα που διατηρεί και επιβραδύνει την εξαφάνιση τους. 

Είναι πλέον οι αρνητές της ομορφιάς! Αν υπάρχει λοιπόν κάτι που μπορούμε να περισώσουμε ας μην το αφήσουμε να χαθεί και αυτό, πετάξτε τον μηδενιστικό τρόπο σκέψης και αντισταθείτε για το Αίμα και την Πίστη σας. Όντας ζώντες είναι τα μόνα που δεν μπορούν να μας στερήσουν!

"Κάθε τι άσχημο αποδυναμώνει και ταλαιπωρεί τον άνθρωπο. Θυμίζει την φθορά, τον κίνδυνο, την ανικανότητα, υποφέρει πραγματικά από απώλεια ενέργειας στην παρουσία του. Η επίδραση του άσχημου μπορεί να μετρηθεί με ένα δυναμόμετρο. Κάθε φορά που ο άνθρωπος αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο καταθλιπτικός, αισθάνεται την εγγύτητα κάποιου "άσχημου". Το αίσθημα της δύναμης του, η θέληση του για δύναμη, το θάρρος του, η υπερηφάνεια του, μειώνονται με το άσχημο, αυξάνονται με το όμορφο".

Φρίντριχ Νίτσε

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/4/24 1:10 μ.μ.

    Όττο Έρνστ Ρέμερ για το Ιράν

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2024/04/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανταλέων21/4/24 2:41 μ.μ.

    Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα δώσει το βροντερό παρόν στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

    Μεταξύ των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιό βρίσκονται αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ελληνικής showbiz όπως η Βέφα Αλεξιάδου και το δημοφιλές μοντέλο ΕΥΗ ΒΑΤΙΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/4/24 6:29 μ.μ.

    Αφισοκολλήσεις του Μετώπου Νεολαίας ενάντια στους πλειστηριασμούς

    https://antepithesi.gr/2024/04/afises-enantia-stous-pleisthriasmous.html/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/4/24 6:37 μ.μ.

    όλα τα σύμβολά σας είναι 'μισανθρώπικ'... νεκροκεφαλές και διάφορα

    για ποια ομορφιά λες;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/4/24 12:01 π.μ.

    Πολλά λόγια, ουσία μηδέν. Δυστυχώς ο χώρος έχει γεμίσει γραφειάδες και μωροφιλόδοξους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/4/24 9:22 π.μ.

      Ενώ εσύ Πραιπόζιτε μέσα στην ουσία έτσι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/4/24 12:59 π.μ.

      Όσα δεν φτάνει η αλεπού...

      Διαγραφή
  7. Κωνσταντίνος Θ, Παπαδογιάννης24/4/24 12:12 μ.μ.

    πες τα ρε ανώνυμε επιτέλους βρέθηκε ένας να πει την αλήθεια ... χρειαζόμαστε άτομα που έχουν προσφέρει τόσο στην ιδέα και το έθνος μας σαν εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/4/24 6:32 μ.μ.

      Εσύ τι έχεις προσφέρει;

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντίνος Θ. Παπαδογιάννης25/4/24 4:19 μ.μ.

      Αν έχω προσφέρει ή όχι δεν το γνωρίζω, προσπάθησα και προσπαθώ όμως... Εσύ ανώνυμε;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/4/24 11:50 μ.μ.

      Παπαδογιάννη ξεκαβαλα και ξεκουβαλα

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος26/4/24 7:35 μ.μ.

    Το παν είναι ο λαός. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Κάθε τι που αναφέρετε μόνο στον μύθο και στον ιδεαλισμό χάνει ουσίας. Η επαναστατική ριζοσπαστικοποίηση θέλει να είναι κοντά στο λαό και τα προβλήματα του..η κοινωνική αδικία η φτωχοποιηση είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο, μιλάει κατευθείαν στις μάζες. Οι αναφορές σε κάτι ταξικά αρχειοθέτημενο και ανώτερο έστω και αριστοκρατικά - ιεραρχικα παραπέμπει σε κάτι εχθρικό προς τον λαό. Κοίτα τον Ρουβίκωνα πώς είναι μέσα σε κάθε κινητοποίηση και τον ακτιβισμό του. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μαζικοποίηση του κινήματος με αυτή την προσέγγιση.ΥΓ. Καμία εμπάθεια προς τον αρθρογράφο του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.