Ένα άγνωστο άρθρο για τον Ιταλό διανοητή και «αριστερό» Φασιστή Pino Rauti στο περιοδικό «Μαίανδρος» (Ιανουάριος 2013 τεύχος 02) σε μορφή αρχείου .pdf







Ελάχιστα έχουν γραφτεί για τον ιδρυτή της Ordine Nuovo και πρώην γραμματέα του MSI. Δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή η παράλειψη.  Ποιος ήταν όμως ο Pino Rauti ; Γιατί αυτή η δυναμική μορφή του Επαναστατικού Φασισμού παρέμεινε τόσα χρόνια σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό του ελληνικού κινήματος; Για αρχή μπορείτε να διαβάσετε 3 σχετικά άρθρα εδώεδώ και εδώ.

Το εμβληματικό περιοδικό της «εθνικιστικής αριστεράς» που κυκλοφορούσε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 το γνωστό «Αντίδοτο» πολλές φορές έγραψε για τον Ιταλό που ενθουσίαζε τα εθνικιστικά πλήθη και περιφρονούσε τον Αμερικανισμό και τις καπιταλιστικές «αξίες». Στο 26ο τεύχος του ιστορικού περιοδικού υπάρχει το εξαιρετικό άρθρο «Homo Rautianus ή O Ραουτιανός Άνθρωπος».

Ο Pino Rauti ήταν αυτός που πολέμησε όσο κανείς την αστική ακροδεξιά «γάγγραινα» μέσα στο κίνημα και κατήγγειλε τον ρόλο του Fini. Ονομάστηκε ως ο «Μαύρος Γκράμσι» και υπήρξε ο κύριος εκπρόσωπος της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας του Εθνικοεπαναστατικού Κινήματος, ο λεγεωνάριος του «αριστερού Φασισμού».

Ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει χιλιάδες Μαρξιστές για το δίκαιο των Ιδεών μας και αυτοί με την σειρά τους εγκατέλειψαν το ΚΚΙ για να ενταχθούν στις τάξεις του MSI. Αυτός που λατρεύτηκε από την φτωχολογιά της Ιταλίας.

Ο μαχητής που αγκάλιασε τους νοσταλγούς του Σαλό, τους «αιρετικούς» φασίστες, τους εθνικοσοσιαλιστές, οικολόγους, αντικαπιταλιστές, εθνικοσυνδικαλιστές, εθνικομπολσεβίκους, όλες τις επαναστατικές τάσεις. Εκείνος που υποστηρίχθηκε από τους Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές του ΕΣΕΣΙ (σχετικοί σύνδεσμοι εδώ και εδώ) στην Ιταλία και είχε στενό συνεργάτη τον «αριστερό» Εθνικοσοσιαλιστή Γεώργιο Βεντούρη (σχετικός σύνδεσμος εδώ).

Ο ιδρυτής της πρώτης ένοπλης επαναστατικής ομάδας που τα μέλη της καταδικάστηκαν από ισόβια μέχρι είκοσι χρόνια γιατί πολέμησαν το κράτος τους μασόνους και τα δόλια όργανα τους. Πάνω από όλα ο Pino Rauti ήταν ένας σεμνός και λιτός εκπρόσωπος των ιδεών μας.

Οι συνεργάτες του είχαν έρθει σε επαφές με τους κληρονόμους της Σιδηράς Φρουράς, τους οπαδούς του Συνταγματάρχη Qaddafi, τους μαχητές της Ο.Α.Π. και τους αντάρτες της Ερυθραίας, τους πρωτοπόρους της Ιρανικής Επανάστασης καθώς και την οικογένεια Assad. Δεν ήθελε απλά την κυριαρχία σε ένα κόμμα αλλά να κατακτήσει εκείνη που ονόμαζε ως «Χαμένη Πόλη του Ήλιου».

Μετά την αποκλειστική συνέντευξη του Aleksey Thuleseeker αρχηγού και ιδρυτικού μέλους της NSBM μπάντας M8L8TH στο περιοδικό «Αντεπίθεση» - την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ - ήταν πραγματικά μια «έκπληξη» η τυχαία ανακάλυψη ενός άρθρου από ένα ακόμη εκδοτικό όργανο του γνωστού κοινοβουλευτικού «εθνικισμού». 

Δεν είναι άλλη από το άρθρο «Πίνο Ράουτι: Παρών!» που γράφτηκε από τον Παύλο Γκάστη στο περιοδικό «Μαίανδρος» τεύχος 2ο τον Ιανουάριο του 2013. 

Το εν λόγω κείμενο γράφτηκε με αφορμή τον θάνατο του Ιταλού αγωνιστή ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2012. Είναι απορίας άξιο πως ένα τέτοιο «αιρετικό» πρόσωπο προβλήθηκε στο έντυπο του κόμματος που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί πλήρως με την εγχώρια «αστική ακροδεξιά».

Να σημειωθεί ότι το περιοδικό «Μαίανδρος» που ονομάστηκε «εθνικιστική ιδεολογική επιθεώρηση» και κυκλοφόρησε συνολικά σε 18 τεύχη εκδόθηκε από την «Χρυσή Αυγή» σε μια εποχή με αυξημένη την κοινωνική επιρροή αλλά και την οικονομική ευχέρεια της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου. Όμως η διανομή του γινόταν μόνο στο επίσημο βιβλιοπωλείο και στα γραφεία του κόμματος (…) γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά αφού με ένα μικρό χρηματικό ποσό θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στα πρακτορεία τύπου όλης της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω έντυπο είχε «εθνικιστική» ύλη αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αντικατέστησε το γνωστό ιστορικό περιοδικό «Χρυσή Αυγή» το οποίο ξεχώριζε για τα ποιοτικά εθνικοσοσιαλιστικά και αντιδημοκρατικά άρθρα. Εξήγηση από την ηγεσία της «Χρυσής Αυγής» για την ξαφνική παύση του ιστορικού κομματικού περιοδικού φυσικά δεν δόθηκε ποτέ (καμιά έκπληξη για όσους γνωρίζουν τις εσωτερικές διεργασίες) αλλά οι μετέπειτα εξελίξεις απέδειξαν ότι αποτέλεσε μια καθόλου τυχαία επιλογή της Δηλιγιάννη.

Ο αριβισμός και ο οπορτουνισμός του Μιχαλολιάκου και της υπόλοιπης ηγετικής κλίκας καθώς και η διάθεση για μια ήπια αντιπολίτευση που βαθμιαία δεν θα ενοχλούσε το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς (ZOG) υπήρξε μια μεθοδευμένη και σχεδιασμένη κίνηση εδώ και πολλά χρόνια και αυτό εκφράστηκε σε όλα τα επίπεδα ακόμη και στα ιδεολογικά έντυπα του «εθνικιστικού» κόμματος. Για όσους αμφισβητούν αυτή την άποψη να θυμίσουμε ότι άλλες ενέργειες που δεν ήταν καθόλου τυχαίες ήταν ή πλήρης αδιαφορία για την τύχη της εγχώριας εθνικιστικής ροκ σκηνής αλλά και η απαγόρευση στα μέλη του «Μετώπου Νεολαίας» να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους στο διαδίκτυο σε γνωστό forum καθώς και άλλες «ντιρεκτίβες» που δεν χρειάζεται να αναφερθούν.

Το «ΚΚ της Δεξιάς» ήταν γεγονός και η μαριονέτα του «Λαϊκού Συνδέσμου» στο προσκήνιο. Έπρεπε την εποχή εκείνη να παίξει βασικό ρόλο στο σύστημα χωρίς πιθανές παρεκτροπές και ουσιαστικές διαφωνίες. Ο σάπιος κοινοβουλευτισμός απαίτησε - μέσω των υπογείων καναλιών του - από τους δήθεν «πρόμαχους» του «Λαϊκού Εθνικισμού»  να αλλάξουν άμεσα κατεύθυνση σε όλα τα επίπεδα και να απεμπολήσουν κάθε έννοια ιδεολογικής ταυτότητας αλλά και ατομικής αξιοπρέπειας. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και πασιφανές στις μέρες μας. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία …

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον συναγωνιστή Δ.Α. που έψαξε και βρήκε για την συντακτική μας ομάδα το 2ο τεύχος του περιοδικού «Μαίανδρος» με το σχετικό άρθρο για τον Pino Rauti αφού τα αντίτυπα της εν λόγω έκδοσης είναι πλέον δυσεύρετα ενώ πληροφορίες από πρώην μέλη της οργάνωσης κάνουν λόγο για «πεταμένα και ποδοπατημένα τεύχη του περιοδικού σε αποθήκη» κάτι το οποίο δεν μας εκπλήσσει καθόλου …

για να κατεβάσετε το άρθρο στον σύνδεσμο εδώ ...

11 σχόλια:

  1. Ο συναγωνιστής Ελεύθερος Φυλακισμένος να ξαναστείλει το σχόλιο αλλά χωρίς ύβρεις και το τελευταίο σημείο. Δεν διαθέτουμε λεφτά για δικαστήρια. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεύθερα Φυλακισμένος28/7/20 9:46 π.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/20 9:53 π.μ.

    Το Μέτωπο Νεολαίας της χρυσής αυγής- Suicide squad, είναι ότι απέμεινε από αυτή! Άξιο απορίας είναι γιατί συνεχίζουν και τη στηρίζουν ακόμα;
    Το Μ.Ν μπορεί να ασκήσει επιρροή και να αλλάξει το ρου του κόμματος ανά πάσα ώρα και στιγμή το θελήσει, πόσο μάλλον να πάρει ακόμα και την ηγεσία από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, αφού είναι και οι μόνοι που κρατούν το κόμμα και σε αυτούς στηρίζεται ο ίδιος για την συνέχεια της ύπαρξης της χρυσής αυγής...
    Γιατί λοιπόν ανέχονται αυτόν τον ακροδεξιό σιωνιστή και τον αποκαλούν και 'αρχηγό';
    Γιατί εξακολουθούν να ανήκουν σε ένα κόμμα της οικογενειοκρατίας Μιχαλολιάκου που βουλιάζει;
    ΕΊΝΑΙ ΝΤΡΟΠΉ ΝΈΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΈΣ ΚΑΙ ΕΣ ΝΑ ΔΈΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΛΈΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΕ ΜΙΑ ΟΥΡΆΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΆΚΟΥ! ΠΟΎ ΟΥΔΕΜΊΑ ΣΧΈΣΗ ΈΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΌ!
    ΝΑ ΥΠΑΚΟΎΝΕ ΣΕ ΈΝΑΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΆΚΟ ΚΑΊ ΣΕ ΈΝΑ ΠΛΈΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΌ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚO ΚΌΜΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πατριάρχης28/7/20 7:37 μ.μ.

    Αν και ήτο οφθαλμοφανές πλέον κατέστη και αυταπόδεικτο, κύριοι! Η συμμορία των ταραχοποιών της φλεφαλο, την οποία προβάλλετε διαδικτυακώς, αποδεικνύει με τα γραφόμενά της
    εις το ιστολόγιον που διατηρεί ότι αποτελεί υποχείριον του συριζαίου Νίκου Παππά! Νέοι εθνικιστάς, σας καλώ να προφυλαχτείτε υπό αυτών των εθνικομπολσεβίκων που ανήρτησαν κολακευτική δημοσίευσιν δια το αλήστου μνήμης οργιώδες και κομμουνιστικόν πάρτι του Κηλαηδόνη!

    Ουχί μόνον ο Κηλαηδόνης υπήρξε εις εκ των κομμουνιστών που στηλίτευσαν την ιδεολογίαν της εθνικοφροσύνης. Μα και υμείς παραβρεθήκατε εις την παραθαλάσσια βεγγέραν που οργάνωσε, υπό τας οδηγίας του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κορέσετε τας ανεκπλήρωτας ερωτικάς ορέξεις σας! Αν νομίζετε ότι ο Πατριάρχης έχει ξεχάσει τα αίσχη εκείνης της λαοσύναξης είστε γελασμένοι, κύριοι!

    Εκμεταλλευθήκατε την πολυκοσμίαν δια να επιβάλλετε εις προκαταρκτικό ερωτικόν στρίμωγμα (λαϊκιστί κολλητήρι) παρασυρμένες αρσακειάδες. Αδράξατε την ευκαιρίαν της καλοκαιρινής νυκτός προκειμένου να λούσετε τους οφθαλμούς σας (λαϊκιστί μπανιστήρι) με τα σωματικά των κάλλη! Και ωσάν να μην έφτανε τούτο, χειροκροτήσατε κομμουνιστάς αρτίστας που ώθησαν, μέσω της μουσικής των, την νεολαία μας εις τον εκφυλισμό!
    https://www.youtube.com/watch?v=c9V3Tk-U6L0

    Εκ παραλλήλου, οι έτεροι αλητοκράται του μαύρου κρίνου, ετολμήσατε να προβάλετε διαβολείς των Ιταλών πατριωτών, εις βαθμό που να χαρακτηριστούν εκ του επωνύμου του γνωστού μαρξιστού Γκράμσι, την ίδια ώρα που αι πατριωτικαί δυνάμεις έδιναν χείρα βοηθείας εις το σχέδιο των δυτικών ημών συμμάχων, που διέθετε την κωδική ονομασίαν "Κόκκινη Προβιά", προς απαλλαγή της γείτονος χώρας υπό του κομμουνισμού.

    Αντιληφθείτε το διαπαντός παλιογιεγιέδες! Ημείς, οι μυημένοι εις την λατρεία του ενσαρκωθέντος Έλλην Μεσσία Αδόλφου Άβαταρ, δεν θα σας επιτρέψουμε να μεταβάλλεται τον ελληνικό εθνικισμόν εις προπύργιο της ιδεολογίας του στρασεροδραγουμισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/7/20 1:53 μ.μ.

    Α, δε θέλω σχόλια για την κόρη της Αγίας οικογένειας του εθνικιστικού χώρου. Τώρα τελευταία έχει γίνει κουκλάκι ζηλευτό. Ειδικά στο τελευταίο της γνωστο viral video έκαψε καρδιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/7/20 10:18 μ.μ.

      Παιδιά εγώ έγραψα τη γνώμη μου και σε άλλο blog πάνω σε αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι το κίνημα πρέπει να ακολουθήσει τις εξελίξεις της εποχής.

      Στην Χρυσή Αυγή το κατάλαβαν έστω και με καθυστέρηση. Για αυτό έβαλαν δίπλα στην Ουρανία γυμναστές και αισθητικούς. Μέσα σε μικρό διάστημα της έκαναν μια εξωτερική εμφάνιση ανάλογη στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου κινήματος. Ένα λίκνισμα της στα social media έστρεψε το ενδιαφέρον εκατοντάδων λιγουριών, εε με συγχωρείτε, πιτσιρικάδων εννοώ, στο κόμμα. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς έγιναν και μέλη.

      Οι άλλες εθνικιστικές δεν έχουν τέτοια όπλα. Δεν έχουν και κοπέλες στα μέλη τους. Μόνο αυτά τα παιδιά που κάνουν εκπομπή με την αφίσα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο φόντο έχουν κορίτσια. Δε νομίζω όμως ότι μπορούν να κάνουν τέτοιους πολιτικούς ελιγμούς. Η παρουσιάστρια της εκπομπής είναι σεμνότυφη. Μοιάζει με τα κορίτσια του κατηχητικού. Με όλο το σεβασμό αλλά δεν μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ανδρών.

      Διαγραφή
    2. Ελεύθερα Φυλακισμένος1/8/20 12:22 π.μ.

      Έχει χαρεί που ο Μ.Κ. δεν επιτρέπει τις ύβρεις, ειδάλλως θα τη κανονίζα καλά την καρακάξα...

      Άντε να χαθεί άντε να χαθεί,ξου ξου ει ει...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/8/20 11:29 π.μ.

      Ναι, έχει δίκιο ο προηγούμενος φίλος. Η κοπελιά της ΕΣΑ του Περίανδρου δεν έχει τα εμφανισιακά προσόντα για να κάνει επικοινωνιακή πολιτική. Το παλεύει βέβαια η καημένη δεν μπορώ να πω. Αλλά για να τραβήξεις την προσοχή και να μαγνητίσεις κόσμο δεν αρκεί η προσπάθεια. Χρειάζεσαι και μια ανάλογη εξωτερική εμφάνιση που να δείχνει ότι διαθέτεις εσωτερική δύναμη. Αυτή είναι εντελώς χλωμή. Μοιάζει περισσότερο με κάποια θεολόγο κήρυκα εκκλησιαστικού σωματείου παρά με εθνικοσοσιαλίστρια.

      Διαγραφή
    4. Πειραχτήρι1/8/20 7:00 μ.μ.

      Άμα δεν έχει τις καμπύλες της η γυναίκα είναι καφές δίχως ζάχαρη. Αυτή η χαμηλοβλεπούσα της ΕΣΑ δεν έχει το σκέρτσο και την τσακπινιά της αρχηγού του μετώπου νεολέρας. Πολύ ξενέρωτη μου φαίνεται. Δεν κάνει για την πρώτη γραμμή μιας επικοινωνιακής στρατηγικής. Είναι για τα μετόπισθεν...και αν.

      Διαγραφή
  6. Αφήστε τα προσωπικά και προχωρήστε σε πολιτική κριτική. Σχόλια που είναι υβριστικά ή συκοφαντικά δεν θα ανέβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/8/20 11:01 π.μ.

      Πολιτική κριτική στα τσίρκουλα; Δύσκολα πράγματα ζητάς αγαπητέ. Μόνο για νούμερα επιθεώρησης κάνουν οι παραπάνω. Στην πολιτική έχουν το ακαταλόγιστο.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.