Κώστας Καρυωτάκης: Ο Εθνικιστής Ποιητής.του Αλεξόπουλου Στέλιου.


Είναι το λιγότερο … ενδιαφέρον ότι ένας από τους αγαπημένους ποιητές της «άλλης πλευράς» είναι ο Κωνσταντίνος Καρυωτάκης.


Κατά καιρούς αρκετά από τα ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς καλλιτέχνες και σύγχρονες μουσικές μπάντες (π.χ. «Υπόγεια Ρεύματα»).


Για όσους τους ενδιαφέρει να μάθουν ποια από τα ποιήματα του, έχουν μελοποιηθεί και από ποιους έλληνες καλλιτέχνες ας μεταφερθούν στον σύνδεσμο
εδώ.


Όσο και αν φαίνεται οξύμωρο στους συναγωνιστές και στους αναγνώστες μας πολλές φορές σε διάφορα έντυπα που εκδίδονται από τον δημοκρατικό «χώρο» μέχρι τους αριστεριστές και τους αντιεξουσιαστές, μπορεί εύκολα να βρει κάποιος στις εσωτερικές σελίδες τους δημοσιευμένα τα ποιήματα του ή την βιογραφία του.


Πρόσφατα η τηλεοπτική σειρά
«Καρυωτάκης» μετέφερε στους δέκτες των Ελλήνων αποσπάσματα από την ζωή του, αν και σε κάποια επεισόδια πολλοί θεώρησαν (και δικαιολογημένα κατά την γνώμη μου) ότι κάποιες σκηνές υπήρξαν προσβλητικές απέναντι στην μνήμη του.


Ένα είναι σίγουρο και αναμφισβήτητο γεγονός. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που θαυμάζει, διαβάζει ή προβάλλει τον Κώστα Καρυωτάκη αγνοεί ή κρύβει μια σημαντική παράμετρο.


Ότι ένας από τους πιο σημαντικούς ποιητές της χώρας μας, ο Κώστας Καρυωτάκης υπήρξε Εθνικιστής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου