Μίκης Μάντακας & Zentromag


 

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/6/23 3:48 π.μ.

    Η αξία μιας Βιοθεωρίας (όταν πρόκειται περί «Βιοθεωρίας» κι όχι περί ιδεοληψίας…) έγκειται στην αισθητική του περικλείει και, αντιστοίχως, υπαγορεύει στους φορείς της. Και, ασφαλώς, η Πλατωνική Βιοθεωρία (αυτή, η οποία στον 20ό αιώνα προσδιορίστηκε ως «Εθνικοσοσιαλισμός») και εμπεριέχει και υπαγορεύει υψηλότατη αισθητική βίου, μια αισθητική την οποία «οσμίζονται» ακόμη και οι χείριστοι των αμφισβητιών της.

    Η Πλατωνική Βιοθεωρία χαρακτηρίζεται από την αισθητική της ΜΕΓΑΛΟπρεπείας υπό την έννοια της εκχειλίζουσας αρετής, την αισθητική του ΜΕΓΑΛΩΣ (=εναρέτως) πράττειν υπέρ του συνόλου και όχι του ατόμου (ατομοκεντρική=αντι Εθνικοσοσιαλιστική θεώρηση). Ο Εθνικοσοσιαλισμός, για όποιον δεν τον αντελήφθη ενώ με περισσό θράσος και άγνοια τον επικαλείται, είναι θεώρηση συλλογικής συνειδήσεως και όχι εξατομικευμένου εαυτουλισμού, αλτρουϊστικός προσανατολισμός και όχι εγωκεντρικό απόστημα, υπόθεση προσφοράς υπέρ συντρόφων και όχι εκβιαστικής επαιτείας υπέρ ατομικού συμφέροντος (ηθικού ή υλικού, δεν έχει σημασία…).

    Έτσι, κάθε ΜΙΚΡΟπρέπεια, κάθε ΜΙΚΡΩΣ πράττειν, συνιστούν συμπεριφορές αντίθετες με την Πλατωνική Βιοθεωρία, αντίθετες με τον Εθνικοσοσιαλισμό και καθένας μπορεί να αντιληφθεί την σχέση του με την συγκεκριμένη Βιοθεωρία σταθμίζοντας το ΜΕΓΑΛΟ ή ΜΙΚΡΟ των πράξεών του.

    Δεν αναφέρομαι σε κανένα άτομο διότι το άτομο «χους ην…»! Συμπεριφορές σταθμίζω και για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται ότι ζούμε dies …ναδιρικού ευτελισμού κατά την οποία, άτομα πόρρω απέχοντα της Πλατωνικής Βιοθεωρίας, του Εθνικοσοσιαλισμού, παγιδευμένα σε μία αβυθομέτρητη διαταραχή φιλαυτίας και ψυχοπαθητικού ναρκισσισμού θεωρούν εαυτούς, επιεικώς, ως επίκεντρο του …σύμπαντος και ταγούς του …Εθνικοσοσιαλισμού πράττοντα, δυστυχώς, το ΜΙΚΡΟΝ έως ευτελέστατο. Και τούτο το ευτελέστατο, δυστυχέστατα, το εντοπίζουμε μεταξύ ομοίων οι οποίοι, ενώ ουδεμία σχέση έχουν με την Πλατωνική Βιοθεωρία παραισθάνονται τους …ευαγγελιστές της εκτρεπόμενοι σε δημόσιους περιγέλωτες τροφοδοτούντες την φαρέτρα υπανθρώπων ώστε να στραφούν κατά των Αξιών μας!

    Οι γελωτοποιοί πάντα αφθονούσαν και πάντα θα ψυχανεμίζονται γύρω από το Πλατωνικό, Εθνικοσοσιαλιστικό φως αποπειρώμενοι να ‘τρυγήσουν’ κάτι από τη λάμψη του… Η κρατούσα παρακμή τους επιτρέπει να εξακολουθούν να υπάρχουν και σε τούτη την dies ναδιρικού ευτελισμού τον οποίο επάξια εκπροσωπούν δίνοντας, μάλιστα και την άνευ πυθμένος ‘διάστασή’ του. Δεν είναι όμως αυτοί οι γελωτοποιοί …‘Εθνικοσοσιαλιστές’, παρά τις όποιες ψυχοπαθητικές αγκυλώσεις τους. Και αυτό ας το προσέξουν οι, ακόμη υγιείς, επερχόμενοι και ας θυμούνται ότι ‘Εθνικοσοσιαλισμός’ είναι, προ παντός, ψυχική υγεία διότι μόνον η υγεία δικαιούται να παραγάγει αισθητική η οποία κρίνει τις Βιοθεωρίες εν αις και ο Εθνικοσοσιαλισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/23 2:29 μ.μ.

      Αηδία πια, Τέλη!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/23 11:23 π.μ.

      Απογοητευτικό το κειμενάκι σου Τέλη μου, επιπέδου πρωτοετούς φοιτητού. Γύρνα το ξανά στη λογοτεχνία, που το έχεις κάπως πιο καλά.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/23 2:31 μ.μ.

      Εξαιρετικός στοχασμός από τον συναγωνιστή, έλλογος λόγος, απτός χωρίς υπερβολές και υπερβολικότητες καταδεικνύει έναν τετράγωνο τρόπο σκέψης και εθνικοσοσιαλιστικό βάθος. Αυτή είναι η ουσία του Πλατωνισμού μέσα σε λίγες γραμμές.
      Ευγνώμονες ευχαριστίες στον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/6/23 11:47 μ.μ.

      Το παλεύει για να φανεί ότι έγραψε το σχόλιο ο γνωστός του αντίπαλος εντός του χώρου όμως δυστυχώς για αυτόν είναι εκτός φόρμας. Χρησιμοποιεί λέξεις σαν τις "οσμίζονται" και "γελωτοποιοί" για να στρέψει τα βλέμματα στο ον άνθρωπο που έχει βάλει στο στόχαστρο. Όμως είναι τόσο μοναδικό αυτό που κάνει και τον προδίδει. Είναι θύμα της ποιότητας του.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/6/23 3:37 π.μ.

      Εξαιρετικό κείμενο συναγωνιστή, δεξιώμαι προς εσέ

      Διαγραφή
  2. Αριστομενης ο Μεσσηνιος14/6/23 10:26 μ.μ.

    Mikis Mantakas Presente!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.