Αποκλειστικό: συνέντευξη με τον Ίωνα Φιλίππου

 

Η συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου» παρουσιάζει μια αποκλειστική συνέντευξη του Ίωνος Φιλίππου. 

Οι ερωτήσεις είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με ομάδα συναγωνιστών τους οποίους και ευχαριστούμε για τον χρόνο τους. 

Η δημοσίευση αυτή δεν έχει ως στόχο την δημιουργία εντάσεων ανάμεσα στις συλλογικότητες του «χώρου» αλλά την όσο γίνεται καλύτερη πληροφόρηση και την εποικοδομητική κριτική. 

Ευχαριστούμε θερμά τον συναγωνιστή που δέχτηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του θέσαμε.

Για όσους δεν σας γνωρίζουν πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Υπάρχει στο διαδίκτυο ένα μικρό βιογραφικό μαζί με την παρουσίαση των βιβλίων σας αλλά καλό θα είναι να συστηθείτε μόνος σας στους αναγνώστες μας. 

Στο εν λόγω βιογραφικό τονίζεται το γεγονός ότι υπήρξατε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των «7» της «Χρυσής Αυγής». 

Η ίδρυση του κύκλου του «Λαϊκού Συνδέσμου» υπήρξε απαίτηση των καιρών εκείνης της εποχής ή κάτι βαθύτερο σε νόημα; 

Ποιος ο ρόλος σας στον κύκλο αυτό και γιατί αποχωρήσατε από την κίνηση αυτή;

Χαίρετε, σας ευχαριστώ για την πρωτοβουλία αυτής της συνέντευξης. Σήμερα, που ξεκίνησα να απαντώ στις ερωτήσεις σας είναι 9 Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή είναι η 38η επέτειος της επίσημης ίδρυσης της “Χρυσής Αυγής”, η οποία έλαβε χώρα στις 9 Φεβρουαρίου 1986. 

Εκ των 7 ιδρυτικών μελών της ΧΑ, σήμερα παραμένουν στον Χώρο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πέραν του ΝΓΜ μόνον δύο, ο υποφαινόμενος και ο ευρωβουλευτής Θανάσης Κωνσταντίνου. Από την ίδια εκείνη εποχή παραμένουν εν δράσει έτεροι δύο εκλεκτοί συμμαχητές, ο Στέφανος Γκέκας στην Βόρειο Ελλάδα και ο Λουκάς Σταύρου στην Κύπρο.

Τον 16χρονο τότε ΝΓΜ συνάντησα το 1972 ως πρωτοετής σπουδαστής του ΕΜΠ, στην Τετάρτη Αυγούστου του Κώστα Πλεύρη, μαζί με τον Αριστοτέλη Καλέντζη, τον οποίο δεν συμπεριέλαβα στους ανωτέρω, διότι ουδέποτε είχε σχέση με την μελλοντική ΧΑ. Συνυπήρξαμε για τρία περίπου έτη καίτοι διαφέραμε ιδεολογικά, αυτοί ήσαν ήδη εθνικοσοσιαλιστές, εγώ “φασίζων” εθνικιστής. Όπως είναι γνωστό, την βραδιά της Μεταπολίτευσης συλληφθήκαμε οι τρεις μας στα κάγκελα της Αγγλικής Πρεσβείας, την οποία “επιχειρήσαμε” να κάψουμε, διαμαρτυρόμενοι για την υποστήριξη των Άγγλων στην Τουρκική Εισβολή. 

Μετά το 1975 οι σχέσεις μας ατόνησαν ένεκα της δικής μου αφιέρωσης στις σπουδές και την εν συνεχεία στράτευση μου και των δικών τους εμπλοκών με την Δικαιοσύνη εξ αιτίας των τρομοκρατικών ενεργειών στις οποίες εφέροντο αναμεμειγμένοι. Ξανασυνάντησα τον ΝΓΜ στο αμιγώς εθνικοσοσιαλιστικό περιβάλλον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το 1982. Από το 1982 – 1990, η ΧΑ υπήρξε το πρώτο και μοναδικό έως σήμερα εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα στην Ελλάδα.  Το 1986 έγινε η επίσημη ίδρυση του Κύκλου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στον οποίο επιχειρήθηκε να δοθεί περισσότερο ιδεολογικός έτι δε και “μυητικός” χαρακτήρας και ολιγότερο πολιτικός. 

Για τον λόγο αυτό σχεδίασα το λεγόμενο Αρχικό Καταστατικό και τον Εσωτερικό Κώδικα, που περιλάμβανε μια πυραμίδα τριών επιπέδων. Το χαμηλότερο Πολιτικό, τον Λαϊκό Σύνδεσμο, το μέσο Ιδεολογικό, την Χρυσή Αυγή και το ανώτερο Μυητικό, την Χρυσή Στοά. Την ίδια εποχή έγραψα και την Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών. Εν τούτοις, στους κόλπους του Κινήματος μεταξύ 1987 – 1990 εντάθηκε η διαμάχη ανάμεσα στην ιδεολογική πτέρυγα που εκπροσωπούσε η πρώτη γενιά στελεχών και την ριζοσπαστική, που εκπροσωπούσαν νεαροί κοινωνικά ανένταχτοι συμμαχητές. 

Η διαμάχη αυτή έγινε ρήξη στο Α’ συνέδριο της 9ης Φεβρουαρίου 1990 και ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση της ιδεολογικής πτέρυγας την σημαδιακή ημερομηνία, 30 Ιανουαρίου 1991, δεδομένου, ότι ο ΝΓΜ επέλεξε οριστικά την Πολιτική Στροφή. 

Έκτοτε, ο αρχικός εθνικοσοσιαλιστικός χαρακτήρας του Κινήματος ατονούσε εις όφελος του εθνικιστικού ακτιβισμού. Μετά το 1998 θεωρώ, ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν απλώς μουσειακό δόγμα στο ακτιβιστικό πολιτικό περιβάλλον της ΧΑ, το μόνο που ενδιέφερε εκείθεν τον ΝΓΜ.

Κλείνω τον πρώτο κύκλο αυτής της συνέντευξης με μια αποκάλυψη. Είναι γνωστό, ότι η καταδίκη των στελεχών της ΧΑ βασίστηκε μεταξύ άλλων και στην μαρτυρία του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά περί ύπαρξης “Κρυφού Καταστατικού, που αναφέρεται στην Αρχή του Αρχηγού”. Επειδή εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του Καταστατικού, είμαι σε θέση να αποδείξω και έχω ήδη συντάξει σχετικό αδημοσίευτο υπόμνημα από το οποίο προκύπτει, ότι ο Ψαρράς ψεύδεται ασυστόλως.

Στα περιοδικά της «Χρυσής Αυγής» τα οποία μέχρι το 100ο τεύχος έχουν πραγματικά μια ποιοτική αρθρογραφία, τονιζόταν ιδιαίτερα η προβολή του «Χιτλερισμού» μέσα από την οπτική ενός ελληνικού ε/σ κόμματος. Πιστεύετε ότι αυτό ήταν λάθος και αν ναι ποια άλλα ιδεολογικά ρεύματα έπρεπε να είχατε προβάλλει την εποχή εκείνη;

Το αντίθετο, πιστεύω ότι ήτο απολύτως ορθό. Γνωρίζω, ότι στο περιβάλλον σας παρεισφρέουν αποκλίνοντα συναφή ρεύματα όπως ο Στρασσερισμός (Αφοί Στράσσερ, Ραιμ, Νίκιτς κλπ), ονομαζόμενος αστόχως κατά την κρίση μου Αριστερός Εθνικοσοσιαλισμός και ο Εθνικομπολσεβικισμός. 

Με όλο τον σεβασμό, διαφωνώ ριζικά με τις αποκλίσεις αυτές. Ο Στράσσερ ήταν ένας μέτριος πολιτικός ανήρ, διότι η φιλοδοξία του υπερείχε της φρόνησης. Ούτω πως κατέστη όργανο του Σλάϊχερ και αν είχε επικρατήσει, το Ακροδεξιό Στρατιωτικο - Βιομηχανικό Σύμπλεγμα θα είχε κάνει τον Εθνικοσοσιαλισμό μια χαψιά. 

Δεν υπάρχει σύγκριση διαμετρήματος μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Χίτλερ ήταν μετεωρίτης και ο Στράσσερ χαλίκι. Αναφορικά με τον Εθνικομπολσεβικισμό, θεωρώ ότι είναι ένα ισχνό άλλοθι κάποιων μεταστραφέντων μπολσεβίκων. Έτσι κι αλλιώς όμως, το κύμα των εξελίξεων εξαφάνισε από το Ιστορικό Γίγνεσθαι αυτά τα ρεύματα, ώστε η σημερινή αναφορά τους να φαντάζει θλιβερός επικήδειος. Η ενασχόληση με αυτά δεν είναι καν ιστορική αναδρομή. Είναι άσκοπο χάσιμο χρόνου!

Ποια η άποψη σας σήμερα για τον γενικό γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» Νίκο Μιχαλολιάκο και αν πιστεύετε ότι θα μπορούσε κάποιος άλλος να είναι καλύτερος στην διαχρονική πορεία της ηγεσίας του κόμματος;

Ο ΝΓΜ υπήρξε ο Δημιουργός και ο Καταστροφέας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Σήμερα ζει με το ζωτικό ψεύδος των αναμνήσεων και όπως έλεγε ο Hobbes, είναι το φάντασμα της Πεύκης, που κάθεται εστεμμένο επί του τάφου του. Είναι τόσο ιλιγγιωδώς ανίκανος, ώστε ούτε τώρα κατανοεί το κακό που προξένησε στον Χώρο. Ακόμη και το 2015, η Χρυσή Αυγή στα χέρια ενός ικανού Ηγέτη, μπορούσε να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Αλλά ο ΝΓΜ είδε μέσα στην φυλακή το 10% των Ευρωεκλογών και τρόμαξε, δεν ήξερε τι να το κάνει. Αυτός ήθελε ένα αντι-ΚΚΕ του 5% , για να το δώσει προίκα στην Ουρανία. Ο ΝΓΜ δεν υπήρξε ποτέ Αρχηγός της ΧΑ παρά μόνο Ιδιοκτήτης της. Ένας τσέλιγκας, μερικά σκυλιά που αλυχτούν και μια αποπροσανατολισμένη αγέλη. Αυτή υπήρξε η Χρυσή Αυγή. Ο καλύτερος, ήταν ο Περίανδρος. Αλλά και αυτός κάηκε γρήγορα, όχι δίχως και δική του ευθύνη.

Πως κρίνετε την κοινοβουλευτική πορεία της «Χρυσής Αυγής» και τι πιστεύετε ότι φταίει που σήμερα βρίσκονται στη φυλακή;

Καταστροφική. Είκοσι αγράμματοι και ανίκανοι άνθρωποι, προσηλωμένοι σε ένα ολοτελώς ανεπαρκή ηγέτη, περιέφεραν άσκοπα το σαρκίο τους μέσα στο Κοινοβούλιο εξευτελίζοντας τις ιδέες τους. Εξαιρώ τον Κασιδιάρη, που όντως υπήρξε μια ισχυρή πολιτική παρουσία και φωνή. Δυστυχώς, δεν κατανόησε έγκαιρα την ανάγκη της φυγής. Όταν επεχείρησε να αποκολληθεί από τον βούρκο ήταν πολύ αργά. Το σύστημα δεν επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος δύο φορές. Με μια πλεκτάνη μεταξύ διαπλεκομένων εξουσιών και ένα αντι-συνταγματικό πραξικόπημα, τους έθεσε όλους εκτός μάχης διά βίου.

Στην φυλακή προφανώς τους οδήγησε η απόλυτη πολιτική ανεπάρκεια. Εκ παραλλήλου εν τούτοις, διακινδυνεύω μια πρόβλεψη. Σε βάθος χρόνου, όταν όλα θα έχουν ξεχαστεί, πιστεύω ότι θα αποδειχθεί πως ο Ρουπακιάς υπήρξε ένας εντεταλμένος προβοκάτορας. Το Σύστημα ξέρει πολύ καλά να ξεδοντιάζει κάθε ανταγωνιστή του, που καθίσταται επικίνδυνος.

Έχετε χαρακτηρίσει τον Ευρωβουλευτή Αθανάσιο Κωνσταντίνου ως «πρότυπο ανδρός». Που βασίζετε αυτόν τον χαρακτηρισμό; 

Πως μιλάτε θετικά για κάποιον, ο οποίος «εξαφανίστηκε» από την Χρυσή Αυγή το 1995 για να επανεμφανιστεί σχεδόν 18 χρόνια αργότερα με τις «ευλογίες» του Νίκου Μιχαλιολάκου, που τον επέβαλε από το πουθενά στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος;

Το γεγονός, ότι εξαφανίστηκε για τους δικούς του λόγους που δεν απέχουν πολύ από τους δικούς μου, διότι ο Θανάσης ήταν και παραμένει κατά κύριο λόγο ένας ιδεολόγος και όχι ένας ακτιβιστής, ένας βαθιά καταρτισμένος εθνικοσοσιαλιστής, δεν αλλάζει το ποιόν και τον χαρακτήρα του ανδρός. Τον τιμούσα και τον τιμώ πάντοτε, ανεξάρτητα από την θέση και τον ρόλο που εκάστοτε του επιφύλαξε ο κουμπάρος του, ΝΓΜ.

Σε συνέντευξη σας στο ιστολόγιο του μακαρίτη Λευτέρη Πανούση υποστηρίξατε ότι λίγο πριν την αποχώρηση σας, στις αρχές του 1991, είχαν διαμορφωθεί δύο τάσεις μέσα στην Χρυσή Αυγή. 

Η μία, στην οποία ανήκατε και εσείς, ήταν οι ιδεολογικά καταρτισμένοι, με επαγγελματική επιτυχία και κοινωνική αποδοχή, που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να διακινδυνέψουν να χάσουν κάτι απ’ όλα αυτά, εξαιτίας ενός ανεξέλεγκτου ακτιβισμού. 

Οι  άλλοι ήταν οι πιο ακατέργαστοι ιδεολογικά, «οι πληβείοι», με κοινωνική καταγωγή από τα λαϊκά στρώματα, που από την πλευρά τους ήθελαν να μετατρέψουν σε πρακτική εφαρμογή τις ιδέες τους, αδιαφορώντας για τα περαιτέρω. 

Έχετε αντιληφθεί, μετά από τόσα χρόνια, ότι αυτή η «ταξική» προσέγγιση της ανθρωπογεωγραφίας στην Χρυσή Αυγή μόνο Εθνικοσοσιαλιστική δεν είναι, αλλά αντιθέτως παραπέμπει σε ξεκάθαρα φιλελεύθερες-καπιταλιστικές ατραπούς;

Κάνετε μεγάλο λάθος, η προσέγγιση δεν είναι διόλου ταξική. Δεν υπάρχει κατώτερο κοινωνικό, λαϊκό στρώμα από αυτό από το οποίο προέρχομαι εγώ. Ο πατέρας μου ήταν χωροφύλακας και μετά εργάτης, η μητέρα μου εργάτρια και κόρη Μακεδόνα αγρότη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λαχαναγορά του Ρέντη σε μια από τις πιο φτωχιές συνοικίες της τότε Αθήνας. Στο Πολυτεχνείο ήμουν για τους κομμουνιστές συμφοιτητές μου ιδιαίτερο δείγμα προς μελέτη, διότι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς ο γιός του εργάτη και της εργάτριας είναι φασίστας και όλοι αυτοί, γόνοι αστών και μεγαλοαστών, κομμουνιστές. 

Αλλά δεν εξαντλούσα την ζέση μου στα πεζοδρόμια, είχα την φλόγα της μάθησης και της καλλιέργειας, άκουγα και διδασκόμουν. Δεν κατηγορώ λοιπόν τους πληβείους της Χρυσής Αυγής διότι ήταν πληβείοι, αλλά διότι ήθελαν εμμονικώς να παραμείνουν πληβείοι των πεζοδρομίων, δίχως την φλόγα της μάθησης και του πνεύματος. Χαίρομαι βλέποντας εσάς σήμερα, που είστε πολύ διαφορετικοί από εκείνους. Η δική μας Χρυσή Αυγή δεν πίστευε στην Πάλη των Τάξεων, αλλά στην Πόλη των Αξιών.

Ποια είναι η γνώμη σας για τους Χεβιμεταλάδες που ήρθαν στην «Χρυσή Αυγή» και προσπάθησαν να κάνουν «εισοδισμό» στο πιο δημοφιλές μουσικό ρεύμα της εποχής, στην προσπάθεια ανάπτυξης και εξάπλωσης του Κινήματος;

Δεν γνωρίζω τίποτε περί αυτού, διότι αυτό το ρεύμα ουδέποτε με άγγιξε. Αν τέτοιος είναι για παράδειγμα ο Καιάδας, τότε λυπούμαι για τον “εισοδισμό” και την μέθοδο ανάπτυξης και εξάπλωσης του Κινήματος που επέλεξαν.

Πως κρίνετε το περιεχόμενο του νεανικού περιοδικού «Αντεπίθεση»; 

Θεωρείτε κι εσείς ως «παρακμιακή μουσική» και «ηχητικά σκουπίδια» το Heavy Metal, όπως και κάποιοι άλλοι ελάχιστοι πρώην Χρυσαυγίτες, που αποχώρησαν αρκετά χρόνια μετά από εσάς; 

Θεωρώ την Αντεπίθεση ως την μια από τις τρεις αξιόλογες προσπάθειες που επιχειρήθηκαν στα έντυπα του Χώρου πέραν του περιοδικού Χρυσή Αυγή, μαζί με Αντίδοτο, αλλά κυρίως το Γαμμάδιο, το οποίο προφανώς υπερείχε μακράν. 

Καίτοι δεν συμμετείχα στην αρθρογραφία διότι είχα προφανείς ενδοιασμούς, αποκαλύπτω ότι ήμουν εκείνος που κατά κύριο λόγο ενεθάρρυνα τους συντάκτες, με τους οποίους ήμουν τότε σε στενή επαφή. Οι δύο από αυτούς, ήταν μαζί με τον Περίανδρο, οι πιο χαρισματικοί εθνικοσοσιαλιστές που πέρασαν από το ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό στερέωμα. Τους έχω χάσει χρόνια, αλλά πιστεύω ότι στο βάθος της ψυχής τους παραμένουν αμετάλλακτοι.

Το πρόβλημα με το Heavy Metal δεν είναι ότι είναι παρακμιακή μουσική ούτε ηχητικό σκουπίδι. Το πρόβλημα του είναι, ότι όντας πληβειακό, επιζητεί επιζήλως να παραμείνει πληβειακό, κρατώντας πληβείους τους οπαδούς του. Ο Φύρερ έστειλε τον Φούρτβαινγκλερ να παίξει Μπεετόβεν και Μπρούκνερ στα εργοστάσια κι έτσι έκανε τους πληβείους Γερμανούς εργάτες, πολίτες.

Ποια είναι η τελική άποψη σας για την «Χρυσή Αυγή»; Που γέρνει η ζυγαριά; Είχε θετικό ή αρνητικό πρόσημο; 

Ανεξάρτητα από τις προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, κατάφερε να αφήσει κάποιο στίγμα, μια παρακαταθήκη, ένα συμβόλαιο Τιμής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευοίωνα στο μέλλον;

Απεριφράστως Ναι. Πέραν των προσώπων, των δεξιοτήτων ή των ανεπαρκειών, η Χρυσή Αυγή υπήρξε κάτι το ανεπανάληπτο. Ένας Ελληνικός και Εθνικοσοσιαλιστικός Ήλιος. Έζησε 40 έτη, αλλά ίσως περάσουν άλλα 40 για να εμφανιστεί ένα ανάλογο Κίνημα.

Ποια η άποψη σας για τον Ηλία Κασιδιάρη και τις πολιτικές επιλογές του να εμπιστευτεί κάποιους αγνώστους και άσχετους με τις ιδέες μας ή και «αλεξιπτωτιστές» της άκρας δεξιάς οι οποίοι σήμερα μέσα από το κόμμα «Σπαρτιάτες» υπερασπίζονται το Ισραήλ και φωτογραφίζονται δίπλα σε πορτρέτα του μητραλοία Μακαρίου;

Ο Κασιδιάρης δεν έχει σχέση με τους κληρονόμους του Σπαρτιάτες, οι οποίοι είναι ένα γραφικό απόκομμα. Ο Κασιδιάρης βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, διότι κατενόησε ότι όπλισε μόνος του μέσα από την Χρυσή Αυγή και τις πράξεις της τη σιδηρά μέγγενη του Συστήματος, η οποία τώρα τον στραγγαλίζει πολιτικά. Γνωρίζει ότι πλέον βρίσκεται διά βίου εκτός πολιτικού παιγνίου και πως έχει και ο ίδιος βαριά ευθύνη γι΄ αυτό. 

Ποιες μορφές από το σύνολο του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος έχετε σε ιδιαίτερη εκτίμηση και αν συμφωνείτε με το επίγραμμα ότι «ο εθνικοσοσιαλισμός έχασε σε επίπεδο Μεραρχιών και όχι σε επίπεδο Ιδεών»;

Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν έχασε ούτε σε επίπεδο Μεραρχιών ούτε σε επίπεδο Ιδεών. Σε επίπεδο Μεραρχιών είχε τον Μανστάιν και τον Γκουντέριαν, σε επίπεδο Ιδεών είχε την Πατρίδα και το Γονίδιο, δηλαδή τον Πολιτισμό και την Επιστήμη. 

Έχασε ένεκα του Φύρερ του Ελέους, που θεωρούσε από φυλετική αλληλεγγύη “όμαιμους αδελφούς” τους εξεβραϊσμένους Αγγλοσάξωνες. Ο πόλεμος δεν χάθηκε στο Ανατολικό Μέτωπο, αλλά στην Δουνκέρκη στις 2 Ιουνίου 1940. “Σήμερα εξορκίζουν τον Φύρερ ως σατανά, επειδή τους άφησε να ζήσουν. Αν τους εξόντωνε, ως όφειλε, τώρα θα τον ελάτρευαν ως θεό”.

Είχατε επαφές με παλαίμαχους Εθνικοσοσιαλιστές ή Εθνικοσοσιαλίστριες στην μεταπολεμική Ελλάδα και αν ναι με ποιους/ποιες;

Γνώρισα μόνον ένα εθνικοσοσιαλιστή της προηγούμενης εμού γενεάς στην Τετάρτη Αυγούστου, τον αείμνηστο Δημήτρη Δημόπουλο. Ενδεχομένως, τον πρώτο μεταπολεμικό Έλληνα εθνικοσοσιαλιστή. Έτερο ουδένα. Εξαιρώ φυσικά τον Πλεύρη, ο οποίος ασφαλώς δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής, παρά την μικρή στιχομυθία που διημείφθη μεταξύ μας κάποτε στο γραφείο του και ήταν η ακόλουθη:

Υποφαινόμενος: “Κύριε Πλεύρη, εγώ είμαι ναζιστής”.

Πλεύρης: ”Γιατί εγώ τι είμαι;”

Υποφαινόμενος: “…..”

Εν τούτοις, έχει την ευφυΐα να μη αμύνεται όταν τον χαρακτηρίζουν έτσι. Δεν αρνείται τον χαρακτηρισμό, όπως οι πλείστοι των συμμαχητών, αλλά απαντά: ”Είμαι ό,τι αποφασίσετε”. Ένας εθνικοσοσιαλιστής ο οποίος αρνείται τον χαρακτηρισμό όταν του τον προσάπτουν, ασφαλώς και δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής.


Ποια η άποψη σας για την 21η Απριλίου και αν πιστεύετε ότι η περίοδος της διακυβέρνησης της έβλαψε το εθνικοσοσιαλιστικό/εθνικιστικό κίνημα;

Η 21η Απριλίου είναι μια Μελανή Σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας του Κ’ αιώνα, η πιο Μελανή μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, για τρεις λόγους.

Πρώτον, διότι προκάλεσε την ανεπανόρθωτη Εθνική Καταστροφή της Κύπρου.

Δεύτερον, διότι με τους διωγμούς στους οποίους τους υπέβαλε, μετέτρεψε τους ελλαδίτες κομμουνιστές από θύτες, σε θύματα.

Τρίτον, διότι δεν άφησε την παραμικρή πολιτική κληρονομιά και εν τοις πράγμασι, εξαφάνισε το ήδη χλωμό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα.


Σήμερα δηλώνετε Εθνικοσοσιαλιστής και «Χιτλερικός» ή απλά Πατριώτης και ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων;

Γράψατε πρόσφατα σε φόρμα σχολιασμού ότι «έχει έρθει το τέλος των Ιδεολογιών». Αυτό δεν αντιβαίνει στις βασικές μας αρχές;

Δηλώνω Χιτλερικός κατά το Χριστιανός, αφ΄ενός για να είμαι άμεσα αναγνωρίσιμος από τους φίλους και αφ’ ετέρου, για να ερεθίζω εξακολουθητικά με ρίγη τους αντιπάλους. Εν τούτοις, στην παρούσα συγκυρία, τον ναζισμό τον επικαλούμαι ως κλείδα ερμηνείας της Ιστορίας και όχι ως ιδεολογία. Για τον λόγο αυτό δεν επιζητώ να προσηλυτίσω κανένα. 

Ο ναζισμός, πολύ περισσότερο ο Χιτλερισμός είναι βίωμα, όχι δόγμα. Σήμερα, αρκεί κάποιος να δηλώνει συνειδητά Ευρωπατριώτης ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση. Τα περαιτέρω, θα έλθουν με τον καιρό, μια και ο πολιτικός χρόνος είναι πλέον πολύ πυκνός. 

Ναι, οι Ιδεολογίες έχουν πεθάνει, όχι ασφαλώς η Ιστορία όπως προέβλεψε ο Φουκουγιάμα. Οι τελευταίες Ιδεολογίες ήταν ο Εθνικισμός, που τελεύτησε το 1943 στο Στάλινγκραντ, εκεί που σύσσωμη η ευρωπαϊκή νεολαία έπιπτε μαχόμενη εναντίον του Ιουδαϊκού Μπολσεβικισμού και της Ασιανής Στέπας και ο Κομμουνισμός που αναπαύθηκε εν ειρήνη το 1991. Βρισκόμαστε πλέον στην Εποχή της Οντολογίας. Οι Ιδεολογίες ήταν πολλές. Η Οντολογία είναι μία. Θα καταλάβετε εν μέρει τι εννοώ αν ιχνηλατήσετε την τελευταία εθνικιστική σπίθα και τις συνέπειες της. Πια είναι αυτή; Ο Ουκρανικός Εθνικισμός ένεκα του οποίου ο Ατλαντικός Δυνάστης φύτεψε ξανά τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ευρώπη. 

Δεν ακούτε το χιχίρισμα των ομοαίματων Εξουσιαστών της Παγκοσμιοποίησης; Η Ευρώπη πλέον είναι Μία όπως η Οντολογία της και ο εχθρός της είναι επίσης Ένας, ο Ατλαντικός Δυνάστης με τους σιδηρούς βραχίονες του, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ και τους ξύλινους Δούρειους Ίππους του, τον Δικαιωματισμό, τον Λαθρεποικισμό και τον Οικολογισμό (Ψευδο-Πράσινη Μετάβαση).


Ο Αδόλφος Χίτλερ για εσάς είναι ένα φωτεινό σύμβολο και ένας «θεάνθρωπος», ο εκλεκτός της μοίρας του Γερμανικού λαού ή ο μοιραίος άνθρωπος που προκάλεσε «ανακοπή» (όπως γράφει ο
Dominique Venner
) στην «εθνικοσοσιαλιστική επανάσταση» προς χάριν της «εθνικής ενότητας» δηλαδή υπέρ των βιομηχάνων και των στρατοκρατών;

Σέβομαι απεριόριστα τον γενναίο Dominique Venner, που έγραψε την μοίρα του με το χέρι του, αλλά η εκτίμηση του είναι πέρα ως πέρα εσφαλμένη. Ο Φύρερ είναι μια υπεράνθρωπη Παρουσία, ένας Απεσταλμένος (Άβαταρ). Είναι ο εκλεκτός της μοίρας του Αρίου Βροτού και ο ενσαρκωτής του Αρίου Λόγου. Είναι ο επερχόμενος Θεός, δηλαδή Αυτός που ήλθε. Το Έργο Του δεν θα αργήσει να αποτιμηθεί, χρειάζεται μια ακόμη γενεά, όπως ο ίδιος προείπε.


Ποια τα βιβλία που έχετε εκδώσει και γιατί επιλέξατε να τα κυκλοφορήσετε από τις εκδόσεις του Κωνσταντίνου Πλεύρη;

Επέλεξα τις εκδόσεις ‘Ήλεκτρον” διότι απλά είναι οι εκδόσεις με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον Χώρο. Και από την θέση αυτή ευχαριστώ τον Τάσο Συμιγδαλά, ο οποίος δέχθηκε πρόθυμα να εκδώσει τέσσερα μη ευπώλητα βιβλία. Τα τέσσερα αυτά βιβλία, τα οποία συστήνω ένθερμα σε όσους συμμαχητές έχουν μυθικές, φιλοσοφικές και θεωρητικές αναζητήσεις, αλλά προσοχή μόνο σε αυτούς, διότι τους υπολοίπους δεν τους αφορούν, είναι τα εξής.

1.       Χρυσή Αυγή – Πολιτικός Οδοδείκτης

2.       Άριος Πολιτισμός

3.       Αρία Ευρώπη – Μυθικός και Χριστιανικός Πολιτισμός

4.       Αρία Ευρώπη – Δυτικός και Άριος πολιτισμός

Μια απαραίτητη διευκρίνιση. Η ένθερμη σύσταση δεν έχει κάποιο οικονομικό κίνητρο, διότι έχω απεμπολήσει κάθε οικονομικό δικαίωμα επί των πωλήσεων.


Ποια η άποψη σας για τον «Πατριάρχη» Κωνσταντίνο Πλεύρη ο οποίος πρωταγωνίστησε στον «χώρο» για δεκαετίες και σε δήλωση είπε ότι ένιωσε άσχημα όταν εγκατέλειψε την ηγεσία της ΕΡΕ ο Καραμανλής;

Με τον Πατριάρχη Κων/νο Πλεύρη πρέπει να είμαστε επιεικείς. Ας μη ξεχνούμε, ότι την εποχή του δεν υπήρχε κανένα έτερο εθνικιστικό πολλώ δε μάλλον εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα. Είναι λάθος να κρίνουμε την εποχή του με σημερινά κριτήρια. Εγώ τον τιμώ για ό,τι προσέφερε στο Χώρο και για τα θετικά και για τα αρνητικά του. Δεν ήταν μόνο πρωτοπόρος αλλά το κυριότερο, ήταν ο μοναδικός φυσικός Ηγέτης που ανέδειξε ο Χώρος μέχρι σήμερα. Είχε το χάρισμα, ασχέτως του τρόπου με τον οποίο το εργαλειοποίησε εις όφελος ή εις βάρος των Ιδεών.

Ποια η άποψη σας για το «Κόμμα της 4ης Αυγούστου» στο οποίο ενταχθήκατε και τον σχολιασμό σας για τον Ανδρέα Δενδρινό και τον Δημήτριο Δημόπουλο.

Όταν συνάντησα την Τετάρτη Αυγούστου, το 1972, το κίνημα ήταν ήδη σε αποσύνθεση ένεκα της εμπλοκής του Πλεύρη με τα γρανάζια της χουντικής εξουσίας. Συνυπήρχαν τρεις διαλυτικές τάσεις, οι Χουντικοί, οι φασίζοντες Εθνικιστές εν οίς και εγώ, όταν εντάχθηκα ως νεαρός φοιτητής και οι ελάχιστοι εθνικοσοσιαλιστές υπό τον Δημόπουλο, ο ΝΓΜ, ο Καλέντζης και ο αδελφικός του φίλος Νικητέας, ο αείμνηστος Ηλίας Τσαπούρας και ολίγοι ακόμη. 

Ο Πλεύρης ήταν μακράν η κυρίαρχη προσωπικότητα. Ο Δενδρινός, μια στιλβωμένη μετριότητα. Το απέδειξε με την κατοπινή ασήμαντη συνεισφορά του στο ΕΝΕΚ και το Κίνημα. Του οφείλουμε βέβαια τις μεταφράσεις του Μπενουά και γενικότερα της GRECE με την οποία μέσω αυτού τότε ήλθαμε σε επαφή, αλλά τα δικά του βιβλία ήταν παραληρήματα ασυνάρτητου λόγου.

Υπήρχαν διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις στην πρώτη περίοδο της «Χρυσής Αυγής» και αν ισχύει η φήμη ότι προσπαθήσατε να ιδρύσετε μια νέα πολιτική κίνηση την εποχή εκείνη ονόματι «Πατρώα Γη»;

Μετά την αποχώρηση μας το 1991 ναι, προσπαθήσαμε τα δημιουργήσουμε την “Πατρώα Γη”. Μεταξύ των συνδημιουργών ήσαν και οι κατοπινοί εκδότες του Γαμμαδίου. Ήταν μια άδοξη όσο και ατελέσφορη προσπάθεια, διότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ευρίσκοντο σε κρίσιμη επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική φάση. Και όπως προείπαμε δεν ήσαν διατεθειμένοι εμού συμπεριλαμβανομένου, να τα θυσιάσουν όλα στον ακτιβισμό, όχι μόνο λόγω χαρακτήρος, αλλά και διότι ο ακτιβισμός ήταν προδήλως αδιέξοδος.

Ποια η άποψη σας για τα παρακάτω πρόσωπα του «χώρου» τα οποία στο σύνολο τους υπήρξαν «υπαρχηγοί» του Νίκου Μιχαλολιάκου: α. Στέφανο Γκέκα β. Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο γ. Ιωάννη Γιαννόπουλο δ. Δημήτρη Ζαφειρόπουλο

Και οι τέσσερεις υπήρξαν από κάθε πλευρά ανώτεροι του ΝΓΜ. Και κατά το ήθος και από χαρακτήρα και από πολιτική σκέψη. Είναι τιμή μου, ότι γνώρισα και τους τέσσερεις. Είναι γνωστό, ότι ο Στέφανος Γκέκας και ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος δραστηριοποιούνται ακόμη στον Χώρο.

Γιατί επιλέξατε επί σειρά ετών να σιωπήσετε μετά την πρώτη αποχώρηση σας και ποιος ο λόγος που σας έκανε να έρθετε πάλι σε επαφή με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την «Χρυσή Αυγή»;

Ποτέ δεν σιώπησα. Απλά απείχα από την πολιτική εμπλοκή και για προσωπικούς λόγους, αλλά κυρίως διότι η ΧΑ μετά το 1998 είχε πάψει να είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα. Με τον ΝΓΜ αποκατέστησα επαφή αμέσως, τρεις μήνες μετά την αποχώρηση μου, την άνοιξη του 1991. Συνομιλούσαμε πολλές φορές και τον επισκεπτόμουν τακτικά στο σπίτι του στη Πεύκη. Εν τούτοις δεν ενεπλάκην ξανά στα δρώμενα της ΧΑ. 

Έτσι, ο ΝΓΜ δεν είχε κανένα πρόβλημα μαζί μου, από την στιγμή που είχα αποχωρήσει. Επανασυνδέθηκα το 2010, όταν τα Κίνημα ανδρωνόταν και άρχισα να αρθρογραφώ εκ νέου τόσο στο περιοδικό, όσο και στην εφημερίδα μέχρι τις εκλογές του 2012. Τα άρθρα αυτά, περιλαμβάνονται στο βιβλίο Χρυσή Αυγή – Πολιτικός Οδοδείκτης.

Σας διηγούμαι εν τάχει την τελική μας ρήξη. Στις 6 Μαΐου 2012, λίγα λεπτά πριν εμφανιστεί στην περίφημη συνέντευξη του “εγέρθητου” και του “veni,vidi,vici”, μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Τον συγχάρηκα και του είπα να είναι προσεκτικός και μειλίχιος στους δημοσιογράφους. Μου ζήτησε την επόμενη ημέρα να τον επισκεφθώ στην Βουλή για να αναλάβω την Διοίκηση του Κόμματος, μια και αυτός δεν είχε ιδέα από μάνατζμεντ, όπως μου είπε. 

Την επομένη το πρωί, μαθαίνω κατάπληκτος ότι εξελέγη…η Ζαρούλια! Του στέλνω ένα επικριτικό τηλεφωνικό μήνυμα υπογραμμίζοντας, ότι είναι βαθιά προσβλητικό και νεποτικό για το Κίνημα μας, ο Αρχηγός να διορίζει την γυναίκα του βουλευτή (προφανώς επρόκειτο περί διορισμού με σταυρωμένα ψηφοδέλτια). Αυτή ήταν και η τελευταία συνομιλία μας. 

ΔΕΝ ΜΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ. 

Είχαμε καταλάβει και οι δύο. Ούτε εγώ, αλλά ούτε αυτός είχαμε αλλάξει με τα χρόνια. Αυτός πάντοτε Ιδιοκτήτης, εγώ ποτέ Χειροκροτητής, πάντοτε Πυροκροτητής. Δεν υπήρχε άρα περίπτωση συνεννόησης και συνεργασίας, διότι εγώ δεν επρόκειτο να παραστήσω τον αχυράνθρωπο του ΝΓΜ. 

Για την ακρίβεια, μου τηλεφώνησε μια φορά στις 24 Ιουλίου 2012, βρίζοντας με για το σχόλιο μου στο “ΒΗΜΑ” με τίτλο “Κάπελας στο κουτούκι του Νικόλα”. Δεν πρόλαβα να του απαντήσω καθώς έμπαινα στο Μετρό. Δώδεκα χρόνια έκτοτε, δεν είχαμε την παραμικρή επικοινωνία.

Σήμερα διατηρείτε επαφή με τις εθνικοσοσιαλιστικές/εθνικιστικές ομάδες και κινήσεις;

Πέραν του Ιστολογίου δεν έχω επαφή με κανένα. Είμαι μοναχικός λύκος, αφιερωμένος στις μελέτες μου.

Έχετε σκεφτεί να γράψετε ένα βιβλίο για τον Ελληνικό Εθνικοσοσιαλισμό;

Όχι. Ο Ελληνικός Εθνικοσοσιαλισμός δεν με ενδιαφέρει, διότι δεν υπάρχει. Γνωρίζετε κάποιον που ερωτώμενος, να δηλώνει ευθαρσώς Εθνικοσοσιαλιστής και όχι κάποια βολική παραλλαγή; Εγώ δεν γνωρίζω έτερο πλην εμού.

Ποια η άποψη σας για τον Χριστιανισμό και θα πρέπει να είναι η στάση των Εθνικοσοσιαλιστών/Φασιστών απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα της πλειοψηφίας;

Το Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα είναι κοσμικό Κίνημα. Συνεπώς, το θρησκευτικό συναίσθημα σήμερα δεν είναι δημόσια αξία αναφοράς, αλλά ιδιωτικό βίωμα. Εν τούτοις, ένας χριστιανός εθνικοσοσιαλιστής βρίσκεται σε απόλυτη ασυνέπεια με τις πεποιθήσεις του. Το Ιερά μας βιβλία είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια και όχι το Ταλμούδ και η Βίβλος. Όθεν, ο εθνικοσοσιαλιστής είναι βιωματικά Παγανιστής. Εμείς οι Άριοι είμαστε κλάσματα του Θεού (Αχιλλεύς) και όχι πλάσματα του Πηλού (Αδάμ, Δαρβίνος).

Έχετε ξεκάθαρα γράψει ότι είστε υπέρ του Στρατηγού Μεταξά, του Ίωνος Δραγούμη και του Βλαδίμηρου Πούτιν. 

Πιστεύετε ότι αυτά τα τρία πρόσωπα συμβαδίζουν με τις πεποιθήσεις ενός ανθρώπου όταν το πολιτικό σας στίγμα βρίσκεται σε αρμονία με την «Χιτλερική» έκφραση του Εθνικοσοσιαλισμού όπως το τονίζετε κατά καιρούς;

Ξέρετε σε τι διαφέρουν ο Δημοκράτης, ο Κομμουνιστής και ο Φασίστας;

Ο Δημοκράτης είναι πρώτα δημοκράτης και ενίοτε Πατριώτης. 

Ο Κομμουνιστής είναι πρώτα κομμουνιστής και ποτέ Πατριώτης. 

Ο Φασίστας είναι πρώτα Πατριώτης και μετά Φασίστας. Αυτή άλλωστε είναι και η τραγωδία του. Αλλιώς θα ήταν διεθνιστής. Σκεφθείτε τι έκανε ο Μπραζιγιάκ. 

Συνεπώς, από την στιγμή που οι Αγγλοσάξωνες κατάφεραν δυστυχώς να επιβάλουν το μέτωπο στην Ελλάδα, χρέος της Πατρίδας ήταν η αντίσταση στην αλλότρια εισβολή. Και ο Μεταξάς είναι η Δόξα του ΟΧΙ. Όπως έγραψα σε ένα σχόλιο, οι μεγαλύτεροι Έλληνες ήρωες του ΒΠΠ είναι ο Δημήτρης Ίτσιος και ο Θωμάς Μπουρτζάλας. Ο πρώτος, γιατί πολεμώντας για την Πατρίδα στο Μπέλλες σκότωσε 150 εισβολείς Γερμανούς και ο δεύτερος, γιατί μετά την συνθηκολόγηση πολέμησε στο Ανατολικό Μέτωπο τον ιουδαϊκό μπολσεβικισμό και την ασιανή στέπα.

Ο Δραγούμης ήταν ο Έλληνας πρωτοφασίστας, όπως ο Μπαρρές στην Γαλλία, ο αμφιλεγόμενος Μαλαπάρτε στην Ιταλία και άλλοι. Άλλωστε δεν έζησε αρκετά για να τον κρίνει τελεσίδικα η Ιστορία. Για τον Πούτιν, θα σας απαντήσω παρακάτω.

Ποια είναι η αιτία για τη μειωμένη προσέλευση/προσέλκυση επιστημόνων στον χώρο. Ποιές οι επιπτώσεις, σε εποχές όπου το ΚΚΕ έχει δεκάδες δόκτορες των θετικών και των τεχνικών επιστημών στις τάξεις του και διοργανώνει στα πολυτεχνεία ομιλίες τους για την μελλοντική βιομηχανία στην χώρα και τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης/ Τεχνικής Επιστήμης σε αυτήν.

Ασφαλώς η κρατούσα άγνοια για την σημασία τουΕθνικοσοσιαλισμού στην Επιστήμη. Ο μαρξισμός είναι νεκρός από το 1913 και την επιτύμβια πλάκα του την φιλοτέχνησε η Εθνικοσοσιαλιστική Επιστήμη και η Οντολογική Επανάσταση των Χάιντεγκερ, Χάιζενμπεργκ, Γκαίντελ μεταξύ 1927-1931. 

Ποιος όμως γνωρίζει ή ενδιαφέρεται γι’ αυτά; Χάρις στον Λούκατς, τον Γκράμσι και την Σχολή της Φρανκφούρτης, ο πολιτιστικός μαρξισμός δηλαδή το φάντασμα του νεκρού μαρξισμού, παραμένει κυρίαρχος μετά την ήττα του ΒΠΠ, αλλά περιέργως και μετά την πτώση της Σοβιετίας. 

Σεις που μου υποβάλλετε την ερώτηση ξέρετε ποιος είναι ο Πάσκουαλ Γιόρνταν; Ξέρετε τι είναι το κβαντικό γονίδιο; Μελετήσατε ποτέ τους αντιπάλους σας; Γνωρίζετε τι έγραψε ο Λένιν; Γνωρίζετε τι είπε στο 11ο Συνέδριο των Μπολσεβίκων; Ξέρετε τι έγραψε στην καταπληκτική μπροσούρα του “Σοσιαλισμός και Πόλεμος”;  

Εν κατακλείδι, δεν έχετε μελετήσει τους Αντιπάλους σας ούτε καν τους ομοϊδεάτες σας δεν έχετε μελετήσει. Στην ιστοσελίδα σας βλέπω ανηρτημένα ιστορικά κείμενα, διάφορες φωτοβολίδες και μεταφράσεις, αλλά διόλου πρωτότυπα κριτικά κείμενα. Σεις οι ίδιοι, τι πρωτότυπο κομίζετε στον εθνικοσοσιαλιστικό στοχασμό; 

Έχουν γραφτεί μεταπολεμικά μυριάδες βιβλία για τον Φασισμό από Μπολσεβίκους. Έχει γραφτεί έστω και ένα κριτικό βιβλίο από Φασίστα για τον Μπολσεβικισμό; Αφού σεις οι ίδιοι δεν γνωρίζετε, πού θέλετε να ακουμπήσουν οι νεότεροι για να διδαχθούν; 

Νομίζετε ότι ενδιαφέρει την παρούσα γενεά συμμαχητών η μούμια του Όττο Στράσσερ και του Νίκιτς έναντι της Οντολογίας του Χάιντεγκερ, που άλλαξε τον ρου της Φιλοσοφίας;

Θα σας πω ένα απλό συλλογισμό με τον οποίο εξαϋλώνετε ένα μαρξιστή – λενινιστή και γενικότερα έναν υλιστή, μέσω της εθνικοσοσιαλιστικής οντολογίας.

Ερώτηση Πρώτη: Υπάρχει Συνείδηση έξω από τον Άνθρωπο;

Επί εκάτερης απάντησης, (ή ναι ή όχι)

Ερώτηση  Δεύτερη: Σεις ως Άνθρωπος πώς το γνωρίζετε;

Συμπέρασμα: Η Αλήθεια αναπαύεται στην Αγνωσία της.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Υλισμός είναι Ψευδής, διότι πρεσβεύει ότι η Αλήθεια είναι γνώσιμη.

Αυτά όμως προϋποθέτουν παιδεία. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβα λοιπόν, την Αποκάλυψη του αληθινού Εθνικοσοσιαλισμού. Γι΄ αυτό πρέπει να διαβάσετε τα βιβλία μου. Αλλά και την σειρά των άρθρων στις ιστοσελίδες ΑΡΜΑ και ΠΑΝΤΑΧΟΥ.

Ποια η αιτία που η νιότη (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές) εξακολουθεί να προσέρχεται μαζικά στις τάξεις της αριστεράς; Είναι η γλώσσα του «εθνικισμού» ξύλινη, παρωχημένη, βλοσυρή;

Η γλώσσα του εθνικισμού, απλώς δεν υπάρχει. Χαμηλά υπάρχει ο Πατριωτισμός με το πολωτικό, πολιτικό δίλημμα απέναντι στο Δημοκρατικό Τόξο “Πατρίδα ή Παγκοσμιοποίηση;” ή ακόμα “Πατρίδα ή Δημοκρατία;” αν προτιμάτε και ψηλά η γλώσσα του εθνικοσοσιαλισμού, όπως σας την περιέγραψα ανωτέρω και την οποία ουδείς προσεγγίζει. Τα υπόλοιπα είναι ιστορικές, ρομαντικές αναδρομές άνευ ουσίας και αναφοράς στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι.


Βλέπουμε καθημερινά την δεξιά να συκοφαντεί και να απαγορεύει εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες των εθνικιστών. Ποια θα πρέπει να είναι η στρατηγική μας και η τακτική απέναντι στο κράτος και την άκρα αριστερά;

Η δημιουργία ενός Πατριωτικού Μετώπου. Ασφαλώς το Δημοκρατικό Τόξο είναι συλλήβδην απέναντι μας, η άλλη όχθη. Αλλά το Σύστημα, μετά την Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να κάνει δύο φορές το ίδιο λάθος και δεν φείδεται αντι-συνταγματικών πραξικοπημάτων και μεθοδεύσεων. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το Σύστημα όμως δεν πρόκειται να πέσει μαχόμενο στα τείχη, θα αλωθεί εκ των έσω. Είμαστε κόκκοι πυρίτιδος σε μια έρημο πυριτίου (άμμου). Αλλά αν βρεθούμε όλοι μαζί, είμαστε κρουσιφλεγείς.


Πιστεύετε ότι το σύγχρονο κίνημα πρέπει να τονίζει τον αντικαπιταλιστικό αγώνα και ότι ο κύριος εχθρός προέρχεται από τα δεξιά και τον φιλελευθερισμό;

Ασφαλώς. Ένας είναι ο εχθρός, ο Ατλαντικός Ιμπεριαλισμός.


Στο θέμα της Ουκρανίας έχετε στηρίξει την ρωσική εισβολή και θεωρείτε όπως έχετε γράψει ότι «η μόνη σωτηρία θα έρθει από τους Σλάβους του Πούτιν». 

Πιστεύετε πραγματικά ότι ένας πρώην υπάλληλος της KGB και φανατικός φίλος του κράτους του Ισραήλ που στο όνομα της «αποναζιστικοποίησης» έχει κηρύξει τον πόλεμο και κατέστρεψε την ελληνική κοινότητα στην Μαριούπολη μπορεί να αποτελέσει την ελπίδα της «Λευκής Φυλής»;

Για τα περί Ελληνικής Κοινότητος της Μαριούπολης μάλλον έχετε λάθος πληροφόρηση, η δική μου είναι εκ των ενόντων. Η Ελληνική Κοινότητα όπως όλη η Ανατολική Ουκρανία άλλωστε, είναι συντριπτικά φιλορωσική. Αλλά αυτό, όπως και τα περί KGB, Ισραήλ και “αποναζιστικοποίησης”, ελάχιστη σημασία έχουν. 


Σημασία έχει μόνον η απαλλαγή της Μεγάλης Πατρίδας μας, της Ευρώπης από τον Ατλαντικό Δυνάστη, τον Αγγλοσαξωνικό Καπιταλισμό και τους δίδυμους σιδηρούς βραχίονες του, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τι διαφέρει η Δύση από την Ευρώπη; Η Δύση περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και αποκλείει την Ρωσία, ενώ η Ευρώπη περιλαμβάνει την Ρωσία (εδώ και τουλάχιστον μία χιλιετία) και αποκλείει τις ΗΠΑ. 


Η Ρωσία είναι το Γεωστρατηγικό Βάθος της Ευρώπης με την αχανή ασιανή στέπα και τους μισούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους του πλανήτη. Η Ευρώπη, με ατμομηχανή την Ρωσία και υπό την αιγίδα της έκτης Αρίας Φυλής, τους Σλάβους, θα επιτύχει αυτό που δεν πέτυχαν οι Φράγκοι του Ναπολέοντα και οι Τεύτονες του Χίτλερ. Δίχως την Ρωσία, η Ευρώπη θα παραμείνει ένα άθυρμα, αιώνιο θύμα του Ατλαντικού Ιμπεριαλισμού. Είτε με πόλεμο είτε με ειρήνη, το σύνθημα του Φύρερ για την επιβίωση της Ευρώπης είναι ένα: Nach Osten


Όταν λέτε “Ρωσική Εισβολή”, προφανώς κοιτάζετε το πούρο αλλά βλέπετε μόνο την καύτρα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο νέος εμφύλιος πόλεμος που φύτεψε ο δυνάστης, ο Ατλαντικός Ιμπεριαλισμός, σαν διαμελιστική σφήνα στην καρδιά της Ευρώπης, για να μη πραγματοποιηθεί το όνειρο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, ώστε να παραμείνει η Ευρώπη αιώνια σκλαβωμένη. 


Και ο “χρήσιμος ηλίθιος” της ιστορικής συγκυρίας είναι ο ουκρανικός εθνικισμός, ο οποίος βεβαρυμένος με την κληρονομία του ΒΠΠ, δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στον θεμιτό αντι-μπολσεβικισμό και τον αθέμιτο αντι-σλαβισμό. 


Έτσι, το Άριο Αίμα ρέει ποταμηδόν, υπό το καταχθόνιο χιχίρισμα των ομοαίματων εξουσιαστών. Ιδού λοιπόν γιατί ο όψιμος, μετά τον θάνατο του εθνικισμού εθνικισμός, είναι όχι φίλος και σύμμαχος, αλλά θανάσιμος ΕΧΘΡΟΣ του εθνικοσοσιαλισμού και της Ευρώπης.


Τέλος αφού σας ευχαριστήσουμε θερμά, ένα μήνυμα σας για την εθνικιστική/εθνικοσοσιαλιστική νεολαία.

Ποιος είναι ο Λόγος της παρουσίας του Αρίου στον Κόσμο;

Η Σβάστικα στον Πόλο.

Και για εκείνους που δεν καταλαβαίνουν:

Ό,τι δεν απαντά σε Όλα, δεν απαντά σε Τίποτα.

Η Σβάστικα απαντά σε Όλα.                                

ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Υ   Σ   Τ   Ε   Ρ   Ο   Γ   Ρ   Α   Φ   Ο

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

“Ανέγνωςαλλ΄ ουκ έγνως.

Ει γαρ έγνως, ουκ αν κατέγνως,

απαντήσαμεν αμέσως.”

                                                                                                                                Κων/νος Καβάφης

Επιτρέψατε μου να επανέλθω δι΄ ολίγων διευκρινήσεων επί της δοθείσας Συνέντευξης, επειδή εκ των Σχολίων παρατηρώ, ότι ορισμένοι και ενδεχομένως πολλοί, εδιάβασαν μεν, δεν κατενόησαν δε.

1.       Η Ρωσία είναι Ευρώπη; Οι Ρώσοι (Ρως = Λευκοί) ήσαν αυτοί που επί μια χιλιετία απετέλεσαν τον κυματοθραύστη της Ευρώπης στις επιθέσεις των Τουρανομογγόλων της Ασιανής Στέπας και πλήρωσαν γι’ αυτό βαρύ τίμημα Αρίου Αίματος. Όθεν, δικαίως σήμερα η Ασιανή Στέπα τους ανήκει και δι’ αυτών, ανήκει στην Ευρώπη.

2.       Οι Άριοι Αγγλοσάξονες (WASP) δεν έχουν παρά να στραφούν εκ νέου στην Μητέρα τους Ευρώπη, η οποία θα ανοίξει τις αγκάλες της να τους υποδεχτεί. Επί του παρόντος, είναι οι στυγνοί Δυνάστες και Εκμεταλλευτές της μέσω του Ατλαντικού Ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μέχρι τότε η Ευρώπη θα τους πολεμά αμείλικτα, όπως έπραξε και κατά τον ΒΠΠ. Οι Αγγλοσάξονες κατέστρεψαν τους αγωγούς NORTHSTREAMIκ ΙΙ, παροχής φθηνής ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη, ώστε σήμερα να αγοράζουμε σε τριπλάσια τιμή το αμερικάνικο ρυπογόνο σχιστολιθικό αέριο LNGκαι μαζί με την καταστροφή του σιτοβολώνα της μέσω του εμφυλίου πολέμου που φύτεψαν στην Ουκρανία, οδηγούν την Ευρώπη και τους λαούς της στην αέναη εξάρτηση και υποτέλεια και εν τέλει στην λιμοκτονία.

3.       Οι Ρώσοι ηγέτες ως πρόσωπα, μου είναι παντελώς αδιάφοροι. Διακρίνω τον Πούτιν, διότι διαθέτει την Χάρη της Ηγεσίας (FuehrerPrinzip). Εάν επρόκειτο να επιτύχω την Απελευθέρωση της Μεγάλης Πατρίδας μου της Ευρώπης από τον Ατλαντικό Ζυγό, θα συμμαχούσα και με τον Τάρας Μπούλμπα.

4.       Ό,τι συμβαίνει σήμερα με την Ρωσία, συνέβη το 1933-1938 με την Γερμανία. Αφού οι εξεβραϊσμένοι Αγγλοσάξονες την απέκλεισαν πανταχόθεν οδηγώντας την σε γεωπολιτικό  και γεωστρατηγικό αδιέξοδο, της χρέωσαν την “εισβολή” στην αυλή της, την Ουκρανία, όπως ακριβώς χρέωσαν στην ναζιστική Γερμανία την “εισβολή” στην Πολωνία. Πάντοτε βρίσκονται “χρήσιμοι ηλίθιοι” εθνικιστές στην υπηρεσία των Αγγλοσαξόνων. Αναρωτιέμαι, σεις που υποστηρίζετε σήμερα την άμοιρη όμαιμη Ουκρανία που σφαγιάζεται για χάρη του Ατλαντισμού, το 1939 θα υποστηρίζατε την Πολωνία; Τόση Γεωπολιτική και Γεωστρατηγική άγνοια ή μάλλον αμβλύνοια ωρέ Εθνικιστές;

5.       Εξήγησα, ότι ο Εθνικισμός σήμερα, δεν είναι ούτε ο πατέρας ούτε το τέκνο του Εθνικοσοσιαλισμού, αλλά αμείλικτος εχθρός του. Τους χωρίζει η άβυσσος δύο πολιτισμών.Αυτού που φεύγει, του Δυτικού, τέκνο του οποίου είναι η ιδεολογία του Εθνικισμού και αυτού που έρχεται, του Άριου, τέκνο του οποίου είναι η οντολογίατου Εθνικοσοσιαλισμού ή επαρκέστερα, του Ναζισμού.


Ό,τι δεν απαντά σε όλα, δεν απαντά σε τίποτε.


Η Σβάστικα απαντά σε όλα.

Αν συνεχίζετε να μη καταλαβαίνετε, ΖΗΣΤΕ (και όχι δείτε…) αυτό.


Nanjing! Nanjing! (City of Life and Death) - Japanese ceremony - YouTube


ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

73 σχόλια:

  1. Μποβιατσος Κωνσταντινος14/2/24 10:25 π.μ.

    Μόλις την διάβασα, και θα την ξαναμελετησω πάλι με προσοχή. Σε πρώτη φάση μου άρεσε σε γενικές γραμμές. Σαφως υπάρχουν κάποιες διαφωνίες σε πλαίσια λογικής, είμαστε όντα και όχι ρομποτ. Αλλά στα βασικά σημεία για την ΧΑ, θα συμφωνησω. Ιστορικά τώρα σηκώνει κουβέντα αλλά όχι με κείμενα φυσικά αλλά αληθινή κουβέντα.
    Πάντως συγχαρητήρια για τις αλήθειες..τα ψέματα και η απληστία κόστισαν. Και όπως λέει και ο Celine: "Να μάθετε να έχετε αδικο, διότι ο κόσμος έχει γενεισει από αυτούς πογ έχουν μόνο δίκιο, για αυτό διαλύθηκε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/24 4:16 μ.μ.

    μπερδεμένα μας τα λέει ο θείος Ίωνας εξυμνεί το περιοδικό Γαμμάδιον που ήταν η επιτομή του στρασσερισμού στην Ελλάδα αλλά από την άλλη λέει όσα λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/2/24 7:47 μ.μ.

      Τρικυμία εν κρανίω "Ίωνος Φιλίππου", εμφανώς. Ψευδο-ελιτιστής που δηλώνει και πιστός του υπερήφανου ΠΛΗΒΕΙΟΥ και ακαταβλήτου ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ αγωνιστού και Αόλφου Χίτλερ (Αδόλφος ο Μέγας, κοινώς)

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/24 4:57 μ.μ.

    Μάλιστα,εναντίον του Στρασσερ,υπέρ του περιοδικού "Γαμμάδιον",μέτριος ο Δενδρινός αλλά ευγνώμων στον Συμιγδαλά,θετικός ο Μεταξάς και πατριάρχης ο Πλεύρης,πολιτικός ανήρ ο Κωνσταντίνου που ξαναθυμήθηκε τα νιάτα του για να βγάλει έξτρα χαρτζηλίκι καθώς η σύνταξη του ελληνικού δημοσίου δεν του φτάνει,κατά τα άλλα μας φταίει και ο ουκρανικός εθνικισμός που δεν κάθησε να εξαφανιστεί κάτω από τις ορδές του "σωτήρα" Πούτιν,μην ξεχάσουμε βέβαια να αλώσουμε και το σύστημα από μέσα,δοκιμασμένη συνταγή και πετυχημένη βεβαίως βεβαίως.Αν με τέτοιους ανθρώπους χτίστηκε ο Εθνικοσοσιαλισμός στην Ελλάδα,ανάθεμα την ώρα που αποφασίζαμε να αφιερώσουμε τις ζωές μας σε αυτόν τον χώρο...Το αίμα των ηρώων είναι πολυτιμότερο από το μελάνι των σοφών,αυτή η ρήση τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορθά δομημένος λόγος και φυσικά άποψη. Ίσως όμως να διαχωρίζαμε τον εθνικοσοσιαλισμό της Ευρώπης με τον εκάστοτε εθνικισμό και τον χώρο/έθνος από τον οποίο προέρχεται. Διαφορετικός χώρος διαφορετική νοοτροπία, διαφορετικός εθνικισμός.
    Επίσης η ελίτ υπάρχει και δικαιώνει την ύπαρξή της όταν βοηθάει και βελτιώνει τη μάζα. Και στο πεζοδρόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/24 6:35 μ.μ.

    Μόνο φανφάρες και βερμπαλισμοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/2/24 7:58 μ.μ.

    Συγχαρητήρια για την συνέντευξη. Ειλικρινά μου άνοιξε δρόμους (λεωφόρους...) σκέψης. Ξεκίνησα να την διαβάζω από ενδιαφέρον για τα σχετικά με την ΧΑ και στο τέλος κατάλαβα ότι όλα αυτά είναι ασήμαντα εμπρός στην Ιδέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/24 1:46 π.μ.

      Ιδέες χωρίς άξιους Αρχηγούς να τις υλοποιούν δεν υπάρχουν...Ο Ίων πολύ σωστά θέτει τον ΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟ (FuehrerPrinzip) ως το απαραίτητο πλαίσιο δράσης στον Ε/Σ μακριά από περίεργες παρεκκλίσεις...

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος14/2/24 8:21 μ.μ.

    Εξαιρετική η συνέντευξη. Συγχαρητήρια.
    Εθνικοσοσιαλιστές στον τρόπο ζωής υπάρχουν. Ελάχιστοι αλλά υπάρχουν.
    Στα λόγια υπάρχουν εκατοντάδες.
    Ξέχασε να πει ο συναγωνιστής ότι στην ΧΑ δεν υπήρχε αξιοκρατία από την αρχή. Αρχές του 86 και το 87 ,τότε που και ο Ίων ήταν στις ηγετικές θέσεις , οι κολλητοί του ΝΜ έμπαιναν στις διάφορες θέσεις . Χωρίς φυσικά να αξίζουν. Θα επισημάνω όμως και τον πόλεμο που δέχθηκε το Αντίδοτο από την ομάδα του 'αρχηγου'. Α. Γιαλαμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/2/24 8:42 μ.μ.

    Ο κύριος Φιλίππου καταπιέζει μέσα του κάτι που εδώ και χρόνια θα όφειλε να αφήσει ελεύθερο προς τα έξω. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/2/24 9:12 μ.μ.

    Κατατοπιστική συνέντευξη και αρκετά ελιτίστικη υπό την έννοια πως λίγοι θα καταλάβουν το νόημα της. Διαφωνώ σε δύο τρία σημεία καθώς η Ρωσία δεν αποτελεί ευρωπαϊκή χώρα ως προς την συνείδηση. Μην πέφτουμε θύματα της γεωγραφίας, η Ρωσία την εποχή που επεκτεινόταν η Ευρώπη με τον Καρλομάγνο το 1.200 μ.Χ. και η πιο πριν με τους Ρωμαίους αυτοκράτορες δεν συμβαδίζει με την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ έχει την διχαστική αυτή φύση,όμως η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς και στην λογοτεχνία τους ακόμη διέπονται από φυλετικές συγκρούσεις, γραπτά του Πούσκιν, του Ντοστογιεφσκι και του Γκογκολ επιβαιβεωνουν τον ισχυρισμό μου.
    Επίσης η μειονότητα στην Μαριουπολη είναι στην μέση καθώς πολλοί Έλληνες γηγενείς τάχθηκαν με το Κίεβο εν οπλοις και κάποιοι άλλοι ακόμα με το σύνταγμα ΑΖΟΦ καθώς έχουν το αίσθημα της εντοπιότητας άρα θεωρούν αποσχιστες τους αντάρτες του DPR-LNR. Στα υπόλοιπα ο Ίων Φιλίππου οφείλουμε να δεχθούμε πως παρέχει σεμινάριο επί της πολιτικής ύπαρξης του εθνικισμού/εθνικοσοσιαλισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/24 1:19 μ.μ.

      Από πού να το πιάσω...

      Από το ότι τοποθετείς τον Καρλομάγνο στο... 1200 μ.Χ.;

      Από το ότι λες πως τότε "η Ευρώπη επεκτεινόταν" ενώ δεν υπήρχε καν ως έννοια, ως προσδιορισμός τότε καμία "Ευρώπη", αντίθετα υπήρχαν φεουδαρχικά βασίλεια που οι ευγενείς τους αλληλοσφάζονταν για το κάθε ασήμαντο χωράφι.

      Από το ότι βλέπεις στον Γκόγκολ -εννοώντας προφανώς τον Ταράς Μπούλμπα- φυλετικές συγκρούσεις (Κοζάκοι - Πολωνοί - Ρώσοι) αλλά δεν βλέπεις το ίδιο πχ στη λογοτεχνία της Γερμανίας (πχ στον Βαλενστάιν του Σίλερ όπου μέσα στον στρατό των Αψβούργων είναι Βοημοί, Ούγγροι, Κροάτες, Σάξονες κλπ) ή της Γαλλίας (η Ζαν ντ' Αρκ σε ποιανών την κατοχή αντιστάθηκε και ποιοι την έκαψαν;) Λες και υπήρχε έστω μία ευρωπαϊκή φυλή που να μην είχε συγκρουστεί και αναμιχθεί (μαζί πήγαιναν αυτά τότε) με άλλες.

      Ή από το ότι μας λες πως οι Έλληνες της Μαριούπολης (ειδικά της Μαριούπολης!!!) είναι "στη μέση" και μάλιστα ότι πήγαν και με το Αζόφ (!!!!!!!!!!!!!!!!). Ξέρεις, αν εγώ μπω στο σπίτι σου με όπλο και σε πάρω για ανθρώπινη ασπίδα, μπορεί να πεθάνουμε μαζί, αλλά εσύ δεν θα λέγεσαι συμπολεμιστής μου, θα λέγεσαι όμηρός μου. Αυτά έκαναν οι Αζόφ στους Έλληνες της Μαριούπολης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/2/24 2:57 μ.μ.

      Ως προς την συνείδηση ούτε κάποια μεγάλη δυτική δύναμη είναι ευρωπαϊκή χώρα.Ο εξουσιαστικός φιλελευθερισμός έχει σπείρει την παγκοσμιοποίηση και εκεί.
      Η καταγωγή μετράει και το ρώσικο έθνος ανήκει ξεκάθαρα στην λευκή φυλή.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος14/2/24 9:54 μ.μ.

    Στοχευμένες ερωτήσεις, ξεκάθαρες απαντήσεις.
    Επίπεδο, γνώση, ιδεολογία!!
    Εύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/2/24 10:02 π.μ.

    Να ξεκαθαρίσω κάτι.
    Η ερώτηση "Ποια είναι η αιτία για τη μειωμένη προσέλευση/προσέλκυση επιστημόνων στον χώρο" είναι δική μου αλλά δεν ανήκω στη Σ.Ο. των Φίλων και Συναγωνιστών της Ιστοσελίδας, ούτε πρόκειται για την "ιστοσελίδα μου".

    Οι επαναστικές εξελίξεις που συντελέστηκαν στη Φυσική Φιλοσοφία από τον 16ο και 17ο αιώνα και ύστερα, η κονιορτοποίηση του Αϊνστάιν από τον Χάϊζενμπεργκ (αρχή της απροσδιοριστίας) , το αξίωμα της μη πληρότητας -Γκοεντελ, ο Ντιράκ, η σύγχρονη Φυσική - Κβαντομηχανική διδάσκονται σε βάθος στις Πολυτεχνικές Σχολές και οι βασικές αξιωματικές αρχές της Κβαντομηχανικής και στα Λύκεια. Υπάρχει σχετικά ένα εξαιρετικό σύγγραμμα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Ο ίδιος ο ΝΓΜ στις θεωρητικές καταρτίσεις που εισήγαγε στις ολομέλειες των Τοπικών του Οργανώσεων το πάλαι, συνέστηνε μετ' επιτάσεως τη μελέτη του αντιπάλου (ΚΚΕ).
    Άλλωστε ούτε στη γυάλα ζούμε ούτε εσείς κατέχετε αποκλειστικά το προνόμιο της γνώσης και της μελέτης.

    Όσον αφορά στη συνέντευξη: οι ερωτήσεις των Συναγωνιστών εύστοχες, οι απαντήσεις σας σχετικά με την ΧΑ καλύπτουν αρκετά κενά, πλην Ρουπακιά όπου ο χρόνος θα δείξει τι ήταν και τι δεν ήταν. Οικείο πρόσωπο εγκλείστου πρώτης γραμμής είχε δηλώσει ενώπιον πολλών αυτήκοων μελών πως "ο Ρουπακιάς εν τέλει απεδείχθη ο περισσότερο Χρυσαυγίτης από όλους. Το πήρε όλο επάνω του". Εάν "το πήρε όλο επάνω του" αυθόρμητα και ειλικρινώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Πάντως στη φυλακή ευρίσκεται ακόμα.

    Στο ουκρανικό η θέση σας είναι σκέτα κατάπτυστη έναντι του ΑΖΟV, του μοναδικού μαχόμενου Εθνικιστικού Ευρωπαϊκού (Δυτικού) Κινήματος του 21ου αιώνα αλλά και έναντι του ηρωϊκού ουκρανικού λαού που τελεί σε αντιπαλότητα σχεδόν χιλιετία με τον δυνάστη της Μοσχοβίας. Η βουλή του Κιέβου τον Ιανουάριο του 1918 (τρεις μήνες μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917) μπροστά στον κίνδυνο του επελαύνοντος μπολσεβικισμού ψήφισε την Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και την Ένωση Δυτικής και Ανατολικής Ουκρανίας. Δυστυχώς επεκράτησαν οι μπολσεβίκοι.

    Τέλος φάσκετε και αντιφάσκετε οικτρά. Αφ' ενός τάσσεστε με σαφήνεια κατά του χριστιανισμού ["ένας χριστιανός εθνικοσοσιαλιστής βρίσκεται σε απόλυτη ασυνέπεια με τις πεποιθήσεις του. Το Ιερά μας βιβλία είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια και όχι το Ταλμούδ και η Βίβλος. Όθεν, ο εθνικοσοσιαλιστής είναι βιωματικά Παγανιστής. Εμείς οι Άριοι είμαστε κλάσματα του Θεού (Αχιλλεύς) και όχι πλάσματα του Πηλού (Αδάμ, Δαρβίνος)"] ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΑ ΝΤΟΥΓΚΙΝ - αλλά αφ' ετέρου προπαγανδίζετε εμμονικά και απροκάλυπτα την υποταγή των Δυτικών Ευρωπαίων Αρίων στους χριστιανορθόδοξους ημίαιμους σλαβομογγόλους για "την απαλλαγή από τον εβραιοσαξωνικό δυνάστη".
    Τη στιγμή μάλιστα που η Βρετανία η ίδια με το Brexit ευρίσκεται καθ' οδόν για την επανανακάλυψη και επανασύσταση των καταβολών της.
    Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/24 7:42 μ.μ.

      Με Ινδό ΠΘ και 60% μαύρους στον πληθυσμό της, με το χρηματιστικό κεφάλαιο και τον φιλελευθερισμό να σαρώνουν θα βρει τις καταβολές της η Αγγλία μας ενημερώνει η ακροδεξιά χτεσινή νεοδημοκράτισσα..
      Άντε στον Στόχο σου κυρία μου που έμαθες και τους "σλαβομογγόλους", που έχεις μείνει στην εποχή του μακαρθισμού..όσο και να σε πονάει, οι Λευκοί Ρώσοι ήταν αυτοί που αμύνθηκαν διαχρονικά απέναντι στον ασιάτη εισβολέα,"ουκρανική" εθνότητα δεν υπήρχε πουθενά εκτός του μυαλού του Λένιν πριν από 100 χρόνια...Πολύ σωστός ο Φιλίππου στις απαντήσεις του.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/24 9:56 π.μ.

      Πες κάτι και για τον νόμο που πέρασε στο δυτικό προτεκτοράτο "Ελλάδα" ώστε να παντρεύονται οι gay, όπως ισχύει στην αγαπημένη σου συλλογική Δύση, και άσε τις σκιαμαχίες με τον Τζένγκις Χαν και κάποιους "ημίαιμους" ρώσους που δεν σου επιβάλλαν ποτέ τίποτα.Άντε για να μην αρχίσουμε τις υποδείξεις για τα κουζινικά και μας κόψει ο κρίνος για "τοξική πατριαρχία"

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/2/24 11:32 π.μ.

      Ανώνυμος15/2/24 7:42 μ.μ. οι Βρετανοί που ψήφισαν Brexit δεν ήταν οι ξένοι που ψήφισαν μαζικά ΕΕ, αν δεν εισέβαλλε ο Πούτιν στην Ουκρανία θα είχαμε μείνει ακόμα στα περί "ξανθού γένους", στην Ουκρανία έχει στείλει όλες τις σιβηριανές εθνότητες να σφάζουν και να βιάζουν, τα υπόλοιπα (χτεσινή κιόλας, νεοδημοκράτισα, ακροδεξιά, ΣΤΟΧΟΣ, είναι ανάξια απάντησης, το παραμύθι κούρασε)

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/2/24 11:48 π.μ.

      Ανώνυμος16/2/24 9:56 π.μ. ασφαλώς ημίαμοι με κέντρο αναφοράς τη Σιβηρία, για τους γκέι οργανώστε κάτι μη γραφικό αν μπορείτε, μην πάμε τώρα σε ιστορικά στοιχεία για φυσιογνωμίες του ΕΣ και του Φ που ήταν ομοφυλόφιλοι (ουδόλως με ενδιαφέρει, εσείς κόπτεσθε)

      τα περί κουζινικών θλιβερά, μηδαμινοί

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/2/24 10:33 π.μ.

      Εκτός του Ρεμ κανένας άλλος γνωστός εθνικοσοσιαλιστής και φασίστας δεν ήταν ομοφυλόφιλος.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος15/2/24 10:12 π.μ.

    Καταπληκτική συνέντευξη, απαράμιλλος λόγος φτιαγμένος από τουγκστένιο. Συναγωνιστή Ίωνα Φιλίππου, δεξιώμαι προς εσέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος15/2/24 3:11 μ.μ.

    Θερμά συγχαρητήρια στους συναγωνιστές της σο για την συνέντευξη αυτή

    Θέλει πολιτικό θάρρος να δίνεις τον λόγο σε αυτούς που διαφωνείς μαζί τους και πόσο μάλλον στους παππούδες του χώρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος15/2/24 4:57 μ.μ.

    Θέλουμε συνέντευξη από τον λοχαγό Πετρούπολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/24 8:07 μ.μ.

      Έχει πεθάνει εδώ και καιρό...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/24 10:31 π.μ.

      Από πότε έχει πεθάνει ο Πετρόπουλος;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/2/24 2:03 μ.μ.

      16 Δεκεμβρίου ανέβασε την τελευταία ομιλία, πότε πέθανε;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/2/24 11:30 μ.μ.

      Τον είδαμε την Κυριακή, μια χαρά είναι ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος15/2/24 7:49 μ.μ.

    Η εμμονή του Ίωνα κατά του αγγλοσαξονισμού μόνο ενότητα Αρίας Συμπολιτείας της Ευρώπης δεν θυμίζει και αντιφάσκει! Δηλαδή οι Σάξονες τι είναι; Ινδιάνοι που δεν ανήκουν στην Αρία φυλή; Ακόμη και η δημιουργία του αμερικανικού κράτους από βορειοευρωπαίους έγινε! Τους διώχνουμε και εκείνους; Που καταλήγω: Όπως στη σημερινή ευρωπαϊκή ένωση έχουμε νεοταξικές μαριονέτες που κυβερνούν, μια από τα ίδια ισχύουν και στην Αμερική. ΔΕΝ χαρίζουμε στον εχθρό τα όμαιμα Αρία αδέλφια μας της Αγγλίας διχάζοντας και πάλι τους Λευκούς προς χάρη κάποιου ''αντικαπιταλισμού'', λες και αναπολούμε τα καταρρέοντα σοσιαλιστικά καθεστώτα αν είναι ποτέ δυνατόν...

    - προβοκάτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/24 10:32 π.μ.

      Το πρόβλημα με τον χώρο είναι ότι έχει ακόμη άτομα σαν εσένα

      Διαγραφή
  16. Λόγος καμωμένος από μίγμα βολφραμίου. Ινδογερμανικό αλύχτισμα ενός Wolfram, σε μια Ελλάδα παραδομένη στο έλεος της φραπεδίσιας γυφτορωμιοσύνης. Γνήσιος πνευματικός απόγονος του Π. Βλαστού. Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/24 10:52 π.μ.

      Είσαι ο Γ. Δρ. που υποψιάζομαι ή άλλος; Λόγω κάποιων εισηγήσεών σου σε επιστημονικά συνέδρια οργανωμένα από πολιτικά χρωματισμένο φιλελεύθερο φορέα, νόμιζα ότι είχες φύγει τελείως από εμάς. Επέστρεψες ή ποτέ δεν είχες φύγει; Πολλοί λόγω της θέσης μας διάγουμε βίο προβατόσχημου λύκου αλλιώς θα εξοστρακιζόμασταν κοινωνικά, επαγγελματικά, ακαδημαϊκά. Δεν το λέω με επικριτικό πνεύμα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/24 10:28 μ.μ.

      Μα όλα θες να τα μαθαίνεις 10:52 π.μ.; Τίποτα να μη σου ξεφύγει; Πολλή περιέργεια έχεις. Γιατί;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/2/24 7:43 μ.μ.

      Αγαπητέ Στ. ως ειδήμων που λέτε ότι είσθε, ποιον δίσκο θεωρείτε ως επιδραστικότερον, το "Black Metal" των Άγγλων VENOM ή το "Show No Mercy" των βορειοαμερικάνων SLAYER ;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/2/24 9:40 μ.μ.

      Τι παίζει εδώ, προέκυψε και τάση ινδογερμανικού φιλελευθερισμού; όχι ινδοευρωπαϊκού, ινδογερμανικού παρακαλώ. Ενημερώστε στο γύρω γύρω να καταλάβουμε κι οι υπόλοιποι. Πάντως τα πολλά πολλά για γυφτορωμιοσύνες για πότε σε έχουν στείλει ίδια πλευρά με μενουμευρωπαιους ούτε το καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    5. Δορυπέλεκυς18/2/24 1:06 π.μ.

      Το heavy metal συνιστά ξέβρασμα κακοφωνικής νεγροειδούς ηχορυπάνσεως κατακλύζουσας τον ευρωπαϊκό βιοχώρο υπό μορφή πλημμυρίδος επακολουθήσας την επικράτηση ιουδαιοκινούμενων δυνάμεων. Απολωλότα φίδια και κακομούτσουνοι τυφλοπόντικες όσοι σμερδεύουν αναίσχυντα την άρια παράδοση με κραυγές κακοφώνων φερόντων τραγόμορφα χιτώνια. Ειλικρινώς και άνευ ουδενός δισταγμού θέτω άπαντες προ του ακολούθου ερωτήματος. Τι στο διάτανο ακούτε από αυτή τη βουή; Τι σας εμπνέει από την όψη ακούρευτων χασικλήδων; Τι χρειάζεται ο εθνικοσοσιαλισμός οργανοπαίκτες που γκαρίζουν σαν γαϊδούρια;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος18/2/24 11:18 μ.μ.

      Μα, κύριε Στ. Γ., εάν ίσχυαν όλα τα ανωτέρω, θα έπρεπε να είσθε και εσείς ο ίδιος "καμμένος" Μεταλλάς! Άρα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος πως σας αρέσουν ποικιλοτρόπως (ξέρετε εσείς) οι Village People και λοιποί...

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος19/2/24 3:20 μ.μ.

      Ο κουτοπόνηρος γέροντας, στο 1:06 προσπαθεί να μιμηθεί το συγγραφικό ύφος γνωστού Εθνικοσοσιαλιστή για να προβοκάρει, αλλά μάταια. Ούτε την γραμματοσειρά του πληκτρολογίου που χρησιμοποιεί ο εν λόγω δεν πέτυχε!

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος19/2/24 8:39 μ.μ.

      Δορυπέλεκυ, αφού δεν το κατέχεις μουσικά το θέμα γιατί μου εκτίθεσαι; Το heavy metal δεν θα υπήρχε ποτέ αν δεν το δημιουργούσαν οι Άριες αγγλοσαξονικές μπάντες. Ούτε το black metal αν δεν το δημιουργούσαν οι Άριες νορβηγικές, σαν τους αγαπημένους μου Gorgoroth που παλουκώνουν κατσικοκεφαλές στις συναυλίες τους και κυκλοφορούν έτσι στους δρόμους της Νορβηγίας:

      https://archive.ph/IIv8I/f35f50011115d86e1eec76a0e228a0b777399c2c.jpg

      Εσύ μήπως προτιμάς να γίνουν όλοι αυτοί παπΆριοι τσιφτετέλληνες περιμένοντας παθητικά στον καναπέ τους να τους σώσει προφητικά κάποιος μαρμαρωμένος βασιλιάς όσο τους αφανίζει η Νέα Τάξη; Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Προτιμώ νορβηγικές κατσικοκεφαλές!

      - προβοκάτωρ

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος21/2/24 12:34 π.μ.

      αυτός ο κεφαλοθραύστης που κραδαίνει ο εκ δεξιών μαυρομεταλλάς, τι ωραία θα που θα μπορούσε να κατέβη στο κεφάλι του προβοκάτωρ...

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος21/2/24 12:53 π.μ.

      Αγαπητέ Στ. Γ. 3:20 αν έγραφε τέτοια σχόλια σε πολυτονικό θα ήταν τέλεια η μίμηση και θα νόμιζαν όλοι ότι είστε εσείς ο σχολιαστής. Χωρίς πολυτονικό αφήνει στο φλου το θέμα και προκαλεί σύγχυση. Πιστεύετε ότι δεν θα μπορούσε να γράψει στο πολυτονικό; Α ναι, τότε σφάλετε οικτρά.
      Δεν θέλει να σας αδειάσει οριστικά στο αναγνωστικό κοινό του παρόντος ιστολογίου. Επίδειξη ισχύος πραγματοποιεί. Επίτηδες άφησε τα σχόλια στο μονοτονικό για να δείξει πόσο καλά μπορεί να μιμηθεί εσάς και οποιονδήποτε άλλο. Είναι κάτι σαν υπογραφή η εκάστοτε συνειδητή μικροατέλεια των σχολιασμών του. Θέλει να δείξει την υπεροχή του ανάμεσα στους εθνικοσοσιαλιστές και μηχανεύεται εκατομμύρια τρόπους μέχρι να την αποδεχτούν άπαντες.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος15/2/24 11:55 μ.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Τοσο τα πολιτικα οσο και τα γεωπολιτικα συμπερασματα της γνωμης σας κ Ι.Φ ειναι σωστα!
    Τα ιστορικο - ιδεολογικα δεν ενδιαφερουν πολλους... διοτι στην χωρα μας οπως γνωριζεται ολοι δηλωνουν και κατι (χωρις να ειναι αυτο που δηλωνουν)....
    Περιμενω απο εσας να γραψετε ενα κειμενο με τις γεωπολιτικες σας αποψεις με θεμα την συγκρουση Ρωσιας - Δυσης και τι ακριβως σημαινει αυτη, κατα την γνωμη σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλελεύθερος εθνικιστής16/2/24 9:38 π.μ.

    Αν και δεν είμαι του χώρου σας οφείλω να πω ότι αν η Χ.Α ήταν σαν αυτόν τον κύριο. .θα ήταν σε επίπεδα ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/24 9:08 μ.μ.

      Δηλαδή θα ειχε για αρχηγό μια αδερφη της Goldman sachs;

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ18/2/24 12:28 π.μ.

      Θα ήταν σε επίπεδα ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/2/24 11:31 π.μ.

      Άλλες λέξεις δεν έμαθες από το ελληνικό λεξιλόγιο; Μόνο τη φράση "θα ήταν σε επίπεδα ΣΥΡΙΖΑ" ξέρεις να γράφεις και να ξαναγράφεις; Τόσα φροντιστήρια έχει ο Άδωνις. Μπορείς να σπουδάσεις σε αυτά. Διδάσκει και ο κύριος Κοέν.

      Διαγραφή
  19. Γνώμη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος16/2/24 3:19 μ.μ.

    Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Περδικάρη-Φιλίππου. Με τα λεγόμενα του, σε άλλα συμφωνώ και σε άλλα διαφωνώ. Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν για μένα και η θετική του άποψη για τον ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου. Το να έχεις απλά και μόνο ιδεολογικές γνώσεις και θεωρητική κατάρτιση δεν σε κάνει από μόνο του αληθινό και αξιόλογο Σύντροφο. Με πιο απλά λόγια: Συμμετείχε ποτέ στην ζωή του σε κάποια πολιτική δράση; Γνωρίζει πως ξετυλίγεται ένα αυτοκόλλητο; Μήπως οι λόγοι που εξαφανίστηκε από την Χρυσή Αυγή ο «θανασάκης ο πολιτευόμενος» δεν έχουν να κάνουν με λόγους οικογενειακής ενασχόλησης, αλλά με γεγονότα και καταστάσεις που δεν τον τιμούν σε καμία περίπτωση; Ο Κωνσταντίνου είναι ένας τύπος που αρκετές φορές, με την απαράδεκτη ανοχή του Μιχαλολιάκου, προσέβαλλε με την άθλια συμπεριφορά του Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες του, που κράτησαν ζωντανή την φλόγα και ψηλά το Λάβαρο όταν αυτός ιδιώτευε προκλητικά. Ένας τύπος, που η τωρινή ανυπαρξία του στην Ευρωβουλή θα ήταν σε άλλη περίπτωση απλώς γραφική, τώρα όμως καταντάει εθνικά επικίνδυνη, εάν κρίνουμε από την στάση του σε κρίσιμες ψηφοφορίες, με τραγικό αποκορύφωμα την αποχή του στο πολύ σημαντικό ζήτημα της κατάργησης του Βέτο που θα ζημίωνε τις «μικρές χώρες», ανάμεσα τους και την Ελλάδα. Αρκετά με αυτόν τον εγωπαθή νάρκισσο, τον απόντα δυο ολόκληρες δεκαετίες από τον εθνικιστικό αγώνα, που δυστυχώς αποθεώνεται τώρα αναιδώς και εκ του ασφαλούς τόσο από τον Φιλίππου όσο και από μια άλλη γνωστή γραφική φιγούρα του «χώρου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/24 5:01 μ.μ.

      Οι τρεις αυτές προσωπικότητες έχουν στενότατες σχέσεις και προφανώς συμφωνούν.

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος16/2/24 4:25 μ.μ.

    Δυνατός ιδεολόγος, αλλά κάποιες φορές πετάει κάτι πράματα...που λες μας τρολάρει ή τα λέει σοβαρά. Τα πιστεύει ακόμα αυτά που είχε γράψει για την Κωνσταντοπούλου ως ηγέτιδα του πατριωτικού μετώπου και μελλοντική Ελληνίδα Λεπεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος16/2/24 4:33 μ.μ.

    Το ξετύλιγμα των αυτοκόλλητων δεν είναι για όλους και δεν το λέω υποτιμητικά. Απλά ο καθένας ενεργεί στο πεδίο του. Δεν είμαστε φτιαγμένοι όλοι για όλα.
    Εσύ που με τόση ευκολία κατηγορείς επωνύμους, μπορείς να μας πεις ποιος είσαι και ποιος είναι ο βίος και η πολιτεία σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/2/24 7:39 μ.μ.

      Άσε ρε φίλε που πετάς αμέσως την μπάλλα στην εξέδρα, λες κι εσύ σχολιάζεις επωνύμως. Για τα έργα και τις ημέρες του Κωνσταντίνου έχεις κάτι να μας πεις; Εμείς δηλαδή την τρεχάλα τα έξοδα τα ρίσκα και τα "αυτοκόλλητα" και ο Κωνσταντίνου τη θεσάρα του ευρωβουλευτή και την απαξίωσή του κιόλας απέναντί μας ;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/2/24 10:07 μ.μ.

      Το ποσό "ιδεολόγος" είναι ο Κωνσταντίνου το είδαμε. Και με αφορμη τα τωρινα έργα και ημέρες, βγήκαν στο προσκήνιο και τα παλιότερα "καμώματα" του. Για αυτο μην μας προκαλούν διάφοροι εδω μεσα γιατι αν αρχίσουμε να μιλάμε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
      Υ.Γ. Θα γράψουμε ονοματα οταν βαλει και αυτος το δικο του το κανονικό και οχι τα δέκα ψευδώνυμα που εχει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/2/24 10:42 π.μ.

      Εγώ φίλε σχολιάζω ανώνυμα, αλλά δεν κατακρίνω επώνυμους όπως εσύ. Είναι το λιγότερο άνανδρο. Στο άλλο τώρα, για να καταλάβω μας λες πως όποιος τρέχει στα πεζοδρόμια πρέπει να αναλαμβάνει και ανώτερα διοικητικά πόστα σ΄ έναν πολιτικό οργανισμό. Αν δεν είσαι προβοκάτορας είσαι τουλάχιστον ανεπαρκής.

      Διαγραφή
    4. Ακραιφνής ψηφοφόρος του Κωνσταντίνου18/2/24 4:48 μ.μ.

      μπάλλα μπάλλα μπάλλα...στο Αλμπάνια έμαθες ορθογραφία για στης Ουρανίας;
      Ο Κωνσταντίνου είναι ένας σύγχρονος Λεόν Ντεγκρέλ. Ο δεύτερος σημαντικότερος άνδρας του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/2/24 11:27 μ.μ.

      Αυστραλοπίθηκε μικρονεοέλληνα, λεξικο Γ. Μπαμπινιώτη, Οκτ. 2004, σελ. 1133 "μπάλα (η) (παλαιότ. ορθ. μπάλλα) Ακολουθώ την παλαιότερη, ορθότερη (φυσικά) ορθογραφία, αλλά τι να εννοήσεις αφού το ομολογείς πως είσαι "Ακραιφνής ψηφοφόρος του Κωνσταντίνου". Ο μπαμπάς της Ουρανίας σας έδινε και την εντολή να τον υπερψηφίσετε, έτσι ;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος19/2/24 3:00 π.μ.

      Πάντα είχες μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου 4:48. Με τον πολυετή εγκλεισμό πήρε μορφή τρέλας. Στα γεράματα λασκάρησε εντελώς η βίδα. Λασκάρησε λέω όχι τη Λάσκαρη την υποτιθέμενη ξαδέρφη σου.

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος17/2/24 8:30 π.μ.

    Κοινό γνώρισμα του οικογενιοκράτη δηλωσία Νικόλαου Μιχαλολιάκου και του ιουδαιομασονολάγνου αστού Ίωνος Φιλίππου, είναι ότι και οι δύο είναι ακροδεξιοί καμπαλιστές αστοί και ρωσόδουλοι, υποστηρικτές του μασόνου καμπαλιστή Εβραίου μπολσεβίκου Βλαδίμιρου Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος17/2/24 9:01 μ.μ.

    Οι πραγματικοί ιδεολόγοι βγαίνουν δημόσια με το ονοματεπώνυμο τους και με την φάτσα τους και δεν κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα στους 4 τοίχους.Ο χώρος σας βρωμάει δειλία και δουλοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/24 9:24 μ.μ.

      Γράφει και με το ονοματεπώνυμό του ο Γιάννης Περδικάρης - Ίων Φιλίππου. Δεν γράφει μόνο με ψευδώνυμο. Απλά του αρέσει να χρησιμοποιεί αυτό το ψευδώνυμο. Αλλού τα κολπάκια σου κομμουνιστάκο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/2/24 9:33 μ.μ.

      Και φωτογραφία του στο ιστολόγιο του Πανούση είχε δημοσιεύσει

      Διαγραφή
  25. Ανώνυμος18/2/24 2:39 μ.μ.

    Ο Ίων Φιλίππου στην ΧΑ μας εκθείαζε το Ερμητικό Τάγμα της Χρυστής Αυγής (Μεγάλης Βρετανίας), την Έλενα Μπλαβάτσκυ, τους Τέκτονες, τους Ροδοσταυρίτες, την Εβραϊκή Καμπάλα και την Νέα Εποχή. Κάποτε που του ζήτησα να μου προτείνει Ε/Σ βιβλία για μελέτη, μου είχε δώσει μια λίστα από 11 βιβλία, όπου μόνο ένα είχε άμεση σχέση με την Ε/Σ ιδεολογία, δύο βιβλία είχαν σχέση με τον Παγανισμό και όλα τα υπόλοιπα με τον ΙΟΥΔΑΪΚΟ Αποκρυφισμό.
    Δυστυχώς, ο χώρος είναι διαβρωμένος εδώ και αρκετές δεκαετίες και από "ιουδαϊστές" που φορούν το προσωπείο του Ε/Σ ή του Εθνικιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος19/2/24 11:54 π.μ.

    Έχουν πολύ πλάκα οι αντιδράσεις κάποιων «θιγμένων» εδώ μέσα. Ο ένας, με φρασεολογία που παραπέμπει σε κάποια συγκεκριμένη «περσόνα» του «χώρου», εξαπολύει ένα υβρεολόγιο πολύ χαμηλού επιπέδου εναντίον του Heavy Metal και των οπαδών του. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να «τρολάρει», οπότε σε αυτήν την περίπτωση καταλαβαίνω ποιόν θέλει να γελοιοποιήσει με αυτόν τον τρόπο γραφής. Αλλά εάν… σοβαρολογεί, με το λεκτικό αυτό παραλήρημα, τότε θα πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό με συγκεκριμένη ιδιότητα για να τον κουράρει και να του ηρεμήσει τα νεύρα. Ένας άλλος, χρησιμοποιώντας ασφαλίτικη νοοτροπία και μέθοδο, ζητάει σχεδόν πλήρες βιογραφικό από ανώνυμους που σχολιάζουν τα έργα και τις ημέρες ατόμου με δημόσιο και θεσμικό ρόλο. Το γελοίο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι αυτός που κατηγορεί κάποιους ανώνυμους σχολιαστές γράφει και ο ίδιος ανώνυμα… Ένας τρίτος ξεπερνάει κάθε όριο αλητείας και θράσους, συγκρίνοντας τον Θανάση Κωνσταντίνου με τον Λεόν Ντεγκρέλ! Ο ένας ισχυρός πολιτικός άνδρας και μετέπειτα γενναίος μαχητής του πολέμου, ενώ ο άλλος ένας απλός γραφιάς, χωρίς καμία πολιτική δράση στην ζωή του, που τώρα τρώει και πίνει στις Βρυξέλλες στην υγεία των κορόιδων που τον ψήφισαν, για να εισπράττει έναν παχυλότατο μισθό, χωρίς να πράττει τίποτα το ουσιαστικό για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων της χώρας. Ντροπή και αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/24 2:57 μ.μ.

      καλώς ήρθες στον ελληνικό "εθνικιστικό" χώρο, ανώνυμε 11:54

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/2/24 1:42 π.μ.

      Οσμίζομαι κρίσεις πανικού να κυριεύουν τον ουτιδανό ψυχισμό τρωκτικών της ιδέας, προκληθείσες υπό της διαπιστώσεως ότι το ΑΡΜΑ συνιστά την παρούσα περίοδο ΜΟΝΑΔΙΚΟ πόλο συσπειρώσεως διασκορπισθέντων δυνάμεων του εν Ελλάδι εθνικοσοσιαλισμού εντός υγιών και θεωρητικώς θεμελιωμένων πλαισίων. Οι κάπηλοι ας πνιγούν εις λύσσαν. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τους γενναίους της Ιδέας. Εις τον κόρακα οι υπόλοιποι. Μας περισσεύουν.

      Διαγραφή
  27. Ανώνυμος19/2/24 11:58 π.μ.

    Κουίζ για… εύκολους λύτες: Τι κοινό έχουν τα παρακάτω «επώνυμα»; Αθανάσιος Κώνστας, Γιάγκος Ρόγκας, Κ.Θ. Ιωάννου, Γ. Λύκος, Ιωάννης Πετρίτης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στέφανος Αλαμάνος, Αχιλλέας Ξανθάκης. Ο εύρων δεν κερδίζει πρόσκληση σε τσιπουράδικο των Αθηνών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/24 12:40 μ.μ.

      Το "Γιάγκος Ρόγκας" κάνει το κουίζ σου πολύ ευκολάκι δικέ μου, χα, χα. Ρε το λαμόγιο, ωραία τα κατάφερε στο τέλος (;)...

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμος19/2/24 8:04 μ.μ.

    ---Ό,τι συμβαίνει σήμερα με την Ρωσία, συνέβη το 1933-1938 με την Γερμανία. Αφού οι εξεβραϊσμένοι Αγγλοσάξονες την απέκλεισαν πανταχόθεν οδηγώντας την σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αδιέξοδο, της χρέωσαν την “εισβολή” στην αυλή της, την Ουκρανία, όπως ακριβώς χρέωσαν στην ναζιστική Γερμανία την “εισβολή” στην Πολωνία. Πάντοτε βρίσκονται “χρήσιμοι ηλίθιοι” εθνικιστές στην υπηρεσία των Αγγλοσαξόνων---

    Ίωνα η επιχειρηματολογία σου αντιφάσκει με την ιστορική πραγματικότητα! Αν οι αγγλοσάξονες ήταν εξεβραϊσμένοι, τότε οι πραγματικοί εβραϊσμένοι δεν θα στρέφονταν εναντίον του εαυτού τους:

    https://archive.ph/BFQAO/84d861c1864ca25ad6593c87232e90e9fff6539e.jpg

    Ας μη χρεώνουμε τις πράξεις των γαμψομύτηδων σε Αρίους λαούς διχάζοντάς τους εκ νέου, διότι σήμερα με το ίδιο σκεπτικό ΟΛΗ η Δύση είναι εξεβραϊσμένη και όχι μόνο οι αγγλοσάξονες, εκτός και αν όλοι οι Άριοι λαοί της Ευρώπης έχουν εθνικοσοσιαλιστική ηγεσία πλην των αγγλοσαξόνων και δεν το έμαθα για να ισχύουν τα όσα γράφεις. Ο δυνάστης δεν είναι ο καπιταλισμός, ο ατλαντισμός ή οτιδήποτε άλλο, αλλά οι γνωστοί άγνωστοι Σιωνιστές που κάνουν το κουμάντο ανεξαρτήτου πολιτεύματος και οικονομικού συστήματος. Ας κοιτάζουμε το δάσος και όχι το δέντρο!

    - προβοκάτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/24 10:29 π.μ.

      Ο δυνάστης είναι ο καπιταλισμός και ο φιλελευθερισμός.Οι εβραίοι έχουν δικό τους κράτος εδώ και 80 χρόνια.Τράβα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας να πουλήσεις "πρωτοκοσμικό" ρατσισμό.

      Διαγραφή
  29. Ανώνυμος20/2/24 1:23 π.μ.

    ο κύριος Φιλίππου είναι ο εικονιζόμενος πεζοπόρος στη φωτογραφία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος20/2/24 11:03 π.μ.

    https://panusis.blogspot.com/2021/07/1.html

    Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος20/2/24 6:14 μ.μ.

    Ακριβώς 1:42, κρίση πανικού και κρύος ιδρώτας έχει πιάσει και τα πλαδαρά μαστόρια, παλιά τσιράκια του χοντρού, αλλά και τον γνωστό ψυχάκια γεροτρολάριο.
    Ο οποίος έχει αθεράπευτη ψύχωση με τον Γκέκα και από παλιά προσπαθεί να μιμηθεί την γραφή του για να του χρεώσει διάφορα.
    Από φουστιές και καμώματα, άπιαστος ο Κατέλης!
    Ψυχραιμία κύριοι, θα μας πάθετε τίποτα και τι θα κάνουμε ύστερα!!!!
    Μαστοράκια, δεν χρειάζεται να συκοφαντείτε και τον Κωνσταντίνου για να χτυπήσετε τον Γκέκα που πραγματικά σας πονάει!
    Κομπλεξάρες, που σας φταίει που δεν κολλάει αυτοκόλλητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.