Αλληλεγγύη στους αγρότες , κτηνοτρόφους , αλιείς !


Αλληλεγγύη στους αγρότες , κτηνοτρόφους , αλιείς που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους !






Απεργία Διαρκείας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του Καραμανλή !







Φωτογραφίες από λαϊκή συνέλευση σε πόλη της Πελοποννήσου όπου και συμμετείχαν Αυτόνομοι Σύντροφοι του Μαύρου Κρίνου.


Αίτημα των κατοίκων η απομάκρυνση του ΧΥΤΑ από την περιοχή τους.


Τα καπιταλιστικά συμφέροντα επέλεξαν να εγκαταστήσουν ΧΥΤΑ σε περιοχές όπου υπάρχουν εργατικές κατοικίες , αρχαιολογικοί χώροι και κίνδυνος να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας αδιαφορώντας φυσικά για την υγεία των κατοίκων.


Οι Αυτόνομοι Σύντροφοι της Αυτόνομης Κίνησης Μαύρος Κρίνος μαζί με κατοίκους της περιοχής συμμετείχαν στον αποκλεισμό της κεντρικής εθνικής οδού που υπήρχε στην περιοχή.




Εντείνονται οι κινητοποιήσεις !


Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού !



Νέα από ολόκληρη την Ελλάδα :


« … Με πορεία στην εθνική οδό ( Σίνδο - διόδια Μαλγάρων ) μετέχουν σήμερα αγελαδοτρόφοι - γαλακτοπαραγωγοί της Κ. Μακεδονίας στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις του κλάδου που κήρυξε ο ΣΕΚ. Διεκδικούν: Κατώτερη τιμή αγελαδινού γάλακτος 0,45 λεπτά/κιλό, όχι παράταση των ημερομηνιών λήξης στο νωπό, ηλεκτρονικό έλεγχο στα σφαγεία για τις ελληνοποιήσεις κρέατος - τυροκομικών, αποδείξεις από τις ζυγιστικές και ταμειακές μηχανές, κατάργηση ΕΤΑΚ, αύξηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και πάγωμα των δανείων προς τις τράπεζες, με τριετή άτοκα δάνεια … »


« … Με συγκέντρωση περίπου 70 αλιευτικών σκαφών κατά μήκος της παλαιάς παραλίας (στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους) συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες μηχανότρατων στη Θεσσαλονίκη, στη χθεσινή πανελλαδική διαμαρτυρία των πλοιοκτητών μέσης αλιείας. Αίτημά τους ; Η ελληνική κυβέρνηση να πιέσει ώστε να πετύχει παρεκκλίσεις στον κοινοτικό κανονισμό 1967/2006, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, «διώχνει» από το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής επικράτειας τις μηχανότρατες και τα γρι-γρι. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας ( ΠΕΠΜΑ ) στον ευρωπαϊκό κανονισμό 1967/2006, που ορίζει ότι η επιτρεπόμενη απόσταση αλιείας για τις μηχανότρατες πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 ναυτικό μίλι από τις ακτές, προβλέπονται «φωτογραφικές παρεκκλίσεις για τα ελληνικά αλιευτικά της Μέσης Αλιείας ( γρι - γρι και μηχανότρατα ) , λόγω των περιορισμένων χωρικών υδάτων και ιδιαίτερων γεωγραφικών περιορισμών … »


« … Λάρισα, Φάρσαλα και Τρίκαλα και Ζάρκο Τρικάλων, τα σημεία στα οποία «παίζεται» αυτή τη στιγμή η αγροτική κινητοποίηση. Για λόγους... τιμής γίνεται η φετινή «έξοδος» των αγροτών , καθώς σε μια σειρά από προϊόντα ( βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι, γάλα, κρέας ) , οι τιμές παραγωγού έχουν κατρακυλήσει δημιουργώντας μια αγροτική «μίνι κρίση», την ίδια ώρα μάλιστα που οι καταναλωτές απολαμβάνουν υψηλές τιμές στο ράφι και στα μεταποιημένα είδη, αλλά και αμφιβόλου ποιότητας εισαγωγές … »



«Επιζητούμε την Καταστροφή. Μόνο η καταστροφή θα καθαρίσει τα πάντα από το σάπιο φιλελεύθερο σύστημα και θ' ανοίξει τον δρόμο σ' εμάς τους Εθνικοσοσιαλιστές. Γι' αυτό υποστηρίζουμε ότι εναντιώνεται στο σύστημα , ότι το βλάπτει κάθε απεργία κάθε κρίση , κάθε κρατική αδυναμία ... Με πείσμα και θέληση ,μέχρι να πεθάνει το κράτος.»


Γκρέγκορ Στράσσερ.


Η γη που είναι διαθέσιμη για
χρήση από την κοινότητα , ανήκει
αποκλειστικά στο έθνος.

Από την κοινότητα και όχι από το άτομο
αποκτήθηκε με μάχη και από αυτήν
θα υποστηριχθεί ενάντια στους
εχθρούς της. Η κοινότητα ως
υπεύθυνη , μοιράζει την γη , η οποία
έχει εθνικοποιηθεί , σε αυτούς που
στοχεύουν στην ανατροφή των
παιδιών και της οικογενείας σε μια
ζωή εκτός άστεως.


Όττο Στράσσερ.


«Οτιδήποτε είναι επιζήμιο για την σημερινή τάξη πραγμάτων έχει την υποστήριξή μας. Διότι εμείς επιζητούμε την Καταστροφή. Σε ένα κόσμο που μας έχει περιθωριοποιήσει, υψώνουμε την αρχή της θέλησης για καταστροφή , διότι μόνο η καταστροφή που θα καθαρίσει τα πάντα από το σάπιο φιλελεύθερο σύστημα θα ανοίξει τον δρόμο σε εμάς τους εθνικοσοσιαλιστές.

Γι' αυτό και εμείς παλεύουμε για να επιταχύνουμε την αρχή της καταστροφής του σημερινού συστήματος στηρίζοντας ότι εναντιώνεται σε αυτό και το βλάπτει , όπως κάθε απεργία , κάθε κυβερνητική κρίση , κάθε αδυναμία του Κράτους. Κάθε αποδυνάμωση του είναι καλή , πολύ καλή για μας και πάντα εμείς θα προσπαθούμε να δυναμώνουμε όλες τις παραπάνω δυσκολίες για το κράτος , με πείσμα και με θέληση ώσπου αυτό τελικά πεθάνει.


Γκρέγκορ Στράσσερ.




ο Όττο Στράσσερ γράφει τα εξής :


«Το Αγροτικό ζήτημα στοχεύει και αυτό στην αντιμετώπιση της πείνας. Η γη που είναι διαθέσιμη για χρήση από την κοινότητα , ανήκει αποκλειστικά στο έθνος. Από την κοινότητα και όχι από το άτομο αποκτήθηκε με μάχη και από αυτήν θα υποστηριχθεί ενάντια στους εχθρούς της. Η κοινότητα ως υπεύθυνη , μοιράζει την γη , η οποία έχει εθνικοποιηθεί , σε αυτούς που στοχεύουν στην ανατροφή των παιδιών και της οικογενείας σε μια ζωή εκτός άστεως». Αυτό , (το μοίρασμα δηλαδή) αναλαμβάνεται από τα τοπικά αγροτικά συμβούλια. Επίσης το μέγεθος του αγροκτήματος οριοθετείται με βάση την αξία της γης.

Όχι περισσότερο από αυτό που χρειάζεσαι και όχι λιγότερο από αυτό που σε καθιστά ικανό να ζήσεις μια αξιοπρεπή ζωή με φαγητό για όλη την οικογένεια καθώς και κάποιο απόθεμα για ρουχισμό, προστασία κλπ».

Όπως βλέπουμε , μιλάει εδώ ο Στράσσερ για ένα είδος «κολλεκτιβοποίησης» , όπου τα πάντα ανήκουν σε όλους ( στο έθνος δηλαδή ) και ο καθένας με βάση τις ανάγκες του δανείζεται και το κατάλληλο μερίδιο γης (κλήρο) για να μπορέσει να ζήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του αξιοπρεπώς.

Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν δύναται να σεβαστεί την ιδιοκτησία της σάπιας πλουτοκρατίας, Και όχι μόνο δεν τη σέβεται αλλά την καταργεί κιόλας. Ο προλετάριος και ο αγρότης , ο εξουθενωμένος λούμπεν μικροαστός δεν έχουνε να χάσουνε τίποτα από τον εθνικοσοσιαλισμό αλλά να κερδίσουνε την χειραφέτηση τους.


Ο Εθνικοσοσιαλισμός καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και τάξης από άλλη τάξη. Και σε όσους θεωρούν «μπολσεβικισμό» τις απόψεις αυτές , αυτό , αγαπητοί μου , δεν μας θίγει καθόλου.


Εμείς οι Εθνικοσοσιαλιστές δεν υπάρχουμε για να προφυλάσσουμε τα συμφέροντα της αστικής τάξης από τον λαϊκό ξεσηκωμό που 'ρχεται , αλλά μαχόμαστε πραγματικά για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Για το πέρασμα με επαναστατικές διαδικασίες από τον Καπιταλισμό στον Σοσιαλισμό. Το Εθνικοσοσιαλιστικό κράτος λοιπόν , παίρνει τη γη από τις διεφθαρμένες πλουτοκρατίες και τη διανέμει στις λαϊκές μάζες.


Ένα άλλο σημαντικό σημείο της Στρασσερικής σκέψης στο αγροτικό είναι και η απαλλαγή από τους φόρους. Οι φόροι πλέον θα πρέπει να πληρώνονται σε είδος , εάν και εφόσον αυτό είναι δυνατόν.



Γράφει ο Όττο Στράσσερ :

« ο λειτουργός της γης θα πρέπει να πληρώνει ένα φόρο είδους στην κοινότητα με βάση την τοποθεσία της γης την αξία της , αλλά και τις ανάγκες του , Κανένα άλλο είδος φόρου δεν θα υπάρχει.Όταν πάλι ο λειτουργός της γης πεθάνει , τότε αυτή περνά στα χέρια του απογόνου του , και εάν δεν υπάρχει τέτοιος , τα τοπικά εργατικά συμβούλια αποφασίζουν για το μέλλον της γης ».



Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Λευκίμμης !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.