Λιαντίνης - Ο ρόλος του Πατριαρχείου στην τουρκοκρατία
3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος21/2/14 10:49 μ.μ.

  Καλησπέρα.

  Σας έχω γράψει διάφορες σκέψεις και έχω αναφερθεί στο Χριστιανισμό και οτι κατα τη άποψή μου αποτελεί όχι μόνον έναν απο τους πολλούς, αλλα τον βασικό και μοναδικό θανάσιμο εχθρό του Ιουδαϊσμού.

  Σας ευχαριστώ που ανεβάσατε το υλικό γιατί μου δίνει την ευκαιρία να σχολιάσω, και θα ξεκινήσω απο το οπτικοακουστικό με τον Λιαντίνη. Στο 3:45 λέει: "Δεν τραβάει μπροστά με τις εκκλησίες η πολιτική και η ιστορία αξιότιμοι συνάδελφοι".
  οποίο σφάλμα!!! Άραγε πχ το Ισλάμ δεν έχει καμία σχέση με θρησκευτικές πεποιθήσεις; και για να προκαλέσω ακόμα περισσότερο, νόμιζε άραγε ο θανών ή κανένας απο τους αναγνώστες σας (όσοι γνωρίζουν μερικά πράγματα) οτι οι (προσωρινοί) νικητές του τελευταίου μεγάλου πολέμου (οι Ιουδαίοι) έκαναν οτι έκαναν χωρίς ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πεποίθηση; Στην περιπτωση που με τον όρο "εκκλησίες" ο Λιαντίνης αναφέρεται στην Εκκλησία του Χριστού, μπορεί κανείς να ερευνήσει τη σημασία της Χριστιανικής πίστης στη Ρωσία, όπου είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, ο Κύριλλος παρεμβαίνει ευθέως -και πολύ καλά κάνει- σε πολιτικά ζητήματα. Αυτό, πέρα απο το γεγονός οτι χριστολογικά ως Εκκλησία νοείται το σώμα του Χριστού, και οι πιστοί (ποίμνιο και ποιμένες) μέλη της.

  Η στιχομυθία που περιγράφει ο Λιαντίνης ειναι -ακομα και ακουσίως- παραπλανητική αφού εμπλέκει τον Γεννάδιο (1400) -στον οποίο γίνεται η αναφορά- με τον Γρηγόριο τον Ε' (1750). φυσικά δεν μπορεί να αποφύγει τον Παπαφλέσσα που σκοτώθηκε σε μάχη. Τέλος η δήλωση οτι "οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα νόθο και μούλοι και τα μουλάρια δεν γεννούν" σε τί ακριβώς διαφέρει απο κάτι που θα υποστήριζε με άνεση οποιοσδήποτε κοινός ΡΑΒΙΝΟΣ;

  Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές και σας ευχαριστώ θερμότατα, ειδικά με το βαρθολομαίο με τον οποίο υπάρχει και βιντεο να μιλαει σε συναγωγή (!) και να δωρίζει το κοράνι (!) Και με το σεραφείμ μια απο τα ίδια αφού αναγκάστηκε -υποθέτω- να δηλώσει υποταγή μιλώντας για "εξι εκατομμυρια νεκρους εβραιους του ολοκαυτωματος" και να... βρίσει δημοσίως συλλήβδην τους Γερμανους (!) καταντώντας μια πραγματικά θλιβερή μορφή.. Όμως μην βιαστείτε να εντάξετε τους ρασοφόρους ως μέλη και εκπροσώπους της Εκκλησίας διότι πέρα απο τη συμβατική εικόνα, αυτό είναι κάτι που μόνον ο Πανάγαθος γνωρίζει.

  Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι όντως προσωπική υπόθεση αλλα αν κανείς νομίζει οτι ο Χριστιανισμός πέρα απο την προσωπική σχέση με το Θεό δεν αφορά ποτέ και σε τίποτε τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή, ή έχει όντως πίστη αρκετή για να μετακινήσει βουνά, ή -στην καλύτερη περίπτωση- στουθοκαμηλίζει.

  Στο βαθμό λοιπόν που εσείς ερευνάτε αιτιές και αποτελέσματα για τις πολιτικές εξελίξεις και επιλογές χρησιμοποιώντας τη λογική, σας καλώ να μην σας παρασύρουν διάφορες τάσεις που θέλουν να θέσουν τη Χριστιανική διδασκαλία σαν a-priori εχθρό του Ελληνισμού και "όργανο χειραγώγησης". Για όσους επιχειρούν να αναλύουν τα ζητήματα, υπάρχει -πέρα απο το μεταφυσικό-, ισχυρότατο φιλοσοφικό περιεχόμενο στο Χριστιανισμό. Κατα συνέπεια και η Χριστιανική ζωή θα έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο όπου ο καθένας οφείλει να απαντά σε κάθε πρόκληση χωρίς να αναιρείται. Η απελευθέρωση της πατρίδας απο τα νύχια του σιωνισμού είναι δύσκολη υπόθεση, ναι. Και ποιός είπε οτι μπορεί να είναι εύκολη;

  ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος24/2/14 12:33 μ.μ.

  Το ποιοί κατέστρεψαν τον ανεπανάληπτο Ελληνικό Πολιτισμό, αυτό το μεγαλειώδες δημιούργημα της Φυλής μας είναι γνωστό. Τα υπόλοιπα είναι επουσιώδη. Τώρα αν κάποιος εκφράζεται από τον Χριστιανισμό παρακάμπτοντας τις φωτιές, τις προδοσίες και τον Ανθελληνισμό των φορέων του, είναι αποκλειστικά δικό του θέμα και είναι βέβαια σεβαστό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/2/14 10:19 μ.μ.

   κάνεις ένα συνηθισμένο λάθος: συγχέεις το μήνυμα του Χριστού με τα ολισθήματα όσων Τον επικαλούνται. Είναι παγκοίνως γνωστό οτι ο -κατ' ονομα-Χριστιανικός κόσμος έχει εμπλακεί σε καταστροφές, πολέμους, εγκλήματα. Ε ΚΑΙ; Δεν το έκαναν επειδή "το επέβαλλε η πίστη", αλλα επειδή ΑΠΕΤΥΧΑΝ ως προς το περιεχόμενό της. Για να σε προβοκάρω θα σου θυμίσω και την αποδοχή του Χριστιανισμού απο τον Αδόλφο Χίτλερ στο βιβλίο του "ο αγών μου". Ελπίζω ειλικρινά το σχόλιό σου να προέρχεται απο άγνοια. Διότι αν διαβάσεις πχ την απολογία του Σωκράτη ή την Πολιτεία του Πλάτωνα θα διαπιστώσεις οτι πρώτα απ'όλα οι πρόγονοί μας δεν είχαν όλοι κοινές απόψεις (εξ ου και οι διαφορετικές σχολές) αλλα-κυρίως- οτι προσωπικότητες όπως ο Αριστοτέλης ο Σωκράτης και ο Πλάτων είχαν ψηλαφήσει μεσω της διάνοιας -και εδω είναι το μεγαλείο τους- τη ΦΥΣΗ του τέλειου.

   Στο άμεσο ερώτημα που αφορά την αναγνώριση του προσώπου του Ιησού Χριστού ως ενσαρκωθέντος Θεού, καλείσαι να απαντήσεις προσωπικά. Αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείς εμμέσως να δείς πως ο΄τι προκύπτει απο τη Χριστιανική διδασκαλία σε λογικό, φιλοσοφικό και -τελικά- και σε πολιτικό επίπεδο, ο αρχαίος Έλληνας είναι φυσικός σύμμαχος με οποιονδήποτε (πραγματικό) Χριστιανό.

   Διαγραφή