Antifa και ISIS - Ίδιες, αλλά διαφορετικές



του Welf Herfurth

Δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2017 εδώ

Μετάφραση: Τίτος

Όταν κάποιος ταξιδεύει, σε μεγάλες διαδρομές μεταξύ πόλεων και τόπων, υπάρχει πολύς χρόνος για να σκέφτεται. Τα προσωπικά αλλά και τα περίεργα πολιτικά θέματα. Και ενώ βρισκόμουν σε ένα λεωφορείο και ταξίδευα στην Αργεντινή, είδα ένα κλιπ ειδήσεων για το ISIS, που σαρώνει σήμερα τη Μέση Ανατολή. Με κάποιο τρόπο η δράση και το σύστημα πεποιθήσεων τους μου φαινόταν οικεία. Και τότε μου ήρθε! Είναι ακριβώς σαν τις αντιφασιστικές ομάδες, γνωστές και ως Antifa, που τρομοκρατούν όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι φασίστες στον δυτικό κόσμο.

Έχοντας προσωπική εμπειρία με αυτούς τους αποκαλούμενους "υπερασπιστές της δημοκρατίας", είναι πραγματικά καταπληκτικό ο βαθμός στον οποίο η τακτική, η ρητορική και η πίστη των δύο ομάδων είναι πανομοιότυπα. Ας δούμε λοιπόν πιο προσεκτικά αυτές τις δύο ομάδες και τις ενέργειες τους.

Οι μαχητές του ISIS πιστεύουν, όπως και η Antifa, ότι έχουν το ηθικό πλεονέκτημα σχετικά με το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Και ό, τι δεν είναι σωστό στα μάτια τους πρέπει να καταπολεμηθεί και να καταστραφεί. Ενώ το ISIS πιστεύει σε μια μάλλον ασαφή ερμηνεία του Κορανίου, η Antifa πιστεύει σε μια μάλλον ασαφή ερμηνεία της δημοκρατίας. Και οι δύο ομάδες έχουν "δίκαιο" και είναι φανατικές, υποστηρίζοντας αυτό που νομίζουν ότι είναι σωστό. Και ό, τι δεν ταιριάζει στο δογματικό τους πλαίσιο πρέπει να εξαλειφθεί.

Το ISIS πολεμά έναν βίαιο πόλεμο εναντίον των  απίστων, αποκεφαλίζοντας ανθρώπους κατά εκατοντάδες, υποδουλώνοντας και πωλώντας γυναίκες και θανατώνοντας άλλους κατά χιλιάδες. Όλοι είδαμε τα κλιπ όπου γιορτάζουν και προωθούν αυτές τις δραστηριότητες. Συνθήματα όπως το "σκοτώστε όλους τους άπιστους", "καταστρέψτε τη δημοκρατία" κ.λπ., είναι γνωστό ότι μεταδίδονται από αυτούς. Όλα στο όνομα του Αλλάχ και των προφητών του.

Τώρα η Antifa δεν μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους κατά χιλιάδες, αλλά γνωρίζω πολλούς πολιτικούς ακτιβιστές που έχουν κτυπηθεί και, ναι, σκοτώθηκαν από τους ακτιβιστές της Antifa. Ακόμη πιο αξιοσημείωτες είναι οι απειλές τους, οι οποίες είναι ένδειξη του φανατισμού τους , απειλές βίας και καταστροφή της ιδιοκτησίας του λαού που θεωρούν ότι είναι φασίστες. Και όλα αυτά τα προωθούν και τα γιορτάζουν σε βίντεο κλιπ στα οποία ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ομοίως, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα συνθήματα της Antifa όπως «Θάνατος στους Ναζί», «Smash Fascists», «Καταστρέψτε τον Ρατσισμό» κλπ. Ίσως να νομίζετε ότι είναι μόνο συνθήματα, αλλά  η αλήθεια είναι ότι δεν είναι απλώς συνθήματα για τους ακτιβιστές της Antifa, αλλά μια έκκληση για δράση!

Μόλις πρόσφατα έλαβα μια φωτογραφία από έναν σύντροφο που δείχνει ένα κεφάλι μανεκέν (σ.μ. κούκλα βιτρίνας) που ήταν καλυμμένο με κόκκινο χρώμα και είχε το όνομά μου πάνω του, που έστειλε η Antifa στο Σίδνεϊ. Παρόλο που κάτι τέτοιο είναι πολύ ανώριμο, και νομίζω ότι είναι αρκετά αστείο για την Antifa να το έχει κάνει, δείχνει επίσης τι θα έπρεπε να περιμένω σε περίπτωση που θα τους συναντήσω αυτοπροσώπως. Θέλουν να μου προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σωματική βλάβη. Επιπλέον, ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο απειλούνται καθημερινά από την Antifa με απειλές βίας και θανάτου. Και αυτά δεν είναι απλώς απειλές, διότι γνωρίζω ότι πραγματοποιούνται πολύ συχνά.

Μόλις πρόσφατα η Antifa έβαλε αφίσες γύρω από την περιοχή του Σίδνεϊ που δηλώνουν ότι ορισμένα προάστια είναι  "Ζώνες καθαρές από ρατσισμό" και ότι ελέγχουν τις περιοχές για να βεβαιωθούν ότι αυτό συμβαίνει. Κάποιος δεν χρειάζεται να φανταστεί τι θα συνέβαινε εάν ένας λεγόμενος ναζιστής έπεφτε στα χέρια τους ... Αυτή η ενέργεια της διεκδίκησης περιοχών και της ανακήρυξης τους σε ελεγχόμενες από την Antifa ζώνες δεν είναι κάτι νέο. αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική από τη δεκαετία του '70. Τώρα, ρίχνοντας μια ματιά στο ισλαμικό κράτος και τους μαχητές τους, μπορεί κανείς να δει ότι κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο σε μεγαλύτερη κλίμακα και με περισσότερη βαρβαρότητα. 

Οι ελεγχόμενες από το ISIS περιοχές στη Μέση Ανατολή εξαπλώνονται και οτιδήποτε δεν χωράει στον τρόπο σκέψης τους καταστρέφεται ή θανατώνεται. Κατ 'αρχήν, αυτό που προάγει και ασκεί η ISIS και η Antifa είναι ακριβώς το ίδιο! Αυτές είναι μόνο δύο από τις πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο ομάδων. Ενώ το ISIS είναι μια πρόσφατη εξέλιξη, η Antifa βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό. Αλλά και οι δύο είναι ανυπόφοροι και φανατικοί στις πεποιθήσεις τους σε ένα σημείο όπου δεν διστάζουν να βλάψουν ή ακόμα και να σκοτώσουν ανθρώπους και να καταστρέψουν σύμβολα και περιουσίες που θεωρούν ότι είναι ενάντια στην πίστη τους. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι το ISIS είναι πιο επικίνδυνο και βίαιο από την Antifa. Υποστηρίζω ότι δεν είναι η κλίμακα που έχει σημασία, αλλά οι σκέψεις και οι ενέργειες αυτών των δύο ομάδων.

Τώρα, γνωρίζω ότι οι ακτιβιστές της Antifa που διαβάζουν αυτό το κείμενο πιστεύουν ότι κάνουν χάρη στον κόσμο  καταπολεμώντας τον ρατσισμό και τους Ναζί. Όπως ακριβώς οι μαχητές του ISIS πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό. Οπότε αισθάνομαι μάλλον λύπη γι 'αυτούς, επειδή είναι δούλοι της δογματικής τους σκέψης που δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, τίποτα άλλο από μια λατρεία. Είναι αμφότεροι ένας πνευματικός και "δίκαιος" κόσμος που ισχυρίζεται ότι είναι ενάντια σε κάτι, ενώ και οι δύο είναι πολύ πρόθυμοι να βάλουν τις στρεβλωμένες σκέψεις τους σε δράση.

Σκεφτείτε το και ενεργήστε ανάλογα. 

Ο ρόλος των ΑΝΤΙΦΑ στη σύγχρονη καταστολή.


Σκέψεις από αντικαπιταλιστική οπτική γωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.