Κυκλοφορεί η έκδοση της χρονιάς: Η Συντηρητική Επανάσταση στην Γερμανία 1918-1932 (μετάφραση και επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μποβιάτσος)

2103611590

info@logxi.com

www.logxi.com

 Τα περιεχόμενα του βιβλίου: 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ         

I  Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ :     ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ –  ΟΙ “ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ”  ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ –        ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ “ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ” ΜΕΤΑ ΤΟ 1933 –         ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ –            Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ “KONSERVATIVE REVOLUTION”  –    Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ “DEUTSCHE BEWEGUNG”    –                Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ “ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ”  –              Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΜΗ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ  –           Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ   –           Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ  –      

II ΤΟ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ REICH ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ REICH –     Η “ΓΟΥΛΙΕΛΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ” –          O ΠΟΛΕΜΟΣ –         Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΙΜΑΡΗΣ –            Ο ΝΕΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ –          Η “SCHWARZE REICHSWEHR” ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ –      Ο ΕΘΝΙΚΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ –      ΤΟ “ΤΡΙΤΟ ΜΕΤΩΠΟ”  –        Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ –        Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ –      

III ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ: Η “ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΟΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”  –          ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΑ –            Ο NIETZSCHE  ΚΑΙ Η ΜΕΣΟΒΑΣΙΛΕΙΑ –        Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ –              Η “ΑΝΑΤΡΟΠΗ”  –               ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ”  –           ΟΙ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ”  –               Η “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ –               ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ –        ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ –           ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΣΗ –       Ο “ΗΡΩΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ”   –       Ο ΠΑΡΑΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ  ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ     

IV ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ: Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΜΦΙΛΙΩΤΟΥ; –  ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ:  ΟΙ “VÒLKISCHEN” -ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ “JUNGKONSERVATIVEN” –  ΤΡΙΤΗ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ “ΕΘΝΙΚΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ” –   Η ΑΝΑΤΟΛΗ  –   ΑΠΟ ΤΟΝ  “VOLK” ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ –   ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ “BÙNDISCHEN”  –   ΠΕΜΠΤΗ ΟΜΑΔΑ: ΤΟ “LANDVOLKBEWEGUNG”        


για να το παραγγείλετε εδώ ...

Το βιβλίο αυτό, είναι το θεμελιώδες κείμενο για τη γνώση και την κατανόηση της κίνησης των ιδεών, που άλλαξε τα χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής κουλτούρας μεταξύ των δύο πολέμων και που παράγει ακόμα και σήμερα προτάσεις, συζητήσεις και παθιασμένες επανερμηνείες.

 Χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες (η προβληματική, το θέμα, οι εικόνες καθοδηγητές, οι πέντε ομάδες), αναλύει όλα τα θεμελιώδη ζητήματα της “Συντηρητικής Επανάστασης”:

 οι σχέσεις με τον εθνικοσοσιαλισμό και τους «τροτσκιστές» του, οι έννοιες του γερμανικού κινήματος και της Κοσμοθεωρίας του, ο εθνικομπολσεβικισμός, η γέννηση ενός νέου τύπου επαναστάτη στην περίοδο της Βαϊμάρης, η πνευματική επιρροή του Nietzsche, η σφαιρική αντίληψη του χρόνου, η αντίθεση στον μηδενισμό, η πολεμική κατά του Χριστιανισμού, ο «ηρωικός ρεαλισμός», η συμφιλίωση των αντιθέσεων, οι διαφορές στην ευαισθησία και τα έργα μεταξύ των πιο σημαντικών συνιστωσών του κινήματος των ιδεών (Volkischen, Nationalrevolutionàre, Biindischen, Landvolkbewegung).

Μια αποφασιστική συμβολή για την εκτίμηση των αυθεντικών χαρακτηριστικών της πιο αδίστακτης και θαρραλέας προσπάθειας, η οποία ήθελε να αποτυπώσει στην εποχή της τεχνολογίας και στην ταραχώδη διαδικασία εκσυγχρονισμού που αναστάτωσε την ευρωπαϊκή κοινωνία του εικοστού αιώνα, ένα διαφορετικό σημάδι από αυτό της «έρημου των αξιών» και της διάλυσης των οργανικών δεσμών στον συγκρουσιακό και εγωιστικό ατομικισμό, που σηματοδοτεί την εποχή της εκκοσμίκευσης.

Ένας ουσιαστικός οδηγός για την ανάγνωση συγγραφέων που είχαν αποκλειστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από την Ακαδημία και αργότερα επανήλθαν δυναμικά «στη μόδα», μετά από μη κομφορμιστικές και εγκάρσιες αναγνώσεις σε σχέση με παλιές ιδεολογίες: 

Ο Ernst Junger, ο Cari Schmitt, ο Oswald Spengler, ο Arthur Moeller van den Bruck, ο Thomas Mann (του “οι Θεωρήσεις ενός απολίτικου) και πολλοί άλλοι, που γύρω τους εμψύχωσαν κύκλους πρωτόγνωρης πνευματικής ζωτικότητας. Και όλοι στην μαζί ενάντια στην παρακμή του επερχόμενου σύγχρονου κόσμου! 

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/8/24 3:52 μ.μ.

    Συγχαρητήρια για την έκδοση. Η συντηρητική επανάσταση, ένα βαθιά ιδεολογικό βιβλίο της επαναστατικής Ιδέας, που πρέπει όλοι να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/24 11:55 π.μ.

    Εύγε, μπράβο στον Κωνσταντίνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/8/24 2:39 μ.μ.

    Ευτυχώς που υπάρχει ο Μποβυ και ο Μάστορας και βγάζουν κάνα βιβλίο από την λόγχη και η ανάκτηση που τα σπάει γιατί αν περιμέναμε από τους φετιχιστές καλά κρασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/8/24 7:46 π.μ.

      Ποιοι είναι οι φετιχιστές που δεν βγάζουν βιβλία και περίμενες να βγάλουν δηλαδή ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/8/24 10:40 π.μ.

      Ποια βιβλία ο χώρος έχει πιάσει πάτο ο ένας αντιγράφει και ο άλλος λέει σαχλαμάρες δεν βλέπετε τι γίνεται.Ο Κας ποτέ βγαίνει;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/8/24 12:49 μ.μ.

      Ναι δίκιο έχεις.. οι εθνικοσοσιαλιστές είναι φετιχιστές αλλά όσοι ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ με τον Μουσολίνι, τον Σελίν και τον Στρασσερ είναι σκεπτόμενοι..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος4/8/24 8:37 π.μ.

      10.40 θα σώσει τον χώρο ο αντιναζιδιάρης και ανησυχείς για το πότε βγαίνει ;

      Διαγραφή
  4. Ένα βιβλίο με πολλές πληροφορίες. Δύσκολες έννοιες σε κάποια σημεία αλλά με μελέτη και διάβασμα, σε συνδυασμό της εξάσκησης του πνεύματος.. θα έχει ένα αποτέλεσμα θετικό. Μια συμβουλή σε..σκληρους: αφήστε λίγο τις παρωπίδες, ανοίξτε το μυαλό σας, διαβάστε, μελετήστε και μετά κρίνετε.. κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας κάποια νοήματα και έννοιες.. όσο ζούμε μαθαίνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/8/24 11:43 μ.μ.

    Νταξει, μην υπερβάλλουμε.. μόνο εθνικιστές δε μπορούν να θεωρηθούν οι συγκεκριμένοι. Απορώ γιατί τους προβάλλετε ως δικούς μας, όπως και άλλους κατά καιρούς. Όσο για τον συγγραφέα που ο Μποβιατσος τον παρουσιάζει ως έγκυρο είναι αντιφασίστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/8/24 12:43 π.μ.

    Ο συγγραφέας είχε προλάβει να καταταχθεί στα Ες Ες αλλά για εσένα ήταν αντιφασίστας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/8/24 4:28 μ.μ.

      Αφού τα αποκήρυξε όλα αργότερα..

      Διαγραφή
  7. Θα ξαναγράψω πακι κάτι.. αλλα καταλαβαίνω ότι υπάρχει θέμα κατανόησης από μερικούς. Φιλικά μιλώντας και χωρίς να κάνω πολεμική, ιδιαίτερα με τενεκεδες που έχουν απλά προσωπικά κόμπλεξ, υπάρχουν και αυτά και ζήλια είτε γιατί δεν με γουστάρουν προσωπικά.. διάφοροι λόγοι.
    Πρώτα ενημερώνεται κάποιος τι είναι, ποιος είναι τι θέλει ο συγγραφέας. Έπειτα προχώρα στην ανάγνωση του εργου..να δει τι λέει αυτός ο τύπος, τι θέλει να πει, που τα στηρίζει κτλ.
    Έπειτα, αν έχουμε καταλάβει έστω κάτι, αναλύουμε, συζητάμε με λογική και χωρίς παρωπίδες.
    Η μελέτη και το διάβασμα δεν έχει αποκλειστικοτητες στενές ιδεολογικές. Πάνε αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Άλλωστε για αυτό σε κουβέντες απλά κάποιοι μένουν στις βρισιές, στα συνθήματα και στα..ουκ!
    Προσπαθήστε να ενημερωθείτε από διάφορες πηγές.. να ανοίξετε ορίζοντες.. έτσι ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε γνώση και λόγο..
    Αν μείνετε στην κριτική..τότε «Η σκέψη είναι δύσκολη, γι' αυτό οι περισσότεροι κρίνουν».
    C.Jung

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/8/24 7:09 μ.μ.

    https://cognoscoteam.gr/archives/45038

    αφιέρωμα για το βιβλίο του Μποβιάτσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/24 11:45 π.μ.

      Όταν προωθείται το βιβλίο από δεξιούς αντιφασίστες κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκιας. Μπράβο πάντως στον Μποβ. Ξέρει να ελίσσεται

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/8/24 8:22 μ.μ.

      πρέπει να είσαι ερωτευμένος με τον Κώστα δεν εξηγείται αλλιώς

      Διαγραφή
    3. Σε γλεντάω ανώνυμε δειλέ..και δεν έχεις δει τίποτε ακόμη. Βέβαια από την τρύπα σου χωμένος, μέσα στην ανωνυμία του πληκτρολόγιο σε καταλαβαίνω..κόμπλεξ, απογοήτευση, ίσως ψυχολογικά θέματα και ερωτική απογοήτευση.. και κυρίως χωρίς ταυτότητα.. δηλαδή ένας ΤΕΝΕΚΕΣ..κατιβσαν μια μασημένη τσίχλα στην σόλα από το παπούτσι νου.
      Είσαι πολύ μικρός για να μπορσεςι να σταθείς πλάι μου ή απέναντι μου..και φυσικά τώρα που έγινα ΑΝΤΙΦΑ ..θα σε γλεντάνε πιο πολύ.. μου αρέσουν οι τενεκεδες..εμείς οι δεξιοί γουστάρουμε.. σε φιλώ και καλή συνέχεια στην αναζήτηση του εαυτού σου..

      Διαγραφή
  9. Όποιος έχει προσωπικό θέμα με τον Μποβιάτσο ή όποιον άλλο γράφει εδώ να του θυμίσουμε ότι υπάρχουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα για τα περαιτέρω. Όλα τα άλλα είναι λόγια από ανώνυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις τρύπες μέσα που ζούνε.. μόνο μπόχα βγάζουν οι δειλοι

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.