Συνέντευξη του Έλληνα μαχητή της Azov «Πόντοc» στον Ανέστη Θεοφίλου για τον «Μαύρο Κρίνο»

 

Η παρούσα συνέντευξη δεν αποσκοπεί ούτε στην αγιοποίηση ούτε και στην δαιμονοποίηση προσώπων. Αντιθέτως, προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια στοιχεία τα οποία ή έχουν αποσιωπηθεί ή παραχαραχθεί για ετερόκλητα συμφέροντα.

Αυτό που πρέπει να μας κάνει να κινητοποιηθούμε συνειδησιακά είναι πως κάποιοι Έλληνες συνεχίζουν μέχρι σήμερα την παράδοση του πολεμιστή, όπως ο Θωμάς Μπούας που ως στρατιωτικός των Γάλλων αναφέρθηκε στην ελληνική λεγεώνα με την ομηρική φράση «Στα όπλα ίτε παίδες Ελλήνων» αλλά και ο Θωμάς Μπουρτζάλας ο οποίος και πολέμησε τον μπολσεβικισμό εκτός ελληνικών συνόρων.

Στην ουσία αυτό που θα αναδείξει αυτή η συνέντευξη είναι πως το εθνικό κράτος απειλείται μέσα στο πρελούδιο της παγκοσμιοποίησης τόσο από την Ουάσιγκτον όσο και από τη Μόσχα. Σε αυτή την στημένη αναμέτρηση μεταξύ των παιδιών της Γιάλτας οι εθνικοεπαναστάτες, οι τριτοθεσίτες και οι εθνικοσοσιαλιστές απαντούν με γνώμονα την ανεξαρτησία της Ευρώπης.

Ο Carl Schmit το 1933 είχε μιλήσει για το λεγόμενο διεθνές ευρωπαϊκό δίκαιο το οποίο και πιστοποιεί την Ευρώπη ως τον τρίτο γεωπολιτικό πόλο, οπότε κάποιοι Έλληνες συμμετέχουν στην υπόθεση αυτή πολεμώντας στις δυνάμεις του AZOV.

 Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την στιγμή που δημιουργήθηκε ο πολιτικοστρατιωτικός σχηματισμός Azov. Στις τάξεις του βρίσκει ο ερευνητής οπαδούς ομάδων, φοιτητές και εργάτες που αγωνίζονται όλοι μαζί για την Πατρώα Γη.

Σε Βερολίνο, Βαρσοβία, Παρίσι και φυσικά στο Κίεβο εμφανίζονται γκράφιτι εις μνήμην των πεσόντων μαχητών. Στις τάξεις του πολεμικού σχηματισμού κατατάσσονται απλοί Πατριώτες, Εθνικοσοσιαλιστές και νεοφασίστες που εναντιώνονται στην Ρωσική εισβολή ενώ οι προσπάθειες της κεντρικής εξουσίας να τους διασπάσει και να τους αποδυναμώσει αποτυγχάνουν λόγω της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας που αναπτύσσεται μέσα στο «καμίνι» του πολέμου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι δυνάμεις του Azov ενισχύονται σε εξοπλισμό μάχης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες και όχι από την στρατιωτική βοήθεια του εξωτερικού. 

 Αδελφέ και συναγωνιστή σε καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του «Μαύρου Κρίνου» ο οποίος από την αρχή του πολέμου είχε ταχθεί στο πλευρό των Ουκρανών Πατριωτών, Εθνικιστών και Εθνικοσοσιαλιστών οι οποίοι πολεμούν την εναλλακτική πλευρά της παγκοσμιοποίησης η οποία ακούει στο όνομα «Πουτινική Ρωσία». 

Μια Ρωσία Σεργιανική, νεοκαπιταλιστική και στην ουσία νεομπολσεβικική εφόσον συντηρεί το σκληρό πρόσωπο της ΕΣΣΔ μεταλλάσσοντας την κομματική νομενκλατούρα με ολιγάρχες της ενέργειας και της συνεχιζόμενης μαφίας.

1.      Ως πρώτο ερώτημα θα θέλαμε να μας απαντήσεις το τι σε έκανε να καταταγείς στο σύνταγμα AZOV το οποίο είναι ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικό και επαναστατικό. Ο λόγος ήταν η αναζήτηση της περιπέτειας ή ένας βαθύτερος ιδεολογικός σκοπός;

Καλώς σας βρήκα και εγώ. Καταρχήν μπήκα στην 3η Ταξιαρχία εφόδου που είναι κομμάτι του AZOV. Πάντα αναζητούσα την περιπέτεια σαν άνθρωπος αλλά ο λόγος που κατατάχθηκα στο AZOV είναι ξεκάθαρα ιδεολογικός.

2.      Υπήρχαν και άλλοι Έλληνες στο πλευρό των Ουκρανών;

Υπάρχουνε και άλλοι Έλληνες όμως είναι λίγοι, μιλάμε και για Έλληνες πολίτες εκτός Ουκρανίας όμως και για ομογενείς από την Μαριούπολη. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι ιδεολογικά εθνικoσοσιαλιστές και οι υπόλοιποι είναι Έλληνες ομογενείς όπως είπαμε κυρίως πατριώτες και εθνικιστές που απλώς πολεμούν τον εισβολέα.

3.      Οι Ουκρανοί συναγωνιστές τι άποψη έχουν για την Ελλάδα;

Γενικώς, υπήρχε η διάθεση στους Ουκρανούς πολεμιστές και πολίτες να μας ρωτάνε από που είμαστε και τι θέλουμε εδώ. Στην πραγματικότητα ήθελαν να γνωρίζουν τους λόγους που πολεμούμε στο μέτωπο. Όταν λάμβαναν την απάντηση πως είμαι Έλληνας υπήρχε έντονος θαυμασμός και έκπληξη. 

Γενικά οι Ουκρανοί σύμφωνα με τους ίδιους, τρέφουν έναν έντονο θαυμασμό για την ελληνική ιστορία. Αν και δεν γνωρίζουν όλη την ιστορία του ελληνισμού της Ταυρίδος όσοι είναι γνώστες ένοιωθαν ένα δέσιμο μεταξύ Ελλάδος και Ουκρανίας. Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν έχει αναγνωριστεί η ελληνική μειονότητα. Πέρα από ψευδές το συγκεκριμένο γεγονός, ήταν καθαρά στα πλαίσια του πολέμου του Ντονμπάς γύρω από την περιφρούρηση του ουκρανικού κράτους, όπου οι αποσχιστές του LNR - DPR επιδίωξαν απόσχιση ότι επιδιώκουν στην Θράκη οι Τούρκοι.

Κατά τα άλλα δεν στοχοποιήθηκε ποτέ η ελληνική μειονότητα. Μάλιστα στην Οδησσό υπάρχει ελληνική πλατεία προς τιμήν του ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας. Επίσης, Ουκρανοί εθνικιστές του Pravi Sector (Δεξιός Τομέας) τίμησαν τον Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη με πορεία στο Κίεβο.

4.       Στην Ελλάδα έπαιζε πολύ η είδηση πως το AZOV έχει προβεί σε βιαιοπραγίες απέναντι στην ελληνική μειονότητα της Μαριούπολης, τι απαντάς σε αυτόν τον ισχυρισμό ως Έλληνας εθελοντής;

Ξεκάθαρα ρωσική προπαγάνδα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτό το γεγονός. Άλλωστε το AZOV δεν έχει λόγους να κινηθεί εναντίον των μειονοτήτων και όπως προείπαμε πολεμούσαν και αρκετοί Έλληνες.

5.      Πολεμούν Ρώσοι εθελοντές στο πλευρό των Ουκρανών;

Υπάρχουν Ρώσοι που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών και κατά κύριο λόγο μιλάμε για Ρώσους εθνικιστές (πραγματικούς) οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς Πούτιν αν υπολογίσουμε πως χιλιάδες Ρώσοι εθνικιστές βρίσκονται στα ρωσικά κελιά ή και δολοφονηθήκαν,

6.      Σε ποια περιοχή της Ουκρανίας δραστηριοποιήθηκες και σε τι επιχειρήσεις συμμετείχες; 

Για μεγάλο διάστημα ήμουν στο Κίεβο ως έφεδρος και έλαβα μέρος σε διάφορες αμυντικές επιχειρήσεις  στην περιοχή, όπως στην επάνδρωση χαρακωμάτων και στην αμυντική δραστηριότητα από επιθέσεις Ρώσων.

7.      Περιέγραψε μας λίγο τις συνθήκες που επικρατούσαν στο μέτωπο.

Όπως λέγαμε με τους συναγωνιστές το μέτωπο είναι κρεατομηχανή, τόσο για εμάς όσο και για τους εισβολείς. Το δικό μας μειονέκτημα ήταν η έλλειψη πυροβολικού, αεράμυνας και βαρέων όπλων π. χ. τεθωρακισμένα οχήματα. Αυτό μας καθιστούσε ευάλωτους στις συνεχόμενες ρωσικές επιθέσεις με πυροβολικό, όπλα καμπύλης τροχιάς, αεροπορίας και προφανώς των drones που έχουν γίνει ο εφιάλτης όλων στο πεδίο της μάχης.

Η τακτική της Ρωσίας είναι ίδια με τον Β’ ΠΠ δηλαδή αυτή της καμένης γης σε συνδυασμό με τις επιθέσεις αυτοκτονίας δηλαδή με μονάδες πεζών τμημάτων με ελάχιστη υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων και η κίνηση αυτών σε ανοιχτό πεδίο μετατρέπει την επίθεση τους σε παγίδα θανάτου.

Μία συνηθισμένη τακτική των Ρώσων είναι να χρησιμοποιούν πρώην φυλακισμένους και ανεκπαίδευτους επίστρατους . Στην ουσία αυτό γινόταν για να εξαντλήσουν τα πυρομαχικά του ουκρανικού στρατού και τέλος να πραγματοποιήσουν επίθεση με τα πιο καλά στρατιωτικά τμήματα στις αμυντικές θέσεις των Ουκρανών που διακρινόντουσαν ελλείψεις. Άλλος ένας αντικειμενικός σκοπός των Ρώσων ήταν η αποναρκοθετικοποίηση χρησιμοποιώντας τα πρώτα κύματα. 

8.      Η Ουκρανική κυβέρνηση θεωρείς πως είναι μια από τα ίδια με τους λοιπούς παγκοσμιοποιητές ή έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Σίγουρα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, επί 2,5 χρόνια στηρίζει την αντίσταση του ουκρανικού έθνους απέναντι στην δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη και ενώ θα μπορούσαν να συνθηκολογήσουν με την Ρωσία δεν το έπραξαν διότι το ουκρανικό έθνος θέλει απόλυτη απεξάρτηση από την Ρωσία διότι γνωρίζουν τι σημαίνει συνθηκολόγηση.

Συνεπώς με αυτά τα δεδομένα θεωρώ πως η ουκρανική κυβέρνηση δεν είναι μια από τα ίδια με τους λοιπούς παγκοσμιοποιητές. Παρόλα αυτά δεν σημαίνει πως στηρίζω απόλυτα την ουκρανική κυβέρνηση, αυτό που πρέπει όμως να προβληματίσει τους πάντες πέρα από προτιμήσεις είναι το κάλεσμα των Αμερικανών στην ουκρανική κυβέρνηση να σταματήσει τις επιθέσεις σε πετρελαιοαποθήκες της Ρωσίας. Γιατί άραγε; Διότι η Αμερική στην ουσία επιδιώκει να συνθηκολογήσει με την Ρωσία για το χρήμα. 

9.      Ο Ουκρανικός στρατός έχει ελπίδες αποτροπής απέναντι στον ρωσικό στρατό;

Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει ο ουκρανικός στρατός ελπίδες αποτροπής είναι με την ενίσχυση της Δύσης μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κατά τα άλλα ο ουκρανικός στρατός και λαός έχουν τρομερό ηθικό για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.

10.  Σε τι οφείλεται η υποστήριξη μέρους του ελληνικού πατριωτικού/εθνικιστικού χώρου στην νέο-ολιγαρχία της Πουτινικής Ρωσίας;

Καταρχήν γνωρίζουμε πως η Ρωσία από το 2014 και έπειτα χρηματοδοτεί ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Αυτό αποσκοπεί στην εισχώρηση της ρωσικής πολιτικής στην Ευρώπη και στην δημιουργία μιας αντιδυτικής πολιτικής και εν συνεχεία μιας αποσύνθεσης της. Μέσω αυτού έχει δημιουργηθεί η εικόνα πως η Ρωσία είναι ένα ηθικό παραδοσιακό και πατριωτικό κράτος δημιουργώντας την αίσθηση ενός ομόδοξου και ομόθρησκου με εμάς κράτους την στιγμή που στην Ρωσία υπάρχουν 8.000 τζαμιά ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται από έντονο πολυπολιτισμό.

Επίσης η Ρωσία κατέχει την πρωτιά στην Ευρώπη σε εκτρώσεις και σε φορείς  του Aids. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το καθεστώς Πούτιν αποτελούν την πραγματικότητα της σχιζοειδούς Ρωσίας η οποία κατά Oswald Spengler διαθέτει δύο πρόσωπα. Επίσης ένα κράτος που στέλνει ορδές Ασιατών με σκοπό να σφάξουν λευκούς Ουκρανούς μόνο φιλικό προς την Ευρώπη δεν μπορεί να είναι.

11.  Θεωρείς πως οι Ουκρανοί πολεμιστές με την ετοιμότητα τους και την ριζοσπαστικοποίηση τους έχουν να διδάξουν κάτι σε εμάς και αν ναι τι είναι αυτό;

Έχουν να μας διδάξουν πάρα πολλά και να μου επιτραπεί να ξεκινήσω από το Maidan, το 2014. Μιλάμε για έναν εθνικιστικό χώρο, όπως τον ουκρανικό, με έντονη δράση όχι όμως με στρατιωτικό σκέλος. 

Στην πλατεία Maidan οι Ουκρανοί εθνικιστές μας έδειξαν την ετοιμότητα τους καθώς και την θέληση τους να πολεμήσουν για τις ιδέες τους αλλά και για το έθνος τους, ενώ κρατούσαν ψεύτικες ασπίδες  δεχόντουσαν τα πυρά της Berkut και ενώ μετρούσαν δεκάδες νεκρούς αυτό αντί να τους φοβίσει και να τους σταματήσει τους έδωσε την δύναμη να μετατρέψουν μια διαμαρτυρία σε επανάσταση, καταφέρνοντας να ρίξουν τον εντολοδόχο της Μόσχας Γιανουκόβιτς επιχειρώντας την ανεξαρτησία της Ουκρανίας από την ρωσική σφαίρα επιρροής.

Αντιθέτως στην ελληνική πραγματικότητα και ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε όνομα και εθνότητα στο κρατίδιο των Σκοπίων, ο εθνικιστικός χώρος ξεκίνησε τις συγκεντρώσεις ως όφειλε, αλλά παρέδωσε τα όπλα λόγω μερικών προληπτικών συλλήψεων και χημικών από τις δυνάμεις καταστολής.

Συνεπώς, ο εθνικιστικός χώρος εν Ελλάδι πρέπει να παραδειγματιστεί από τους Ουκρανούς συναγωνιστές και την εθελοθυσία τους που θυμίζει Έλληνες μιας άλλης εποχής. Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει δεν είναι άλλο από το εξής: πως τα απλά λαϊκά παιδιά με τις ασπίδες στο Κίεβο το 2014 σήμερα είναι επίλεκτοι στρατιώτες στο Σύνταγμα AZOV δημιουργώντας έναν σύγχρονο ηρωισμό σε μια περίοδο αντιηρωϊκή και με στρατιωτική παρουσία και δράση που σίγουρα θα διδάσκεται στις επόμενες γενιές.

12.  Το δικό σου μήνυμα ποιο είναι με βάση την εμπειρία σου;

Με βάση την εμπειρία μου αλλά και την ιδεολογική μου άποψη, οι Έλληνες εθνικιστές πρέπει να αντιγράψουν το Ουκρανικό πρότυπο οπότε κατά την γνώμη μου ο εθνικιστικός χώρος οφείλει να οργανωθεί να εκπαιδευτεί στρατιωτικά, σε νευραλγικά ζήτημα όπως πρώτες βοήθειες μάχης το οποίο θα τους καθιστά πιο έτοιμους για τις μέρες που έρχονται.

Τέλος, πρέπει να τονωθεί η ιδεολογική ταυτότητα του χώρου μας μέσο πολιτιστικών δρώμενων δηλαδή μουσικών συναυλιών αλλά και ανάγνωσης ιδεολογικών βιβλίων όπως και διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και εξορμήσεων στην φύση.

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/5/24 2:24 μ.μ.

    Η Ουκρανική κυβέρνηση δεν εξισώνεται με τους υπόλοιπους παγκοσμιοποιητές και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σύμφωνα με τον "μαχητή"... Μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/24 3:02 π.μ.

      Όταν πάρει το ΟΚ από την Αμερική ο Εβραίος Ζελένσκι και σφάξει όλα τα αζόφια, δεν θα τους λυπηθώ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/24 7:59 μ.μ.

      Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους Λευκό Φυλετιστή Εθνικιστή ή Εθνικοσοσιαλιστή θλίβονται για την απώλεια των Λευκών Ηρώων Ουκρανών ομοϊδεατών συντρόφων τους, αντίθετα με εκείνους που υποστηρίζουν τους αλλόφυλους ΡώσουςΤουρκομογγόλους και Χαζαρομογγόλους εγκληματίες εισβολείς.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/24 2:54 μ.μ.

    Γιατί δεν καλείτε σε μια συνέντευξη και το λιοντάρι του Ουκρανορωσικού πολέμου Άρη Αρίωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/5/24 12:42 π.μ.

    Συγχαρητήρια στον Έλληνα που μάχεται στο πλευρό των Ουκρανών συναγωνιστών μαχητών εναντίον των βαρβάρων ασιατών Ρώσων εισβολέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/5/24 9:09 π.μ.

    Καπιταλισμός – κομμουνισμός, οι δυο όψεις του διεθνισμού

    https://antepithesi.gr/2024/05/kapitalismos-kommoynismos.html/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει ένα σχόλιο σχετικά με τον Γράβιγγερ και τον Φιλίππου το οποίο είναι άσχετο με την ανάρτηση, θα προωθηθεί στον τελευταίο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι δυνάμεις του Azov ενισχύονται σε εξοπλισμό μάχης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες και όχι από την στρατιωτική βοήθεια του εξωτερικού. "
    Σοβαρά τώρα ρε παιδιά;
    Αν είχα τα λεφτά δηλαδή μπορώ κι εγώ να αγοράσω μερικά κιβώτια stinger και να τα στείλω στο Azov;
    Και από που κι ως πού είναι ψέμα ότι δεν αναγνωρίστηκε η Ελληνική μειονότητα;
    Και στην Αθήνα υπάρχει πλατεία Αιγύπτου, Αβησσυνίας, Αργεντινής Δημοκρατίας κλπ. Τί πάει να πει;
    Γιατί δεν ρωτάτε την πραγματική μειονότητα της Μαριούπολης που εγκατέλειψε το Ελλαδιστάν στην τύχη της;
    Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλουν να ακούσουν για Azov;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/24 7:58 μ.μ.

      Άλλο ένα φαιδρό τρολάρισμα των δουλόφρονων της Ρωσικής Πρεσβείας.
      Σχεδόν όλες οι μονάδες του Ουκρανικού στρατού ενισχύονται από την ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλία με αγορά τροφίμων, ιματισμού, υγειονομικού υλικού, drones και μεταχειρισμένων οχημάτων.
      Η ελληνική μειονότητα της Μαριούπολης για να αναγνωρισθεί επίσημα από την Ουκρανική κυβέρνηση, πρέπει πρώτα από όλα να γίνει επίσημο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που ουδέποτε έγινε.
      Αντιθέτως, η ελληνική μειονότητα της Κριμαίας, η οποία ήταν αναγωνρισμένη από την Ουκρανική κυβέρνηση ΔΕΝ αναγωνρίσθηκε ως μειονότητα από τις Ρωσικές κατοχικές δυνάμεις του Εβραιομπολσεβίκου Πούτιν, όταν προσαρτήθηκε παρανόμως στην Ρωσική Ομοσπονδία. Εκεί όμως, για τους άθλιους Ρωσόδουλους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...
      Η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων της Μαριούπολης έχουν λίαν θετική γνώμη και άποψη για τους μαχητές του Az;ob και γι'αυτό τους περισσότερους τους γενοκτόνησαν οι
      Ρώσοι μογγολότουρκοι του΄αρχιεγκληματία πολέμου Πούτιν.

      Διαγραφή
    2. Οι μανιχαιστικοί χαρακτηρισμοί για "ρωσόδουλους" κλπ. είναι γελοίοι και δεν "ακουμπάνε".
      Εγώ ρωτάω συγκεκριμένα 1.Οι φωτογραφίες με τις σημαίες του ΝΑΤΟ είναι μέρος της εθνικής επανάστασης;
      2.Το άρθρο λέει για "εξοπλισμό μάχης" που σημαίνει όπλα, τεθωρακισμένα, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα κλπ. Αυτά από που τα παίρνει το AZOV; Από τη μητρόπολη Κιέβου;
      Και αφού μιλάμε με χαρακτηρισμούς πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι όποιος δεν θεωρεί ότι "ανήκει στη Δύση" και δεν πάσχει από το αντισλαβικό κόμπλεξ του ζωγράφου, δεν σημαίνει ότι είναι τσάτσος του Πούτιν. Αυτά και δεν επανέρχομαι γιατί τελικά δεν αξίζει...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/5/24 10:02 μ.μ.

      Είσαι πασιφανώς Ρωσόδουλος και πάσχεις από νοσηρό αντισλαβικό σύμπλεγμα, εφόσον δεν υποστηρίζεις τους λευκούς Ουκρανούς σλάβους, αλλά τους Ρωσομογγόλους μπολσεβίκους εισβολείς.

      Επιμένεις ανοήτως στο εμετικό τρολάρισμά σου... Οι ιδιώτες εθελοντές δεν αγοράζουν πυρομαχικά, άρματα μάχης, όπλα, πυροβόλα κλπ όπως θέλεις εσφαλμένα να εννοηθεί, αλλά αγοράζουν στρατιωτικά ρούχα, άρβυλα, εξαρτήσεις, drones, θερμικές κάμερες, αλεξίσφαιρα, ανιχνευτές μετάλλου (για τις νάρκες) κλπ, τα οποία θεωρούνται ως εξοπλισμός μάχης... και τα οποία ευκόλως δύναται να τα αγοράσει κάποιος ελευθέρως στην αγορά. Αυτή είναι η αλήθεια.

      Ουδέποτε στο πρώην ¨Σύνταγμα Αζόβ¨ υπήρξαν σημείες του ΝΑΤΟ ούτε και σήμερα που είναι η 3η Ταξιαρχία Καταδρομών του Ουκρανικού Στρατού. Τώρα, αν ανήκεις στους Χρήσιμους Ηληθίκους που πιστεύουν βλακωδώς σε προπαγανδιστικές fake φωτογραφίες της FSB (KGB)..., είναι δικό σου πρόβλημα.

      Προσωπικά, ως Λευκός Εθνικιστής είμαι εναντίον του ΝΑΤΟ, αλλά υποστηρίζω με θέρμη τον Λευκό Ουκρανικό λαό (και φυσικά, ιδιαιτέρως όλους τους συναγωνιστές από την 3η Ταξιαρχία Καταδρομών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων) που μάχεται ηρωικά υπερασπιζόμενος με σθένος την πατρίδα του έναντι των βαρβάρων ασιατικών τουρκομογγολικών ορδών (και των δεκάδων χιλιάδων αλλόφυλων μισθοφόρων από την Κεντρική Ασία, Άπω Ανατολή, Νοτιοανατολική Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική και Λατινική Αμερική του Ρωσικού στρατού) του διεφθαρμένου πάμπλουτου ολιγάρχη εγκληματία πολέμου Πούτιν.

      Διαγραφή
    4. Για να στο γράψω σε γλώσσα που καταλαβαίνεις εύκολα... "OK, bro..."

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος13/5/24 4:50 π.μ.

    Ποια... SLAVA UKRAINI... και κουραφέξαλα τώρα... Για να βάλει ο Πουτιν στο Υπουργείο Αμυνας έναν Οικονομολόγο σίγουρα υπάρχει τεράστιο στρατηγικό βάθος. Οι BRICS ετοιμάζουν ήδη δική τους ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και αγοράζουν σαν τρελλοί τον παγκόσμιο Χρυσό, ιδίως οι Κινέζοι και οι Ινδοί. Οι Ρώσοι έχουν ήδη τα δικά τους τεράστια αποθέματα, ενώ Βραζιλία και Ν. Αφρική είναι παραγωγές χώρες. Μόλις ετοιμαστεί η Κεντρική Τράπεζα των BRICS και συναποφασίσουν την εισαγωγή δικού τους κοινού νομίσματος στις συναλλαγές μεταξύ τους, αλλά και διεθνώς η κατάρρευση του δολλαρίου και η μη αναστρέψιμη οικονομική ύφεση στη δύση θα είναι πλέον γεγονός. Ας δώσουν λοιπόν τώρα κι άλλα πακέτα για φάγωμα στο Ζελεδάκο, όσο αντέχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/24 12:14 μ.μ.

      Σωστός ο 4:50.Αν βέβαια είσαι χριστιανός παλαιοημερολογίτης και γλυφτης του Πούτιν τότε κατάλαβες την αλήθεια αλλά δεν μπορείς να δεις την διέξοδο.Αν και όταν γυρίσει το παιχνίδι από την νέα Υόρκη στην Μόσχα και στο Πεκίνο εσένα ως ποντικό της Μεσογείου δεν θα σου δώσουν ούτε μια βότκα να πιείς.Μην ονειρεύεσαι κόκκινες μηλιές και άγιες σοφίες.Θα είσαι για πάντα ενας πεινασμένος καημένος και πτωχευμένος.Το παιχνίδι το παίζουν άλλοι.Ο Πούτιν είναι ένας ηθοποιός στο προσκήνιο και οι πραγματικοί παίχτες είναι στο παρασκήνιο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/5/24 10:27 μ.μ.

      Ο διεφθαρμένος τρισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Εβραίος Πούτιν είναι λακές των Χαζάρων διεθνών τραπεζιτών, ενώ η Ρωσία στην πράξη έχει γίνει το μεγάλο κορόιδο της Κίνας.

      Διαγραφή
  8. Αυτός που είχε ρωτήσει τον Φιλίππου για τον ΕΣ του Γράβιγγερ μας ευχαριστεί για την διαμεσολάβηση και μας παρακάλεσε να μεταφέρουμε την δήλωση του ότι οι υποψίες που διατυπώθηκαν εναντίον του Φιλίππου για εκείνη την κουβέντα είναι τελείως ψευδείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/5/24 10:46 μ.μ.

    Δυναταί δ' αξίως επαίνου και τιμής ευδοκιμείν οι ήρωες Ουκρανοί μαχηταί, αλλὰ και πάντες οι μη Ουκρανοί εθελονταί οι στηρίζουσι και αγωνίζονται υπέρ της Ουκρανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/5/24 12:13 μ.μ.

    Οι μεγαλύτεροι εχθροί της Λευκής Ευρώπης είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Τουρκία.
    Αν δεν ξυπνήσουν οι Ευρωπαίοι, θα καταστραφούν ολοκληρωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/5/24 8:30 μ.μ.

    Τα Εβραιομπολσεβίκια της Μόσχας συνεργάζονται στενά με τα κομμούνια του Πεκίνου τα οποία βοηθούν την Ρωσία με πολλαπλούς τρόπους για να κερδίσει τον εγκληματικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Μόνο που το πάνω χέρι σε όλη αυτή τη συνεργασία το έχει αναμφίβολα η Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.