Σύνδεσμος Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως ΑΡΜΑ




Μελετώντας κάποιος τον «χάρτη» με τις ομάδες, οργανώσεις και κινήσεις του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού, στέκεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απέναντι στον Εθνοκοινωνικό Σύνδεσμο του Άρματος. Αρχηγός της εν λόγω ιδεολογικής κοινότητας δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Γκέκα, παλαιό μέλος της «Χρυσής Αυγής» ο οποίος και αποχώρησε από την οργάνωση του Μιχαλολιάκου το 2002, αρνούμενος να δεχτεί την κομματική συνεργασία με το κόμμα του Καρατζαφέρη.


Επί σειρά ετών διετέλεσε υπεύθυνος των γραφείων της Βορείου Ελλάδος και είναι γνωστός για την πολύπλευρη προσφορά και δράση του στις τάξεις του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού. Η αποχώρηση του από τον «Λαϊκό Σύνδεσμο» ώθησε πολλούς αξιόλογους Συναγωνιστές από ολόκληρη την Ελλάδα και τις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις, να αντισταθούν στην μόλυνση της αστικής ακροδεξιάς, και να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό μονοπάτι για την ενίσχυση και ανάδειξη της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας.


Ο Στέφανος Γκέκας ως εκλεκτό μέλος της Ηρωικής Αρβανιτιάς ουδέποτε αρνήθηκε την πίστη του στον Εθνικοσοσιαλισμό. Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως ΔΕΑ στο επίλεκτο σώμα των Πεζοναυτών. Είναι έμπειρος ορειβάτης με συμμετοχή σε διεθνείς αποστολές, καθώς και λάτρης της ελεύθερης πτώσης και της χειμερινής κολύμβησης. 



Στο επαγγελματικό πεδίο είναι Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στην Δανία, όπου και έζησε για μια εξαετία και φυσικά δεν απέφυγε την πολιτική δίωξη για τις ιδέες του από το δημ(ι)οκρατικό καθεστώς. Διετέλεσε μέλος του πενταμελούς πολιτικού συμβουλίου του DNSB, ενώ στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει βίντεο από ομιλίες του καθώς και σχετικές συνεντεύξεις του σε μέσα του εξωτερικού.


Υπήρξε ο οργανωτής του Εθνικοσοσιαλιστικού Συνεδρίου στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1998 με την παρουσία και συμμετοχή του Dr. William Pearce. Προσωπικός φίλος της Florentine Rost van Tonningen και σε επικοινωνία μέχρι σήμερα με τον αγωνιστή Horst Mahler. Τον Οκτώβριο του 2003 είχε μεταφράσει και κυκλοφορήσει την ενότητα «Φυλή και Φυλετική Ψυχή» από το βιβλίο «Ο Μύθος του 20ου Αιώνος» του Alfred Rosenberg (εκδόσεις Απολλώνιο Φως).


Το ιδρυτικό συνέδριο του Άρματος έλαβε μέρος στον Όλυμπο το 2003 όπου και παρευρέθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες του Εθνικοσοσιαλισμού. Όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη τους παίρνουν μέρος σε διεθνή συνέδρια και διαλέξεις, οργανώνουν προβολές και ομιλίες, συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις μνήμης. Δίνουν δυναμικό παρών σε πορείες και δράσεις του εξωτερικού ενώ διατηρούν επαφές με Εθνικοσοσιαλιστικές κινήσεις. Επί σειρά ετών οργανώνουν εξορμήσεις στην φύση και παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες. Διατηρούν γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ενώ οι πρόσφατες δράσεις τους σε Αττική και Πάτρα προκάλεσαν το μένος της antifa.


Ο «Βορεινός Οίαξ» υπήρξε κατά το παρελθόν η επίσημη περιοδική έκδοση της οργάνωσης ενώ έχουν προχωρήσει και στην διανομή των Τετραδίων Εθνοκοινοτικού Προβληματισμού «Αρμός» τα οποία αποστέλλονται άνευ οικονομικού αντιτίμου. Σχετικοί σύνδεσμοι για τα κατεβάσετε υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους www.armahellas.com Μια ακόμη προσπάθεια φίλων και συντρόφων του Άρματος υπήρξε ο κύκλος προϊόντων «Θαλλώ».




Απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη του Στέφανου Γκέκα

ΜΚ: Ποια νομίζετε ότι είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια σήμερα στην ανάπτυξη του Ε/Σ κινήματος στην χώρα μας;
Στ. Γκ : Η απύθμενη εγωπάθεια, εθνοκοινωνική αναισθησία, ιδιοτελής ωχαδερφισμός και γαϊδουριά του νεογραικύλου, ο θανασίμως διακεχυμένος ραγιαδισμός, η φυλετική και πολιτιστική του επιμόλυνσις με μεσανατολικά και γύφτικα στοιχεία, εκδηλούμενα στην μουσική, την (εξωτερική κι εσωτερική) βρωμιά και την σιχαμερή τάση προς το ψεύδος, την ακατάσχετο δικαιολογία-φλυαρία και την πονηρία που τον διακρίνει, η απόλυτος και μοναδική στην Ευρώπη αγλωσσία του, η παρεπομένη σύγχυσις και αγραμματοσύνη - και η ακόμη χειρότερή της ημιμάθεια, η συνοδευομένη από την κομπάζουσα δοκησισοφία κι έλλειψη μέτρου που τον μπολιάζουν τα ΜΜΕ και η δημοκρατική Αντιπαιδεία, ο μπολσεβίκικος φθόνος που δηλητηριάζει τις φιλελεύθερες κοινωνίες/ζούγκλες ιδιοτελών καταναλωτών, όπου όλοι μπορούν να αισθάνωνται ίσοι (στην βλακεία και την εγωπάθεια, ίσως), θέλοντας μάλιστα κι οι «ηγέτες» του να μπαίνουν στην καθολική τους Προκρούστειο κλίνη – οπότε είναι «προκλητική» κάθε περίπτωση κεφαλής που εξέχει χαρακτηριστικά: και που «πρέπει», έτσι ή αλλοιώς, να κόβεται. Βλέπετε, κι οι εκκολαπτόμενοι ηγετίσκοι, ακόμη και του «χώρου», προσπαθούν ανά κάθε ευκαιρία να αποδεικνύουν το κοινό, χαμερπές τους ήθος και την μοδάτη, «in» νοοτροπία και φρασεολογία ως «ελκυστικά» στοιχεία κοινοτυπίας, «λαϊκότητος» ή, κατ΄ άλλους, «ρεαλισμού» και του ότι «ζουν στην εποχή τους»: διαφορετικές εκφράσεις για το ότι συνεπιβαίνουν συνευωχούμενοι στο πλοίο του Συστήματος – αυτό ακριβώς που εμείς θέλουμε να βυθίσουμε! Παρ΄ ότι δείχνει να τα καταφέρνη μια χαρά και μόνο του, βεβαίως …

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/12/17 4:29 μ.μ.

    Γκέγκας ή Γκέγκης, καθώς και Γκέκας ή Γκέκης ονομάζεται αυτός που ανήκει στην αλβανική φυλή των Γκέγκηδων, που είναι εγκατεστημένοι στα βόρεια της Αλβανίας κοντά στα σύνορα με την άλλοτε Γιουγκοσλαβία.


    Αρβανίτης ή Αλβανος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/17 2:42 μ.μ.

    Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αγραφιώτης. Γκέκας λεγόταν το πρωτοπαλλήκαρο του μεγάλου αρματολοῦ Μεϊντάνη, που μετά κληρονόμησε από εκείνον το αρματολίκι του Ολύμπου και μεταξύ ἀλλων έγινε και ο πρώτος αμφίβιος καταδρομέας, σε συνεννόηση με καπεταναίους της Ύδρας. Πηγή:Απ. Βακαλόπουλος, "Ιστορία της Μακεδονίας" Σε καταλάβαμε παπαγαλάκι του χοντρού, πίσω στην χαβούζα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/1/18 6:41 μ.μ.

    Παρολο που ο συγκεκριμενος κυριος(ο Γκεκας)μου ειναι απεχθης, να σταματησει επιτελους η καραμελα διαφορων φαιδρων οι οποιοι ψαχνουν να ανιχνευσουν την καταγωγη καποιου με βαση το...επωνυμο του(εθνολογια της π..τσας). Το πως αποκταει μια οικογενεια ενα επωνυμο, εχει πολλες παραμετρους, πολλες φορες βασιζεται σε απλα ενα παρατσουκλι(οπως πχ ο οπλαρχηγος προγονος του πολιτικου Θεοδωρου Τουρκοβασιλη, ο οποιος ονομαστηκε ετσι επειδη ηταν σκληρος σαν Τουρκος ΚΑΙ ΟΧΙ λογω καταγωγης), ενω δεν ειναι και λιγες οι φορες που επωνυμα αλλαζουν κατα την διαρκεια των ετων, λογω συγκεκριμενων συγκυριων(Σταμοπουλος σε Παπαθανου και στην συνεχεια, κλαδος αυτων σε Παπαδοπουλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.