Κάποιες σκέψεις εν΄όψει εκλογών

 


γράφει ο Μαυρομετωπίτης

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Το δημοκρατικό «πανηγύρι» ξαναρχίζει. Και πέρα από τα όσα κωμικοτραγικά βλέπουμε με τους διάφορους φαιδρούς υποψήφιους (από την Ελεονόρα Μελέτη που κατά δήλωση της κάνει καλές...πίπες μέχρι τον Κασσελάκη που ανακοίνωσε ότι η βάφτιση του ήταν ένα θαύμα) και το γέλιο που αυτοί προκαλούν, κάποιοι από εμάς μπαίνουμε στο κόπο να κάνουμε βαθύτερες σκέψεις:

- Καμιά δύναμη του πολιτικού συστήματος, από την Άκρα Αριστέρα μέχρι την Άκρα Δεξιά, δεν τάσσεται υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για όλες τις πολιτικές παρατάξεις (και δη για τις ήδη κοινοβουλευτικές) έξοδος από την ΕΕ συνεπάγεται αδιέξοδο και οικονομική καταστροφή. Για τους εχέφρονες βέβαια αδιέξοδο και οικονομική καταστροφή είναι η παραμονή στην χρηματοπιστωτική «ευρω»-φυλακή της κεφαλαιοκρατίας που όχι μόνο αφαιμάζει οικονομικά τον Λαό και την Πατρίδα μας, αλλά με τις άθλιες μεταναστευτικές και κοινωνικές νομοθεσίες της οδηγεί σε αποδόμηση και σαπίλα του κοινωνικού ιστού - της ανθρώπινης προσωπικότητας (ΛΟΑΤΚΙ, κοινωνικό φύλο, ανθρώπινα δικαιώματα) αλλά και σε βιολογική καταστροφή του ελληνικού πληθυσμού.

- Καμία δύναμη του πολιτικού συστήματος, από την Άκρα Αριστερά μέχρι την Άκρα Δεξιά, δεν τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ΝΑΤΟ. Για όλες τις πολιτικές παρατάξεις (και δη για τις ήδη κοινοβουλευτικές) η έξοδος από το ΝΑΤΟ είναι ο μεγάλος τους τρόμος καθώς θα προκαλέσει την οργή των Δυτικών αφεντικών τους. Ακόμη και το ΚΚΕ ή οι διάφορες αριστερές εξω κοινοβουλευτικές οργανώσεις, όταν μιλάνε κατά του ΝΑΤΟ, μένουν απλώς σε μία ακίνδυνη ψευτο-επαναστατική φρασεολόγια, αφού εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι σε όλα τα καίρια γεγονότα γεωστρατηγικής σημασίας τάσσονται με το πλευρό των δυτικών πλουτοκρατιών. (Πόσοι αριστεροί υποστήριξαν το Ιράν στα πρόσφατα γεγονότα; Πόσοι αριστεροί υποστήριξαν έμπρακτα και σε θεωρητικό επίπεδο τον εθνικό-αντιϊμπεριαλιστικό αγώνα της Συρίας του Άσαντ; Πόσοι αριστεροί υποστήριξαν τον Καντάφι, τον Χουσείν, τους Χούτι και πάσης φύσεως άλλα εθνικά αντιϊμπεριαλιστικά κινήματα;).

Κατά συνέπεια, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, καμία δύναμη του πολιτικού συστήματος δεν αμφισβητεί την ηγεμονία των ΗΠΑ και της Δύσης. Καμία πολιτική δύναμη δεν απειλεί τον ιμπεριαλισμό και την κυριαρχία του μονοπωλιακού - πολυεθνικού - χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που εδρεύει κατά κύριο λόγο στην Δύση. Και φυσικά, καμία δύναμη του πολιτικού συστήματος, δεν εκπροσωπεί την αλλαγή συμμαχιών και προσανατολισμού για την χώρα μας. Μεγάλος ωφελούμενος, μεταξύ άλλων, το Ισραήλ που θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την Ελλάδα ως υποβοήθημα για τα συμφέροντα του στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσει να γενοκτονεί ανενόχλητο τους Παλαιστίνιους. Καμία δύναμη του πολιτικού συστήματος δεν υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού! (Μιλάμε πάντα για την ουσία και όχι για τις ψευτο - επαναστατικές φρασεολογίες!).

- Κάμια δύναμη του πολιτικού συστήματος, από την Άκρα Αριστερά μέχρι την Άκρα Δεξιά, δεν υποστηρίζει την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου και του τρόπου διαχείρισης της παραγωγής. Δεν θα αναφερθούμε καν στους Ακροδεξιούς φελλούς που εκσπερματώνουν με τον καπιταλισμό και την ελεύθερη οικονομία. Αναγουλιάζουμε και μόνο αναλογιζόμενοι αυτά τα αποβράσματα και τις ανοησίες που λένε. Από την άλλη πλευρά, η αντικαπιταλιστική ρητορική της Αριστεράς, (και μιλάμε για το ΚΚΕ και τις εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα) περιορίζεται σε μία ειρηνική διαχείριση των διαμαρτυριών του Λαού, σε μία προβατοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, που επί της ουσίας ή κατευθύνει σε συστημικές ατραπούς ή κουκουλώνει τον θυμό και την διάθεση για αλλαγή. Ποιος ξεχνάει τα ΚΝΑΤ και την προστασία στο Κοινοβούλιο που παρείχε το ΚΚΕ το 2011; Ποιός δεν βλέπει τις ακίνδυνες απεργίες που γίνονται κάθε χρόνο χωρίς άλλο αποτέλεσμα εκτός από την-για λίγες ώρες- παράλυση της εύρυθμης αστικής ζωής; 

Πέρα από αυτό, οι κομμουνιστικές - ακροαριστερές οργανώσεις αρκούνται σε μία διαρκή προσπάθεια για αυτοεπιβεβαίωση και αναπαραγωγή της επιρροής τους απέναντι σε ένα καθυστερημένο κομματικό κοινό που μένει πάντα ίδιο και σταθερό. Μόνο ατέρμονη θεωρητικολογία και δογματισμός. Καμία προσπάθεια χάραξης επαναστατικών στρατηγικών και μορφών πάλης προσαρμοσμένες στα σύγχρονα δεδομένα. Για όλους αυτούς ο σοσιαλισμός είναι κάτι στατικό, ο Μάρξ ένα ευαγγέλιο, δεν κατανοούν τις σύγχρονες ανάγκες, δεν αντιλαμβάνονται τα σύγχρονα δεδομένα. Φυσικά αυτό έχει σαν συνέπεια, αυτές οι δυνάμεις της πολιτικής παράλυσης, να λειτουργούν σαν βαρίδια που καταστρέφουν κάθε επαναστατική συνείδηση και εξυπηρετούν πλήρως το Σύστημα και την καπιταλιστική κυριαρχία.

- Καμία δύναμη του πολιτικού συστήματος, από την Άκρα Αριστέρα ως την Άκρα Δεξιά, δεν εκπροσωπεί την δόμηση - ανάπτυξη νέου τύπου κοινωνίας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις αφομοιώνουν πλήρως τα κυρίαρχα αφηγήματα και τις κυρίαρχες κοινωνικές συνθήκες που έχει διαμορφώσει ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και ο μεταμοντερνισμός. Ο «φιλελεύθερος ατομοκεντρισμός», η «ρευστότητα του φύλου», τα «ανθρώπινα δικαιώματα», ο «νεοφεμινισμός», το ναρκισσιστικό-καταναλωτικό lifestyle, η ηδονοθηρία και η σεξουαλικοποίηση, καλύπτουν όλο το εύρος της κοινωνικής ζωής ιδίως στις νεότερες ηλίκιες. Κανένα πολιτικό κίνημα δεν επιχειρεί την παρέμβαση στην ζωή των ανθρώπων -κυρίως της νεολαίας- για την διαμόρφωση κατάλληλης ηθικής, σοσιαλιστικής, πατριωτικής συνείδησης. Η διαμόρφωση τέτοιου τύπου σύνειδησης είναι απαραίτητη αν θέλουμε να οδηγηθούμε με επιτυχία σε επαναστατικές διαδικασίες. 

Η Αριστέρα (πλήν απειροελαχίστων εξαιρέσεων) έχει εγκολπωθεί πλήρως την μεταμοντέρνα διαστροφή και την παράνοια του «δικαιωματισμού» ενώ από την άλλη η Δεξιά (και εδώ εννοούμε κόμματα ή οργανώσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως Ακροδεξιά - Εθνικιστικά και όχι την φιλελεύθερη συμμορία της ΝΔ) είτε αποδέχεται βασικά σημεία αυτής της τρέλας, είτε λειαίνει όλο και περισσότερο τις θέσεις της, μη απειλώντας έτσι την κυρίαρχη κοινωνική ιδιοσυστασία, είτε απλά αρκείται σε παρεμβάσεις φορμαλιστικού - νομοθετικού χαρακτήρα που δεν μπορούν να αλλάξουν εκ θεμελίων την «σαπισμένη ψυχή» της τωρινής κοινωνίας. Είναι απαραίτητο εδώ να προστεθεί και ο παράγοντας της αισθητικής (ένας ακόμη κλάδος της ανθρώπινης συνείδησης) ο οποίος είναι αρκετά σημαντικός και δεν πρέπει να αγνοείται από τα επαναστατικά κινήματα.

Εν τέλει, καμία πολιτική δύναμη, δεν αντιπροσωπεύει την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΡΗΞΗ με το ΣΥΣΤΗΜΑ. Κανένας από τους πολιτευομένους δεν απειλεί το κυρίαρχο status quo και τις άθλιες συνθήκες ζωής που αυτό έχει επιφέρει. Από την Άκρα Αριστέρα μέχρι την Άκρα Δεξιά δεν υπάρχει, αυτή την στιγμή, στα ψηφοδέλτια ουδεμία πραγματικά επαναστατική, ριζοσπαστική, αντισυστημική πολιτική οργάνωση. Όλες εξυπηρετούν πλήρως την κυριαρχία του καθεστώτος σε όλους τους τομείς: πολιτική, οικονομία, κοινωνία, ηθική! Και φυσικά πάντα κοιτάμε την ουσία και όχι το περιτύλιγμα και το φαίνεσθαι. Στις εκλογές λοιπόν ψηφίστε ότι θέλετε, ότι θεωρείτε πως μπορεί να εμφανίσει περισσότερο τα τρωτά σημεία του συστήματος. Αν δεν θέλετε μην ψηφίσετε και καθόλου. Χρέος δικό μας όμως, χρέος των ΕΘΝΙΚΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ είναι η δημιουργία ενός πραγματικά επαναστατικού, λαϊκού, αντισυστημικού κινήματος που θα πολεμάει όλα αυτά που οι άλλοι αποδέχονται: τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και τις προεκτάσεις του, τουτέστιν την παγκοσμιοποίηση και τις δομές της, την κοινωνική και βιολογική σαπίλα του ανθρωπίνου είδους.

Εκεί αποσκοπούμε, όχι σε ψηφοδέλτια και κάλπες. Δεν έχουμε φετίχ με τους αστικούς θεσμούς, πολλώ δε μάλλον εφόσον είμαστε εχθροί του αστικού κράτους. Και να είστε σίγουροι πως η ζύμωση ενός τέτοιου κινήματος δεν θα αργήσει να γίνει. Οι εξελίξεις τρέχουν και είναι αρκετά επώδυνες για τον Λαό που σύντομα θα σκιρτήσει. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ενεργοί, δραστήριοι, αισιόδοξοι, παθιασμένοι και να μένουμε μακριά από τις Σειρήνες του Συστήματος. Μακριά από εμάς κάθε παραίτηση! Η Φλόγα, η Λύσσα και η Συνείδηση είναι αυτά που μας οδηγούν... και η Επανάσταση, η Ρήξη και η Ανατροπή θα φθάσουν με την σειρά τους! Φτάνει μονάχα να είμαστε εκεί για να δώσουμε την ώθηση, όταν θα πρέπει!

36 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/5/24 1:48 μ.μ.

    Οι Έλληνες Εθνικιστές ψηφίζουμε Εθνικό Μέτωπο στις 9 Ιουνίου.Όποιος δεν το κάνει αυτό,στηρίζει πλαγίως τον Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/5/24 10:57 μ.μ.

      Λογική 10χρονου ή μάλλον κλασική σκεψη ΧΑ, δεν έχει αλλάξει τίποτε, μας αξίζουν τα χειρότερα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/5/24 3:18 μ.μ.

    Να κατέβει στις εκλογές ο Ιερός Λόχος να έχουμε κι εμείς οι εθνικοεπαναστάτες το ψηφοδέλτιό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εθνικοεπαναστατες δεν ψηφίζουν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/5/24 3:24 π.μ.

      μυρίστηκαν και οι χριστιανόπληκτοι χρήμα και θέλουν να γίνουν και αυτοί ευρωλιγούρηδες ;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/5/24 9:09 π.μ.

      Οι εθνικοεπαναστάτες θα εκπροσωπηθούν στο πολιτικό παιχνίδι μόνο από την εθνικιστική συμμαχία.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/5/24 8:43 μ.μ.

      Ο Ιερός Λόχος είναι ο μοναδικός που λέει έξω από την σιωνιστική ΕΕ εδώ και χρόνια. Όσο για τα ευρώ, ξεκωλα εάν θέλανε θα κατέβαιναν στις εκλογές, τους παρακαλαγανε το ξέρει όλη η Θεσσαλονίκη αυτό.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/5/24 10:52 μ.μ.

    Τι δεν καταλαβαίνετε; Δεν γίνεται να μπεις μέσα στο σύστημα για να το πολεμήσεις, μόλις και μπεις θα σε καταβροχθίσει. Εθνικοεπαναστατης και ψηφοδέλτιο δεν ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/24 12:44 π.μ.

      Απο ΑντιΝατοικος:
      Εθνικοεπαναστατης δεν ηταν και ο Αδ. Χιτλερ με τους συναγωνιστες του;;;; Πολιτικο κινημα δεν εκανε;;;; Σε εκλογες δεν κατεβηκε;;;; Εχετε καταλαβει τις διαφορες αυτων των ιστορικων εθνικοσοσιαλιστων με εσας τους τωρινους "εθνικοεπαναστατες", που δεν "λερωνεσται με εκλογες και καλπες";;;;;
      Η διαφορα τους αγαπητοι "εθνικοεπαναστατες" ηταν οτι αυτοι ειχαν ενα ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, εξηγουσαν στις μαζες τα προβληματα της εποχης των, τις "διαφωτιζαν" δλδ.... αυτο ειναι και η ουσια αυτου που λεμε "πολιτικος αγωνας"... οχι το κυνηγι το ψηφων!
      Ενταξει ειναι δεκτο το γεγγονος οτι γελοιοι πολιτικαντηδες φτιαχνουν ενα κομμα βαζοντας μπροστα στον τιτλο το "Εθνικο" και προσπαθουν να βολευτουνε στην βουλη.... υπαρχουν αρκετοι "πατριδοκαπηλοι", οπως και πολλα "λαμογια", αλλα και "ψωνια"....
      Αν ομως υπηρχε ενα πολιτικο κινημα με εναν "επεξεργασμενο μορφωτικα πατριωτισμο", χωρις πολλους "-ισμους" τοτε θα ηταν αλλιως τα πραματα....
      Εγω για παραδειγμα επειδη γνωριζω οτι λειπει το πολιτικο υποκειμενο που να με εκφραζει πολιτικα σε μεγαλο ποσοστο, ή θα κανω συνειδητη αποχη, ή θα ψηφισω, το κατα τη γνωμη μου, "μη πατριδοκαπηλο - λαμογιστικο" κομμα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/5/24 2:11 μ.μ.

      Δεν θα ψηφίσεις εμφιετζόγλου και ζώη μπέχλη δηλαδή;Ή μήπως σου λείπει ήδη το κ21 που λογικά για σένα εκφράζει τον...μορφωτικά επεξεργασμένο πατριωτισμό;

      Διαγραφή
    3. Δεν ήταν εθνικοεπαναστατης ο Αδόλφος. Με τις ορολογίες το έχουμε μπερδέψει διότι λείπουν κείμενα που εξηγούν τα πάντα. Υπομονή και το καλοκαίρι έφτασε όπου ένα ΕΡΓΟ -ΠΗΓΗ θα σας διαφωτίσει εντελώς για όλα και όλους εκείνης της εποχής, με ανάλυση για τον κάθε όρο πολιτικό, το τι ήθελε κάθε πρωταγωνιστής της κρίσιμης εκείνης δεκαετίας 1920..1930.
      Για την ώρα να είστε σε αναμονή...το βιβλίο αυτό, δύσκολο βέβαια σε μελέτη αλλά χρησιμότητα, είναι καθόσον.. Armin Mohler..λέω αυτό για τώρα.
      Καλή συνέχεια με καλη καρδιά. Η μελέτη γεγονότων από αντικειμενικιυς μελετητές θα σας βοηθήσει.. όπως βοήθησε εμένα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/5/24 7:33 μ.μ.

      Κώστα θα το διαθέσεις δωρεάν στο λαό σε pdf;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος3/5/24 11:25 π.μ.

    Ολόσωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/5/24 8:10 μ.μ.

    Να σταθούμε λίγο και στα ιδεολογικά προτάγματα που θέτει το άρθρο. Όχι μόνο στα ψηφοδέλτια, τους εθνικοεπαναστάτες και τα κόμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/5/24 10:49 μ.μ.

    Είστε άδικοι. Οι κομμουνιστές έχουν στηρίξει την Παλαιστίνη από την Αθήνα μέχρι το Columbia. Τι άλλο θέλετε να κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/24 4:07 μ.μ.

      Για την Ελλάδα μιλάμε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/5/24 1:21 π.μ.

      H Αθήνα είναι εκτός Ελλάδας;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος4/5/24 12:46 π.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΡΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ........ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ (ΑΣΑΝΤ ,ΚΑΝΤΑΦΙ,ΧΟΥΤΙ ,ΙΡΑΝ,κτλ) ,ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ........ΕΚΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΕΝΑΣ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ" ΝΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ?......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/5/24 2:41 μ.μ.

    Αντινατοικε καταρχάς τα έχεις κάνει κουλουβάχατα. Ο όρος εθνικοεπαναστατης δεν είναι τωρινός υπάρχει από τον μεσοπόλεμο. Η έννοια του επαναστατικού ριζοσπαστισμού. Όταν λες εμείς οι τωρινοί..που ακριβώς αναφέρεσαι δεν ξέρω. Σαφώς και τώρα υπάρχει φουλ ενημέρωση και κοινωνική -πολιτικη - φιλοσοφική. Μάλλον δεν διαβάζεις τις προσπάθειες των παιδιών με τα βιβλία και τα περιοδικά. Στην εποχή που αναφέρεσαι για τον ΕΣ μην ξεχνάς ότι ήταν και τα ιστορικά γεγονότα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τότε κοινωνία (εδώ δεν χρειάζεται να αναπτυχθεί το κοινωνικό περιβάλλον της εποχής εκείνης τα γνωρίζουμε). Όταν λες μορφωτικό επίπεδο εννοείς και τις θηριωδίες που έγιναν; Καθώς πολλοί ΕΣ τις τότε εποχής τις κατακρίνουν βλέπε Γιούνκερ κλπ. ή εννοείς το ακροδεξιό καθεστώς που κατέληξε στο τέλος. Όταν λες θα ψηφίσεις έστω το λιγότερο πατριδοκαπιλο δεν πιστεύω να εννοείς κάνα Πλεύρη; Στα αλήθεια νομίζεις ότι θα αλλάξει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/24 7:51 μ.μ.

      Απο ΑντιΝατοικος:
      Διαβασε καλυτερα τι εγραψα. Το ιδιο πραγμα λεμε! Εγραψα για αυτο που λεμε "πολιτικος αγωνας", το τι ειναι... σιγουρα δεν ειναι "κανω ενα κομμα" και τρεχω να μαζεψω ψηφαλακια..... οπως κανουν πολλα λαμογια - πατριδοκαπηλοι, ή ακομη και "ψωνια"...
      Ειπα απλως, οτι ο "πολιτικος αγωνας" ειναι η διαφωτιση των συμπολιτων μας για τα κυρια εθνικα και κοινωνικα προβληματα.... "πολιτικο αγωνα" μπορει να κανουμε σαν μοναδες, ατομικα δλδ, σαν συλλογικοτητες, ή σαν πολιτικα κινηματα (κομματα δλδ).....
      Για παραδειγμα: Ο ΜΚ ειναι μια συλλογικοτητα που κανει πολιτικο αγωνα, δεν κατεβαινει σε εκλογες (και καλα κανει), παρολα αυτα ομως ή συλλογικοτητα του ΜΚ δεν εκφραζεται πολιτικα μεσα απο καποιο πολιτικο κινημα που κατεβαινει σε εκλογες.... Αν στην χωρα μας υπηρχαν σοβαρα πολιτικα κομματα που να επετρεπαν τον διαλογο, την συζητηση τοτε θα μπορουσε και ο ΜΚ να εκφραστει μεσα απο ενα πολιτικο κινημα, ακομη και να το διαμορφωσει....

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος4/5/24 3:37 μ.μ.

    Μόνο και μόνο που λες θα ψηφίσεις το λιγότερο κακό κόμμα που είναι μέσα στον κοινοβουλευτισμό στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ μόνο αντινατοικος δεν είσαι νατοϊκέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/5/24 3:50 μ.μ.

    Το Αζοφ είναι με το ΝΑΤΟ και τον Μπάιντεν; Όταν πολεμάς για την ανεξαρτησία της πατρίδας σου αυτό δεν είναι εθνικοεπαναστατισμος; σαφώς πρέπει να γίνει και η αποτίναξη του ΝΑΤΟ από την Ευρώπη αλλά αυτό θα γίνει φίλε όταν ενωθεί όλη η ΕΕ υπό το πρίσμα μιας άλλης Ευρώπης. Και όχι παίρνοντας το μέρος τον Ρώσων ή του ΝΑΤΟ. Είδες ποτέ εσύ εδώ μέσα κάποιον να παίρνει το μέρος του ενός ή του άλλου; Οπότε μην λες σαχλαμάρες. η ουσία της Τρίτης θέσης είναι η ανεξαρτησία της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/24 6:30 μ.μ.

      Τρίτη θέση λέει τα πρωτοκοσμικά τσιράκια του Πεντάγωνου και των εβραίων ολιγαρχών..ρε εστιάτορες θα μας τρελάνετε με τον ανυπόστατο και αόριστο προσδιορισμό "τρίτη θέση";Κινήματα που δεν έχουν σχέση με τον αντιδιαφωτιστικό Ρομαντικό Εθνικισμό είναι απέναντι μας.

      Διαγραφή
  11. Κίνημα 21
    Για την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/24 6:59 μ.μ.

      Κίνημα 21
      Για τα γεράματα του Ζώη

      Διαγραφή
  12. Η αποχή συνιστά παθητική στάση, μοιρολατρική σε σημείο μυστικισμού και ανατολίζουσα. Εν γένει ξένη ως προς τα ελληνοπρεπή πολιτικά ήθη και την ελληνορθόδοξη κοσμοθέαση. Με την αποχή ενίοτε εκδηλώνεται κεκαλυμμένα και κάποιας μορφής δειλία...

    Φυσικά και δεν είναι λύση η εκλογική διαδικασία στη σημερινή της μορφή. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν για τον "λιγότερο χειρότερο" κομματικό σχηματισμό ή για την επίτευξη προβοκατόρικων στόχων!

    Έκαστος όπως επιθυμεί κι όπως επιτάσσει η συνείδηση του ας ψηφίσει όποιο κόμμα, αρκεί να ανταποκρίνεται κατά το δυνατόν στην αποδυνάμωση αυτού που ονομάζεται μεταπολιτευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

    Όχι όμως αποχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/24 7:32 μ.μ.

      Ριζοσπαστική θέση για έναν πλατωνιστή.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/5/24 11:27 π.μ.

      Αστήρ, κάνει καλό καιρό εκεί στους Αμπελόκηπους;

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος5/5/24 2:11 μ.μ.

    Δεν ήταν εθνικοεπαναστάτης ο Αδόλφος και είναι "εθνικοεπαναστάτες" ο φιλαράκος των Άγγλων Αντινόλφι και ο ρωσόδουλος Φιόρε,Κώστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/24 5:41 μ.μ.

      ο Αντινόλφι ποτέ δεν υποστήριξε τους Άγγλους

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/5/24 12:14 μ.μ.

      Εθνικοεπαναστάτες ήταν ο Νίκιτς, ο Παετελ, ο Χίλσερ. Αν ξέρεις από ιστορία των ιδεών.

      Διαγραφή
    3. Υπομονή λίγο καιρό για μια αναλυτική εξέταση της πολιτικής ορολογίας με ένα έργο-πηγή...που έλειπε από την ελληνική γλώσσα. Όλα εκεί εξηγούνται.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος5/5/24 10:00 μ.μ.

    https://youtu.be/cWQc6wiag3I?feature=shared

    Show Plevris Costas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/5/24 8:45 μ.μ.

    Μονο ο Ιερός Λόχος έχει αντικουμμουνιστική και αντικαπιταλιστική ατζέντα. Δηλώνει ευθαρσώς Εθνικό Κοινωνικό Κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος10/5/24 8:56 μ.μ.

    Το μόνο πραγματικό Εθνικό Πολιτικό Κίνημα είναι ο Ιερός Λόχος.
    Έπρεπε να κατέβει στις εκλογές και όχι να αφήνει τα λαμογια να αλωνίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.