O Έρνστ Ρέμ και ο Λαϊκός Στρατός

 

Γράφει ο Μαυρομετωπίτης

Ο Έρνστ Ρέμ, είχε σωστά διακριβώσει ότι ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μία ιμπεριαλιστική σύγκρουση η οποία διακύβευε την μοιρασιά του κόσμου, των αποικιών και των αγορών μεταξύ των δύο κύριων ιμπεριαλιστικών μπλόκ της εποχής: την Αντάντ και την Γερμανική Αυτοκρατορία! 

Είχε πολύ σωστά κατηγορήσει τους αστούς πολιτικούς και την πλουτοκρατία ότι έμπλεξαν τον Γερμανό στρατιώτη σε μία μακροχρόνια θανατηφόρα περιπέτεια για χάρη των υψηλών καπιταλιστικών συμφερόντων. Ο άνθρωπος που τσάκισε τους κομμουνιστές στους δρόμους είχε πολύ σωστά διαγνώσει την ιμπεριαλιστική φύση των καπιταλιστικών πολέμων και το ποιος είναι ο ρόλος των λαϊκών μαζών σε ένα μοιραίο παιχνίδι που σκαρώνουν άλλοι για αυτούς. 

Μέσα στο έωλο αντικαπιταλιστικό του δράμα οραματίστηκε μία στρατιωτικοποιημένη κοινωνία στην οποία - όντας ο καθένας υπεύθυνος και χωρίς μία άκαπνη αστική τάξη να διατάζει -  οι πολιτικές θα υπαγορεύονται από τους στρατιώτες και έτσι και έτσι θα αποφεύγονται τα χειρότερα: (Για όλα αυτά ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

«Ο στρατιώτης ο οποίος θα πολεμήσει και θα πεθάνει για μία πολιτική πρέπει να έχει λόγο στην απόφαση αυτής της πολιτικής. Αν οι πολιτικές υπαγορεύονταν από τους στρατιώτες, οι οποίοι θα γνώριζαν ότι αν η πολιτική ήταν λανθασμένη τότε οι πρώτοι οι οποίοι θα βίωναν τα αποτελέσματα της θα ήταν οι ίδιοι, η ανθρωπότητα θα γλίτωνε από τρομερές δυστυχίες και θα διοικούνταν με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης».

Όταν ο Ρέμ ήταν αρχηγός του σώματος των SA εκπλήρωνε τον λαϊκό πόθο των μαζών: το όνειρο του ήταν η κατάργηση της ανίκανης Ράιχσβερ - ενός στρατιωτικού σώματος υπαγορευμένου από την δουλική συνθήκη των Βερσαλλιών - και η αντικατάσταση της με έναν Λαϊκό Στρατό, αποτελούμενο από τις εξοπλισμένες πλατιές μάζες που θα αναλάμβαναν να υπερασπιστούν την Νέα Σοσιαλιστική Πατρίδα. 

Το όνειρο του Ρέμ προϋπόθετε την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την κατάργηση της προνομιούχας κάστας των Γερμανών στρατιωτικών (σχεδόν όλοι προερχόμενοι από γαιοκτημονικές οικογένειες Πρώσων Γιούνκερς) που μόνο αμέτοχοι δεν ήταν για την σαπίλα και την παρακμή της Γερμανικής κοινωνίας αλλά και την ιμπεριαλιστική σφαγή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Οι Γιούνκερς αξιωματικοί αποτελούσαν μία κλίκα, ξεκομμένων από τον Λαό, "ευγενών" που κοιτούσαν αφ΄υψηλού τις στρατευμένες μάζες και δεν είχαν ουσιαστικό σημείο επαφής και επικοινωνίας μαζί τους. Δεν υπήρχε οργανική σχέση ηγεσίας - πλήθους αλλά κάθετη ιεραρχία με στοιχεία καταπίεσης.

Ο Ρέμ οραματιζόταν να είναι ο Στρατάρχης αυτού του Μεγάλου Λαϊκού Γερμανικού Στρατού που φυσικά θα έσβηνε για πάντα τα αστικά κατάλοιπα και την μοναρχοδεξιά αντίδραση. Δυστυχώς τα σχέδια του προσέκρουσαν πάνω στην ακροδεξιά κλίκα του Χιτλερισμού με αποτέλεσμα την γνωστή «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών».

Τα όνειρα του Ρέμ για την μελλοντική στρατιωτική οργάνωση της Γερμανίας ταυτίζονταν με αυτά των κομμουνιστών - που ως Αρχηγός των SA κυνηγούσε - οι οποίοι ζητούσαν έναν «Γερμανικό Κόκκινο Στρατό» επί της ίδιας βάσης: εξοπλισμό των πλατιών μαζών και εκπαίδευση τους για τον σχηματισμό μίας τεράστιας Λαϊκής Πολιτοφυλακής! 

Έτσι λοιπόν και για εμάς, στο Εθνικό - Λαϊκό Κράτος, θα καταργηθεί ο νατοϊκός "Εθνικός Στρατός" και θα αντικατασταθεί με τον Λαϊκό Στρατό, δηλαδή τις εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες πλατιές μάζες οι οποίες θα είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την Πατρίδα και τον Σοσιαλισμό ανά πάσα στιγμή. 

Η νεολαία, οι γυναίκες, οι άνδρες, όλοι θα εκπαιδεύονται στα όπλα και την εργασία. Οι αξιωματικοί δεν θα επιλέγονται με τα κριτήρια της σημερινής σαπίλας (ποιος θα σκύψει περισσότερο μπροστά στην κεφαλαιοκρατία και το αστικό κατεστημένο) αλλά με βάση τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ τους και την ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ στην Σοσιαλιστική Πολιτεία!

26 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/7/24 2:36 μ.μ.

    ολα αυτα θα τα εφτιαχνε ο Ρεμ απο την βολιβια οπου την ειχε κοπανησει τα χρονια της φωτιας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/7/24 10:47 μ.μ.

      Ναι. Από την Βολιβία που τον εκλιπαρούσε ο Χίτλερ να επιστρέψει και να βάλει τάξη στα SA μετά την επανάσταση του Stennes. Κρίμα που γύρισε και έσωσε το τομάρι του μουστάκια για να γίνει αργότερα λεία για τον Κρουπ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/7/24 3:47 μ.μ.

    http://www.anaktisi-mag.gr/2024/07/26/epicheirisi-valkyria-ogdonta-chronia-m/

    Ωραίο άρθρο από ανάκτηση δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι απόπειρες δολοφονίας του Χίτλερ οργανώθηκαν από τους σιωνιστές και τους ακροδεξιούς στρατοκράτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/7/24 3:55 μ.μ.


    «Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος».

    Ίων Δραγούμης

    Γνωστοί αριστεροί τον θεωρούν πρόδρομο του ελληνικού φασισμού και γνωστοί "νεοναζί" τον λένε κομμουνιστή. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις θλιβερές μειοψηφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/8/24 9:53 π.μ.

      Υπάρχει και η μειοψηφία των ακροδεξιών φουκαράδων. Αυτοί τον θεωρούν μπατριώτη αντιεθνικιστή.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος31/7/24 4:42 μ.μ.

    Ίων Δραγούμης – Ασυμβίβαστος και βαθύτατα Εθνικιστής

    https://antepithesi.gr/2024/07/ion-dragoumis-ethnikistis.html/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/7/24 4:44 μ.μ.

    Καταληκτικό άρθρο. Το τρίγωνο Καπιταλιστές - Πρωσοι Γιούνκερ - Ακροδεξιά είναι αυτό που τσάκισε τον Σοσιαλισμό και την Εθνική Επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ονηγησιος ο Τενιστας1/8/24 8:40 π.μ.

      Ευτυχώς που υπάρχει το Μάτι της Πρόνοιας μέσα στο Ιερό Τρίγωνο προειδοποιώντας πάντοτε έγκαιρα τις προστατιδες φωτεινές δυνάμεις για τους ταραχοποιους αποστάτες τυχοδιώκτες που καιροφυλακτούν για να οδηγήσουν τον νοικοκυρεμενο κόσμο μας στα κουπόνια και στα συσσίτια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/8/24 1:45 μ.μ.

      Οι Στράσερς δούλευαν για τους μεγιστάνες Τύσεν.Δεν ήταν σοσιαλιστές,ούτε εθνικοεπαναστάτες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/8/24 9:53 μ.μ.

      Το ότι οι Στρασσερ δούλευαν για τους Τυσσεν από πού προκύπτει;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/8/24 12:32 μ.μ.

      Από το μνημειώδες και απόλυτα τεκμηριωμένο σε πηγές και βιβλιογραφία έργο του θρυλικού Νικόλαου Βεργίδη, Αδόλφος Χίτλερ και Εθνικοσοσιαλισμός.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/7/24 8:45 μ.μ.

    Ο Ρεμ ήταν ο πρώτος nazi - maoist. Το ίδιο ακριβώς εφάρμοσε ο Μάο στην Κίνα με τον επαναστατικό στρατό και τις Λαϊκές Πολιτοφυλακές.

    Συγχαρητήρια Μαύρε Κρίνε για τα τελευταία άρθρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/8/24 1:46 μ.μ.

      Συγχαρητήρια και σε εσένα που επικυρώνεις ότι το 1934 όντως τσακίστηκε ο κομμουνισμός εκείνη τη μαγική νύχτα του Ιούνη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/8/24 2:53 μ.μ.

      Άκουσε Φώτη, φαίνεται ότι γράφεις διαδοχικά σχόλια από την ώρα και την ημερομηνία δίπλα στην ανωνυμία σου. Είσαι η ντροπή του χώρου. Μην αναγκάζεις τον ιππέα να σε κάνει meme.
      Φιλική συμβουλή από έναν χιτλερικό.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/8/24 3:28 μ.μ.

      Τώρα τι σχέση έχει ο Ρεμ που πέθανε το 1934 με τον Μαοισμό που άρχισε μετά το 1948 και πως ο Ρεμ γνώριζε τον Μάο ρωτήστε τον ψεκασμένο από πάνω

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος4/8/24 2:16 μ.μ.

      Κανένας δεν είπε ότι γνώριζε τον Μάο και τον μαοϊσμό απλώς τυχαίνει οι ιδεολογικές του θέσεις να συμπίπτουν με αυτές του μαοϊσμού.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/8/24 3:50 μ.μ.

      Δηλαδή ο Ρεμ δεν ήταν εθνικοσοσιαλιστής και δεν ήταν συνεργάτης του Χίτλερ μέχρι το τέλος;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος31/7/24 9:41 μ.μ.

    Ο αστικός στρατός (το σώμα αξιωματικών του) θα σε προδώσει. Γι' αυτό κάθε επανάσταση στην ιστορία έφτιαχνε παράλληλους λαϊκούς στρατούς και έβαζε πολιτικούς κομισάριους στους αστούς αξιωματικούς μέχρι να δομηθεί μια καθαρά επαναστατική γενιά αξιωματικών (βεβαίως, όταν αυτή δομηθεί, γίνονται περιττοί οι κομισάριοι και η περαιτέρω ύπαρξή τους, όσο απαραίτητη ήταν στην αρχή, τώρα φέρνει μόνο προβλήματα).

    Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επανάσταση στην ιστορία, που να μην ακολουθήθηκε από Εμφύλιο, όπου τα στοιχεία της παλιάς κοινωνίας προσπάθησαν να πάρουν πίσω την εξουσία τους.

    Οι Γάλλοι Ιακωβίνοι το 1793 νίκησαν τους Πρώσους και τους εμιγκρέδες ως λαϊκός στρατός.

    Οι Μπολσεβίκοι το 1921 νίκησαν την Αντάντ και τους Λευκούς ως λαϊκός στρατός.

    Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης φτιάχτηκαν ως παράλληλος ιδεολογικός στρατός με τον τακτικό ιρανικό που δεν τον εμπιστευόταν ο Χομεϊνί, και σήμερα ηγούνται της παγκόσμιας αντισιωνιστικής αντίστασης.

    Όπου οι λαϊκοί στρατοί ηττήθηκαν ή παραγκωνίστηκαν από τους αστικούς, οι επαναστάσεις προδόθηκαν ή πνίγηκαν στο αίμα.

    Είναι μια επαναστατική αλήθεια που την επιβεβαιώνει κάθε τόσο η ίδια η ζωή, και την είχε κατανοήσει ο Ρεμ - όπως την είχαν κατανοήσει και οι εχθροί του, μεγαλοβιομήχανοι και γαιοκτήμονες-στρατηγοί. Τα SA ήταν στρατός ιδεολογικός και επαναστατικός. Τα SS ήταν στρατός ιδεολογικός και κομματικός. Γι' αυτό οι δυνάμεις της αντίδρασης δέχτηκαν τα SS αλλά όχι τα SA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/8/24 3:05 μ.μ.

    Το Μέτωπο Νεολαίας τίμησε τον πρωτοπόρο του Εθνικισμού Ίωνα Δραγούμη

    https://antepithesi.gr/2024/08/ion-dragoymis-2024.html/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/8/24 10:41 π.μ.

      Ουρανία παράτα μας και φάε τα λεφτά του μπαμπά

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/8/24 2:37 μ.μ.

      Κρίμα που οι αντιμεταξικοί της 4α δεν θα φάτε τα λεφτά του Πλεύρη ομως.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/8/24 11:08 μ.μ.

      Με anti COVID μάσκες τα μέλη της Ουρανίας!!! Ποιο συστημικοί δεν γίνεται.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος4/8/24 2:51 π.μ.

      Σωστός ο 10:41 είπε την αλήθεια καταλάθος.Η μόνη κερδισμένη από όλο αυτό το φιάσκο είναι η Ουρανία που θα καταναλώσει τα λεφτά της δημοκρατίας που πήρε ο μπαρμπανίκος.Φατε εθνικισμό ούγκανα 😂😂😂

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος4/8/24 4:20 μ.μ.

      2:23...καλώς την Ουρανία.Σε καλή μεριά η προίκα που παίρνεις από την δημοκρατία για να φτύνεις και βρίζεις δημόσια σαν τσόκαρο.Αν δεν ήσουν η κόρη του Μιχαλολιάκου δεν θα είχες στον ήλιο μοίρα.Ουτε οι Πακιστανοί στην Ομόνοια δεν θα ασχολούνταν μαζί σου.

      Διαγραφή
    6. Θα ήταν πιο ενδιαφέρον να επικεντρωθείς σε μια πολιτική κριτική σχετικά με την εν λόγω και όχι σε ύβρεις που δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος3/8/24 12:32 π.μ.

    Τι έχει ο βενιζελισμός που αντιπαθώ; Τι έχει που θέλω να τον αντιπαθήσουν όλοι οι Έλληνες, αφού θέλω οι Έλληνες να γίνουν καλλίτεροι από ό,τι είναι; Ο βενιζελισμός είναι “ποσσιμπιλισμός”, είναι υλισμός, είναι πολύ γήινος, είναι επιτυχία με ταχυδακτυλουργία, είναι καπατσοσύνη, επιτηδειότητα, αρριβισμός, δημαγωγία. Ο βενιζελισμός είναι πασάλειμμα με σύγχρονες, επιπόλαιες, επιστημονικοφανείς ιδέες ευρωπαϊκές (του συγχρόνου δηλαδή ευρωπαϊκού πολιτισμού), είναι ευρωπαϊκό, φράγκικο βερνίκι, λαμπερό σοβάντισμα πρόχειρο για να φαντάζη κακοχτισμένος τοίχος ή και φτιασίδωμα αποκρουστικό (αλλά με σκοπό ελκυστικό) μιας ωραίας γυναίκας, σοβάντισμα του μαρμάρινου τοίχου ενός αρχαίου ναού […] Το άσκημο δεν γίνεται ωραίο με τέχνη τα μέσα, όσο για το ωραίο γίνεται άσκημο με τα ψεύτικα στολίδια.

    Ίων Δραγούμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.