Δολοφονήθηκε στο Κάνσας γιατρός που πραγματοποιούσε αμβλώσεις.

Γιατρός, ο οποίος πραγματοποιούσε αμβλώσεις σε γυναίκες με προχωρημένη εγκυμοσύνη, δολοφονήθηκε την Κυριακή την ώρα που έμπαινε σε εκκλησία στο Κάνσας των ΗΠΑ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Ένας άνδρας πυροβόλησε θανάσιμα τον 67χρονο Τζορτζ Τάιλερ, την ώρα που έμπαινε σε εκκλησία Λουθηριανών για να παρακολουθήσει τη λειτουργία της Κυριακής, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Wichita Eagle.


Ο Τζ.Τάιλερ αποτελούσε «μαύρο πρόβατο» για τις οργανώσεις που τάσσονται κατά των αμβλώσεων, είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα επιθέσεων.


Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ουιτσιτά, συνελήφθη ένας ύποπτος για τη δολοφονία του Τζ.Τάιλερ.


Σοκαρισμένος από το γεγονός δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.


«Είμαι σοκαρισμένος και προσβεβλημένος από τη δολοφονία του δόκτορα Τζορτζ Τάιλερ και πιστεύω ότι τις διαφορές μας ως Αμερικανοί για δύσκολα θέματα όπως είναι οι εκτρώσεις, δε μπορεί να τις λύνουμε με απεχθείς πράξεις βίας» τόνισε ο Ομπάμα.


Ο Τζ.Τάιλερ ήταν ένας από τους πολύ λίγους γιατρούς στις ΗΠΑ που πραγματοποιούν αμβλώσεις σε γυναίκες με προχωρημένη εγκυμοσύνη και βρισκόταν συχνά στο στόχαστρο των οργανώσεων κατά των αμβλώσεων, οι οποίες διοργάνωναν μαζικές διαδηλώσεις μπροστά από την κλινική του στην πόλη του Κάνσας Ουιτσιτά.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1019130&lngDtrID=245


( Σ.Σ. το αίμα πληρώνεται με αίμα ... )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου