Στο ρωμαϊκό θρίαμβο της Νέας Τάξης.

του Μαύρου Γάτου.

Ένα νέο «έκθεμα» έρχεται να «κοσμήσει» το «ρωμαϊκό θρίαμβο» της Αυτοκρατορίας της Νέας Τάξης. Είναι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς , ο ηγέτης - σύμβολο των Σερβοβοσνίων κατά τον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995).



Η Νέα Τάξη , ως μία νέα ρωμαϊκή αυτοκρατορία , είναι αδυσώπητη. Δεν αρκείται στην καθυπόταξη των αντιπάλων της , δεν αρκείται απλώς στην εδαφική επικράτησή της σε κάποια περιοχή του πλανήτη , θέλει και να μην υπάρχει καμία φωνή διαφορετική , μη «πολιτικά ορθή» , θέλει την κεφαλή όσων της αντιστέκονται επί πίνακι.

Όπως οι αρχαίοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες , έτσι και οι σημερινοί κοσμοεξουσιαστές θέλοντας να κάνουν επίδειξη ισχύος , οδηγούν σιδηροδέσμιους - σε δημόσια θέα - τους αιχμάλωτους ηττημένους αντιπάλους τους με σκοπό τον «φρονηματισμό» όλων όσων τους αντιστέκονται. Σύροντας στα «δικαστήρια» που οι ίδιοι έχουν στήσει με σκοπό την ιδεολογική απαξίωση και τη «νομική» καταδίκη της αντίστασης στη Νέα Τάξη , προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όλους όσους δεν σκέφτονται «πολιτικά ορθά» και προπάντων όσους αγωνίζονται για την ελευθερία των λαών. Μέσα από δίκες - παρωδίες τύπου «Δίκης» της Νυρεμβέργης , που διεξάγονται είτε από το «Διεθνές «Δικαστήριο» για τα Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας» της Χάγης είτε από το στρατοδικείο του Γκουαντανάμο οι θύτες εμφανίζονται ως «νόμιμοι» φορείς και υπερασπιστές της ειρήνης και της δικαιοσύνης , ενώ τα θύματα ως τρομοκράτες και εγκληματίες. Το άσπρο παρουσιάζεται ως μαύρο.



Τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας για την εισδοχή των Σέρβων στην αγκαλιά της δυτικής κοινότητας φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Βρέθηκαν πρόθυμοι Ιούδες που με πρόσχημα της ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας πρόδωσαν στο πρόσωπο του Ράντοβαν Κάρατζιτς τον ηρωικό και συνάμα κουρασμένο από τους συνεχείς αγώνες κατά της Νέας Τάξης σέρβικο λαό. Όμως σύντομα και οι φιλοδυτικοί «ευρωπαϊστές» θα συνειδητοποιήσουν το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού. Στο μέλλον θα έρθει και η δική τους σειρά. Η ιστορία μας διδάσκει ότι διαχρονικά οι εκάστοτε κατακτητές τους προδότες , αφού τους χρησιμοποιούσαν , στο τέλος πάντοτε τους επιφύλασσαν ένα οικτρό τέλος , όπως τους άλλωστε τους αρμόζει.

Η σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς , του ανθρώπου - συμβόλου που αγωνίστηκε όσο λίγοι ενάντια στη Νέα Τάξη , αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα για τα λαϊκά κινήματα για εθνική απελευθέρωση και αυτοδιάθεση.

Όμως ο αγώνας συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια , στην Παλαιστίνη , στο Λίβανο , στο Ιράν , στο Ιράκ , στο Αφγανιστάν , στη Βόρεια Ιρλανδία , στη Λατινική Αμερική , αλλά και μέσα στις ίδιες τις δυτικές κοινωνίες.

Τελικά είμαστε πολλοί , πιο πολλοί απ’ όσους θα ήθελαν να νομίζουν. Δεν μπορούν να μας βάλουν στα κελιά του «ρωμαϊκού θριάμβου» της Νέας Τάξης. Κυρίως όμως δεν μπορούν να φυλακίσουν τη σκέψη μας.

Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια δύναμη των μαζών που είναι και η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Αν αυτό γίνει συνείδηση των λαών , τότε τα πράγματα θα πάρουν νομοτελειακά μία άλλη τροπή , θ’ αντιστραφούν οι όροι και οι ρόλοι.


Αλληλεγγύη στους Σέρβους Συντρόφους !

Λευτεριά στον Ράντοβαν Κάρατζιτς !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.