Αποκλειστικό: Η ανακοίνωση των Ουκρανών Εθνικιστών/Εθνικοσοσιαλιστών για τα γεγονότα της Οδησσού (30.09.2015)


 
Σύνθημα σε τοίχο των Αθηνών ...«Μια διεθνής αποσχιστική συνάντηση διακόπηκε στην Οδησσό την 30η  Σεπτεμβρίου από τους ακτιβιστές του «Δεξιού Τομέα» και την «Αυτοάμυνα της Οδησσού». Η αποσχιστική συνάντηση η οποία είχε την συμμετοχή Ουκρανών και ανθρώπων του Κρεμλίνου που χρηματοδοτούν ακροαριστερές και αποσχιστικές οργανώσεις είχε σχεδιασθεί για την 30η Σεπτεμβρίου στην Οδησσό κάτω από την ταμπέλα ''Συνάντηση για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Ουκρανίας''. 

Οι αντί - Ουκρανικές δυνάμεις της περιοχής προσκάλεσαν έναν αριθμό ξένων επισκεπτών, ιδιαίτερα έναν αριθμό ξένων ακροαριστερών πολιτικών υποστηρικτών του Πούτιν από την Ελλάδα, οι οποίοι διέμεναν σε ένα από τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.

Ανάμεσα τους:

- Όλγα - Νάντια Βαλαβάνη, υπήκοος Ελλάδος, μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου και στέλεχος του ακροαριστερού πολιτικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει φιλικές θέσεις για το Κρεμλίνο

- Κώστας Ήσυχος, υπήκοος  Ελλάδος, μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου, έχει φιλορωσικές πολιτικές θέσεις

- Κατερίνα Μάνου, υπήκοος Ελλάδος, δημοσιογράφος, με ξεκάθαρες φιλικές θέσεις για τον Πούτιν

- Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Ελληνικής καταγωγής, μέλος της επιτροπής αμύνης και εξωτερικών υποθέσεων του Ελληνικού κοινοβουλίου

Σύμφωνα με τα σχέδια των οργανωτών οι ξένοι επισκέπτες θα μεταφέρονταν στο σημείο της διάλεξης όπου θα είχαν μια συνάντηση ψεμάτων και θα έστηναν μια διαφορετική εικόνα της ρωσικής προπαγάνδας καθώς και έναν σχεδιασμό για μια περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής στον νότο της Ουκρανίας.

Λαμβάνοντας πληροφορίες για τα σχέδια των υπηρετών του Κρεμλίνου οι ακτιβιστές του «Δεξιού Τομέα» και της «Αυτοάμυνα της Οδησσού» αμέσως μπλόκαραν το ξενοδοχείο με τους συμμετέχοντες της αντί - Ουκρανικής εκδήλωσης, αργότερα η διάσκεψη ακυρώθηκε. Με αυτό τον τρόπο οι Ουκρανοί Πατριώτες εμπόδισαν άλλη μια ενέργεια του Κρεμλίνου, που αποσκοπούσε στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην επαρχία της Οδησσού»

πηγή

1 σχόλιο: