Προσλήψεις και χρήσεις των φυλετικών θεωριών στην Ελλάδα: Το παράδειγμα της αριστεράς


Η ύπαρξη των διαφορετικών φυλών του ανθρωπίνου είδους αποτελεί αυταπόδεικτη βιολογική πραγματικότητα, ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Μέτρο διαφοροποίησης, ανομοιότητας και ανισότητας των φυλών αποτελεί η ανάπτυξη του πολιτισμού της καθεμίας. Οι διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις επί του φυλετικού ζητήματος καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και τις γενικότερες πολιτικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις του ατόμου.

Πέρα από τον βασικό διαχωρισμό μεταξύ αυτών που αναγνωρίζουν την εθνοφυλετική κοινότητα, με τα συγκεκριμένα συλλογικά ψυχικά χαρακτηριστικά, ως το ιστορικό υποκείμενο, και αυτών που αντιλαμβάνονται την φυλή ως “κοινωνικό κατασκεύασμα”, αποκλειστικά εξαρτημένο από γεωγραφικούς και άλλους εξωγενείς παράγοντες, υπάρχουν πολλές ακόμα επί μέρους προσεγγίσεις του φυλετικού ζητήματος, οι οποίες οδηγούν στην ανάπτυξη διαφόρων θεωριών.


για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στον σύνδεσμο εδώ ...

2 σχόλια:

  1. Aς μου επιτρέψουν οι αγαπητοί φίλοι και καλοί συναγωνιστές του Ιδεάπολις να φέρω και εγώ με τη σειρά μου μία ένσταση σχετικά με την αμφισβήτηση από μέρους τους της αυτοχθονίας των Ελλήνων. Καταρχάς όμως να επισημάνω ότι οι ''αρκετές αδυναμίες του ευρύτερου εθνοκεντρικού “χώρου” να προσεγγίσει επιστημονικά το ζήτημα του φυλετισμού'' δεν συνιστούν αντίστοιχες αδυναμίες της συνεπούς επιστημονικής κοινότητας. Το παράδειγμα του μεγάλου Έλληνα Ανθρωπολόγου Άρη Πουλιανού και του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων που ο ίδιος ανακάλυψε είναι αρκετό. 700.000 χρόνια πρίν ο Ελλαδοπίθηκος semi erectus είχε εργαλεία και έφτιαχνε φωτιά στην Τρίγλια Χαλκιδικής. Απηνής διώκτης της εν λόγω ανακάλυψης αλλά και του ίδιου του Πουλιανού ...ποιός άλλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το Πανεπιστημιακό κατεστημένο του ΑΠΘ (...φοβερή ιστορία). Υποστηρικτής του Καθηγητή η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με επίσημες μάλιστα ανακοινώσεις. Το ποιούς ενοχλεί η αυτοχθονία των Ελλήνων μπορείτε να το καταλάβετε...
    Και φυσικά δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα αυτοπεριθωριοποίησης και αποπροσανατολισμού όλων όσοι έχουν την άποψη του αυτόχθονος των Ελλήνων καθώς η εν λόγω άποψη όχι μόνο δεν αναιρεί την Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα αλλά μάλιστα την ενισχύει με το να καταρίπτει την, ούτως ή άλλως, εντελώς αστήρικτη θεωρία της εξ ανατολών, προέλευσης της Λευκής Ελληνικής Ευρωπαϊκής Φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω αγαπητέ ΕΡΜΗ έχουν απαντηθεί οι εν λόγω διαφωνίες εδώ και χρόνια εκ μέρους των Εθνικοσοσιαλιστών. Ο διάλογος βέβαια είναι θεμιτός μεταξύ Ελλήνων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή