Απόσπασμα ομιλίας του Ρουμάνου Φασιστή Capitan Cornelius Zelea Codreanu (13.09.1899 - 30.11.1938)« … Στην περίπτωσή μας συντελείται ότι ακριβώς συνέβη σε βάρος των Ερυθρόδερμων της Βορείου Αμερικής: βρισκόμαστε μπροστά σε μια εισβολή ξένων και εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπισθούμε την γη των πατέρων μας. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ούτε ποιος έρχεται ούτε ποιος είναι, απλά μου φαίνεται κάπως περίεργο ότι στη περίπτωση που έρχονται σαν οπλισμένοι εχθροί να κλέψουν την γη μας εμείς να τους αντιμετωπίζουμε με θάρρος στα χαρακώματα με τα όπλα στα χέρια , και σήμερα, όταν το όπλο μετασχηματίζεται σε χρήμα και όταν οι εχθροί αυτοί είναι σε θέση να αγοράσουν την γη μας με τα χρήματά τους να μη διαμαρτύρεται κανένας από μας. 

Ιδού Κύριοι ο τρόπος που τίθεται το πρόβλημα αυτό. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Ερυθρόδερμοι της Βόρειας Αμερικής σιγά σιγά εξαφανίστηκαν μπροστά στην αγγλοσαξονική εισβολή . Σήμερα όλη η Ευρώπη τους συμπονεί , χύνει δάκρυα γιατί ήταν από γένος ένδοξο αλλά παρ΄ όλα αυτά λέγει: “Τι να γίνει; Υπήρξαν άλλοι ισχυρότεροι. Κύριοι με τρόμο κάνω την σκέψη ότι σε κάποια μελλοντική στιγμή η Ευρώπη θα ξανανιώσει συμπόνια αυτή την φορά για μας ,για τα παιδιά μας. 

Και όσο αφορά την βασανισμένη νεολαία μας , που όπως σας προείπα, βασανίστηκε για μια παρόμοια ιδέα (προσωπικά έρχομαι εδώ ύστερα από δύο χρόνια άδικης φυλάκισης), εγώ λοιπόν κύριοι σας ρωτώ: τι ακριβώς θέλετε να κάνουν οι νέοι αυτοί, οι οποίοι δέχθηκαν πλήγματα από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα; Επιθυμείτε μήπως, ένα ωραίο πρωινό να τα μαζέψουμε και να φύγουμε για άλλη γη, για άλλες χώρες … »
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου