Φιλοσιωνιστική προπαγάνδα από δημοσιογράφο της ΕΡΤ.


του Φιλισταίου.



Είναι γνωστή εδώ και καιρό η προκλητικά φιλοσιωνιστική στάση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Πάνου Χαρίτου.




Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ








Πρόσφατα ο ίδιος όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Σε ένα κατάπτυστο, όπως χαρακτηρίζεται από τους πολλούς, άρθρο του με τίτλο: «Το Ισραήλ και οι"άλλοι"»



( http://www.panosharitos.com/articles_det.asp?ID=308 ),



υπερασπίζεται το δολοφονικό αυτό κράτος και τις καταφανώς παράνομες πρόσφατες ενέργειές του με τόση θέρμη, σαν να ήταν ο ίδιος εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ.




Παρατίθενται παρακάτω αυτούσια αποσπάσματα του άρθρου του , για του λόγου το αληθές:



«Το Ισραήλ για μια ακόμα φορά στέκει στη γωνία. Όχι γιατί ξεπέρασε κάποιο όριο, ούτε γιατί προκάλεσε με κάποιο τρόπο. Απλά γιατί όλοι οι άλλοι δεν τους καταλαβαίνουν. Δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις απειλές που δέχεται η χώρα από τους κοντινούς και μακρινούς γείτονες. Δυσκολεύονται να κατανοήσουν γιατί το Ισραήλ μπορεί να επιχειρεί σε Διεθνή Ύδατα και να πραγματοποιεί νηοψίες σε διερχόμενα σκάφη που δηλώνουν ότι μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αλλά στην πραγματικότητα έχουν άλλους σκοπούς.


Η Διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια και σφυρίζει αδιάφορα όταν μετά από την επιχείρηση λιντσαρίσματος των ισραηλινών κομμάντος που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις κάμερες των ελικοπτέρων του στρατού ήρθαν και τα στοιχεία για το παράνομο φορτίο του Mevi Marmara.


Τυφλωμένοι από τα αισθήματα αγάπης για τους Παλαιστινίους και μίσους για τους Ισραηλινούς, οι ξένοι παραβλέπουν ότι οι κομμάντος άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν τη ζωή τους που απειλούνταν. Όσο για τα διεθνή ύδατα ... τι πιο λογικό όταν κάποιος απειλεί το σπίτι σου - έστω κι αν μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, έστω κι αν βρίσκεται 70 ναυτικά μίλια μακριά από αυτό - να επέμβεις για να αποτρέψεις την απειλή.


Όταν οι έποικοι στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης ανοίγουν πυρ για να προστατέψουν τη ζωή τους που απειλείται από τα πιτσιρίκια που τους πετούν πέτρες η διεθνής κοινότητα σφυρίζει αδιάφορα όταν οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ έρχονται στη δυσάρεστη θέση να τους επιβάλουν ολιγοήμερο κατ 'οίκον περιορισμό για την ενέργειά τους.


Αντίθετα οι ανθρωπιστικές οργανώσεις σηκώνουν θύελλα αντιδράσεων, όταν τα πιτσιρίκια των που πετούν πέτρες - σε εκείνους που κατέχουν τη γη τους - δικάζονται από στρατιωτικά δικαστήρια του Ισραήλ, γιατί ήδη από την ηλικία των 16 ετών τα παιδιά των Παλαιστίνιων θεωρούνται από το στρατιωτικό δικαστήριο ενήλικες.


Οι ξένοι πολίτες αδυνατούν να κατανοήσουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα 16χρονο παιδί Παλαιστινίων και ένα Ισραηλινών και γιατί το πρώτο ενηλικιώνεται γρηγορότερα. Η πλειοψηφία των ξένων δημοσιογράφων είναι προκατειλημμένοι και αρκετοί εξ αυτών διακατέχονται από αντισημιτικά αισθήματα».










Μεταφέροντας, όπως φαίνεται, τις απόψεις των Ισραηλινών, κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τους απανταχού ευαισθητοποιημένους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στη Μεσόγειο με σκοπό να σπάσουν το παράνομο εμπάργκο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και να εφοδιάσουν με είδη πρώτης ανάγκης τον εξαθλιωμένο λαό της Παλαιστίνης, ως «εγκληματίες» που απειλούσαν στην ασφάλεια του Ισραήλ, ενώ θεωρεί ότι η δολοφονία ορισμένων εξ αυτών από τις ισραηλινές επίλεκτες δυνάμεις υπήρξε δικαιολογημένη!


Δηλαδή οι πάνοπλοι Ισραηλινοί κομμάντος, που έκαναν ρεσάλτο από ελικόπτερα επάνω στα άοπλα πλοία, 70 μίλια μακριά από την ακτή, βρίσκονταν σε άμυνα («απειλούμενοι» από τα «άκρως φονικά» κουζινομάχαιρα των ακτιβιστών), ήταν τα πραγματικά θύματα της υπόθεσης, για τα οποία ίσως θα έπρεπε να επιδείξουμε την συμπάθειά μας !


Το ίδιο ισχύει προφανώς και για τους Εβραίους εποίκους στην Δυτική Όχθη, που ήρθαν εκεί από τα πέρατα του κόσμου με σκοπό να «απολυτρώσουν» την παλαιστινιακή γη, εκτοπίζοντας τους γηγενείς κατοίκους της και πραγματικούς ιδιοκτήτες της από την πατρίδα τους.


Οι έποικοι, φοβούμενοι για τη ζωή τους (απειλούμενοι από τους Παλαιστίνιους εφήβους που πετάνε πέτρες), επιδίδονται στο «ευγενές σπορ» της «σκοποβολής κατά ζωντανών στόχων». Η ποινή για τους πυροβολισμούς εναντίον αθώων παιδιών - συνομηλίκων του Αλέξη Γρηγορόπουλου - από πάνοπλους εποίκους είναι, όπως φαίνεται, ο ολιγοήμερος κατ’ οίκον περιορισμός! Τι σκληρή τιμωρία ! Άτιμη κοινωνία ! Λευτεριά στους αγωνιστές συντρόφους Εβραίους εποίκους ! .... για να κάνουμε και λίγο χιούμορ ...



Ίσως όμως θα έπρεπε οι νεαροί Παλαιστίνιοι να ευγνωμονούν το Ισραήλ, αφού μέσα από την σκληρή ζωή και την καθημερινή επαφή τους με τον θάνατο ωριμάζουν πιο γρήγορα. Αυτό το έχει κατανοήσει το ισραηλινό κράτος και όταν συλλαμβάνει 16χρονους μαθητές που πετάνε πέτρες ενάντια στα στρατεύματα κατοχής, τους οδηγεί σε στρατοδικείο, αφού οι 16χρονοι Παλαιστίνιοι - σε αντίθεση με τους 16χρονους ανήλικους Εβραίους - θεωρούνται ενήλικοι !



Το κύριο όμως πρόβλημα είναι ότι εμείς οι υπόλοιποι λαοί (ιδίως όσοι είναι δημοσιογράφοι) δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε αυτή τη στάση του Ισραήλ και ότι δεν συμμεριζόμαστε τις αξίες και τις αντιλήψεις του, αφού έχουμε τυφλωθεί, διακατεχόμενοι από έναν υφέρποντα αντισημιτισμό ...


Τα παραπάνω, όσο και αν φαντάζουν σε ορισμένους υπερβολικά, εκφράζουν σε γενικές γραμμές ελάχιστους ευτυχώς ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας. Φυσικά ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει τις απόψεις του ελεύθερα, ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι προκλητικές για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει κυρίως από τη στιγμή που κάποιος, που έχει επιφορτιστεί με την κατά το δυνατόν αντικειμενική ενημέρωσή μας, δεν κινείται στο πλαίσιο των καθηκόντων του και αναπαράγει κρατική προπαγάνδα.


Η φιλοσιωνιστική γραμμή ορισμένων δημοσιογράφων, ακόμη και αν είναι περισσότερο έκδηλη στις προσωπικές τους ιστοσελίδες, εντούτοις απηχείται μέσα από τη γενικότερη παρουσία τους στα ΜΜΕ.



Όλοι μας όμως έχουμε το δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση, ιδίως όταν πληρώνουμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ εισφορά υπέρ της ΕΡΤ.


Έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε τα χρήματά μας να πιάνουνε τόπο. Η αντικειμενική ενημέρωση αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.