Αυτόνομη Δράση ενάντια στα ψευτοπατριωτικά είδωλα της Δεξιάς και των "νεοεθνικιστών"




«Κλιμάκιο φίλων και συναγωνιστών, κατά την 4η Αυγούστου του μήνα που διανύουμε, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε κεντρική συνοικία των Αθηνών. Στην αφισοκόλληση που ακολούθησε καλύφθηκε με αφίσες του Ιωάννου Μεταξά το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. 

Όχι δεν μας φταίνε τα αγάλματα. Ούτε παραγνωρίζουμε τη σημασία των μνημείων. Όμως με αγάλματα, οδούς, σταθμούς τρένων και αεροδρόμια που φέρουν το όνομα του Ελευθέριου Βενιζέλου είναι γεμάτη η Ελλάδα. 

Ο Βενιζελισμός αποτέλεσε την ιδεολογία που έθεσε υπό την ομηρία της ελλαδικής ελίτ του φιλελευθερισμού μεγάλες μάζες συντηρητικών, που κανονικά θα έπρεπε να στηρίζουν εθνικιστικές πολιτικές και κινήματα. 

Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν ακόμη αληθινοί εθνικιστές που δεν ξεχνούν την νεώτερη ιστορία των ιδεών της πατρίδος μας, όπως θα ήθελαν οι κύριοι της κυβέρνησης και τα τσιράκια των Βρυξελλών, πραγματοποιήθηκε η συμβολική κάλυψη ενός αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου από αφίσες του εθνικού ηγέτη Ιωάννου Μεταξά. 

Εξάλλου, ο Μεταξάς δεν έχει ούτε ανδριάντες, ούτε αεροδρόμια για να θυμίζουν την εθνική του προσφορά»


Αυτόνομοι

25 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/8/20 8:50 μ.μ.

    http://fyletika.blogspot.com/2018/04/blog-post_2.html

    τη έχεις να πει για το άρθρο αυτό του φιλικού σου ιστολογιου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανέβηκε και στου Πανούση το μπλογκ, τι σχέση έχει αυτός ο σύνδεσμος με την δράση ?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/8/20 9:35 μ.μ.

      Με τη δράση δεν έχει. Με τους χαφιέδες του παρακράτους που κάνουν βλακ χούμορ μπορεί και να έχει.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/20 9:07 μ.μ.

    Ο Βενιζέλος μεγάλωσε τα σύνορα αλλά παρέδωσε οριστικά την Αθήνα στο αγγλοεβραϊκό κεφάλαιο.

    Ο Βενιζέλος εξέφρασε την αρέσκειά του στον αυταρχισμό της χαρισματικής ηγεσίας του Μουσολίνι, αλλά ταυτόχρονα κατήγγειλε τον ολοκληρωτισμό-σοσιαλισμό του φασισμού, οραματιζόμενος μια αυταρχική αστική δημοκρατία.

    Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνολο της μεταγενέστερης ελληνικής ακροδεξιάς είχε βενιζελικές καταβολές. Από οργανώσεις με "εθνικιστικό" προφίλ του μεσοπολέμου, που ξεχνούσαν τον σοσιαλισμό και εστίαζαν στον αντικομμουνισμό, μέχρι τους περισσότερους απριλιανούς.

    Ούτε είναι τυχαίο ότι οι μεταγενέστεροι ηγέτες της Δεξιάς είχαν φιλελεύθερες-βενιζελικές καταβολές. Όπως ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς, ο Αβέρωφ και ο Καραμανλής.

    Αν ο Δραγούμης, ο Μεταξάς και οι λίγοι εθνικιστές είχαν επικρατήσει των βενιζελικών η ιστορία του ελληνικού εθνικιστικού χώρου θα ήταν διαφορετική. Ωστόσο, κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο, λόγω των συσχετισμών.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι οι βενιζελικοί κατάφεραν να ξεριζώσουν τον θεσμό που διεκδικούσε με αξιώσεις μερίδιο συμπάθειας στην ελληνική Δεξιά. Δηλαδή την βασιλεία. Η χαμηλή νοημοσύνη του Κωκού και οι ραδιουργίες των βενιζελικών πολιτικών που κατάφεραν να θέσουν στο περιθώριο δεξιούς αντιπάλους όπως ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, κατέστησαν μέχρι σήμερα την μάζα των Ελλήνων συντηρητικών ψηφοφόρων δέσμια της σάπιας ελίτ των φιλελευθέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/8/20 9:47 μ.μ.

      "Οι περισσοτεροι απριλιανοι ειχαν βενιζελικες καταβολες"; Ανακριβεστατο!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/8/20 3:51 μ.μ.

      Το ίδιο που πέτυχαν στη δεξιά το κατάφεραν οι κεντρο-βενιζελικοι και στην αριστερά με την οικογένεια Παπανδρέου. Οι μαρξιστές τρώγαν ξερονήσια για να καρπώνονται το πολιτικό όφελος για λογαριασμό της αριστεράς οι δυτικόδουλοι επίγονοι του βενιζελισμού.

      Κορόιδο νεοέλληνα που κάνεις και τον έξυπνο. Σε δουλεύουν κανονικά οι κουτοφραγκοι.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/20 9:21 μ.μ.

    χα,χα,χα πληρωμένη απάντηση στους μηχανισμούς του παρακράτους...εύγε στους συναγωνιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/8/20 9:54 μ.μ.

      Αυτοί νόμιζαν ότι παίζουν μόνοι τους μπάλα.

      Δυστυχώς για αυτούς θα έχει και παράταση το ματσάκι...

      Διαγραφή
  4. Ο Πατριάρχης8/8/20 9:46 μ.μ.

    Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήτο θιασώτης της Μεγάλης Ιδέας και ο ηγέτης της Ελλάδος των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, αμάθαστοι νεανίσκοι!

    Είμεθα ευγνώμονες εις έναν τέτοιο πολιτικό ανήρ διότι αποσόβησε εκ της πατρίδος μας τον κομμουνιστικόν κίνδυνο μέσω της νομοθεσίας του ιδιωνύμου.

    Οι εθνικιστάς θα έπρεπε να ακολουθήσουν την πολιτική γραμμή ανδρών όπως ο συναγωνιστής Μπαρμπής, που εκθειάζει τη συμφιλίωσιν του βασιλέως και του Βενιζέλου. Η ενότης των πατριωτικών δυνάμεων απωλέσθη και σήμερον μόνον πολιτικά μεγέθη ωσάν αυτά των Χατζηγώγου, Άδωνι Γεωργιάδου και Αθανασίου Πλεύρη μπορούν να την θεμελιώσουν.

    Αλλά ποιοι να εκτιμήσουν τοιούτες υψηλές πολιτικές στρατηγικές;
    Τα αναρχικά στοιχεία που εκστασιάζονται υπό τους ήχους της βαρυμεταλλικής μουσικής ηχορυπάνσεως και θυροκολλούν το πρόσωπο του φιλότουρκου και κρυπτοκομμουνιστού Δραγούμη εις τους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών;
    Αι μαυροκρινίται θαυμαστάς του Στράσερ;
    Αι αλητοκράται των δερματικών κεφαλών (αγγλιστί skinheads);

    Θλίβομαι δια την κατάπτωσιν του εθνικιστικού χώρου εις κομμουνιστικάς ατραπούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μουσουργός8/8/20 10:07 μ.μ.

    Επί της ευκαιρίας θα σας παρουσιάσω το νέο μου άσμα, μελοποιημένο για τις ανάγκες της κρατικής ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Φώτη Κυπίτη, σε λα μείζονα ύφεση.

    "Λευτέρη, Λευτέρη, Λευτέρη,
    του Χατζη Go-GO
    έχεις γίνει συνεταίρι.

    Και την αυγή
    που η μέρα θα χαράξει,
    θα μπω στου Ψευτο-Θόδωρου
    τ' αμάξι,

    και μια και δυο
    Λευτέρη Λευτεράκη,
    θα σου κολλήσω
    κι άλλο αφισάκι!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Last Syngelos9/8/20 7:50 μ.μ.

    Που είναι αυτό το λαμόγιο ο πρώτο συγκελος να ουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωτοσύγκελος10/8/20 12:28 π.μ.

    Αντελήφθην ότι τοιούτος συναγωνιστής διερωτήθη που αριβάρω. Καθότι, μάγκες μου, τυγχάνει να είμαι αυτόχθονας ιθαγενής, όπως γράφουν και τα fyletika. Κι αφού με έσπειρε μια μοίρα αυτοκρατόρισα, μήτρα με γέννησε αρχαία Μακεδόνισσα, ήρθα ένα βράδυ την υπόσχεση να πάρω με ένα μπουκάλι Johnny και τσιγάρο!

    Κι όμως, ρε μορτάκια, επειδής να ούμε το σκωτσέζικο ξύδι μου την έδωσε κατακέφαλα, για να στανιάρω, το έκοψα για ένα μήνα. Αλλά πώς κόβεται το ουίσκι; Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα.

    Μόνο με κονιάκ, μάγκες! Ακούστε τον παλιό. Τουτέστιν, λοιπόν, τον τελευταίο μήνα ξηγιέμαι "μεταξύ μας Μεταξά"!

    Για αυτό, να ούμε, γουστάρω και την αφισοκόληση για τον μπάρμπα Γιάννη. Μέσα σου λέω και με τα μπούνια!! Αρκεί να είναι των έξι αστέρων. Πεπαλαιωμένο σε δρύινο βαρέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/8/20 8:04 μ.μ.

    http://www.polemosnet.com/index.php/2019/03/04/3-martioy-1941-oi-aggloi-kai-o-praktoras-toys-vasilias-soyfrosan-175-tonoys-chrysoy-toy-ellinikoy-laoy/

    πατριωτης ο μεταξας με τα ολα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/8/20 1:21 π.μ.

    Δεν προκαλεί εντύπωση η αμορφωσιά και η βλακεία σου. Το ότι ακούς εκπομπές των δυο μελών που απέμειναν στη μαζική οργάνωση του κυρίου Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου ή το ότι διαβάσεις τα γκαρσόνια του ριστοράν και τον Στόχο, δείχνει τα όρια της αντιληπτικής σου δυναμικής.

    Και ακόμη περισσότερο το ότι δεν έκανες τον κόπο να δεις σε μια εγκυκλοπαίδεια ότι ο Μεταξάς είχε πεθάνει στις 3 Μαρτίου του 1941.

    Τι διάλογο να κάνει κάποιος μαζί σου; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ζούσε ο Χίτλερ τους πρώτους που θα είχε στείλει στον αγύριστο θα ήταν όλοι όσοι αναφέρω στην προηγούμενη παράγραφο και εσάς τους ηλίθιους που τους πιστεύετε και αναπαράγεται τις παπαριές τους, για τις οποίες αυτοί παίζει να τα τσεπώνουν από τη Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/8/20 2:04 π.μ.

      29 Ιανουαρίου 1941 απεβίωσε ο Μεταξάς .

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος12/8/20 1:59 π.μ.

    Βγήκε και ο Νικολάκης να μας πει ότι ο Βενιζέλος ήταν φιλοφασίστας. Ρε κάτσε διάβασε τα σχόλια του Μ.Κ να μάθεις ιστορία. Και με τον Βενιζέλο και με το Δραγούμη κυρ Νικόλα;

    Δεν είναι τυχαίο που ο πρώην υποτακτικός έ, υπαρχηγός του ήθελα να πω, Περίανδρος γλείφει τους βενιζελικούς της Νέας Δημκρατίας. Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/8/20 1:00 π.μ.

    ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΩΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ........ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ "ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ" ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β?.....ΟΛΗ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ....

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.......ΟΧΙ ΑΣΤΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/20 12:15 π.μ.

      Γιατί ρε παιδιά βλέπετε τη μισή εικόνα; Γιατί διαβάζετε γελοίους τύπους όπως αυτούς που γράφουν στο ristorant, Περιανδικους και Στοχαιους;

      Αν ήταν τόσο αγγλόφιλος όπως λέτε θα τον έστελναν εξορία οι Άγγλοι,μόλις κατέλαβαν την Ελλάδα και τοποθέτησαν με πραξικόπημα το Βενιζέλο πρωθυπουργό, κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο;

      Το να συζητήσουμε και να τον κριτικάρετε είναι θεμιτό. Το να αναπαράγεται επιδερμικές κρίσεις είναι το λάθος σας.

      Δεν καταλαβαίνετε ότι τα σάπια είδωλα του εθνικιστικού χώρου, όπως ο Περίανδρος, παίζουν παιχνίδια στις πλάτες σας για λογαριασμό εξουσιαστικών κύκλων με τα πιόνια που τους έχουν απομείνει;

      Τι να πω; Αν έχετε τέτοια μυαλά, πιστέψτε τους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/8/20 11:43 μ.μ.

      Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΧΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ........ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ....ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ "ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ" ,ΕΝΑΣ ΤΥΠΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ........ΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΒΡΕΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ,Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΣ.......ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ,Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΣ........ΤΟ ΞΕΚΑΘAΡΙΖΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ " ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΕΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ, ΔΕΝ ΕΞΑΤΑΖΩ ΕΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ.....ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΥΦΛΩΣ, Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣ....."

      Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΙΔΡΥΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ (ΣΤΟΛΕΣ,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ),ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΜΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ......ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ.......ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο (ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ) ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ......

      ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ",ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.......

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/8/20 6:18 π.μ.

      Σε άλλα σημεία του ημερολογίου γράφει ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν η Γερμανία και κατηγορεί τον Χίτλερ οτι ασκεί κυνική και όχι ιδεολογική εξωτερικήπολιτική πολιτική. Ούτε συνηγορεί στην υποτιθέμενη υποταγή του στον Γεώργιο ο αδιευκρίνιστος θάνατος του. Όσον αφορά την βασιλεία μην ξεχνάμε ότι και στοχαστές όπως ο Μωρρας την ανέφεραν ως παραδοσιοκρατική συμβολική.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/8/20 6:23 π.μ.

      Ασφαλώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μεγέθη όπως του Κοντρεανου ή του Χοσέ Αντόνιο με τον γερακο Μεταξά. Αλλά όπως και να έχει τον προτιμάμε από τον Βενιζέλο και δεν γουστάρουμε να παίζουν παιχνίδια του Μητσοτάκη τύποι σαν τον Περίανδρο τον Χατζηγωγο κλπ. Δείτε το περιεχόμενο της δράσης και μην χάνεστε σε γενικές εκτιμήσεις. Αυτή η δράση απαντούσε σε κάποιους. Δεν αποθέωνε απλώς τον Μεταξά

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος19/8/20 1:31 π.μ.

      ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΜΕΤΑΞΑ ,ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ........ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ.......

      Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.......ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ "ΠΑΡΑΜΥΓΔΑΛΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ"......

      Ο ΔΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ,ΥΠΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΚΑΕΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ.....ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΠΑΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.......ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 1935 ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ,ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΟΛΙΤΗ....ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 35......ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ.......ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(1936) ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.....

      ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΑΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥΣ....

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος19/8/20 12:53 μ.μ.

      Σωστός υπό μια ένσταση. Στην περίπτωση του Μεταξά είχαμε και μια εξορία από τους Βρετανούς. Δεν γίνεται να τον εξισωσουμε με τον Βενιζέλο για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί ο ενας ήταν πάντα και ο άλλος φιλελεύθερος.

      Οσον αφορά την σχέση Βενιζέλου και Μουσολίνι μην ξεχναμε ότι και ο Μουσολίνι είχε για αρκετά χρόνια φιλικές σχέσεις με τον αγγλικό παράγοντα, λόγω της στάσης του στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Μουσολίνι ήθελε την είσοδο της Ιταλίας στον πόλεμο για τους δικούς του λόγους και οι Άγγλοι για τους δικούς τους.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος14/8/20 12:07 π.μ.

    Μάλλον πόνεσε η μικρή αυτή αισθητική παρέμβαση στο άγαλμα του Βενιζέλου κάποια ρετάλια της νεοδημοκρατικής ακροδεξιάς που το παίζουν εθνικοσοσιαλιστές.

    Όμως οι δράσεις μάλλον τελείωσαν κάπου εδώ για τους νεοφιλελεύθερους ψευτοεθνικοσιαλιστές του Περίανδρου. Στην εκπομπή με τον Χατζηγώγο και σε ένα τρικάκι με λανθασμένη ορθογραφία. Τώρα ξέμειναν στα διαδικτυακά μπανεράκια.

    Δεν ξέρουν όμως ότι θα έχει και συνέχεια το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν χρειάζονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για πρώην υπαρχηγούς του ΝΓΜ. Ο καθένας έχει κάνεις τις επιλογές του και κρίνεται εκ τους αποτελέσματος. Προχωρήστε σε πολιτική κριτική και όχι σε ύβρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.