Βιβλιοπαρουσίαση: Ζήτω ο Βασιλεύς - Leon Degrelle (εκδόσεις To Αντίδοτο)για επικοινωνία σχετικά με το βιβλίο: 6938330100

Μετά την Πολιτική Εκπαίδευση των Σπαρτιατών και την Ελληνική Δράση για την Πατρίδα, την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις το Αντίδοτο το βιβλίο του Leon Degrelle - Ζήτω ο Βασιλεύς.

Ο Λεόν Ντεγκρέλ, (1906-1994), Βέλγος εθνικιστής πολιτικός έδρασε με το Ρεξιστικό κίνημα, «Parti Rexiste», που μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα, δημοσιογράφος και πολεμιστής μία από τις πλέον θρυλικές μορφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Οι Ρεξιστές ήταν μαχητικοί Καθολικοί, που επεδίωκαν την ηθική και εθνική αναγέννηση μέσω της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Καθολικής Εκκλησίας και το πραγματικό τους όνομα ήταν «Κρίστους Ρέη», (Βασιλιάς Ιησούς). Ο Ντεγκρέλ περιέγραφε το κόμμα του ως: «… μαχητικά Καθολικό, μαχητικά σοσιαλιστικό και μαχητικά αντικομμουνιστικό …».Το 1940, προχώρησε σε στρατολόγηση εθελοντών για την δημιουργία της λεγόμενης «Λεγεώνας των Βαλλόνων», στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Κατατάχθηκε ξεκινώντας από τον βαθμό του δεκανέα και σε διάστημα τεσσάρων ετών ανέλαβε διοικητής του 28ου Τάγματος S.S. Wallonien. Τραυματίστηκε επτά φορές στο ανατολικό μέτωπο. Παρασημοφορήθηκε με τον Σταυρό των Ιπποτών και έγινε ο πρώτος μη Γερμανός και συνολικά τρεις , που κατείχαν το παράσημο. 

3 σχόλια: