Οι «τριακόσιοι» Σύροι «Σπαρτιάτες» κομάντος που αντιστάθηκαν και πέθαναν σαν «Έλληνες»Από ότι φαίνεται οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα «εμπνέουν» ανά τους αιώνες όλους τους στρατιώτες που πολεμούν μέχρι θανάτου έχοντας το «δίκαιο» με το μέρους τους. Αυτή είναι η αιώνια παρακαταθήκη των Σπαρτιατών του Βασιλιά Λεωνίδα σε όλη την ανθρωπότητα. Έτσι και τώρα στην Συρία ήρθε στην δημοσιότητα με την πρόσφατη κατάληψη της αεροπορικής βάσης Αμπού Ντουχούρ, μια ιστορία απίστευτου θάρρους, ηρωισμού και πολεμικής ανδρείας που καταδεικνύει για ποιόν ακριβώς λόγο δεν πρόκειται να «πέσει» ποτέ η Συρία. 

 Η αεροπορική βάση ήταν υπό πολιορκία για περίπου τρία χρόνια από τους ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο τμήμα της επαρχίας. Από τα τέλη του 2012 αρχές του 2013, είχε αναφερθεί από τον συριακό και τον ρωσικό τύπο η ηρωική άμυνα μιας μονάδας Σύρων κομάντος στην αεροπορική βάση Αμπού Ντουχούρ στην Συρία.Την βάση υπερασπίζονταν το 1ο ειδικό τάγμα ειδικών δυνάμεων του συριακού στρατού με συνολικά περίπου 300 άτομα (σύμφωνα με στοιχεία , αρκετοί Σύροι αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν στην Ρωσία και την Λευκορωσία). 

 Για τρία χρόνια οι Σύροι κομάντος υπερασπίζονταν την βάση αυτή με «νύχια και με δόντια», παρά τις αντιξοότητες. Η πρώτη μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια κατάληψης από τους Τζιχαντιστές έγινε την 30η Απριλίου 2013. Οι αφηνιασμένοι ισλαμιστές κατάφεραν να «διαρρήξουν» την εξωτερική περίμετρο της βάσης, αλλά η επίθεση τους τελικά απωθήθηκε. Ήταν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια του ISIS να εισβάλει στην αεροπορική βάση κατά τη διάρκεια του πολέμου της Συρίας ...

για περισσότερα εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου