Αυτονομία.


του Ι.Κ.

Να το επαναστατικό σύνθημα , να ο επαναστατικός ορίζοντας μιας «φράξιας» αγωνιστών , να το επαναστατικό παρόν της δικιάς μας εθνικιστικής γενιάς.


Τι σημαίνει αυτονομία.


Η λέξη προέρχεται από το αυτός δηλ. εγώ και τον Νόμο. Σημαίνει ότι εγώ καθορίζω τους νόμους ιδεολογικούς – πολιτικούς , ότι εγώ οριοθετώ κοινωνικά δίχως κατ΄ ανάγκη να έχω πολιτική ή κομματική οργάνωση ή εκπροσώπηση. Δηλαδή μπορώ να κινηθώ στο επίπεδο του πανεπιστημίου , των συνδικάτων , της γειτονιάς και της περιοχής , του αθλητισμού , της τέχνης και κουλτούρας , του σχολείου , της οικολογίας , «μεμονωμένα» , αυτόνομα χωρίς να με περιορίζει αυτή στην άσκηση του «λόγου» μου.


Είναι αναγκαίο αυτό ;


ΟΧΙ μόνο είναι αναγκαίο αλλά είναι και το μόνο ρεαλιστικό κάτω απ' τις σημερινές συνθήκες. Σήμερα, προς το παρόν , τα κόμματα και οι οργανώσεις είναι απάτη. Δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από μια εκτόνωση. Μια λεκτική επαναστα­τική γυμναστική.


Αντίθετα μια αυθόρμητη ανένταχτη ορ­γάνωση εθνικιστών σ' επίπεδο πανεπιστη­μίου ή κοινωνικής ομάδος έχει να προσ­φέρει πάρα πολλά. Ένας ελεύθερος κοι­νωνικός συνδικαλισμός σ' όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής θα δώσει φερεγγυότη­τα στον πολιτικό μας λόγο.


Αυτόνομες κοινωνικές επιτροπές βά­σεως , να τι μας λείπει. Χωρίς την κομματι­κή ταμπέλα, μ' ένα κατάλληλο ρεαλιστικό ριζοσπαστικό λόγο , μπορούμε να ελέγξουμε και να καθοδηγήσουμε πολλές πολιτικές εξελίξεις.





Δεν χρειαζόμαστε «αρχηγούς». Χρειαζόμαστε απλά μια ξεκάθαρη ιδεολογική και κοινωνική γραμμή , ανθρώπους που να γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύουμε και τι ζητάμε από αυτούς. Δεν θέλουμε ρομπότ και ούτε χρειαζόμαστε καθάριες ελεύθερες βουλήσεις , που να πιστεύουν με κριτικό «αντιπολιτευτικό» πνεύμα στην ΙΔΕΑ , στον σκοπό μας.


Δεν έχουμε δόγματα αλλά αρχές. Οι αρχές μας περιλαμβάνουν μια διαλεκτική τριαδική ενότητα η οποία είναι :


α) Κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας και πολιτιστικής ουδετερότητας του κάθε έθνους.


β) Σοσιαλιστική οικοδόμηση του κράτους και των κοινωνικών δομών της πολιτείας.


γ) Οργανική συνοχική και αλληλοδιείσδυση μεταξύ κράτους - λαού - πολίτη.


Η αυτονομία σήμερα αποτελεί το μόνον πολιτικό μέσον για να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας , για να ασκήσουμε κοινωνικό λόγο. Μέσα σε συνθήκες πλήρους κοινωνικού δαρβινισμού που επικρατούν στον σημερινό «εθνικιστικό» χώρο , όποια αυτόνομη ομάδα καταφέρει να περάσει τις ιδέες της , την πολιτική της αυτή θα διαμορφώσει και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του κινήματος μας.


Η αυτονομία αποτελεί αποκλειστικά το πρώτο μεταβατικό στάδιο. Σε ένα ανώτερο στάδιο όλες αυτές οι αυτόνομες εθνικιστικές ομάδες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μέσα από τους εκπαιδευτικούς χώρους , τα εργοστάσια , τις ομάδες κοινωνικής παρέμβασης , έναν πολιτικό πλέον φορέα , ο οποίος καθώς και τα μέλη του έχουν «ψηθεί» στον αγώνα , ο καθένας στην «ειδικότητα» του θα έχει πολιτικό πρόγραμμα.


Οι προσανατολισμοί του εθνικιστικού κινήματος πρέπει να είναι σε καθαρά κοινωνικά θέματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μας ενδιαφέρουν τα εθνικά ( Κυπριακό , Βορειοηπειρωτικό , Μακεδονικό ). Απλά τότε και μόνο τότε θα μας πλησιάσει ο κόσμος , όταν δει ότι οι λύσεις που του προσφέρουμε εμείς , οδηγούν σε μια διέξοδο τα προβλήματα του.


Πρέπει να πείσουμε το λαό ότι εμείς είμαστε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με το κομματικό καπιταλιστικό κατεστημένο. Πρέπει να πειστεί ο λαός ότι αν ακολουθήσει το δικό μας δρόμο δεν θα προδωθεί , δεν θα χρησιμοποιηθεί για να πάρουμε απλά την εξουσία , και να συνεχίσουμε την δυναστεία του κεφαλαίου και της παρασιτοκρατίας με άλλη μορφή.





Κάτω από τις σημερινές συνθήκες καμιά ομάδα δεν φαίνεται να μπορεί να εκπληρώσει αυτούς τους στόχους. Και αυτό ίσως γιατί ο νέος εθνικισμός τώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει μακριά από φαντάσματα , τις καταστάσεις και ιδέες του παρελθόντος.


Οι εθνικιστές είναι καιρός πλέον να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού.


Η σημερινή κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από φιλοσόφους αλλά από πολιτικούς στρατιώτες και κοινωνικούς επαναστάτες.


Έχει ανάγκη από έργα και όχι από λόγια.


Περιοδικό «Αντίδοτο» δέκατο έκτο τεύχος Οκτώβρης 1988.



9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/6/12 5:48 μ.μ.

    telika eiste anarxikoi, sosialistes h e8nikistes?? h ola mazi den katalaba

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/12 8:46 π.μ.

    Μπερδεμενα τα λες....γραφεις: "αυτονομια σημαινει οτι εγώ καθορίζω τους νόμους ιδεολογικούς – πολιτικούς , εγώ οριοθετώ κοινωνικά δίχως κατ΄ ανάγκη να έχω πολιτική ή κομματική οργάνωση ή εκπροσώπηση". Δηλαδη κανει ο καθενας οτι του κατεβει στο κεφαλι χωρις ομαδικοτητα, χωρις οργανωση. Μεχρι και οι πρωτογονοι ανθρωποι ηξεραν οτι για να σκοτωσουν ενα πελωριο θηραμα επρεπε να οργανωθουν και να επιτεθουν με κανονες. Συμπληρωνεις: "ΟΧΙ μόνο είναι αναγκαίο αλλά είναι και το μόνο ρεαλιστικό κάτω απ' τις σημερινές συνθήκες. Σήμερα, προς το παρόν , τα κόμματα και οι οργανώσεις είναι απάτη. Δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από μια εκτόνωση. Μια λεκτική επαναστατική γυμναστική." Και μετα ερχεται η βομβα : "Η αυτονομία αποτελεί αποκλειστικά το πρώτο μεταβατικό στάδιο. Σε ένα ανώτερο στάδιο όλες αυτές οι αυτόνομες εθνικιστικές ομάδες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μέσα από τους εκπαιδευτικούς χώρους , τα εργοστάσια , τις ομάδες κοινωνικής παρέμβασης , έναν πολιτικό πλέον φορέα , ο οποίος καθώς και τα μέλη του έχουν «ψηθεί» στον αγώνα , ο καθένας στην «ειδικότητα» του θα έχει πολιτικό πρόγραμμα." Ποτε θα ερθει φιλε μου το ανωτερο σταδιο που οι αυτονομοι θα γινουν πολιτικο κομμα ? οταν ολοι οι πακιστανοι, αφγανοι ,μπαγκλαντεσιανοι, αλβανοι εχουνε αποκτησει ελληνικη ιθαγενεια ???
    Το πολιτικο κομμα αυτη τη στιγμη υπαρχει και ειναι μεσα στη βουλη. Συναγωνιστες ηρθε η ωρα νομιζω να στηριξουμε την Χρυση Αυγη ωστε να ανοικει παλι οι Ελλαδα στους Ελληνες. Διαφορετικα , ως Ελληνας Εθνικιστης καταγγελω αυτη τη διαμορφωση ιδεων που παρουσιαζεται μεσα απο το αυτο το συνδεσμο διοτι οδηγει στην διασπαση του Ελληνικου Εθνικισμου, προωθει μια μεγαλη χρονικη καθυστερηση στην ενοτητα του εθνικισμου με μη ανατρεψιμες συνεπειες οπως η αυξηση των λαθρομεταναστων και δινει μεγαλυτερη εξουσια σε ανθελληνικες προδοτικες δυναμεις οπως ο ανταρσυα, ο συριζα ,η δημαρ κτλ. Ας παραμερισουμε τις μεταξυ μας διαφορες και ας ενωθουμε ολοι μαζι ωστε να απελευθερωσουμε την Ελλαδα. Γιατι αν δεν το καταλαβατε σε λιγο θα ειμαστε μειονοτητα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπορείς να μας καταγγείλεις και να μας βρίσεις και ότι θέλεις κανένα πρόβλημα ... αρκετά με τα αστεία επιχειρήματα σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/11/12 3:32 π.μ.

    μαυρα κρινα συνεχισε την καλη δουλεια που κανεις μην πτοησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/3/13 2:28 μ.μ.

    Kαι μόνο που αναφέρει ο κύριος παραπάνω τη γνωστή τσιχλόφουσκα Χρυσή Αυγή καταλαβαίνουμε ως αυτόνομοι με τι έχουμε να κάνουμε!Κατ'αρχάς πολύ καλέ μου "¨Ανώνυμε" άνθρωπε αναφέρεσαι μόνο σε λαθρομετανάστες!Ένα μέρος του προβλήματος μιας και είναι πολυδιάστατο το πρόβλημα ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ!Δε νομίζω να μοιάζουμε με μαζανθρώπους καλή ώρα όπως εσάς της ακροδεξιάς ή της ακροαριστεράς ή των υπόλοιπων οργίων άλλων κομμάτων και λοιπών οργανώσεων!Ο εχθρός σου αδερφέ μου είναι ΑΛΛΟΣ! Από κει και πέρα δε θα κάτσω προσωπικά να ασχοληθώ με οπαδούς ενός σάπιου ακροδεξιού κόμματος που προσφέρει παρά μόνο μια εκτόνωση μια μαζικοποίηση και αν θες να στο θέσω καλύτερα άλλο ένα λιθαράκι στον εμφύλιο!Αντισυστημικοί δεν είστε είδαμε με τη Χαλυβουργία τότε τι έλεγαν οι σαχλοί που ακολουθείς και τη κωλοτούμπα έκανα μετά για ψηφουλάκια!Είδαμε και τη στάση σας επάνω στο θέμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας και γενικά περί χρυσού...όταν στην Ιερισσό οι κάτοικοι και η νεολαία της περιοχής τα βάζει με αυτούς που τρέχατε μια ζωή από πίσω και όταν δε σας έκαναν τα χατίρια τους αποκαλούσατε ανθελληνικά ΜΑΤ ,ρουφιάνους κλπ!Αυτά για την ώρα Εθνικιστή ή Εθνικοσοσιαλιστή α' Εξαμήνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/7/15 3:11 μ.μ.

    Χαιρετε . Εχω την εξης απορια. Γιατι μιλαμε για κρατος εφοσον λεμε πως το κρατος σημαινει πατριδα σκλαβωμενη? Κανονικα δεν ειμαστε κατα των κρατικων μηχανισμων και αντισυστημικοι? Εκτος αν μιλουμε για "κρατος" εκ του νεου πρισματος. Εν ολιγις σοσιαλισμος , εθνικης κυριαρχια κτλ. διορθωστε με αν κανω καποιο λαθος παρακαλω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το περιοδικό αντίδοτο, δεν σημαίνει η δημοσίευση και πλήρη ταύτιση με τα 2100 άρθρα ...

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος4/7/15 10:01 μ.μ.

    Eυχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.