Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους

 

του Σταύρου Λιμποβίση

Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του Κασιδιάρη δεν περίμεναν τον πρόσφατο εκλογικό θρίαμβο του κόμματος «Σπαρτιάτες». Είναι σίγουρο ότι το βράδυ που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ο πρώην νο2 της «Χρυσής Αυγής» δικαιώθηκε τουλάχιστον σε εκλογικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Φτάνει όμως ένα σημαντικό ποσοστό για να προχωρήσει ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται το λιγότερο ως το «αυγό του φιδιού» από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ; Σαφέστατα οι ανύπαρκτες δομές του κόμματος και η αδυναμία ενός πλήρη ελέγχου των προσώπων και των πολιτικών τακτικών λόγω της φυλάκισης του Κασιδιάρη δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το άμεσο μέλλον. 

Μια παλαιότερη ανακοίνωση του κόμματος θυμίζει την γνωστή συνταγή του εισοδισμού της δεξιάς σε σχηματισμούς που στηρίζονται - καλώς ή κακώς - από εθνικιστές. Τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι "Στα 4 χρόνια ύπαρξης τους οι Σπαρτιάτες και εν μέσω σκληρής και απάνθρωπης λιτότητας έχοντας βοηθήσει ηθικά και υλικά μόνο Έλληνες έκαναν το μεγάλο βήμα και έγιναν πολιτικός σχηματισμός. Εμείς οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ εκφράζουμε σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά, το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, είμαστε θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού, και τιμάμε τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας". Και επειδή τα γραπτά μένουν, φτάνει να δούμε τις επόμενες κινήσεις για να σκεφτούμε αν θα δικαιωθούν αυτοί που φοβούνται μια επανάληψη της κομματικής οπερέτας που ανέβασε πριν χρόνια στο κομματικό θέατρο ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του. 

Υπάρχουν κάποια δεδομένα και αυτά είναι:

1. ότι το σύστημα με εντολή της δεξιάς που θα ξεσπαθώσει λόγω του ποσοστού που πήρε θα συνεχίσει να ασχολείται με το κόμμα αυτό για να προχωρήσει σε άλλες υπόγειες διεργασίες σχετικά με το Αιγαίο και τις επαφές με τον Αμερικανικό παράγοντα. 

2. το εξουσιαστικό κέντρο αν δεν καταφέρει να περιορίσει τις έδρες μέσω του εκλογοδικείου θα προσπαθήσει με μπροστάρη το παρακράτος να τρομοκρατήσει τους εθνικιστές οι οποίοι νιώθουν να έχουν - μετά από χρόνια - υψηλό ηθικό. Οι συνταγές για να το πετύχει αυτό είναι πολλές και αυτό θα πρέπει να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. 

Η σημερινή ηγεσία του κόμματος «Σπαρτιάτες» δείχνει με μια γρήγορη «ανάγνωση» να είναι σάρκα από την σάρκα μιας ακροδεξιάς έντονα αστικής και σε κάποια σημεία νεοφιλελεύθερης. Την εικόνα αυτή την έχουμε δει και στην υπόλοιπη Ευρώπη και δεν πρέπει να μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Αν και θυμίζει αντίστοιχες περιπτώσεις όπως της Γαλλίας και της Ουγγαρίας ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική άκρα δεξιά πάντα διατηρούσε τα δικά της μοναδικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Τα κανάλια όμως δεν θα σταματήσουν ούτε λεπτό να οργιάζουν στα δελτία ειδήσεων, η Κανέλλη δεν θα σταματήσει να φωνάζει με το «χωνί» για τον «κακό φασισμό», οι εκπομπές δεν θα σταματήσουν να θυμίζουν ότι η δημοκρατία κινδυνεύει. Χρέος όλων όσων στήριξαν για λόγους προσωπολατρίας ή ακόμη και από ανάγκη το κόμμα του Κασιδιάρη  δεν είναι να μείνουν απλοί παρατηρητές αλλά να διαδραματίσουν έναν καίριο ρόλο αν δεν θέλουν να βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις. 

Αν τα πράγματα μπουν πάλι στην διαδικασία ενός πολιτικού αυτόματου πιλότου θα έχουμε στο όνομα του «εθνικισμού» την επανάληψη σκηνών που θα προκαλέσουν την γενική θυμηδία. Πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της δεξιάς και διατηρούσαν στο παρελθόν επαφές με τέκτονες, στελέχη που δείχνουν να γοητεύονται από την ομορφιά της νεοφιλελεύθερης μέδουσας και προάγουν απόψεις φιλικές στον παγκόσμιο καπιταλισμό, όχι μόνο δεν είναι σύμμαχοι των εθνικιστών αλλά διαχρονικά οι μεγαλύτεροι εχθροί τους. Για την άλωση του «χώρου» από την δεξιά και την άκρα δεξιά έχουν μιλήσει πολλοί τα τελευταία χρόνια όμως είναι η πρώτη φορά που άτομα που ουδέποτε δήλωναν εθνικιστές μέχρι πριν λίγο καιρό δείχνουν να έχουν τα ηνία και τον πλήρη έλεγχο ενός «βιαστικού» κομματικού σχηματισμού που στηρίζεται και από τους εθνικιστές. 

Οι όποιες μελλοντικές κινήσεις και επιλογές στην πολιτική σκακιέρα βαρύνουν τον άδικα φυλακισμένο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Κασιδιάρη ο οποίος εμπιστεύτηκε ένα κόμμα χωρίς γραφεία πρόγραμμα αρχές και αξίες, μια ομάδα προσώπων που δεν φοβούνται να δηλώσουν ανοιχτά δεξιοί, έναν σχηματισμό που δείχνει αμφίβολο αν θα αντέξει στις μελλοντικές πιέσεις του συστήματος εξουσίας. Το μόνο θετικό σε όλο αυτό το δυστοπικό σενάριο είναι η παρουσία ποιοτικών συναγωνιστών στις παρυφές της κομματικής αρχής οι οποίοι οφείλουν να αντιδράσουν. Οι ριζοσπάστες εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές που διάλεξαν την αποχή ή κάποιο άλλο κόμμα δεν έχουν να περιμένουν κάτι από τους «Σπαρτιάτες» αφού είναι φανερό ότι ο αντιφασισμός είναι μια προμετωπίδα της επικοινωνιακής τους τακτικής που θα απλωθεί περισσότερο στα έδρανα του κοινοβουλίου και στις προγραμματικές δηλώσεις. 

Κρίνεται σκόπιμο να αναρωτηθούμε για μια ακόμη φορά τελικά σε ποιον «χώρο» ανήκουμε μπροστά στις κομματικές παρουσίες οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με όλους αυτούς που συνεχίζουν να νιώθουν εχθροί της δημοκρατίας και του καθεστώτος. Χρέος όλων δεν είναι να μείνουμε στην κριτική απέναντι στο νέο πολιτικό μόρφωμα αλλά να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να προάγουμε την δική μας αισθητική και τις δικές μας αξίες. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια πλήρη επανεκκίνηση των ριζοσπαστικών κινήσεων και ομάδων, μια νέα διακήρυξη θέσεων και γιατί όχι ίσως ένα συνέδριο όλων αυτών που νιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν έξω από τα πλαίσια της αστικής νομιμότητας αλλά και της νομιμοφροσύνης που εκτοξεύει η «λερναία ύδρα» της πατριδοκάπηλης αστικής άκρας δεξιάς η οποία αλλάζει πρόσωπα αλλά ποτέ τακτική και στρατηγική από το ’45 και μετά.

50 σχόλια:

  1. Πριαπισμός27/6/23 11:07 μ.μ.

    Μια ευθεία πολιτική παρέμβαση χωρίς αγκυλώσεις και ναιμεναλλανιές η οποία χτυπά στο κέντρο του πολιτικού προβλήματος και ξεγυμνώνει τον επαμφοτερίζοντα χώρο. Αναμένονται αντιδράσεις από τα φανάτια του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και γνωστούς ελιτιστές αντιαυτονομιστές που μαζί με τα δύο τρία τσιράκια τους αποτελούν θαμώνες της σελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/6/23 11:51 π.μ.

      Είναι διαπιστωμένο ότι άεργοι φυρερίσκοι προχωρημένων ηλικιών βρίσκουν νόημα στην άδεια ζωή τους υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια ΕΝΩΣΗΣ μέσω διασπαστικών παρεμβάσεων και διαβολών. Απαξιώνουν συστηματικά τις νέες προσωπικότητες και αποκαλούν τους αυτόνομους υποτιμητικά "μετριότητες". Πρέπει να απομονωθούν από οποιοδήποτε μελλοντικό συνέδριο. Ειδάλλως...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/6/23 6:30 μ.μ.

      Μα έγινε συνέδριο, πριν κάτι μήνες και μάλιστα πετυχημένο. Πάλι τα ίδια;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/6/23 10:20 μ.μ.

      σοβαρέψου

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/6/23 8:27 π.μ.

      O συγκεκριμένος βγάζει δηλητήριο εναντίον κάθε προσπάθειας νεαρών συναγωνιστών. Μπορώ να θυμηθώ ξεκάθαρα δύο περιπτώσεις ομάδων τις οποίες διέβαλε και χτύπησε ενώ είχαν μόλις ξεκινήσει, κινώντας μια εκστρατεία λάσπης εναντίον τους, δυστυχώς και μέσα από τα σχόλια στην παρούσα σελίδα. Αυτή τη στιγμή έχει τρία γνωστά τρολάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό να κάνει άνω κάτω τις φόρμες σχολιασμού και να φαίνεται η σελίδα του η μόνη σοβαρή στον χώρο.
      Συναγωνιστές γρηγορείτε!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος29/6/23 4:01 μ.μ.

      Ποιές είναι οι δύο ομάδες που γράφετε;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος30/6/23 1:21 π.μ.

      Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι αναίσχυντο. Μα είναι δυνατόν μετά από μισό αιώνα εμπειρίας στην πλάτη του να σκαρφίζεται τέτοια ευτελή τεχνάσματα;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος30/6/23 9:14 π.μ.

      Αφού γνωρίζετε ξεκάθαρα για 2 ομάδες, και το γράφετε, οφείλετε να τις ονομάσετε. Ποιές είναι;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος30/6/23 10:01 π.μ.

      Αυτές που φωτογράφισε.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος30/6/23 5:02 μ.μ.

      Άντε να δεχτούμε ότι ο ιππέας θέλει να υποβαθμίσει αυτό το ιστολόγιο για να φαίνεται ότι μόνο το δικό του είναι καλό. Εκείνη η σ.ο. τι στο καλό κάνει; Γιατί το επιτρέπει;

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος30/6/23 7:28 μ.μ.

      Ο παλαιός συναγωνιστής γράφει πως ''θυμάται ξεκάθαρα'' για δύο ομάδες οι οποίες διαλύθηκαν με τον τρόπο που υπαινίσσεται. Πρέπει να τις ονομάσει, αλλιώς στην καλύτερη περίπτωση είναι ένας κοινός λασπολόγος και συκοφάντης.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος1/7/23 1:13 π.μ.

      7.28 σου απαντώ συγκεκριμένα στην πρώτη ομάδα τους φούσκωσε τα μυαλά ως εκλεκτούς φερελεπεις συνελληνες τους ειπε οτι πέπρωντα να χτίσουν την νεα ΧΑ και μετά τους ξεφτίλισε στα σχόλια εδώ κοροιδεύοντας τε μέλη τους, στο τελος βαζοντας τους να τσακωθούν και με άλλες ομάδες. Αυτός μετά γελούσε με την τρολιά και τους πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
      Η δεύτερη ομαδα βρηκαν κι αυτη στο προσωπο του τον μεγαλο μεντορα και πηγαιναν για συμβουλές θολωμένοι απο την αιγλη του εγκλειστου βετερανου. Τους πηγε στην βιλα στην κηφισια οπου τους φωτογραφισε και τους εβγαλε στην φορα. Οταν παραπονεθηκαν τους σκυλοβρισε και απο τοτες τον βλαστημάνε όπου σταθούν κιοπου βρεθούν.
      Το μοτίβο αυτό επαναλαμβανετε εδω και πολλα πολλα χρόνια από τοτε που αρχισε την τοξοβολία και ολους οσους του φευγουν και πριν μια μερα τους έγραφε ποιήματα και εξομολογησεις, εξέροντας τις ποιοτητες τους την επομενη μερα τους βγαζει ψυχιατρικες περιπτώσεις.
      Εαν χρειαστη θα επανέλθω μεσα στις επομενες ημερες γιατι εχει παραγίνει το κακό

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/6/23 12:11 π.μ.

    να το πάλι το συνέδριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/6/23 12:57 π.μ.

    Τα πες όλα...Το θέμα είναι να μη μείνουμε στα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/6/23 8:55 π.μ.

      Τώρα που ήρθε η θερινή περίοδος θα βαρέσεις πάλι υπερωρίες

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/6/23 8:13 π.μ.

    Μαροκινεεεεεέε…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/6/23 10:07 π.μ.

    Εσύ πριαπικέ τύπε, δεν θα έπρεπε να λείπεις σε μυητικό ταξίδι κάπου στις στέπες της Ευρασίας, σύμφωνα με ανάρτηση στο μπλογκ σου; Πάλι εδώ μέσα είσαι; Κατάλαβα, θα είναι σαν το ταξίδι σου τον Μάρτιο στην Λομβαρδία. Είσαι μεγάλη μούφα τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/6/23 1:42 μ.μ.

    Το εθνικό μέτωπο ιδρύει σχολή στελεχών τα οποία θα στελεχώσουν το εθνικοεπαναστατικό κίνημα της ελληνικής τρίτης θέσης και οι γαλανόλευκοι αντιφασίστες του Κασιδιάρη μιλάνε για ανοιχτή κοινωνία και ποσοστώσεις λαθρομεταναστών σαν γνήσιοι δεξιοί που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστομενης ο Μεσσηνιοε28/6/23 5:02 μ.μ.

      Το εθνικο μετωπο ειναι η εναλλακτική του Ηλία σε περίπτωση που οι Σπαρτιατες αποκλεισθουν... Αυτο κράτα το για το μελλον. Αλλωστε αχνοφαίνεται μια στηριξη στην ανακοινωση του Μετωπου περαν της δικης μου αποψης που εξεφρασα παραπάνω.
      Χωρις την στηριξη των ΕΓΠ το μετωπο θα παραμεινει εκει που ειναι.... Δηλαδη στις δυο τρεις χιλιαδες ψηφους.

      Διαγραφή
    2. Αριστομενης ο Μεσσηνιοε28/6/23 5:13 μ.μ.

      Κύριε Λιμποβοση πολεμησατε με μανια τον Ηλια και τις επιλογες του ολο αυτο τον καιρό. Βλέπω οτι εμενετε στα περί αστικης ακροδεξιας και τα συναφη περι τριτης θεσης κλπ. Σαφως απαρχαιομενος, δεν το συζητω.... Το παιχνιδι σημερα παίζεται αλλιως. Εννοειστε να το καταλαβετε επιτέλους. Το οτι αμβλυνατε το λογο σας μετα το αποτέλεσμα δεν εξωραιζει το παρελθοντικο σας μενος εναντιων των ΕΓΠ. Σας τα ειχα γραψει πλειστακις ειτε ως ανώνυμος ειτε με το εν ισχυ ονομα που χρησιμοποιω. Η πραγματικοτητα σας προσπερασε αγαπητε και μαλιστα απο καιρο.
      Η μαζι με τους πολλους εθνικιστες στον μεγαλο φορεα ή καταδικη στην αφανεια των ολιγομελων φραξιων, των δηθεν ορθοδοξων και ψευτονοσταλγων.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/6/23 12:34 π.μ.

      Αριστομένη μήπως μένεις Ζωγράφου;

      Διαγραφή
    4. Μποβιατσος Κ.29/6/23 1:13 μ.μ.

      Έχεις δίκιο σε κάτι. Σαφέστατα και δεν βγαίνουμε με σβαστικες ή με λάβαρα, πλεον εχουν αλλαξει τα πραγματα και πρεπει και εμεις καπως να τα δουμε διαφορετικα.Αυτά είναι μέσα στην καρδιά μας.
      Αλλά από την άλλη, διάφοροι τυχοδιωκτες, που απλά μπαίνουν και βγαίνουν απο την μια ιδεολογία στην άλλη, εκμεταλευομενοι καταστάσεις, όπως στην περίπτωση εκμεταλευονται τον Κασιδιαρη, δεν είναι λυση. Όπως δεν είναι λύση να μην έχεις ένα σοβαρό πρόγραμμα, ιδέες, πνεύμα. Και φυσικα δεν θα ανεχτουμε απο κανεναν, αυτό το αντιφασιστικο μένος κάθε φορά. ΕΛΕΟΣ πια με τα κόμπλεξ του καθενός. Ας χαράξει ο καθένας την πολιτική του και ας σταματήσει να ασχολείται με τον Φασισμό. Αλλά μάλλον δεν έχει κανείς κάτι να πει , οπότε μένει σε αυτό που πουλάει.

      Διαγραφή
    5. Αριστομενης ο Μεσσηνιος5/7/23 2:28 π.μ.

      Κωνσταντίνε σε εκτιμω και σε σεβομαι και θαυμαζω αυτό που κανεις. Έτσι ειναι... Στην καρδιά μας, στο μυαλό μας, στην ψυχη μας... Εκει που κανεις δεν θα πειραξει τίποτα. Εκει που κανεις δεν εχει δικαιωμα να μπει. Εκει θα διαφυλαξουμε τα σύμβολα μας και τα πιστεύω μας,μακριά απο το αδηφαγο κατεστημενο. Αν τα βγαλουμε προς τα εξω θα γινουμε ευκολη λεία... Θα μας συντριψουν... Το παιχνιδι λοιπον πρεπει να παιχτει και ηδη παίζεται αλλιως.... Και επειδη το παιζουμε σωστα εχουν τρελαθει!!! Ξερουν καλα οτι μεσα μας δεν θα αλλαξουμε ποτέ και τους ποναει διπλα που εξω μας το παιζουμε ετσι που να μην μπορουν να μας βλαψουν τοσο οσο θα θελανε. Δηλαδη να μας εξαφανίσουν... Προσαρμογη λέγεται αυτό. Ξερεις ποσο ωραιο ειναι να τους χαμογελας και απο μεσα σου να λες "θα σε γαμ....σω"....και αυτο να το ακουν τοσο δυνατα οσο να το ελεγες μεσα απο χιλια μεγαφωνα.
      Δεν παμε να αποδειξουμε τίποτα σε κανεναν.... Δεν βαζουμε την ιδεολογια σε συγκριση... Μονος στοχος η νικη... Η τελικη νικη.
      . Με οποιο τροπο, με οποιο κοστος. Ακομα κι αν χρειαστει να "αυτοαναιρεθουμε" υποκρινομενοι για χαρην του σκοπου. Πιστη, πίστη, πίστη, επιβιωση με οποιο τροπο και στοχοπροσήλωση.

      Διαγραφή
    6. Αριστομενης ο Μεσσηνιος5/7/23 2:40 π.μ.

      Υγ: Το να προσχωρησει καποιος στις ιδεες μας δεν ειναι μεμπτο...δεν γεννηθηκαμε ολοι εθνικιστες. Δεν εκμεταλλευεται κανεις κανεναν στην προκειμένη... Αλλωστε εφόσον ο Στιγκερ ειναι μπροστα... Εκτιμω οτι εχει καποια χαρακτηριστικα που αν θελεις κανουν γκελ και που θα βοηθησουν να γινουμε ακόμα περισσοτεροι.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος28/6/23 4:10 μ.μ.

    Ρε Καλατζη, βγάζει μάτι ότι είσαι εσύ. Συνεχώς αναφέρεσαι για ανδρικά μόρια (πριαπισμός). Οι αδυναμίες σου, δεν σ' αφήνουν να κρυφτείς καλύτερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/6/23 8:04 π.μ.

      Σας διαβάζω εδώ και αρκετά χρόνια και αντικειμενικά πιστεύω ότι είστε καλύτερες πένες στον χώρο. Ωστόσο ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι απαραίτητες οι συνεχείς αναφορές σε ανδρικά μόρια σε κάθε έκφανση του λόγου σας.

      Διαγραφή
    2. Inaidos Echi DNA29/6/23 3:17 μ.μ.

      Έχετε την εντύπωση ότι επιδιώκει την απόκρυψη;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/6/23 3:59 μ.μ.

      Τότε γιατί γράφει ανώνυμα αν δεν την επιδιώκει;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/6/23 6:56 μ.μ.

      Είμαι ο 8.04, εάν αυτές οι αναφορές γίνονται επίτηδες για αισθητικούς λόγους τότε εντάξει, έχει αποκτήσει το δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει. Δεν έχει περάσει και λίγα 12 χρόνια έγκλειστος.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30/6/23 11:14 π.μ.

      Φίλε ο εγκλεισμός απλώς χειροτέρεψε σύνδρομα και ιδιαιτερότητες που προϋπήρχαν. Του έδωσε την ευκαιρία να τα εξελίξει.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος30/6/23 12:59 μ.μ.

      Και άλλοι έκαναν μέσα, αλλά βγήκαν αξιοπρεπείς. Τα 12 χρόνια δεν αποτελούν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις όποιες του ασχήμιες.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος1/7/23 5:17 π.μ.

      Ο ανθρωπος είναι ακομπλεξάριστος δεν έχει τα μικροαστικά, και όχι μόνον, συμπλέγματα που έχετε οι περισσότεροι. Στο παρελθόν με αρθρογραφία του στήριξε το σύμφωνο συμβίωσης και το δικαίωμα στην αλλαγή φύλου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει ουκ ολίγες φορές κράξει τον ομοφοβικό Κώστα Πλεύρη.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος1/7/23 11:43 π.μ.

      Ο τέλης λείπει σε εσωτεριστικό ταξίδι στο τρίγωνο ΓΑΔΑ - Μαβίλη - προσφυγικά. Βρήκατε ευκαιρία να τον χτυπήσετε τώρα που λείπει.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος2/7/23 7:52 μ.μ.

      Είναι γνωστό ότι ένας προχωρημένης ηλικίας βετεράνος στην ηλεκτρονική του σελίδα και σε διαδικτυακές εκπομπές συκοφαντεί συστηματικά νεαρούς συναγωνιστές ευελπιστόντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υπονομευτούν οι υπόλοιποι για να επικρατήσει αυτός και η ομάδα του. Πρώτη φορά ακούω ότι έχει μπει στη φυλακή.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος3/7/23 12:33 μ.μ.

      12 χρονάκια για ένα δυναμιτάκι ( κατά ορολογία Σημίτη), σε ένα φορτηγό - ψυγείο κρεάτων, κατά δική του δήλωση σε διαδικτυακή συνέντευξη συναγωνιστή.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος3/7/23 4:27 μ.μ.

      Έχει κάνει πολλές φορές φυλακή. Όλη η εικόνα του χτίστηκε γύρω από τους εγκλεισμούς του από τον Καραμανλή. Έχει γράψει και βιβλία.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος3/7/23 8:23 μ.μ.

      Μια φορά έκανε φυλακή. 12 χρόνια βέβαια, αλλά μια φορά.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος3/7/23 8:29 μ.μ.

      Εν τω μεταξύ στο γνωστό νήμα του indymedia συνεχίζει τις στοχοποιήσεις. Πόσα άτομα μπορεί να υπάρχουν ακόμη στο χώρο που τον εμπιστεύονται; Αναρρωτιέμαι μήπως του δίνουν τις πληροφορίες απο κρατικές υπηρεσίες. https://athens.indymedia.org/post/1607983/?page=3

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος4/7/23 10:52 π.μ.

      Φυσικά και γνωρίζω ότι ο κύριος ΑΗΚ έχει φυλακιστεί για τις ιδέες μας. Δεν εννοούσα αυτόν. Νόμιζα ότι συζητούσαμε για τον βετεράνο του χώρου που κατηγορεί από τις διαδικτυακές του εκπομπές όλους τους νεαρούς συναγωνιστές για να επικρατήσει αυτός.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος4/7/23 8:48 μ.μ.

      Πάλι ξέχασες να πάρεις τα αντιψυχωσικά σου χάπια, δάσκαλε;

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος4/7/23 9:59 μ.μ.

      Μη μπερδεύεσαι καλόπιστε συναγωνιστή, μόνος αυτός ο κύριος κατηγορεί συναγωνιστές και επίσης τους ρουφιανευει στο ιντη. Έχει την αποκλειστικότητα.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος5/7/23 5:44 π.μ.

      Έχει δικαίωμα να κατηγορεί συναγωνιστές είτε για να σπάσει πλάκα είτε γιατί το κρίνει απαραίτητο φίλτατε. Έχει αποκτήσει αυτό το δικαίωμα μετά από πολλαπλούς εγκλεισμούς για τις ιδέες μας και αγώνες υπέρ του πολιτισμού. Ξεχνάς ότι έχει συνεργαστεί με κάθε κίνηση του χώρου και έχει συμβάλει στην ανόρθωση αυτού από το 1989.

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος5/7/23 9:14 π.μ.

      Δεν έκανε μόνο μια φορά φυλακή. Απασχόλησε (για να το πω κομψά) κι άλλες φορές την δικαιοσύνη για υποθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με την Ιδέα μας.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος5/7/23 4:36 μ.μ.

      12:52 π.μ. πρόκειται για μια κωμική μετριότητα. Μόνο άξια οίκτου είναι η συμπεριφορά του. Μη χάνεις χρόνο για έναν φυρερίσκο με δύο τρεις ακόλουθους που κατάφερε να κλέψει από τη Χρυσή Αυγή πριν από είκοσι χρόνια.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος28/6/23 4:42 μ.μ.

    «Ταξική Πάλη, Σοσιαλισμός και Επανάσταση» του Γιόσεφ Γκέμπελς

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2023/06/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/6/23 11:02 μ.μ.

    Επειδή εκτός από τον Πριαπίδη και κάθε τρολοπιπίδι είναι κι άλλοι που περιμένουν τις αντιδράσεις "γνωστών ελιτιστών αντιαυτονομιστών",

    https://www.armahellas.com/2023/06/28/η-ψευδησ-βουλη-λεγει-αληθεια/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/6/23 3:03 μ.μ.

    Μα είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ιππέα στην ανδρική ανατομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/7/23 9:01 μ.μ.

    Εν έτει 2023:
    -Τυφλή υποστήριξη Ουκρανίας=υποστήριξη του ΝΑΤΟ(βλ. Πολωνία).
    -Αθεϊα ή αρχαιόθρησκοι=γραφικές συνιστώσες της παγκοσμιοποίησης, το ίδιο και με τους υβριστές της Ορθοδοξίας.
    -Και πολλά άλλα.
    Η διεθνής πραγματικότητα αλλάζει ραγδαία, πολιπολικοτητα, όλος ο πλανήτης αλλάζει. Όσοι μείνουν στα παλιά σχήματα είναι καταδικασμένοι να σβήσουν και να γίνουν μουσειακά εκθέματα. Δείτε τι γίνεται με τους ξεφτίλες της νεοφιλελέφτ "αριστεράς", με τα κομμουνιστικά απολιθώματα (εξαφανισμένοι σε όλη την Ευρώπη με συνεχώς πτωτικές τάσεις, εδώ επιβιώνουν ακόμα λόγο τοπικών ιδιαιτεροτήτων), δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι αποτελούν τους χρήσιμους ηλίθιους ξένων κέντρων.
    Όσοι πιστεύουν ακριβώς τα ίδια στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται, αν δεν εξαφανιστούν θα αλλάξουν στρατόπεδο, θα μετατραπούν σε υπηρέτες του παγκόσμιου φιλελευθερισμού έχοντας την ψευδαίσθηση ότι μάχονται το σύστημα (όπως πχ οι "αντισυστημικοί" Αntifa του Σόρος).
    Ακόμα και από αισθητικής πλευράς, τα τατουάζ, τα χέβι μέταλ, ροκ(με ξένο μάλιστα στίχο όπως στη Eurovision) κλπ εκτός του ότι φεύγουν σιγά σιγά από τη μόδα, παραπέμπουν και σε παρακμιακους μπαρμπάδες τύπου Ρόλινγκ Στόουνς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.