Μνήμη Hristo Lukov (06.01.1887 – 13.02.1943)του Αλεξόπουλου Στέλιου

Hristo Lukov, Στρατηγός και βετεράνος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, ηγέτης της πιο δυναμικής Εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης της Βουλγαρίας, στην μνήμη του οποίου κάθε χρόνο διοργανώνεται πορεία μνήμης στο κέντρο της Σόφιας καθώς και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. 


Δολοφονήθηκε πισώπλατα από τους Κομμουνιστές μπροστά στα μάτια της 9χρόνης κόρης του την 13η Φεβρουαρίου 1943 στην Σόφια, μπροστά στην οικεία του. Ελάχιστοι μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος είχαν στην μνήμη τους την θυσία του, και μια μικρή ομάδα νεολαίων ξεκίνησε να τον τιμάει μαζί με βετεράνους του πολέμου που είχαν σωθεί από τα στρατόπεδα εξόντωσης των μπολσεβίκων. Από τα μνημόσυνα στις εκκλησίες η μνήμη του Πολεμιστή Lukov πέρασε στους δρόμους της χώρας. 

Το 2012 έλαβε μέρος η πρώτη πορεία με συμμετοχή 1.000 Συναγωνιστών ενώ την επόμενη χρονιά ο αριθμός των Εθνικοσοσιαλιστών διπλασιάσθηκε. Η ετήσια πορεία μνήμης είναι το μεγαλύτερο γεγονός για τον «χώρο» στην γειτονική χώρα η οποία δεν είναι μόνο μια ακόμη πολιτική δράση αλλά και ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά διαφορετικές οργανώσεις και ομάδες. Χιλιάδες Εθνικοσοσιαλιστές από ολόκληρη την Ευρώπη - και από την χώρα μας - δίνουν το παρών κάθε χρόνο ενώ μετά το τέλος της πορείας μνήμης υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις. 

Οργανώσεις που κινούνται στα εθνομηδενιστικά πλαίσια και χρηματοδοτούνται από Σιωνιστές καπιταλιστές αλλά και από την πρεσβεία του Ισραήλ, διοργανώνουν εκδηλώσεις ενάντια στους συμμετέχοντες  αλλά δεν έχουν κάποια επιτυχία αφού είναι συνήθως ελάχιστοι στον αριθμό και ανίκανοι να σταματήσουν τους Αντιδημοκράτες.  Λόγω των αντιδράσεων των Σοσιαλοδημοκρατών ο δήμαρχος της πόλης έχει απαγορεύσει τα τελευταία 3 χρόνια την διεξαγωγή της πορείας, μια σπασμωδική κίνηση του συστήματος αφού οι Εθνικοσοσιαλιστές αγνοούν παντελώς τις απειλές της αστυνομίας και τιμούν κάθε χρόνο τον Εθνικοσοσιαλιστή Hristo Lukov.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/2/17 6:42 μ.μ.

    Μπράβο σας, βρε παιδιά!
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή