Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γενιά του «Ιερού Λόχου»

 

Πότε ιδρύθηκε ο Ιερός Λόχος;

Ο Ιερός Λόχος 2012 Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων, όπως είναι πλήρης το όνομα του συλλόγου ιδρύθηκε το 2012 από μία ομάδα ανθρώπων που είχε ως κοινά σημεία τον Εθνικισμό, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την προηγούμενη στρατιωτική θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις (είτε ως έφεδροι είτε ως μόνιμα στελέχη). Φυσικά μέλη μας στην συνέχεια έγιναν και Συνέλληνες που δεν είχαν σχέση με τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ποια η ιδεολογία της κίνησης σας;

Ο ακρογωνιαίος ιδεολογικός λίθος της κίνησης μας παραμένει ο Εθνικισμός. Χωρίς κομματικές παρωπίδες θεωρούμε ότι ο Ελληνικός Εθνικισμός έχει υψηλές αξίες διά μέσου των αιώνων αλλά υπολείπεται στις κοινωνικές, εργασιακές και λοιπές δράσεις που απευθύνονται στα σύγχρονα προβλήματα των Ελλήνων. Προσωπικά θεωρώ ότι κινούμαστε στον δρόμο του Κοινωνισμού χωρίς στερεότυπα και ταμπέλες που μας προσάπτουν οι εχθροί κάθε Εθνικιστικού Κινήματος.

Εχθροί που δεν είναι άλλοι από αυτούς που θρέφονται από το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα και αυτοπροσδιορίζονται είτε ως αριστεροί είτε ως κεντρώοι και δεξιοί. Και αν θέλουμε ως Εθνικιστικός χώρος να ενωθούμε ή τέλος πάντων να προοδέψουμε, θα πρέπει να απομονώσουμε τους δήθεν καλοβολεμένους «πατριώτες» που λυμαίνονται τον χώρο. 

Ο Εθνικισμός ζει μέσα στις καταπιεσμένες λαϊκές μάζες που έχουν την όρεξη και την ανάγκη να αγωνιστούν για το καλύτερο. Τέλος θεωρώ ότι ο Ελληνικός Λαός θα μπορέσει να κάνει την Ιδεολογική ανατροπή όταν αντιληφθεί ότι οι δεξιοί δεν είναι πατριώτες και οι αριστεροί δεν είναι εργατοπατέρες.


Ποιες οι δράσεις σας όλα αυτά τα χρόνια;

Πραγματικά οι δράσεις μας τα 12 ολόκληρα χρόνια ζωής μας είναι εκατοντάδες και ποικίλες. Θεωρώ σημαντικότερες τις δράσεις:

*στήριξης του ελληνισμού στην Βόρεια Ήπειρο (συντηρούσαμε οικονομικά επί σειρά ετών φροντιστήριο Ελληνικών κοντά στους Άγιους Σαράντα) με δεκάδες επισκέψεις στους ομοεθνείς μας

*τις εκατοντάδες πορείες, φυλλάδια, παρεμβάσεις κατά κάθε σχέδιο της νέας τάξης στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Συγκρούσεις με κράτος και παρακράτος, με συλλήψεις, δικαστήρια και διωγμούς σε μέλη μας. Σε όλα αυτά συμπληρώστε τα γκαζάκια των αναρχικών, τα «πεσίματα» σε μέλη μας, την στοχοποίηση από τα ΜΜΕ και την τρομοκρατία των λειτουργών του κράτους.

*Τις κοινωνικές δράσεις μας με δεκάδες δράσεις προς αναξιοπαθούντες Συνέλληνες. Κάθε Παρασκευή εδώ και μήνες μοιράζουμε φαγητό σε άστεγους Έλληνες...

Γενικότερα έχουμε παρουσία σε όλο το φάσμα της πολιτικής, εθνικής, κοινωνικής, οικολογικής και εργασιακής ζωής.

Ποιες προσωπικότητες του εθνικιστικού χώρου θεωρείτε σημαντικές;

Ευτυχώς η Ελληνική Φυλή έχει αναδείξει τεράστιες προσωπικότητες από την αρχαιότητα ως το σήμερα. Χωρίς να θέλω αναφερθώ εκτεταμένα θα επικεντρωθώ στον 20ο αιώνα κυρίως.

Από τους θεωρητικούς του Εθνικισμού από τον περασμένο αιώνα (χωρίς να ταυτίζομαι πλήρως με κανέναν) πιστεύω ότι ο καθηγητής Δημήτριος Βεζανής είναι από τους κορυφαίους. Και ο Ίων Δραγούμης πρόσφερε φυσικά πολλά.

Ως κορυφαία πολιτικοστρατιωτική φυσιογνωμία της σύγχρονης ιστορίας μας θεωρώ τον Ιωάννη Μεταξά, χωρίς φυσικά επαναλαμβάνω να συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

Πιστεύω όμως κορυφαία έκφραση του ελληνικού Εθνικισμού είναι ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής. Τέλος και ο Νικόλαος Ντερτιλής είναι για εμένα από τους τελευταίους ήρωες του Εθνικισμού.

Ποια η θέση σας σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών;

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το να την θεωρώ ως ακόμα μία προδοσία του «δημοκρατικού τόξου». Μια προδοσία που προετοίμασε το Πασοκ με την Νέα Δημοκρατία και εκτέλεσαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος οι αριστεροί. Πιστεύω ότι τα χειρότερα από την προδοσία θα τα βιώσουμε τα επόμενα χρόνια.

Με ποιες εθνικιστικές ομάδες και κινήσεις έχετε συνεργασία και επαφές;

Λίγο πολύ έχουμε επαφές σχεδόν με όλους του χώρου. Με όλους φυσικά που μπορούν να σέβονται τα Πιστεύω μας, όπως και εμείς σεβόμαστε τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μπορεί να υπάρξουν.

Φιλίες δεν έχουμε με κινήσεις και άτομα που είναι προβατόσχημοι λύκοι και επί της ουσίας είναι δούρειοι ίπποι του συστήματος.

Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον;

Τους τελευταίους μήνες δημιουργήσαμε τον πολιτικό φορέα "Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος". Στόχος μας να δημιουργήσουμε το πολιτικό Κίνημα που χωρίς να είναι αυτοσκοπός οι εκλογές θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες. 

Στην Ιδεολογική συνέπεια, στο ήθος και στο αγωνιστικό πνεύμα. Θέλουμε να υπηρετήσουμε την Ιδέα του Εθνικισμού με απώτερο σκοπό όχι μόνο να αφήσουμε ένα στέρεο οικοδόμημα στους επόμενους αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες όπου θα αναδειχθούν νέοι Εθνικιστές.

Τέλος τρέχουμε και το εργατικό σωματείο με την επωνυμία 4Ε - Εθνική Εργατοϋπαλληλική Ένωση Ελλήνων που σκοπό έχει να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τέλος ένα μήνυμα σας για την νεολαία

Θεωρώ ότι όπως έλεγε και ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ότι κάθε Έθνος αξίζει όσο αξίζει η νεολαία του. 

Η Ελληνική Νεολαία που είναι ο κυρίως στόχος των παγκοσμιοποιητών δεν έχει πάψει να παράγει Εθνικιστές. Στην εποχή της πληροφορίας και της σήψης το να είναι κάποιος Εθνικιστής είναι μία πράξη επαναστατική.

Καλώ τους νέους να αγωνιστούν για τις υψηλές ιδέες του Εθνικισμού προσπαθώντας να μην κάψουν τον εαυτό τους με ποινικά δικαστήρια. Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/2/24 1:56 μ.μ.

    Μεστός και κρυστάλινος λόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/24 11:31 μ.μ.

    Ο ακομμάτιστος σύλλογος γιατί έγινε πολιτικός φορέας;;
    Ο Ιωάννου που ήταν αντιπρόεδρος του συλλόγου με τους Έλληνες, τώρα έφυγε κι εσείς ξυπνήσατε και θέλετε βουκευτιλίκι;;
    Ποιά η συνέπεια σας όταν τόσα έτη το παίζατε ακομμάτιστοι και σας στηρίζαμε με την παρουσία μας στο δρόμο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιερός Λόχος έμεινε ακομματιστος γιατί έτσι βόλευε το εθνικο καθήκον. Από την στιγμή που η ιδεολογική ένδεια και η δίωξη κάθε Εθνικιστικού κόμματος, αποφασίσαμε να δράσουμε και να προβάλλουμε τις δικές μας θέσεις που δεν είναι μόνο ο Εθνικισμός αλλά και ο Κοινωνισμός.
      Εάν εσύ βλέπεις ασυνεπεια σε έναν φορέα που στήριξε όλους μα όλους τους διωκόμενους Εθνικιστές, τότε μάλλον είσαι από αυτούς που φοβούνται μην χάσουν από την μετατροπή μας σε κόμμα.
      Τώρα όσο αναφορά τον κ. Ιωάννου, δικαίωμα του να ανήκει όπου θέλει. Έτσι κ αλλιώς και άλλα μέλη ανήκαν κομματικά σε όλους φορείς.
      Άσε λοιπόν την στείρα κακοπροαιρετη κριτική και κοίτα εσύ τι μπορείς να κάνεις καλύτερο από ότι κάνουμε εμείς.
      Α. Γενιάς

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.