ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη του Michael Reneger («Lunikoff») στον «Μαύρο Κρίνο»


συνέντευξη / μετάφραση:  Λυκούργος


Εισαγωγικό σημείωμα:


«Lunikoff» ή Michael Reneger, ένα όνομα γνωστό σε όλους όσους  ασχολούνται με την Εθνικοεπαναστατική μουσική και ειδικότερα με την Γερμανική σκηνή. Oι παλαιότεροι τον θυμόμαστε από την εποχή του θρυλικού συγκροτήματος «Landser»

Η εν λόγω μπάντα υπήρξε στόχος της Σιωνιστικής δημοκρατικής σκέψης και τα μέλη της φυλακίστηκαν για το θάρρος τους να αμφισβητήσουν την κατοχική κυβέρνηση των χρηματιστών και των παγκόσμιων τοκογλύφων. 

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε κάπου στο Βερολίνο και ο Lunikoff, χαμογελαστός και ευδιάθετος, δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις της συντακτικής μας ομάδας. 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την εξαιρετική Γερμανίδα συναγωνίστρια Stella, χάρη στη συνδρομή της οποίας κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνέντευξη.
ΜΚ: Ασφαλώς και γνωρίζεις την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. Όπως καταλαβαίνεις η Μέρκελ - εξαιτίας της σκληρής της στάσης - είναι ιδιαίτερα αντιπαθής στους περισσότερους Έλληνες,  κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει  ένα «αντιγερμανικό» ρεύμα στους κόλπους  της ελληνικής κοινωνίας.Ελλάδα / Γερμανία / Μέρκελ λοιπόν, ποια είναι η άποψη σου;

L: Καταρχήν να πω ότι λυπάμαι πολύ για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, οι Έλληνες δεν αξίζουν να βιώνουν τέτοιες τραγικές καταστάσεις. Όσον αφορά τη Μέρκελ, θα σου πω το εξής : H Μέρκελ ΔΕΝ είναι η Γερμανία. Η Μέρκελ δεν εκφράζει τους περισσότερους Γερμανούς.

Δεν μιλάει εκ μέρους των Γερμανών, αλλά για κάποια άλλη «δύναμη»  που όλοι γνωρίζουμε ποια είναι αλλά θα μου επιτρέψεις να μην πω περισσότερα. Νομίζω άλλωστε ότι γίνομαι κατανοητός, τουλάχιστον σε όσους γνωρίζουν ποιοι κινούν τα νήματα. Όλα τα Ευρωπαϊκά Έθνη έχουν τον ίδιο εχθρό.


ΜΚ:  Θα έχεις ασφαλώς παρατηρήσει ότι σε πολλές διαδηλώσεις ανά την Ευρώπη καθώς και σε διάφορα περιοδικά / εφημερίδες η Μέρκελ παρουσιάζεται  ως  ο νέος «Φύρερ» … φέροντας το περιβραχιόνιο με τη Σβάστικα. Ποια η γνώμη σου;

L: Χαίρομαι που μου θέτεις αυτή την ερώτηση μιας και θα ήθελα να σου σχολιάσω το συγκεκριμένο φαινόμενο. Είναι πραγματικά πολύ άσχημο το γεγονός ότι συνδέεται η Σβάστικα με τη ... Μέρκελ. Είναι  2  διαφορετικά πράγματα και αντιπροσωπεύουν εντελώς διαφορετικές Ιδέες (αν μπορείς να αποκαλέσεις «ιδέα» αυτό που εκφράζει η Μέρκελ ...)ΜΚ:  Ποια είναι η κατάσταση στη Γερμανία αναφορικά με την απήχηση του εθνικισμού στις ευρύτερες μάζες; Eίτε εκφράζεται μέσω επίσημων πολιτικών φορέων είτε ως αυτόνομες / ανεξάρτητες κινήσεις;

L:  Κοίτα, στη Γερμανία θα ήταν αδύνατο να υπάρξει ένας επίσημος πολιτικός φορέας που να εκφράζει κατά κάποιο τρόπο τις Ιδέες μας και να έχει απήχηση στις ευρύτερες μάζες. Γενικά πάντως, καλύτερα να μην ξέρουν ποιοι είμαστε και  που είμαστε. Δεν χρειάζονται στολές, σύμβολα και γελοίες απομιμήσεις σαν να είμαστε γελοίοι φετιχιστές. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που έχουμε στη καρδιά μας, οι Αξίες στις οποίες πιστεύουμε και το να συνεχίσουμε την Ιδέα χωρίς συμβιβασμούς!

Eλπίζω πάντως, ότι η άνοδος του Εθνικισμού που παρατηρείται σε διάφορα Ευρωπαϊκά Έθνη θα ανάψει τη φλόγα του Εθνικισμού και στη πατρίδα μου … η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή δεν έχω μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά την Γερμανία.


ΜΚ:  Τα πράγματα στη Γερμανία δεν είναι τόσο άσχημα, εν συγκρίσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύεις ότι τα επόμενα χρόνια η γερμανική κοινωνία θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ;

L:  Nαι, ειδικά λόγω της αθρόας μετανάστευσης ασιατών / αφρικανών που εξαπλώνεται πλέον σε ολόκληρη την Γερμανική επικράτεια και δεν περιορίζεται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.


ΜΚ:  Τι πιστεύεις για όσους Ευρωπαίους μεταναστεύουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες;

L:  Σε μια ιδανική Ευρώπη, αυτή που εμείς ονειρευόμαστε, δεν θα χρειάζεται φυσικά να μεταναστεύουμε. Δεν έχω πάντως κανένα πρόβλημα με τους «καλούς» Λευκούς μετανάστες. Μιας και είσαι από την Ελλάδα θα ήθελα να σου πω και το εξής : Ποτέ στην Γερμανία δεν θα άκουγες γενικά κακά λόγια για τους Έλληνες και σου το λέω επειδή είναι η αλήθεια! Επίσης, σου λέω και το εξής : Καλύτερα 10.000 Έλληνες στο Βερολίνο  παρά ένας Τούρκος!!!


ΜΚ:  Ποια η γνώμη σου για την Ελληνική ιστορία / πολιτισμό;

L:   Oι Γερμανοί λατρεύουν την αρχαία Ελληνική ιστορία! Εγώ προσωπικά είμαι μεγάλος θαυμαστής της Αρχαίας Σπάρτης! Μελετώντας την Σπαρτιατική ιστορία  αλλά και γενικότερα τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό διαπιστώνω την κοινή μας καταγωγή και τις κοινές πολιτιστικές μας παραδόσεις.


ΜΚ:  Ποια η γνώμη σου για τους παρακρατικούς antifa;

L:  Είναι ξεκάθαρο ότι οι ηγεσίες τους χρησιμοποιούνται από το ίδιο το σύστημα για να αναχαιτίσουν την άνοδο του Εθνικισμού. Είναι χρήσιμοι στην εξουσία ούτως ώστε να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά.


ΜΚ:  Έχεις προβλήματα με το Γερμανικό κράτος;

L:  Πρέπει να ενημερώνω την αστυνομία πριν κάνω κάποια συναυλία και πριν τη κυκλοφορία κάποιου άλμπουμ. Εννοείται ότι ελέγχουν αν οι στίχοι μου είναι «πολιτικά ορθοί».


ΜΚ:  Ας συνεχίσουμε μουσικά λοιπόν. Ποιο συγκρότημα σε έχει επηρεάσει περισσότερο;

L:  Οι Skrewdriver.


ΜΚ:  Άλλες μπάντες που σoυ αρέσουν;

L:  Motorhead, Pantera, Carnivore,Rose Tattoo … επίσης (και μόνο μουσικά) οι Ramones, Sex Pistols .


ΜΚ:  Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους Έλληνες Αυτόνομους Εθνικιστές;

L:  Καλή συνέχεια και καλό αγώνα! Ελπίζω σε μια Ελλάδα για τους Έλληνες, μια Γερμανία για τους Γερμανούς, και σε μια Ευρώπη για τους Ευρωπαίους χωρίς τις διάφορες …. «Μέρκελ».!


ΜΚ: Lunni, σ’ ευχαριστώ που δέχθηκες να παραχωρήσεις αυτή τη μικρή συνέντευξη.

L: Να’ σαι καλά αδελφέ! Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλους σας!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/1/14 12:56 π.μ.

    ''Καλύτερα 10.000 Έλληνες στο Βερολίνο παρά ένας Τούρκος!!!''
    Τέτοιες δηλώσεις πρέπει νὰ γίνονται γνωστές στὸ εὐρύτερο Ἐλληνικό κοινό διότι οἰ διάφοροι κουλτουριάρηδες μᾶς ἔχουν πρήξει ὄτι στὴν βόρεια Εὐρώπη οἰ νεοναζί θεωρούν τοὺς Ἔλληνες κατώτερα φυλετικά δείγματα καὶ τοὺς κυνηγούν νὰ τοὺς σκοτώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή