Βιβλιοπαρουσίαση: Otto Strasser - η ζωή και η εποχή ενός Γερμανού Σοσιαλιστή (Troy Southgate ομάδα μελετών Vidar)


Σημεία διάθεσης: 

Βιβλιοπωλείο "Αριστοτέλειο" Ερμού 61 Θεσσαλονίκη 

Κοινοτικός Χώρος Λυκώρεια Γρύπαρη 71 Αθήνα


Για την «αριστερή» έκφραση του Εθνικοσοσιαλισμού το ιστολόγιο του «Μαύρου Κρίνου» έχει κάνει πάμπολλες αναφορές στο παρελθόν όπως στον σύνδεσμο εδώ, ενώ τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των Ελλήνων συναγωνιστών είναι συνεχώς αυξανόμενο για τα πρόσωπα τις ιδέες και την ιστορική πορεία του λεγόμενου «Στρασσερισμού». Αυτή η τάση υπήρξε ένα καίριο τμήμα της συνολικής ιδεολογικής έκφρασης η οποία ας μην ξεχνάμε ότι προήλθε μέσα από την σύνθεση και σε καμιά περίπτωση από την μονολιθικότητα όπως πολλοί διαδίδουν. 

Ο «Στρασσερισμός» πολεμήθηκε τόσο στο παρελθόν αλλά και μέχρι σήμερα με αμείωτη ένταση από την λεγόμενη «ακροδεξιά» και τα παρακλάδια της καθώς και από την «ορθόδοξη» έκφραση η οποία αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει την ανάγκη για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική ρητορική και πρακτική στην μεταπολεμική περίοδο. Αναμενόμενο άλλωστε αφού ο «χώρος» αποτελεί δυστυχώς ένα άμεσο πεδίο δράσης για τους διάφορους «εμποράκηδες» μέχρι τους γνωστούς προβοκάτορες που στο όνομα του Εθνικοσοσιαλισμού δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν τους πάντες και τα πάντα. 

Δυστυχώς την οδό της παραπληροφόρησης και της σύγχυσης ακολούθησαν και ακολουθούν μέχρι σήμερα πολλοί ποιοτικοί σύντροφοι που ξεχνούν όμως ότι το ζητούμενο του σήμερα δεν είναι η αναμόχλευση παθών και καταστάσεων του αιματηρού παρελθόντος με συνέπεια την ρήξη μεταξύ των Εθνικοσοσιαλιστών αλλά η άμεση αντιμετώπιση του κοινού εχθρού που δεν είναι άλλος από τον Διεθνή Σιωνισμό και τον αδηφάγο Καπιταλισμό καθώς και τα όργανα της μαρξιστικής «διανόησης». Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αρνηθούμε τα παραμορφωτικά γυαλιά, και κοιτάξουμε στα λάθη του παρελθόντος τα οποία και πρέπει να αποφύγουμε στο μέλλον.

Την παρακάτω έκδοση την έχει επιμεληθεί η ομάδα μελετών VIDAR.  Παρόλο που η συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου» δεν ταυτίζεται στο σύνολο της με τις θέσεις του Otto Strasser καθώς και με τις απόψεις του συγγραφέα του βιβλίου Troy Southgate οφείλουμε να προβάλλουμε την εν λόγω έκδοση αφού εκτός από τα ελάχιστα κείμενα που υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα για τους αδερφούς Στράσσερ, αυτή η προσπάθεια δίνει την ευκαιρία σε πολλούς συναγωνιστές μας να γνωρίσουν μια ιστορική προσωπικότητα του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού καθώς και ένα «ρεύμα» που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στην πορεία του κινήματος.

Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες εκδόσεις οι οποίες βοηθούν τα μέγιστα στην ιδεολογική θωράκιση της Ελληνικής Εθνικοσοσιαλιστικής Νεολαίας αλλά και στην ενίσχυση της πολιτικής μας βιβλιοθήκης.

εκ μέρους της συντακτικής ομάδας


8 σχόλια:

  1. Με μια υπεραπλουστευμενη λογικη που ομως συνοψιζει την διαισθητικη οξυδερκη ματια: Προδοτης ηταν ο Χιτλερ οχι ο Στρασσερ, προδοτης ηταν ο Σταλιν οχι ο Λενιν, προδοτης ηταν ο Βελουχιωτης και οχι ο Ζαχαριαδης... και λοιπα και λοιπα. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος...Κανοντας υπομονη και μαθαινοντας να κοιτας ολιστικα ευκολα βρισκεις ποιος προδωσε πρωτος τις ιδεες του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την απάντηση την έδωσε ο Γκαίμπελς τέτοιες μέρες στο Βερολίνο το '45 "ήταν λάθος οι εκτελέσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, έπρεπε να είχαμε πολεμήσει τους φον"

      φιλικά

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/15 10:24 π.μ.

    Τι να πει και ο Γκαιμπελς...Οταν τελειωσε το παραμυθι τα ελεγε αυτα...Οταν υπηρετησε τον Γερμανικο Εθνικισμο, το Γερμανικο κεφαλαιο και το στρατιωτικο κατεστημενο ηταν μια χαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η απλούστευση σχετικά με τα πρόσωπα που άφησαν εποχή δεν είναι και το καλύτερο αγαπητέ ... η μαγική λέξη είναι η σύνθεση ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/5/15 2:57 μ.μ.

      Για ποια συνθεση μιλατε; Η ηγεσια του Ε/Σ οδηγησε την Γερμανια και την Ευρωπη στον ολεθρο προς χαρην του αθλιου εθνικισμου τους. Ο Αδολφος δεν ηταν σοσιαλιστης, ηθελε μονο αποικιες και εξαπλωση στρατιωτικη...Ξυπνηστε επιτελους.

      Διαγραφή
    3. επειδή εσυ είσαι ξύπνιος ... καλό είναι να μελετήσεις την πορεία του ε/σ κινήματος αν θέλεις πραγματικά να καταλάβεις τι έφταιξε και ποια τα λάθη και οι εγκληματικές κινήσεις.

      Διαγραφή
  3. Το τεράστιο πρόβλημα που δεν απαντήθηκε ποτέ και φοβάμαι πως δεν έχει απάντηση είναι η σχέση επαναστάτη - εξουσιαστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.