Δισκοπαρουσίαση: Wolfnacht - Υπερβορεία γράφει ο Noeton

Ο θρύλος της Ελληνικής και παγκόσμιας NSBM σκηνής, Wolfnacht, επιστρέφει ύστερα από έξι σχεδόν χρόνια με ένα νέο full-length δίσκο με τίτλο Ypervoreia(«Υπερβορεία»). Η μπάντα που μας χάρισε μαύρους Εθνικοσοσιαλιστικούς ύμνους όπως “W.O.T.A.N. Returns” και “Wir Sind Die Sturmkolonnen” δηλώνει βροντερό παρών με ένα album που μας ταξιδεύει στη μυθική γη του Βορρά. 


Το νέο έργο του Athalwolf μας διηγείται το μυστικό ταξίδι δώδεκα στρατιωτών των Μαύρων Ταγμάτων με τη συνοδεία δύο επιστημόνων και ενός Εξερευνητή. Με βαρύ οπλισμό και μεταφυσική δίψα για ανακάλυψη, γνώση και μάθηση πλησιάζουν στην γη που έφτασε με το άρμα του ο Υπερβόρειος Απόλλων. Η επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Πυθέας»  έχει μπει σε πλήρη λειτουργία. Τα τιτάνια κύματα και οι ολοφώτεινες κραυγές του Θορ που σκίζουν τους ουρανούς δεν λυγίζουν τη Θέληση των γενναίων Ανδρών που ταξιδεύουν στο πιο απόκοσμο σημείο του Βορρά. Οι κόποι τους σύντομα θα ανταμειφθούν ωσάν αντικρίσουν το Ναό και ότι βρίσκεται πέρα από αυτόν…

Η Ιδέα σήμερα βάλλεται σε κάθε μορφή της. Η μουσική έκφραση αυτής, το πολεμοχαρές, μη συμβιβαζόμενο και ενάντια στον σύγχρονο κόσμο Black Metal, δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τα κρούσματα με απαγορεύσεις συναυλιών πληθαίνουν ανά τον κόσμο με πιο πρόσφατο αυτό των Marduk στο Oakland και των Peste Noire το φθινόπωρο του 2016. Οι λίγοι πιστοί ακόλουθοι της Μαύρης Επαναστατικής μουσικής, ας στηρίξουν τους καλλιτέχνες μας που εξακολουθούν σε πείσμα των μοντέρνων καιρών του MTV και της «εύκολης» θεματολογίας  στον ακραίο ήχο να κάνουν το «χρέος» τους.

The Past is (and always shall be) alive.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου