ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη του Συναγωνιστή Αθανάσιου Χασάπη της «Ελληνικής Δράσης» (Καλαμάτα)


Ο Αθανάσιος Χασάπης είναι γνωστός στον Εθνικοεπαναστατικό «χώρο» για την πολυετή δράση και ποιοτική προσφορά του, σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Μαζί με δεκάδες άλλους Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες προασπίζεται τις Ιδέες μας στην γη της Μεσσηνίας, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος της «Ελληνικής Δράσης». Φανατικός εχθρός της αστικής αντιφασιστικής ακροδεξιάς που καπηλεύεται πρόσωπα ιδέες και σύμβολα, πολέμιος του πολιτιστικού μαρξισμού, και αλληλέγγυος με τους Συνέλληνες που δεν υποτάσσονται στον κοινοβουλευτισμό και τον Διεθνή Σιωνισμό.


Πες μας λίγα λόγια για σένα και πως αυτοπροσδιορίζεσαι πολιτικά;

Αρχικά να ευχαριστήσω την συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου», όχι μόνο για την δυνατότητα που μου δίνει να μιλήσω για την «Ελληνική Δράση» αλλά και για την σπουδαία πολυετή προσφορά του στον «χώρο» μέσα από το εξαίρετο Αυτόνομο ιστολόγιο του. Η ιδεολογία μας είναι η λατρεία των Ηρώων, παράδοση αρχαία και παλαιά του Έθνους των Ελλήνων είναι ότι πιο χειροπιαστό ότι πιο κοντινό προς την αληθινή ΕΥΣΕΒΕΙΑ την πραγματική προσέγγιση στην θεϊκή υπόσταση αυτού του κόσμου. «Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς. Και τους μεν Θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους». Ο Πόλεμος θεωρείται από τον Ηράκλειτο ως ο πατέρας των πάντων, η αρχή του Κόσμου. Είναι ο Γεννήτορας που καταστρέφει το ατελές και δημιουργεί το τέλειο, τόσο στο επίπεδο της φυσικής ζωής των όντων, όσο και στο ιδεατό επίπεδο των αξιών. Είναι η αιτία της δυναμικής εξέλιξης του Κόσμου, μακροσκοπικώς και μικροσκοπικώς. Ο άνθρωπος είναι ο μόνος που μπορεί να τα συνειδητοποιήσει και επιπλέον να επιλέξει συνειδητά ανάμεσα από εναλλακτικές πορείες. Η αγάπη για τη Ζωή αποτελεί το μέγιστο κίνητρο για αγώνα, για εξέλιξη, για δημιουργία.


Πότε ιδρύθηκε η «Ελληνική Δράση»;

Η αρχή έγινε το 2011 μια ομάδα αγνών Εθνικιστών στην Καλαμάτα, πήραμε  την πρωτοβουλία και δημιουργήσαμε  τον Πατριωτικό - Εθνικιστικό σύλλογο «Ελληνική Δράση». Ουσιαστικά το ξεκίνημα έγινε τον Μάρτιο του 2013 με την πραγματοποίηση της πρώτης μας εκδήλωσης. Λόγω της παράδοσης που έχει η Μεσσηνία στον Εθνικιστικό χώρο και με την πείρα πρωτοπόρων παλιών συναγωνιστών η αρχή δεν ήταν δύσκολη για εμάς.

Ποια η συνεισφορά του Γιώργου Δημητρούλια σε αυτή την προσπάθεια;

Ο Γιώργος Δημητρούλιας είναι ο επικεφαλής της «Ελληνικής Δράσης» και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας. Οι νεότεροι είμαστε τυχεροί που μεγαλώσαμε δίπλα σε παλιούς συναγωνιστές αποκτώντας με τα χρόνια την Εθνικιστική κουλτούρα και τις βάσεις ώστε να συνεχίσουμε το έργο τους.


Το νέο Εθνικιστικό περιοδικό "Ανάκτηση" με αφιέρωμα στην Ουκρανική Azov κυκλοφορεί μέσω των πρακτορείων τύπου: Τον Οκτώβριο στην Αθήνα και τον Νοέμβριο στην επαρχία ...


Οδοιπορικό του Γιώργου Δημητρούλια στην Ουκρανία και σε εκδηλώσεις της Εθνικοεπαναστατικής Azov - για περισσότερα εδώ

Ποια η δράση της οργάνωσης σας στην τοπική κοινωνία;

Πρώτα απ’ όλα απ’ την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είμαστε ένας καινούργιος πολιτικός φορέας, η «Ελληνική Δράση» είναι μια Λαϊκή Πατριωτική-Εθνικιστική  πρωτοβουλία με σαφείς θέσεις-προτάσεις, χωρίς προσωπικά συμφέροντα με γνώμονα την πρόοδο και ανάπτυξη του λαού και του δήμου μας. Βασικός μας στόχος μας είναι να προστατέψουμε τις γειτονιές μας, να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας και μέσα από τις καθημερινές παρεμβάσεις μας ευελπιστούμε να αφυπνίσουμε την εθνική τους συνείδηση. Οι παρεμβάσεις της δημοτικής παράταξης είναι καθημερινές στα τοπικά ΜΜΕ, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και φυσικά δίπλα στους συνδημότες μας.

Έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε αυτόνομες πορείες στο κέντρο της πόλης, διάφορες εκδηλώσεις - ομιλίες με αξιόλογους ομιλητές, συγγραφείς, ιστορικούς. Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες ιστορικού περιεχομένου, ημερίδες για επίκαιρα θέματα όπως (εγκληματικότητα, αντιρατσιστικός νόμος, ρομά κ.α.) καθώς και προβολές ντοκιμαντέρ και έργων. Ήδη έχει ξεκινήσει η πρωτοβουλία κατά της εγκληματικότητας  κυρίως για τις τοπικές κοινότητες στην ύπαιθρο του δήμου μας.  Σύντομα θα σας ενημερώνουμε και για τις επόμενες δράσεις μας.



Εκδόσεις «Το Αντίδοτο». Ποια η άποψη σου για αυτή την προσπάθεια;

Για εμάς το αντίδοτο στην παγκοσμιοποίηση και στον αμερικάνικο τρόπο ζωής είναι ο Ελληνισμός.  Το αντίδοτο για την υφιστάμενη κατάσταση είναι μια επιστροφή στις αιώνιες αξίες και αρχές του Ελληνισμού. Πρέπει να γίνει μια επανελλήνιση της Πατρίδας μας. Αυτό επιδιώκουμε όχι μόνο με τις εκδόσεις μας αλλά και με όλες τις δράσεις μας.


για επικοινωνία σχετικά με το βιβλίο: 6938330100

Προσφάτως βρεθήκατε στο πλευρό των κατοίκων της Μεσσηνίας μετά τις καταστροφές από τον καιρό. Ποιοι τοπικοί παράγοντες έχουν ευθύνες;

Δύσκολες στιγμές για το δήμο και την πόλη μας , στο μυαλό μας ήρθαν εικόνες από τον φονικό σεισμό του 1986. Τρεις ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν τεράστιες ζημιές σε φυτική και ζωική παραγωγή . Η πόλη έμοιαζε βομβαρδισμένη, ο κόσμος ανήμπορος να αντιδράσει μια δημοτική αρχή ανίκανη δείχνει να τα έχει χαμένα και η περιφέρεια με την πολιτική ηγεσία της χώρας χαμογελαστοί με σοβαροφάνεια σε «τραπεζάκι» στο διοικητήριο, προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις όπως κάνουν πάντα κατόπιν εορτής. Όμως ΕΜΕΙΣ είμαστε συνυπεύθυνοι για όλη αυτή την τραγωδία γιατί συντηρούμε τόσα χρόνια όλα αυτά τα παράσιτα της μεταπολίτευσης .

Τις τελευταίες ημέρες ο υπεύθυνος της σ.ο. του «Μαύρου Κρίνου» δέχτηκε μια δημόσια επικήρυξη - στοχοποίηση από τους ακροδεξιούς σαλτιμπάγκους οι οποίοι και συνεργάστηκαν έμμεσα με τους antifa. Σπεύσατε να δηλώσετε ως κίνηση την συμπαράσταση σας. Ποια η άποψη σου για το θέμα αυτό;

Από την αρχή εκφράσαμε την στήριξη μας στη συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου», δεν μας κάνει καμιά εντύπωση η συνεργασία των ακροδεξιών με τους antifa άλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος της ακροδεξιάς. Είναι καθήκον μας να πολεμήσουμε όλους αυτούς τους ρουφιάνους. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Με ποιες Ανένταχτες/Αυτόνομες ομάδες αλλά και πρόσωπα έχετε επαφή και συνεργασία;

Στην Ελλάδα συνεργαζόμαστε στενά με Πατριωτικούς, Εθνικιστικούς συλλόγους από την Πελοπόννησο  και όχι μόνο. Από παλιά,  δίνουμε το παρών σε συναυλίες στο Skinhouse με άριστες σχέσεις φιλίας και συναγωνιστικότητας με τα παιδιά από τα Τρίκαλα, συμμετείχαμε στα Κάστρα Ιδεών από τον κύκλο Ιδεάπολις, είμαστε ενθουσιασμένοι με το Propatria Festival που έχει πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, γενικά στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε δράσεις αυτόνομων ομάδων. Ο σύλλογός μας έχει και μία άλλη δραστηριότητα στην οποία έχει δώσει την πρέπουσα βαρύτητα, αυτή των εξωτερικών σχέσεων και των διεθνών επαφών με πρόσωπα και οργανώσεις. Συνεργαζόμαστε με ένα πλήθος πολιτικών φορέων και οργανώσεων από σχεδόν το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών.


Πως βλέπεις την κατάσταση στην πατρίδας μας και τι προτείνεις;

Πολλοί συμπολίτες μας μην αντέχοντας άλλο την φορομπηχτική πολιτική της ΝΔ πίστεψαν την ελπίδα που έρχεται (κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ) και έδωσαν την εξουσία στους αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ. Έλα όμως που αυτοί αποδείχτηκε ότι ήταν διαποτισμένοι με την νοοτροπία του πράσινου ήλιου του ΠΑΣΟΚ. Εμείς συμφωνούμε με αυτό που υποστηρίζει ο απλός Λαός ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη». Αυτή η νοοτροπία που μας έφθασε στον πάτο πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να αλλάξει κατεύθυνση η Ελλάδα. Η αναχώρηση από το Εγώ στο Εμείς είναι η πεμπτουσία του Λαϊκού Εθνικισμού και είναι πολύ δύσκολο να υιοθετηθεί στην Ελλάδα σήμερα που επικρατεί ένας ατομικισμός σε παροξυσμό. Ο Λαϊκός Εθνικιστικός Αγώνας δεν τελειώνει στα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά επικρατεί στο πεζοδρόμιο δίπλα στον απλό λαό όπως γινόταν τόσα χρόνια.

Τα τελευταία λόγια δικά σου για τους φίλους, συντρόφους και εχθρούς ...

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε μέσα σε μια γενικευμένη κρίση ιδεών και πραγμάτων έχουμε το χρέος να παραμείνουμε Πιστοί, χρειάζεται υπομονή και επιμονή . Η νεολαία, μας δείχνει το δρόμο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.Το μέλλον ανήκει σε Εμάς.

https://ellinikidrasi.wordpress.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.