«Η Δρέσδη του νότου»: φόρος τιμής στους νεκρούς του Πειραιά (11.01.1944 - 11.01.2014)


Μέλη της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου» παρευρέθηκαν στο μνημείο των θυμάτων του συμμαχικού βομβαρδισμού της 11ης Ιανουαρίου 1944.


Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, 70 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό του Πειραιά από τις αεροπορικές δυνάμεις των Αμερικανών και των Άγγλων - τους εναέριους δολοφόνους της Δημ(ι)οκρατίας - κάποιοι δεν ξεχνούν και τιμούν τους 5.500 νεκρούς συμπατριώτες μας. 

πιλότος των Αμερικανών με την χαρακτηριστική ένδειξη στην
πλάτη να γράφει "εταιρεία δολοφόνων"Η «Δρέσδη του νότου» όπως ονομάστηκε η πολύπαθη πόλη βομβαρδίστηκε την 11η Ιανουαρίου του 1944 με ανηλεή τρόπο ώστε να προκληθούν χιλιάδες αθώα θύματα, και μάλιστα 3 φορές σε μια ημέρα από 2 διαφορετικές πολεμικές αεροπορίες. Κανείς δεν λογοδότησε για αυτό το έγκλημα, κανείς δεν ζήτησε δικαιοσύνη για τους Έλληνες που πλήρωσαν με την ζωή τους τα σχέδια των Συμμάχων. 


Ελάχιστοι συνεχίζουν να διατηρούν την συλλογική μνήμη και να βλέπουν χωρίς παραμορφωτικούς φακούς την πραγματικότητα. Αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι η Δημοκρατία είναι ο όλεθρος για τον Λαό και την Πατρίδα! 


Από την Μήλο και την Εύβοια της αρχαιότητας, την Βανδέα και την Απείρανθο της Νάξου,  μέχρι το Αμβούργο την Δρέσδη και τον Πειραιά η φωνή της ιστορίας αντηχεί στις συνειδήσεις των Εθνικοσοσιαλιστών και των Φασιστών: «Θάνατος στη Δημοκρατία!»


2 σχόλια: